Monday, February 16, 2009

MASAKAN

daging masak kicap + lada hitam
kacang botol masak lada
tomyam thailand
rendang ayam
ayam masak berlada/merah
ayam berempah

ikan singgang

sayur bayam @ sawi


bayam + carrot

kailan ikan masin
kacang buncis

kangkung
kacang buncis + telo
sesiapa nak resepi....leh ar tanya ek...ecehhh...malas nak taip satu2...tapi yg pasti kalo ada menu yg takde guna daging atau udang atau sotong atau ikan, aku tambah perisa kiub ayam tu ye...bagi kaw skit.....terutama dlm masak lauk2 ayam jugak sayuran....kecuali masak sayur kering tu aku tak letak la...

11 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

wah bagus²...makin maju kawan aku sorang ni...makin banyak skil masakan ko...aku bangga...aku bangga...hehehe...
aku tak reti masak, nanti ajar aku ek..mekasih..

.:Iz-aNn (",):. said...

jap...jap...pinggan kena kaler² ek...baru nampak cool???

~aSHa~ said...

pinggan tu je ada..tak nampak ke jenis tu je ulang2...ahahahahaha

Mrs. Hakim said...

sha..aku xabis menuntut lauk ikan patin dari ko nih.cemana aku nak eksen dgn mak mertua yg aku ni terer msk ikan patin kuah tempoyak????

~aSHa~ said...

aler ko ni...nanti la ujung bulan aku balik temleroh masak ikan patin..aku snap gambo..aku show ko k....

.:Iz-aNn (",):. said...

aku pun pandai gak mel...tak tanya aku pung...sob...sob...

Y@ZeD@ said...

eh, ko masak sekali byk lauk gitu bpe lama amik masa dok kt dapur ekk?? pastu abis ke lauk2 sume tuhh dlm sehari ke apa mkn nihh?? rajin tul la...

** gdah, sory akak tk dpt tunaikan request awk yg suh wat entry special psl elaun2 sume tuhh, bukan malu ke apa tp blog akak dibaca senyap2 oleh org embassy di dublin nih & jugak org2 di unit A, BMI JPA tuhh so akk tkleh nak kecoh2 nti dorg nihh buat citer buruk psl akak lak..that's y akk tk penah citer pun psl keje2 dlm blog sb nak menjaga ati byk pihak.. hrg awk faham ekk..

klu nak tau anything, juz email me, mcda_aida@yahoo.com or ym2 pun okk.. add ler akk kt ym guna email yg sama gak tuhh..! insyallah klu akk free akk akan menjawab segala persoalan tuhh..! sekian, terima kasih..!

~aSHa~ said...

ok kak...maklumat diterima

kak..lauk pauk tu...bukan diambil dalam masa sehari....byk hari dah...dah lama sy simpan gambo2 ni....ada byk lagi neh

kekok la akak pangey gdah..ahahahahah serius...

*Miss Geli^ said...

hahhhahha..ok ape panggil gdah... la la lala

.:fyzz:. said...

wah2 tahniah pd ko zidah...byk tui menu msakan yg ko masak...emm pe kata ko boh sekali ngan resepi baru la koollllllllll...tui tak? hehe

~aSHa~ said...

sape nak resepi..baru aku letak wei...aku ni kan malas nak menaip...eheehehe...

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels