Thursday, April 23, 2009

Seminar Setiausaha 2009

kawan², izan kata...buat la entry tuk pg kursus..at least korang tahu aku pg mana..actly malas nak bgtau sgt..takut punya la excited...terjadi benda tak elok plak...minta dijauhkan la...amin...so aku cite serba ringkas la...sbb aku bukan penulis yg bagus neh....

aku akan hadiri seminar spt berikut:

seminar Setiausaha 2009
Tarikh : 25 - 27 April 2009
Tempat : Hotel Grand Seasons,Kuala Lumpur

aku pg dgn nojah tau...cadangan awal nak melawat kawan2 di putrajaya, bawak buah tangan spt ikan, keropok lekor, budu, petai, paku pakis, pucuk paku, jantung pisang khas tuk izan....tapi bila kami kata nak dtg sane..sorang pun tak leh nak terima kehadiran kami sbb dah ada komitment mende lain awal2 lagi...so tak pe la..apa yg kami dah petik tu, tangkap ikan fresh dari laut tu...kami bawak je la ke hotel tu...rasa2nya hotel tu izinkan ke tak...ehehehehe...kalo lapo malam2....makan je la ulam2an tu kan....ok la kawan2..kami ni dari kampung...mcm terasa jakun plak nak pg sane ni..uhukssss...sbb tu org sane tak heran kami nak dtg..kami je excited bila org dtg sini....siap leh luangkan masa, kalo takde masa, cuba gak cari masa, kalo betul2 takde masa..baru la kami ckp kami tak dpt nak entertain tetamu dari jauh...sekian terima kasih.....

Sunday, April 19, 2009

Hotel Bajet @ 4 hari 3 mlm

i've taken a long time to write again...y ek? i have no answer...maybe bz kot...dgn koir (ops bz sgt ke), dgn itu ini......tapi mmg pasal keje ar....bukan SOMBONG ye puan izan...uhukssss....tidak berkesempatan wei....aku kan berimpian nak jadi pekerja cemerlang, gemilang dan membilang...ahahahahaa....siapa yg takmo kan....bohong la kalo org takde keinginan untuk memiliki title itu...BOHONG!

so...ni bukan nak cite pasal bohong, atau pekerja cemerlang atau kebizian aku yg ntah apa² tu..tapi nak cite pasal 'Hotel Bajet' yg aku janjikan itu...apa ek hotel bajet tu..actly aku pangey hospital yg just KELAS 3 tu adalah otel bajet...takde kelas 1 @ 2..terus 3 tau....bajet tak bajet...free la kan..sbb hospital gomen..so nak bersyukur ke tak ni..atau teruskan umpatan....tapi kena ar bersyukur dulu gak kan..sbb free....then aku tak terima ar layanan buruk².....cumaaa.......ada cuma tu tau...uhukssss....sian ar my bb...dah la dilahirkan di 'hotel bajet'....itu je la yg ada disini...nak yg kelas² sila ke kuantan..kalo ke sane...amik masa dlm 40 minit - sejam perjalanan..so nanti susah la my hUBby nak ulang alik..aku kan ngade² mintak byk tlg dtg....kadang2 mende kecik je suh bawak....mcm spender...uhuksss....main2 je la wei...saje nak buat korang nyampasssss.....

ha berbalik plak tujuan utama nak tulis ni..KESIAN MY BABY....

aku tunjuk gambo dulu ek

(drip)

(dia selalu main cak cak dgn kawan sebelah tu)

(sian dia, penat..mama pun penat gak)

dah tgk gambo? so itu je la gambo yg ada...itu pun diambil menggunakan henpon CSL buatan mesia itu..so tak bape la cantik kan..janji org yg dlm foto to chantekkk sgt2...ahakssss...erm dah lama tak guna gelak ini....ok la aku nak start cite secara berserius ni...

ari jumaat yg lepas²....bape minggu yg lepas...malas nak letak kat sini...biarla tarikh tu kan, xpenting..yg penting penceritaan ala² umpatan aku ni.....pada jumaat tu...kami sekeluarga ni bercadng la ke pusat boling kuantan spt biasa...sbb my hUBby spt biasa ada tournament..dah ler kali ni tuk pemilihan yg leh dpt RM1k...uhukssss....byk lagi tujuan nak pg ke sane tu..salah satunye kamdar...sbb nye nak settle pasal baju koir....so..masa nak pg tu...my baby tu merengek2 jerk...kaki dah skit bengkak² aku ingat bengkak biasa je...sbb sblm tu aku dah pg klinik private yg berdekatan..then dia bagi ubat tahan gatal, n ubat sapu kat kaki..rupanya ubat tu tak menjadi..jadi lain plak, membengkak2...cisss...opss...termarah lak.aniwei tq la doktor...sbb tlg bagi ubat n layan kami dgn baik...private kan mesti layan baik2..ehehehe...so berbalik kisah tadi...kami dah bersiap cantik² ni... (sungguh wei mmg cantik aku aritu...ahahahaha)...then rasa mcm tak sedap hati plak..bila tersentuh kaki baby, dia marah, bila abg danish nak dekat2..dia jerit2...tak bagi dekat...uhukssss....sian abg danish, dia ingat nak tlg pujuk²..tapi kena marah la plak....so aku pun call la cik rahmah tlg amik baju koir, tlg la anta ke Kamdar, sbb aku letak duit aku kat situ rm200 utk pinjam baju tu....buat contoh....then lepas rahmah dtg..kami terus ke 'hotel bajet'....pg emergency...then..masa kat kaunter takde org..ish..apa punya org la ni....tak patut buat mcm tu tau...senggal tul...then...dlm 5 minit kot...baru ada org layan...then terus dipangey oleh MA...ermmm MA kata ini leg cellulitis (jangkitan kuman pada kaki) dan suhu badan masa tu pun 39'Celcius...tinggi wei.....so doktor pun tgk...then dia pun sahkan....leg cellulitis...puncanye...sbb kudis kat jari kaki tu...tapi kuman tu masuk ke dlm...antibodi tak kuat kan...(sian kat dia...nyusu takat 6 bulan je..uhuksss...ampuni mama syg)...so MA kata..ni kena admit wad...tapi sblm tu dia nak amik darah..nak test darah...(ermm skrg..aku dah nak cite bab sakit hati skit...)
masa dia nak amik darah tuk test tu...dia amik kat belakang tapak tangan KANAN...mula2 dia cucuk...mesti la baby nangis kan..kalo tak nangis...kuat sgt la baby aku tu kan....kalo aku pun aku sakit..ini plak baby yg usianye berpuluh2 jauh dari aku neh...huhhh....then dia cucuk sekali..tak keluar darah tu, then kali ke2 wei...cucuk lagi...uhuksss...dia cuba lagi keluarkan darah utk satu tabung kecik..tak jugak keluar...then dia pindah plak ke tangan KIRI plak..perghhh ini dah melampau tau nyahhh....bape byk nak amik ni...sakit jiwa aku gak...tapi aku tahan la gak..sbb pk MA tu nak tlg anak aku kan...huhhh kali ke3 pun...tak dpt gak darah tu...then dia kata kat doktor tu...urat dah nampak..cuma pengaliran darah tak bape nak elok....senggal sungguh la....then..dia kata takpe la...kita admit wad dulu...masuk ubat demam kat punggung dulu sblm tu...my hUBby yg tgu kat luar dgn danish...ready nak pg wad ni....aku pun kena tgu kat ruangan menunggu..sbb wad penuh...ishhh mcm2 la 'hotel bajet' neh...rengek2 la si manja aku tu...sib baik 'bf' dia a.k.a hUBby aku ada...so dia leh manja²...tq hUBby..kalo u takde...patah lengan,tangan,kaki dan semuanye la....dalam 1/2 jam gak menunggu baru dpt tempat...masa kat wad plak...jumpa doktor lain plak...sbb nak admit situ kena la jumpa ketuanya kan...then dia kata..tgu kat bilik ubat @ prosedur kot...so kami menunggu disitu dlm 15 minit lagi plak...lama tu..dah ar danish ada sekali...so dia pun jadi doktor la kejap kan(org bagi peluang² tgk dan usik sana sini dlm bilik yg penuh ubat tu kan)....then tak lama lepas tu...dtg la staffnurse entertain kami...dia tanya..darah dah amik ke..aku kata..amik tapi tak keluar darah...skit je..then dia cucuk lagi tuk kali ke4 (uwaaaaaaaaaa)....tapi yg bagus nye sekali je dia buat..terus dpt darah tu....actly kalo kena cara...boleh je dpt darah tu kan....nyampesss tul dgn MA lelaki tadi...senggal...then..baby nangis la lagi..hingga muntah....so nurse tu kata..takpe takpe...biar dia muntah, then dia tlg tepuk2..dia tlg tuko cadar....ok tq la nurse..u buat dgn elok...tak lama lepas tu dia bagi katil no.1 kat baby...bermula la hari di 'hotel bajet'.....4 ari 3 mlm...
4 ari 3 mlm...pe yg best ek...eheh tak pernah lagi la aku dgr org kata beh duk kat 'otel bajet' neh...so kehidupan harian kat situ mcm biasa..org masuk keluar spital...dah sihat pulang, kalo sakit terlantar la lagi..tapi kat wad kanak2 ni..semenye ada penunggu..tak kira siapa penunggunye...mak bleh, bapak pun bleh, nenek pun bleh jugak, hUBby pun merasa gak la jaga baby waktu hari siang, sbb aku balik umah rehat2 skit, kemas2 skit, mandi2 skit...ops bukan tak mandi tau kat spital tu..tapi tak selesa n tak puas...
kendian cadangnye aritu aku nak tuko spital dah...nak pg spital temerloh yg ada class dah tu....at least parent aku ada...leh bergilir2...tapi doktor kata...kalo u nak pg sane sendiri boleh, tapi sy kena cabut drip (ye ke drip...lupa dah nama tu) yg kat lengan tu..so kat spital sane nanti, baby u kena cucuk balik ar...uhuksss..terkedu aku dgr..nanti dpt MA yg cucuk bape kali pun tak menjadi..lagi parah...dah la kebetulan time tu...baby baru je tuko drip...sbb yg lama tu dah teralih2 skit..budak2 kan...duk usik2 je la..puas kita halang...lagi halang lagi dia suka usik...so kiranya dah kali ke5 la dia dicucuk..tapi sib baik la nurse kat wad tu pandai cucuk kan...tak perlu sampai 3 kali pun tak menjadi...baik benti keje je la...dia buat tak kasar...elok je, malah lembut je ckp...'sakit skit ye dik' 'akak pegang elok2 ye anak akak ni'...so ok nice..layanan dia, sampai 2/3 org yg duk sekeliling tlg pegangkan, tlg tengok mana yg patut...tapi TAK PANDAI...huhh buat apa jadi MA kalo gitu...agaknye doktor yg jarang2 cucuk org tu pun..jadi kurang pandai gak kot dari nurse2 yg dah biasa cucuk mencucuk ni...
masa kat spital ni...mak mentua aku pun dtg gak..walau aku kata dah kat hUBby tak payah la bagitau..skit je baby ni, sian plak mak nak dtg..tapi bila biras aku cite, masa mak tgk gambo kaki baby kat kamera hset biras aku ni...terus dia ajak ayoh dtg, tapi ayoh ada keje plak, so dia ajak la adik ipar aku...so masa dia dtg..aku amik la kesempatan balik umah, mandi manda skit, makan2 kat luar dgn hUBby..maaf ye mak, sbb terpaksa plak menunggu...teruk tul menantu mak ni kan...mak n abah aku tak dtg..sbb aku tak bagitau..lagipun meke baru je balik ke kg....baru 2/3 hari sblm masuk spital..dia dah balik..sian plak dia nak dtg semula...so lepas keluar tu baru aku cite kat mak abah aku....
ok la sekian dulu la pengceritaan aku yg tak seberapa berkenaan 'hotel bajet' neh...tak tahu dah nak cite pe..sbb mende dah basi..tapi nak gak cite..sbb geram kat MA tu...masa kat spital tu byk plak aku rasa mcm nak cite....pasal budak2 sakit, pasal aku dpt kawan baru (mak kepada budak sakit), pasal nurse kejut malam2 bagi ubat, then pasal katil yg tambah2...bila ada patient sakit, ops ada lagi...pasal sorang mak budak ni mcm mak datin...hari2 pakai baju sutera BATIK wei, aku cite kat hUBby..tgk ar mak budak tu...ari2 bergaya dgn baju batik, mesti org berada kan, ehehe tapi terpaksa pilih 'otel bajet' ni..sbb ini la yg terdekat..nak private spital kena la travel jauh kan...then hUBby aku jawab, agaknye dia tu tokey batik kot...so sambil jaga anak, sambil promosi pakaian batik dia tu..uhuksss..wei serius seme baju batik dia yg kita duk pakai hari kamis tu...semenye cantik2 n ada class...bukan batik keras2 tau...
ok dah dah...termengumpat plak dah...uhukssss.....
nota kaki: kepada jurubahasa spt echa, izan n lain2..kalo aku ada tersalah ayat, sila betulkan ye..tima kaceh cekgu

Wednesday, April 1, 2009

Senamrobik & Poco²

Last week aku bz sgt kan...konon²nye la....sbb salah satunya....aku ada kursus selama 3 hari...kursus senamrobik n poco²....seronok nye la kursus ni....sekarang ni pun aku masih rindu kat kursus ni..apa yg seronok ek? seronoknye bagi aku...sbb dari pagi hingga ke kul 7 ptg....bersenam je la...bersenam + poco²....so tired..so nice...dah la masa mula² kursus tu aku demam...tapi oleh kerana kursus tu..ku gagahkan jua....dan ku telan panadol secara berkala (sblm ni malas nak telan ubat, tak suka ar 'dadah²' ni dlm badan)...alhamdullilah aku sihat walafiat..malah aku agak la..aku la kot atr paling semangat dlm kursus ni..ehehehe perasan tul..aku rasa seme bersemangat..malah takde sorang pun segan silu bila diminta tunjukkan step poco² di atas stage....for ur infomation...kami 'study' 7 step poco², masa kursus tu ingat la step² berikut...skrg? step pertama dgn step ke-6 + ke-7 je ingat kot...ahahahahaha....kursus ni dikendalikan oleh org yg bertauliah ek......bukan sebarangan tau...agensi yg kendalikan ni...JFHH...(Jump For Heart Health) pernah dengar? maybe korang pernah dgr kot....sbb dia buat untuk semua jabatan..cuma jabatan je la kena bayar kat dia...ha lepas ni aku leh ar jadi tenaga pengajar senamrobik (huhh ada hati tu, baru senamrobik TAHAP I).....leh ar lepas ni aku ajar poco² kat stage setiap hari isnin n rabu yg selalu di adakan disini jika ada kursus².....ehehehehe....takmo ar ngajor...saje je berlawak..malas ar nak rebut² sejam rm40 dgn senior² pengajar sini...lagipun aku baru belajar Tahap 1...so tak pyh perasan la...ahahahahaha....tp kalo aku bukak kelas kat luar...ermm tuk wanita² atau puteri² umno ke..leh jugak kan...sorang rm3....eheheh ada hati nak buat business tu....dulu masa keje kat temerloh, aku pernah join senamrobik ni under puteri umno ar...sejam rm3 ar...ermmm ok gak idea business ni....teng teng teng....argghhhhhhhh udah2 la berangan cik ashazida wei......

aku ingat aku sorang je yg rindu kat kursus ni tau...rupa²nya satu jabatan ni yg masih merindui nye...buktinye...smlm ptg...kami adakan senamrobik n poco² tuk warga intim, ramai yg dtg wei....then...ada lagi...perancangannye hari ahad plak...perghhhh wa caya sama lu ar...ehehehee..semangat sdg berkobar2 ni, (bos aku pun sama tau....tu yg anak² buah seronok, bos pun join jugak wei...jgn tak caya..dia jugak atr paling semangat masa kursus tu tau)....lagipun masing² takut lupa 7 step tu...so kena la praktik kan...dah la CD takde tuk step²...untuk lagu aje ada..so kalo tak diasah setiap hari..mana nak ingat jek....


***GAMBAR REMOVED ON 20 APRIL 2015***


(kalo tak letak gambo tak kool la kan)
oh ye..kalo tak cite pasal ni mcm tak lengkap plak pengceritaan aku..ahahaha..ni conclusion yg nak riak skit ek...suka hati korang nak terus baca atau tak ek...ceritanye begini...dipendekkan cerita..group aku adalah yg tertinggi markah masa senamrobik tau...ewah ewah...ehehehehe...cite betul ni wei...masa dlm kelas senamrobik ni...cekgu JFHH ni suh ar setiap group tjk kan bakat senamrobik kat stage...kalo sama je buat,ada seni, dan semangat dia bagi ar markah tinggi..so group aku la tu tau...yg tertinggi...eheheheh then ada lagi ni wei....masa last class...dia suh practice poco2 step ke 7..yg paling ler susahnye...then bila dia tgk dari atas stage...group kami je lepas buat step tu...so sekali lagi...group kami dijemput naik ke atas stage..tjk kan skill yg telah dipraktis kat bawah stage tadi...ehehehehe....bangga ni wei..ahahaha....sampai bos aku duk usik2....group asha la yg dpt markah tinggi..ehehehe..actly...ramai lagi yg best...cuma kebetulan dalam group aku tu...hampir kesemuanye pikap (ecehhhh) dan semangat....agaknye la...tapi yg pasti semua nye best la...aku suka tgk kakak zalikha tu buat, lembut je..walau dah berusia (takde la tua sgt, tua dari kita ar)...tapi step dia lembut je, so nice....then kak jamilah...dia plak buat dgn penuh semangat....mesti korang tak kenal kan sape la aku sebut2 ni..tapi kalo korang berkursus disini..sempat la kot berkenalan dgn mereka masa kelas senamrobik ptg2....setiap ari isnin n rabu, aler masa musim kita berinduksi sini..mereka la mengjar wei......oh ye ada lagi..aku minat gak tgk cik farah n cik suriza ni buat poco²...derang buat lembut je...tapi badannye turut bergerak lembut..cantik..orgnye pun cantik....so ok la kat sini dulu..nanti habis semua nama aku sebut kang..mula korang kata...'aku bukan kenal pun'....


***GAMBAR REMOVED ON 20 APRIL 2015***




ok guyz...next entry about 4 days, 3 nite at HOTEL BAJET.....chow cendol...tata

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels