Posts

Showing posts from February, 2009

Hadiah tuk echa n ayang

Image
cik kak berdua...ada 2 kaler ni...isi kandungan dia sama sahaja okeh..cuma kotak je satu besar skit, satu kecik..ni pos segera ke pos perlahan...ehehehhee....ptg ni tak sempat dah wei....kalo nak sampai esok....sori ek terlewat....lambat balut...byk keje rasmi...ehehe padahal byk layan blog2 korang la...
ops ini kena ckp gak ni..kang org tersalah anggap..org ingat nazri tu ayang aku lak..nazri tu suami ayang ye....ayang nak ngusik laki dia...sekian wasalam....ayang benda ni kena ckp, kang aku dpt tempeleng dek hUBby aku..

hadiah utk diedarkan...

Image
perghhhh tajuk..mcm aku ni santa clause plak...ehehehheehhe...

smlm ptg...aku dgn cik rahmah, g la jalan2 cari pasal....hajat di hati nak beli hadiah tuk bakal bb izan, dan tuk mazri....dah lama benar mazri tak beli kemeja baru, baru2 ni ada ura² dia nak beli bila gaji, (so kebetulan sebelum gaji ada duit claim mazri masuk, dan dgn tanpa segan silu nye duit tu menjadi duit aku la...ehehehehe....'mmm claim ni pun satu..masa balik kg aritu takmo masuk'....takpe la....)so aku plan nak beli la sblm mazri beli sendiri, konon² hadiah la,...(hadiah duit penerima hadiah...ehehe) aku kan suka bagi hadiah.....ihikssss.....so rahmah yg sedia baik hati ni teman la aku nak cari baju tuk mazri dan bakal bb tu....masa nak beli tu....cik rahmah ni bantai gelak kat aku...sbb nye...ehehe aku bukak buku 555 aku nak tgk kaler aper yg aku plan nak beli...sampai tahap tu kelupaan aku....ehehhehe....ermmm ada 3 kaler...salah satunye lite purple....so korang tgk ni biru ke lite purple? confius ni....t…

Hadiah terkezut

Image
ehehehe ni 1st gambo panas lagi dari kamera...ehehee...ops tapi bukan yg dibawah ni...gambo yg dibawah² lagi.....hadiah ni pun bukan tuk aku...tapi tuk budak yg bernama maisara damia...mmmm..tima kaceh ibu izan...dah 2 kali terima hadiah terkezut cenggini..belum sempat aku pos apa² tuk dia...dah sampai dari dia dulu....mmg broadband tul dia ni....
ni gambo meke berdua TENGAH melanyak kerusi baru auntie zura meke...huhh....berkenan sungguh nampaknye meke ni....siap borak2 atas kerusi ni...

masuk² umah terus letak atas kerusi, tersengih² jerk...


ni la hadiah dari jauh tu....
(aku paksa en wan yahaya yg snap gambo...dah la dia anta parcel ni kat aku, kena plak tlg amik gambo...ehehehe..sib baik dia layan kan je....)
ini lah bajunye...dan jugak spender...tima kaceh ibu....(suara dari bb maisarah ye)
(PERHATIAN: opis skrg ni menumpang2...so mmg tak cantik la...ehehehe mcm la sblm ni cantik sgt kan...eheheh gelak lagi, dan meja berselerak2...sbb sambil ceting, sambil wat keje, sambil minum nesc…

Tagged: A my name is Asha

Salam... I've been tagged by my senior... sis yatie...kita tersama plak huruf...so i guna A...

Rules:
It’s harder than it looks!
Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real…nothing made up!
If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : Asha
2. A four Letter Word : Aura
3. A boy's Name : azri
4. A girl's Name : azrisha
5. An occupation : Astrologer
6. A colour : Apple Green
7. Something you'll wear : armlet
9. A food : apple
10. Something found in the bathroom: Airfreshner
11. A place : Argentina
12. A reason for being late: anak...ehehehhe..
13. Something you'd shout : Aucchhh (best what.....hahahaha)
14. A movie title : Armageddon
15. Something you drink : air suam
16. A band group & singer : all for on…

Fatima - 2 years

Masakan Part 2

Image
ayam masak masam manis udang masak merah

masak lemak udang

ayam nasi ayam

sup sayur....my peberet... /saje je duk mengumpul gambo2 masakan sendiri ni..ini bukan dimasak dlm sehari tau...lain2 hari...tgk la pinggan tu..tuko2 yg tu je....sila majukan pertanyaan, komen atau sebagainya....amatlah diharapkan...


MASAKAN

Image
daging masak kicap + lada hitam
kacang botol masak lada
tomyam thailand
rendang ayam
ayam masak berlada/merah
ayam berempah

ikan singgang

sayur bayam @ sawi


bayam + carrot
kailan ikan masin kacang buncis

kangkung kacang buncis + telo
sesiapa nak resepi....leh ar tanya ek...ecehhh...malas nak taip satu2...tapi yg pasti kalo ada menu yg takde guna daging atau udang atau sotong atau ikan, aku tambah perisa kiub ayam tu ye...bagi kaw skit.....terutama dlm masak lauk2 ayam jugak sayuran....kecuali masak sayur kering tu aku tak letak la...

