Thursday, February 26, 2009

Hadiah tuk echa n ayang


cik kak berdua...ada 2 kaler ni...isi kandungan dia sama sahaja okeh..cuma kotak je satu besar skit, satu kecik..ni pos segera ke pos perlahan...ehehehhee....ptg ni tak sempat dah wei....kalo nak sampai esok....sori ek terlewat....lambat balut...byk keje rasmi...ehehe padahal byk layan blog2 korang la...
ops ini kena ckp gak ni..kang org tersalah anggap..org ingat nazri tu ayang aku lak..nazri tu suami ayang ye....ayang nak ngusik laki dia...sekian wasalam....ayang benda ni kena ckp, kang aku dpt tempeleng dek hUBby aku..

Wednesday, February 25, 2009

hadiah utk diedarkan...

perghhhh tajuk..mcm aku ni santa clause plak...ehehehheehhe...

smlm ptg...aku dgn cik rahmah, g la jalan2 cari pasal....hajat di hati nak beli hadiah tuk bakal bb izan, dan tuk mazri....dah lama benar mazri tak beli kemeja baru, baru2 ni ada ura² dia nak beli bila gaji, (so kebetulan sebelum gaji ada duit claim mazri masuk, dan dgn tanpa segan silu nye duit tu menjadi duit aku la...ehehehehe....'mmm claim ni pun satu..masa balik kg aritu takmo masuk'....takpe la....)so aku plan nak beli la sblm mazri beli sendiri, konon² hadiah la,...(hadiah duit penerima hadiah...ehehe) aku kan suka bagi hadiah.....ihikssss.....so rahmah yg sedia baik hati ni teman la aku nak cari baju tuk mazri dan bakal bb tu....masa nak beli tu....cik rahmah ni bantai gelak kat aku...sbb nye...ehehe aku bukak buku 555 aku nak tgk kaler aper yg aku plan nak beli...sampai tahap tu kelupaan aku....ehehhehe....ermmm ada 3 kaler...salah satunye lite purple....so korang tgk ni biru ke lite purple? confius ni....tekaan ni takde hadiah ye....then lepas cari baju mazri, pg lak butik anakku...so dpt la baju yg dihajati tu...maaf ye pn izan, hadiah tu X la semahal mana mcm ko bagi aku..ehehe segan lak aku..anakku pun takde buat offer2 lak....so tambahan2 barang lain...botol susu dan mandian anakku je...botol susu ni murah je....dulu aku dah plan...takmo dah beli botol mcm ni (ntah mcmana leh beli plak, ermm note takmo beli botol mcmni harus ditulis dlm buku 555 neh)..yg ada kat bawah tu...sbb susah nak cuci...kalo cuci kena bukak sekali yg bawah, kalo tak air sabun berkumpul kat bhg bawah,....korang tahu tak botol ni mcmane?pernah korang beli tak...? baju tuk anak izan...korang tgk kat blog dia la esok ye....

lepas shoping2 bagai....aku n rahmah teringin la nak makan burger cheese kat tepi jalan tu...marvellous, dah lama tak makan burger gerai ni....lagi best dari Mc'D....tp jgn memain..burger gerai ni berharga RM4.20 tau...ha sama harga je dgn Mc'D tu....ehehe nak tau nape...sbb double daging, dan mcm2 aksesori la lagi dia letak...le ke guna ayat aksesori..leh je la kan....masa duk tgu org tu masak burger...kami gi la jalan2 kat area building casa limbong..dan ternampak la spa fish kat situ...tanpa segan silu nye...kami pun kata nak buat terapi tu..ehehe 15 minit je...so ngam2 la burger masak......ehehehe gambo masa terapi ni...ada kat rahmah...masa ni tak bawak kamera....skrg dia jadi LO utk Pensyarah INTAN Timur Leste....so gambo tu tgu la...seronok sgt tau terapi spa fish ni...5 minit habis tuk gelak2 je..sbb terasa mcm danish je geletek tapak kaki aku ni....ehehe mmg tul2 leh terapi minda la wei...serius....bila dah lama2 baru selesa skit dan tak geli2....
ops lupa...tujuan asal..nak letak gambo request dari ibu izan...dia nak tgk model cilik bergaya pakai baju tu dan 'kemessraan danish n bb' ...tapi sukar nye la nak snap gambo danish kiss bb...bila snap je..terlepas..dia plak takmo tgu lama2 hingga abis snap....huhhh.....maklum la kamera cap ayam je..kalo kamera izan dan mcm biras aku tu...cantik la gambo walau terlepas dari aksi yg nak diambil tu...mmmm bak kata izan, tuko je la lain..ehehe takpe la...biar je la..benda tu bukan keperluan pun..sampingan je....so takde dlm list utk tahun ni nak beli benda tu...ehehehehe..kalo izan nak bagi yg dia...aku amat alu2kan...malah aku bagi kiss 4 kali tuk dia....ahahahahaha......kiss lagi...


tgk la gambo tak jadi ni...ni selepas danish kiss dah peluk bb tau...bb rimas...dia lari la...danish tgk je..sian lak danish...bukan dia takmo cium..tapi bb rimas lama2, eleh mentang2 la pakai baju baru...bb act la ek.....ehehe kamera la tak leh catch dgn pantas...

ni hadiah tuk izan dan echa jugak ayang....belum dipos lagi....tgu en wan yahaya ambil (echa n ayang, tak sempat la nak balut...ehehee..sbb sdg mengarang karangan )




sekian wasalam.....pjg tak karangan aku....100 w.p.m taipan ni tau...

Tuesday, February 24, 2009

Hadiah terkezut

ehehehe ni 1st gambo panas lagi dari kamera...ehehee...ops tapi bukan yg dibawah ni...gambo yg dibawah² lagi.....hadiah ni pun bukan tuk aku...tapi tuk budak yg bernama maisara damia...mmmm..tima kaceh ibu izan...dah 2 kali terima hadiah terkezut cenggini..belum sempat aku pos apa² tuk dia...dah sampai dari dia dulu....mmg broadband tul dia ni....
ni gambo meke berdua TENGAH melanyak kerusi baru auntie zura meke...huhh....berkenan sungguh nampaknye meke ni....siap borak2 atas kerusi ni...

masuk² umah terus letak atas kerusi, tersengih² jerk...


ni la hadiah dari jauh tu....
(aku paksa en wan yahaya yg snap gambo...dah la dia anta parcel ni kat aku, kena plak tlg amik gambo...ehehehe..sib baik dia layan kan je....)
ini lah bajunye...dan jugak spender...tima kaceh ibu....(suara dari bb maisarah ye)
(PERHATIAN: opis skrg ni menumpang2...so mmg tak cantik la...ehehehe mcm la sblm ni cantik sgt kan...eheheh gelak lagi, dan meja berselerak2...sbb sambil ceting, sambil wat keje, sambil minum nescafe)
ni gambo cekak rambut kononnye nak pakai time sambut besday....tapi kelupaan plak memakainye masa potong kek tu...gambo celebrate besday....kendian la...muka merah² tu perkara biasa kalo balik mana² kg...ehehehe


sekian, terima kasih.

Sunday, February 22, 2009

Tagged: A my name is Asha


Salam... I've been tagged by my senior... sis yatie...kita tersama plak huruf...so i guna A...

Rules:
It’s harder than it looks!
Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real…nothing made up!
If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Asha

2. A four Letter Word : Aura
3. A boy's Name : azri
4. A girl's Name : azrisha
5. An occupation : Astrologer

6. A colour : Apple Green
7. Something you'll wear : armlet
9. A food : apple
10. Something found in the bathroom: Airfreshner
11. A place : Argentina
12. A reason for being late: anak...ehehehhe..
13. Something you'd shout : Aucchhh (best what.....hahahaha)
14. A movie title : Armageddon
15. Something you drink : air suam
16. A band group & singer : all for one & alicia keys
17. An animal : Ant

18. A street name : Ampang
19. A type of car : Altis - toyota
20. The title of a song : all my life

anyway... i tagged all of u..

rahmah
izan
nogha
echa
are-race
mrs. hakim
sis mc da
ziemah
nojah
ajoi
midot
ejan
amy
pijot
sis mimi
ayang


mm sape lg ek tertinggal..takde dah kot...kalo tertinggal nama....sori ek...bukan lupa, tapi terlupa taip je....

Wednesday, February 18, 2009

Fatima - 2 years

video

Masakan Part 2

ayam masak masam manis
udang masak merah

masak lemak udang

ayam nasi ayam

sup sayur....my peberet...
/saje je duk mengumpul gambo2 masakan sendiri ni..ini bukan dimasak dlm sehari tau...lain2 hari...tgk la pinggan tu..tuko2 yg tu je....sila majukan pertanyaan, komen atau sebagainya....amatlah diharapkan...


Monday, February 16, 2009

MASAKAN

daging masak kicap + lada hitam
kacang botol masak lada
tomyam thailand
rendang ayam
ayam masak berlada/merah
ayam berempah

ikan singgang

sayur bayam @ sawi


bayam + carrot

kailan ikan masin
kacang buncis

kangkung
kacang buncis + telo
sesiapa nak resepi....leh ar tanya ek...ecehhh...malas nak taip satu2...tapi yg pasti kalo ada menu yg takde guna daging atau udang atau sotong atau ikan, aku tambah perisa kiub ayam tu ye...bagi kaw skit.....terutama dlm masak lauk2 ayam jugak sayuran....kecuali masak sayur kering tu aku tak letak la...

Sunday, February 15, 2009

RAMBUT


izan tlg cite bab ni...sekian...
huhh izan ni takmo lak buat karangan....apa pandangan korang..harus aku potong ke biari saje? sbb dah mencucuk mata buah hati aku dah ni..sian kat dia..tapi aku sepitkan rambut ke tepi, kasi gegirl skit




Wednesday, February 11, 2009

UCAPAN KHAS TUK kwn2 blogspot n Blogstarz.my

Sori frens..lama tak update apa berlaku di tepian lautan ni..ehehhee...sbb byk concentrate kat blogstarz...mende ni baru aku join..blog berbayar..utk dpt pulangan la jugak...tapi aku tak cite2 kat korang lagi becoz tak dpt lagi pulangannye....bila aku dah berjaya ler ar kongsi cite itu...eheheh....
insyaallah esok kelapangan atau petang ni la..aku update kan blog ini...babai...sayang semua...

kalo rajin jenguk2 la sini utk naikkan hitz aku... http://lovelymdm.blogstarz.my/
then kalo rajin lagi, tlg la tambahkan % aku yakni duit la...dlm bentuk sen je... kat dlm kotak bidvertiser tu...sape tak dpt cari...ask me okeh....tq all (buat kawan2 di intim, jgn click bidvertiser tu tau..plssssssssssss.....sbb akaun aku akan terbatal..becoz IP sama)



di kesempatan ini juga, aku ingin merakam kan ribuan terima kasih kepada izan, kerana byk membantu aku mencantikkan blogspot ni, dari A to Z, dengan susah payahnye.....dan juga lain²..spt nora dan semua org la...ehehehe...(perghhh jenuh memikir ayat buat karangan ni)...

dan di kesempatan ini juga aku merakam kan ribuan terima kasih pada kawan baru cik melinda dan cik pura yg byk membantu dari A-Z....dengan susah payahnye...(maklum le aku ni bebal skit...urat byk putus) mencantikkan blogstarz....dan memaklumkan byk perkara baru ttg advertiser dan cara menambah duit....

tima kasih semua...i love u all

Wednesday, February 4, 2009

Teka Teki

smlm, mazri dpt souvenir dari IPK kuantan...cuba korang teka bape GB ni.....nampak cam biasa je kan thumb drive ni..takde la bentuk kapal terbang atau pen yg mcm 'akak' tu dpt..ehehehe ini biasa je...tapi...bak kata pegawai aku (si rahmah) ni kata...dgn aku2 leh masuk dlm THUMBDRIVE ni..ehehehe gelak kecil aku...cuba la teka..sape betul..aku bagi hadiah kepok ni...

Tuesday, February 3, 2009

Hari Penuh Dugaan

Smlm hari yg penuh dugaan buat aku...eeeeeeeeeeee.....huhhhh sabar, byk kan istifar ye cik ashazida...uhukssssss....smlm pagi hingga ptg cadangnye aku nak pose la....dari pagi hingga ptg ni....mmmmm 'Tuhan menguji org yg terpilih'..then bila ptg....uhuksss..korang tahu je la apa yg buat org wanita kecewa bila pose tak menjadi tiba2....ptg lak tu...dah ler dah dekat waktu berbuka....dah siap masak2 dah ni....cadang nak bubur kacang lak tu.. (last² aku buat bubur tu mlm, selepas anak² tido...makannye pagi tadi)

itu tak pe lagi..yg lebih mencabar kesabaran aku ye la...danish la...smlm hUBby aku outstation..so aku ler yg amik dia kat taska...dia kalo masuk kete..mesti mintak susu, cekgu dia mmg dah siap² bekalkan susu tuk dia, setiap hari...tapi smlm ntah mcmana...botol susu danish tertinggal dlm kete mazri, (pagi smlm mazri anta sblm outstation)....uhukssss...so bila aku kata, botol susu takde..dia mengamuk la dlm kete....dgn aku dia berani tul mengamuk, dgn papa dia tak berani nak buat mcm tu....sbb aku manjakan dia sgt kot....tu yg naik lemak tu....aku puas la pujuk, aku kata beli air kotak kat kedai la, kita beli itu ini la...dia amuk jugak..last2 sampai kedai...dia tanak turun kete lak..puas la aku memujuk (inilah dugaan org BERPUASA kot, time tak pose, tak cenggini lak)....lepas pujuk, baru dia turun, beli air tak kena lak, dia suh aku bukak gambo kartun kecik dari kotak air tu...mcm nak buat wei..kena koyak la wei...amuk tul aku rasanye...rasa nak tempeleng2 je...tapi sabo lagi ni...kat kedai kan....ehehehehe..kat umah ni, dah kena cubit dah ni....ada ke suh koyak gambo tu, air kotak tak minum lagi....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa sungguh menduga...ya Allah bagila aku kekuatan dlm kesabaran ini........aku pun tarik je la dia naik kete, jemput bb lak.....balik umah, dia amuk lagi..aku biar je...kalo terus layan....lagi dia mengada2 dgn aku, nak solat lagi....(sblm ni aku tak tahu lagi aku bakal period)...huhhh sekian dulu la.....

Sunday, February 1, 2009

End of January, beginning of February

Bermula sudah permulaan bulan baru, azam pun baru..ahahahaha....setiap bulan aku ada azam baru tau....kalo diikutkan setiap fardhu aku ada azam @ doa baru....utk kebaikan utk kebahagian semua pihak.....
bermula dengan awal January, takde apa pun yg menarik utk diceritakan...cuma pada 4th January....genap la usia hero aku 3 thn...dan genapla 3 thn aku menjadi MAMA....




day by day....aku pun dah lupa cerita di bulan January....
pada 13 january, jabatan aku telah buat asyura....disini disertakan sedikit gambar sbg bahan bukti....ehehehee....masa ni aku kurang sihat..dah bape hari dah kurang sihat...bermula dgn danish, bb dan aku.....sian kami....demam teruk gak la..maklumla panas dan hujan tak mengira hari....kuasa Allah...menguji manusia...




--gambar removed---

ni budak yg dah baik demam, hentam makan coklat ek...




seminggu selepas aktibiti memasak asyura, kami mengadakan volleyball plak....then lepas ni badminton kot...lepas tu ntah apa lagi plan...


--gambar remove---


dan di minggu2 terakhir january, anum sekeluarga dtg ke rumah aku, gambar tidak ada plak..ehehehe...rasanya di 'kamerakecik' by arejoi ada kot....oh ye katanye kunjungan arejoi ni utk meng'kenen'kan anak dara aku tuk anak teruna mereka...kiranya ini edisi merisik yg pertama la ye....ehehehee....aku berkenan je....senang jodoh dgn org kenal ni...leh letak tinggi²skit....leh ke pn anum? aku berkenan je....(aku dah jadi mcm ejan dah.....anak baru nak hilang kemerahan kulitnya dah pk ttg kenduri kawin anak)ahahahahah...oh ye anum, maaf la ye...umah sedikit berselerak, maklumla..sehari bape kali kena sapu umah....maklumla budak2 kalo makan biskut tu....huhhh....tak bagi makan kang..sian lak tak merasa makan biskut...ihikssssss

pada 25th january, anum menjemput kami gi umah mentua dia, ada majlis cukur jambul aqil irsyad...kami saje je pg lewat², sbb leh borak² dgn anum..kalo awal² kang...anum sibuk...sian lak dia kang...



mula² elok je bertudung, berjubah bagai....lepas tu dia melepaskan niat lak, terpaksa la tuko baju, time tu dia ada mengalami sedikit cirit birit, berlarutan hingga smlm, mlm td jmpa doktor dah, mula² ingat berak2 biasa utk perubahan bulan @ tahun....tapi lama bebenor lak..danish dulu tak cenggitu sgt...2/3 hari je...ini seminggu dah neh....dia tak nangis2 pun...cuma buntut kengkadang merah, kengkadang elok, tapi smlm teruk skit, hingga dia nangis², so kami pg la klinik...



ni lak gambo tudung yg aku beli kat Desa Murni (kalo tak salah la namnye, tak pun kedai dipangey BELIAN HEBAT)....dekat dgn area umah mentua anum....dan tersangat la murah dari pasar malam yg aku beli tu...rm4.90 je...sbb skrg ni kedai tu buat promosi jualan murah sehingga 9 Februari.....mmg tersangat murah la pakaian disitu skrg ni....kalo kain sutera batik terengganu tu yg harga aku tgk kat pasar payang rm250...dia jual rm139 je tau....perghhhhhh tak ke belian hebat nama nye tu.....



aku beli tudung ni senang nak pakai kat umah, bila org dtg, berkenan lak tgk anum pakai, cantik je..aku pakai mcm tak cantik lak....nape org lain pakai cantik aku x cantik ek, ke sbb aku mmg tak cantik..ahahaha...aku tanya mazri, 'mcm makcik2 tak?'...dia jawab 'a'ah mcm makcik2' cis....hilang minat plak jd nye...ehehee...tapi aritu ada beli kat pasar malam rm10...tapi ada span kat atas tu...mcm kembang je aku pakai...lagi tak sesuai...yg ni leh tahan skit...mcm yg anum pakai tu....


produk yg kat bawah tu....aku beli kat amy....saje try test acu...dia kata...kulit muka dia jadi cantik dan gebu2....eheheehehe....korang tgk la perubahan aku nanti...ye ke amy ni....ehehehehe....






27th january, pagi tu kawan mazri dari kelantan yg duk putrajaya dtg menyinggah di umah mentua....dah 3 anak dia...2 girls, 1 boy...seme comey² (budak² mana ada yg tak comey kan...meke kan bidadari @ kupu2 syurga...) dan besar dak alisya ni....mak dia kata, dia letak nama alisya ni sbb berkenan kat klinik lita alis tu....so mana la tahu anak dia leh jadi doktor gak...mak dia ni staffnurse kat hospital putrajaya....



APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels