Posts

Showing posts from March, 2009

aku dan masa

Image
arini ada masa 33 minit je untuk urusan mengular di alam maya, itupun aku curi time rehat...sbb time keje..aku pack...ecehh berlagak tul bunyi nye kan...aler...aku kena la 'byr' balik masa yg aku guna smlm untuk buat keje2 rasmi yg smlm, diforward arini..walau tak la seberat mana tugas...tapi rasa bersalah sbb terlama di bandar kuantan...(cop cop...aku bukan mengular di kuantan sesaje tau, aku ada urusan2 kerja...semenye rasmi jugak, cuma aku rasa tak best, sbb PA kan mesti kena ada kat table jerk....nti org cari bos, susah lak).....sori la kepada sesape yg memerlukan aku smlm....aku takde di opis...the whole day..aku sempat masuk hingga jam 9.15...balik kul 5.30 tiba di rumah...aku ada urusan skit kat kuantan smlm...nak cari baju koir..aku selaku ketua pasukan koir disini dan beberapa lagi ahli...diamanahkan untuk menguruskan hal baju seragam koir yg baru....ganti yg lama...


ermmm aku ada beberapa gambar nak edit....tapi itulah...kebelakangan ni..otak aku masik sarat memikirka…

weekend yg sudah....

Image
gambo2 di bawah adalah berkisah kehidupan kami pada weekend yg lepas2, kami pulang ke kampung halaman di pahang....jumpa atuk n nenek....atuk n nenek every week tepon, tanya mana cucu meke tak sampai2 ke kg ni.....mende ini bersambungan dgn gambo aku dgn cousin tu....maafi diriku..aku tidak pandai nak mengarang ni....kalo terpaksa mcm exam SPM dulu...aku gagah kan walau dpt A2, aku bangga la jugak...sbb kira ok la tu kan....tapi itu kerana terpaksa.... ni atas permintaan ibu izan nak tgk bb...dia kata..mana gambo anak2 kan....ni dia...berpeluh2...so kami rehat dlm umah....
bb dgn uncle dia...

anak sepupu aku yg cute bagi aku..mak dia cantik sgt..tapi takde plak aku snap gambo dia...


my lovely hero

tak padan ke kecik..nak gak naik kuda abg danish, siap berebut2 lak tu...ni atuk yg belikan tuk abg danish..

cari aku dimana (gambo ni takde kena mengena dgn weekend yg lepas, tapi nak suh korang teka mana aku)
rahmah dan jelita.... eheheheeheh saje letak gambo ni....actly takde kena mengena dgn t…

kerongsang berantai...mcm makcik² ke?

Image
ni sepupu aku sebelah mak aku..lama tak jumpa dia..last jumpa masa dia kawin la.....uish lama tu...dah 3 thn kot....masa kecik2 dulu..dia selalu buli aku..mentang2 la aku adik, dia kakak...tapi skrg nampak cam sebaya jerk....ehehehee iye la..urat dia tak putus lagi...dia tak beranak lagi....aku? uhuksss..udah berurat2 putus ni....aku jumpa dia ni masa kenduri abg dia kawin....sempat la aku berbual mesra dgn abg dia, abg farhan, lama tak borak dgn ko tau abg farhan, dia cite...wife dia sebaya kita la...kita? eheehhe sebaya yg lahir tahun sama dgn aku ye.....ehehehe....dan sempat la dia cite mcmana dia jumpa wife dia, mcmana berputik chenta mereka....aku rindu plak zaman kanak2 dulu.....teringat masa balik kg mak....pasti seronok...sepupu sepapat ramai, dan semenye okey....jgn tak caya.....sepupu lelaki aku pernah ajar aku panjat pokok manggis...ehehehehehe tak sangka u, aku PANJAT pokok manggis...ops topik sebenar nk ckp....kerongsang aku tu...adakah mcm makcik2 je aku pakai? sbb ada l…

entry khas tuk PIJOT

Image
kenapa ek aku khaskan entry tuk pijot..mesti korang tertanya2 kan....sbb nye saje nak tjk kat dia..betapa seronok nye melihat anak2 bermain....kesian tau anak2 main sorang2...takde teman..so kepada pijot....cari2kan la teman tu pia ye...sian kat dia...ko tgk aku hari2 hepi tgk meke berdua bermain...walau si abg byk mengusik si adik...tapi itu perkara biasa rasanya dalam mana2 adik beradik..kalo tak mengusik kang..sunyi lak alam rumah tu...skrg bila bb dah pandai bermain dgn abg danish...aku semakin bahagia...dulu...bb kecik lagi...tak reti lagi nak main2 ni....skrg kan sdg membesar....peace to all..oh ye..gambo ni pun khas tuk sape2 yg tidak bercdg menambah anak ye...

rahsia HANDSET untuk kecemasan

PERKARA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG TELEFON BIMBIT
Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan.Banyak perkara yang boleh anda lakukan,antaranya : -
1) NOMBOR KECEMASAN - Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2) KERETA TERKUNCI - Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit bolehmembantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan…

dari pagi hingga malam

Image
JOM JALAN²













kalo ke bando kuantan, mesti singgah tgk rumah ni...bila la nak dpt CF dgn cite..tahun ni..mimpi ngeri akan bermula la...ehehehe











'mama, cantik tak bb bergaya mcm ni' 'cantik syg, pakai apa² pun cantik, tak pakai apa² pun tetap cantik sayang'










'sori danish syg, tak dpt masuk kat kedai mickey mouse..bergambo kat luar bleh?, takde bajet nak masuk sini..next time yg syg'












'satu tuk bb, satu tuk abg danish' 'tq abg danish'












lunch time...kami try makan kt sini...1st time ni...seme pelayan, seme nye speaking..huhh...rasa mcm kat dublin plak...ehehehehehehe













'bb nak mkn apa sayang'



















'ntah la abg danish, apa yg ada'

















'papa makan dulu la ek....'
(segan la nak bergambo2 kat sini, ehehe takut org kata jakun lak masuk restoran ni kang...so gambo makanan masa tiba, tidak disnap okeh...)












'masa tuk tournament plak'
ini la keje dia every week....kalo tak balik kg...pg main bowling...ada team sendiri dah...sekali join rm60...uhuksss...ka…