RAMBUT

Image
izan tlg cite bab ni...sekian... huhh izan ni takmo lak buat karangan....apa pandangan korang..harus aku potong ke biari saje? sbb dah mencucuk mata buah hati aku dah ni..sian kat dia..tapi aku sepitkan rambut ke tepi, kasi gegirl skit




UCAPAN KHAS TUK kwn2 blogspot n Blogstarz.my

Image
Sori frens..lama tak update apa berlaku di tepian lautan ni..ehehhee...sbb byk concentrate kat blogstarz...mende ni baru aku join..blog berbayar..utk dpt pulangan la jugak...tapi aku tak cite2 kat korang lagi becoz tak dpt lagi pulangannye....bila aku dah berjaya ler ar kongsi cite itu...eheheh....
insyaallah esok kelapangan atau petang ni la..aku update kan blog ini...babai...sayang semua...

kalo rajin jenguk2 la sini utk naikkan hitz aku... http://lovelymdm.blogstarz.my/
then kalo rajin lagi, tlg la tambahkan % aku yakni duit la...dlm bentuk sen je... kat dlm kotak bidvertiser tu...sape tak dpt cari...ask me okeh....tq all (buat kawan2 di intim, jgn click bidvertiser tu tau..plssssssssssss.....sbb akaun aku akan terbatal..becoz IP sama)



di kesempatan ini juga, aku ingin merakam kan ribuan terima kasih kepada izan, kerana byk membantu aku mencantikkan blogspot ni, dari A to Z, dengan susah payahnye.....dan juga lain²..spt nora dan semua org la...ehehehe...(perghhh jenuh memikir ayat buat…

Teka Teki

Image
smlm, mazri dpt souvenir dari IPK kuantan...cuba korang teka bape GB ni.....nampak cam biasa je kan thumb drive ni..takde la bentuk kapal terbang atau pen yg mcm 'akak' tu dpt..ehehehe ini biasa je...tapi...bak kata pegawai aku (si rahmah) ni kata...dgn aku2 leh masuk dlm THUMBDRIVE ni..ehehehe gelak kecil aku...cuba la teka..sape betul..aku bagi hadiah kepok ni...

Hari Penuh Dugaan

Smlm hari yg penuh dugaan buat aku...eeeeeeeeeeee.....huhhhh sabar, byk kan istifar ye cik ashazida...uhukssssss....smlm pagi hingga ptg cadangnye aku nak pose la....dari pagi hingga ptg ni....mmmmm 'Tuhan menguji org yg terpilih'..then bila ptg....uhuksss..korang tahu je la apa yg buat org wanita kecewa bila pose tak menjadi tiba2....ptg lak tu...dah ler dah dekat waktu berbuka....dah siap masak2 dah ni....cadang nak bubur kacang lak tu.. (last² aku buat bubur tu mlm, selepas anak² tido...makannye pagi tadi)

itu tak pe lagi..yg lebih mencabar kesabaran aku ye la...danish la...smlm hUBby aku outstation..so aku ler yg amik dia kat taska...dia kalo masuk kete..mesti mintak susu, cekgu dia mmg dah siap² bekalkan susu tuk dia, setiap hari...tapi smlm ntah mcmana...botol susu danish tertinggal dlm kete mazri, (pagi smlm mazri anta sblm outstation)....uhukssss...so bila aku kata, botol susu takde..dia mengamuk la dlm kete....dgn aku dia berani tul mengamuk, dgn papa dia tak berani na…

End of January, beginning of February

Image
Bermula sudah permulaan bulan baru, azam pun baru..ahahahaha....setiap bulan aku ada azam baru tau....kalo diikutkan setiap fardhu aku ada azam @ doa baru....utk kebaikan utk kebahagian semua pihak.....
bermula dengan awal January, takde apa pun yg menarik utk diceritakan...cuma pada 4th January....genap la usia hero aku 3 thn...dan genapla 3 thn aku menjadi MAMA....



day by day....aku pun dah lupa cerita di bulan January....
pada 13 january, jabatan aku telah buat asyura....disini disertakan sedikit gambar sbg bahan bukti....ehehehee....masa ni aku kurang sihat..dah bape hari dah kurang sihat...bermula dgn danish, bb dan aku.....sian kami....demam teruk gak la..maklumla panas dan hujan tak mengira hari....kuasa Allah...menguji manusia...



--gambar removed---

ni budak yg dah baik demam, hentam makan coklat ek...




seminggu selepas aktibiti memasak asyura, kami mengadakan volleyball plak....then lepas ni badminton kot...lepas tu ntah apa lagi plan...


--gambar remove---


dan di minggu2 terakhir ja…