Thursday, March 19, 2009

aku dan masa

arini ada masa 33 minit je untuk urusan mengular di alam maya, itupun aku curi time rehat...sbb time keje..aku pack...ecehh berlagak tul bunyi nye kan...aler...aku kena la 'byr' balik masa yg aku guna smlm untuk buat keje2 rasmi yg smlm, diforward arini..walau tak la seberat mana tugas...tapi rasa bersalah sbb terlama di bandar kuantan...(cop cop...aku bukan mengular di kuantan sesaje tau, aku ada urusan2 kerja...semenye rasmi jugak, cuma aku rasa tak best, sbb PA kan mesti kena ada kat table jerk....nti org cari bos, susah lak).....sori la kepada sesape yg memerlukan aku smlm....aku takde di opis...the whole day..aku sempat masuk hingga jam 9.15...balik kul 5.30 tiba di rumah...aku ada urusan skit kat kuantan smlm...nak cari baju koir..aku selaku ketua pasukan koir disini dan beberapa lagi ahli...diamanahkan untuk menguruskan hal baju seragam koir yg baru....ganti yg lama...


ermmm aku ada beberapa gambar nak edit....tapi itulah...kebelakangan ni..otak aku masik sarat memikirkan hal koir...kalo dah selesai, dan kelas vokal bermula...aku dah rasa lega...walau kelas vokal di arrangekan oleh pengurus koir, tapi aku as a 'ketua'...(ecehhhh....nak ek skit ni dgn korang...ehehehehehe..leh kan...) so aku rasa tak best la kalo aku tak involve gak..walau skit..at least aku ada involve gak dgn urusan2 kelas itu.....(teringat masa kita arrangekan pertandingan bayi comey kat itm dulu kan...aku selaku ketua ke ek?...sbb mcm aku je kan...ecehhh lagi....tiba2 teringat...., so ngada2 la skit kan)........


oh ye..aku tak kira by hook or by crook aku nak letak gak gambo ni..walau benda ni dah basi lama dah...(aku mmg cenggitu kan..benda dah basi pun, baru nak letak,...tak mcm akak berdua tu....sentiasa 'broadband') kepada mereka yg tak paham masuk broadband disini....tu, meh akak ni perjelaskan...maksudnye....sentiasa maklumat ke depan...pantas...mcm berukben ...ops sori..aku tak kata korang beruk ek..aku kata berukben...ejaan in malay..ahahaha...(ish panjang la celoteh aku kan)....


eh mana gambo nak letak ni...oops jap jap...akak cari.....tapi kan nak cite gak lagi...actly smlm masa kat bando kuantan, kamera digital akak yg cap 3 ayam tu...rosak la wei..tiba2 tak leh snap (nak kata dah penuh, tak pulak, masih ada 1.01gb lagi free, 884 mb dah digunakan, so byk la lagi tu free kan)...so blk umah pun muka sedih nye...cari la kan waranti...kot2 tak expired lagi waranti...so cari kotak kamera tu balik..jumpa, tapi kad tu takde..uwaaaaaaa....then...akak teringat,...akak kumpulkan semua kad2 waranti yg tuk brg2 ada waranti akak letak satu tempat.....eh kenapa aku bahasakan diri aku akak ni...ish..akak muda lagi tau..sebaya je dgn korang2 tu...huhh malas dah la nak delete perkataan akak tu...so teruskan je la ek.......then kad tu tak jumpa....then bila teringat aku simpan di suatu tempat, tapi tak ingat di tempat mana..sambil cari, sambil la baca surah alam nasyroh tu.......then jumpa....ada dlm laci almari pakaian.....alhamdulillah keberkatan aku baca surah tu....setakat ni alhamdulillah la..kalo hilang apa2...baca surah tu ingat balik mana tempat letak tu....tapi masa time hUBby baru ni hilang rm50 kat opis, dia letak dlm drawer...sambil baca surah tu sambil cari tak jugak jumpa....agaknye itu mmg dah kes dicuri la tu...so bak kata ustaz kat sini...kita halalkan je la...kot2 kita terambik hak kerajaan ke, hak org ke...so itu kira bayaran balik la didunia kan...ye la potostat IC utk kegunaan peribadi di opis...kalo diikutkan betul2...tak leh tau..itu kan hak kerajaan..kita kena mintak halal dgn seluruh rakyat...anda mampu...sy tidak mampu....tapi selalu je buat...rasa bersalah tu ada..tapi buat lagi..uhukkssssss...


aku ni cerita tak tersusun langsung kan..tapi takpe la kan, janji karangan aku kali ni A1++...ermmm

ok berbalik pada nak upload gambo....aku buat dulu ek...(tak kool la kan takde gambo)




nape ek aku letak gambo ni....pertama...utk tidak mahu mengecilkan hati hUBby aku.....kang derhaka lak kan...ni hadiah pertandingan bowling INTAN di KL...baru2 ni..last week..so dia dpt tempat ke-5.....kedua...dia kata..cuba tgk kat kotak tu....ada tertera nama sape...dia kata...kawan kita tu dah jadi businesswoman periuk @ kuali kot...patut la ko kaya raya skrg ni ek...korang rasa2 sape aku maksudkan...(tekaan ini tiada hadiah ek) gambo ni lewat aku upload...becoz, aku majuk mula2 dia main bowling tak ajak aku..uhukssss....so aku takmo la tgk hadiah dia kan....so bila dah pujuk2, dah sejuk2...baru la aku snap gambo ni....ehehehe....oh ye gambo hUBby bermain bowling takde ye...dia tak mintak pun kamera nak bawak sane..lagipun dia tak berminat sgt dah nak bergambo2 ni..masa remaja remaji minat la...tapi aku rasa skrg lagi dia hensem dari dulu...ramai wei ckp mcm tu....meke kata...sejak mazri ni kawin..makin hensem plak...ehehehe...sape yg jaga kan....bini la yg jaga kan...dulu sendiri jaga sendiri...uhuksss...ek tak wei ayat aku ni...berbunyi ek kan....so lantak la kan org nak kata ek ke tak..yg korang baca sampai sini wat pe kan....ekekekekeke....lgpun ini kan blog aku...bak kata kawan2 dss...'suka hati aku la nak kata apa...ini blog peribadi' tak suka sudaaaaaa..............

gambo ke2 (diambil tadi, sbb kamera pulih kepada asal...aku delete2 dan transfer mana yg patut...berat kot..ermm pelik tul..)...ni hadiah dari bos aku (siap tjk harga tu, saje je tu..actly dpt diskaun 50% dari harga tu)...hadiah in advanced utk secretary week yg akan diraikan bulan April nanti....tima kaceh ye bos...bak kata kawan opismate aku...bestnye jadi PA...ermmmm..ikut nasib kan....akak kita tu lg best...sbb bos dia pilot...ehehe takmo cte la...biar dia cite..takut jadi kontroversi plak...aku ni pun takut nak cite2...takut opismate baca plak entry ni...kang mula nak heboh sana sini...aku cite kat korang takpe...becoz korang pun PA....ops lupa ajoi ada...tapi takpe..dia ada 'skandel' dgn PA gak kan..hingga dpt anak yg bernama aqil...eheheh jgn marah ek...begitu jugak dgn arerace...hingga 2 anak tu...(maybe arini beranak kan...semoga selamat ye....)


ermm takde gambo dah...gambo baju koir selepas kami dapat secara penyerahan rasmi la ye.....(ok nojah?) ops ada lagi....gambo ni





gambo tidak menarik..sbb baru je amik lepas aku ayat di atas tu...so...oleh kerana aku hanya ada beberapa minit je lagi nak kul 2..so aku segerakan la mana yg patut...ni la rupa hset CSL yg dulu emi, izan nak tgk2..malas aku upload time tu...tahun lepas lagi meke nak tgk..dah bape bulan tu..dah berbulan2 pun....nape ek baru nak upload? becoz..smlm bos aku kirim nak beli hset mcm ni gak...sebijik...so aku tak sempat snap la hset aku beli tuk dia..tapi serupa je la dgn aku ni...hset ni leh guna 2 simkad serentak okeh, ada tv, touch screen, ada kamera yg tak bape clear pung, ermm apa lagi ek..yg aksesori lain pun ada la...tapi yg penting bagi akak...murah....walau beso..uhuksss...tak mampu plak nak beli samsung yg leh guna 2 sim kad....tu..wlau nipis...harga nye tebal...so biarlah tebal..harga nye nipis jerk...tak sampai rm600 pun..harga asal lebih pada tu..tapi minta la kurang kan...oh ye...yg penting lg buatan mesia okeh...waranti 15 bulan..bukan seminggu atau sebulan yg keluaran china tu....sekian la makluman setakat yg mampu....

kak mimi, nora, izan dan lain2..korang nak bagi aku markah karangan arini tuk aku berapa? A ke...janji A ye...minus ke plus ke ikut suka hati korang la...tapi sila tinggal markah ye...eheheh muahhhhhhhhhhhh....

11 comments:

*Miss Geli^ said...

aku baca sambil menguap nih..lagu ko ni mendayu-dayu tol..dah la takleh stop..

~aSHa~ said...

boring ke wei cite aku..aku tak pandai mengarang ni..ehehehehe

Cik Puan Mimi said...

asha, mula2 nak tanya dulu, mana izan.. selalu dia pengomen pertama.. dah bersalin ke dak tu

Cik Puan Mimi said...

asha, akak pun tak faham cemana kau dapat karangan A masa SPM.. ialah ayat kau kan tonggang terbalik.. akak kasi B jek la.. hehehe

Mrs. Hakim said...

leh ker ko bg aku quotation utk hp tu?? cam best jer.ne tau leh belikan utk laki aku ker kan.nak belikan samsung giorgio armani tu tak mampuhhhhh.lgpun function tak best ar.aritu dah sebey pun..harap jenama jelahhh..

sya's said...

aku bagi b ar... sbb aku pening baca.. hahahaha... ko susun leklok sket karangan ko tu... citer satu satu.. ni sekali arung ko citer.. mabuk aku neh... gambo sket sangat... :)

.:are_race:. said...

makluman izan dah bersalin jam 11.30 pg tadi baby lelaki berat 2.9 kg dengan kaedah normal...

~aSHa~ said...

akak tak reti bercerita la...tapi reti berckp je..

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

re:- asha, ko ni paham syarat tak.. kan akak suruh kau email kat akak, bukan letak jawapan kat situ.. lagi satu capture 10,000 tu pun dapat hadiah jugak.. cepat2 jangan tak capture

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

asha, tahniah.. sila bagi alamat dan baca entry terbaru kak mmimi

~aSHa~ said...

erk...baik..alamat by emel ke..kak sy ni ada kursus masa ni

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels