Wednesday, April 1, 2009

Senamrobik & Poco²

Last week aku bz sgt kan...konon²nye la....sbb salah satunya....aku ada kursus selama 3 hari...kursus senamrobik n poco²....seronok nye la kursus ni....sekarang ni pun aku masih rindu kat kursus ni..apa yg seronok ek? seronoknye bagi aku...sbb dari pagi hingga ke kul 7 ptg....bersenam je la...bersenam + poco²....so tired..so nice...dah la masa mula² kursus tu aku demam...tapi oleh kerana kursus tu..ku gagahkan jua....dan ku telan panadol secara berkala (sblm ni malas nak telan ubat, tak suka ar 'dadah²' ni dlm badan)...alhamdullilah aku sihat walafiat..malah aku agak la..aku la kot atr paling semangat dlm kursus ni..ehehehe perasan tul..aku rasa seme bersemangat..malah takde sorang pun segan silu bila diminta tunjukkan step poco² di atas stage....for ur infomation...kami 'study' 7 step poco², masa kursus tu ingat la step² berikut...skrg? step pertama dgn step ke-6 + ke-7 je ingat kot...ahahahahaha....kursus ni dikendalikan oleh org yg bertauliah ek......bukan sebarangan tau...agensi yg kendalikan ni...JFHH...(Jump For Heart Health) pernah dengar? maybe korang pernah dgr kot....sbb dia buat untuk semua jabatan..cuma jabatan je la kena bayar kat dia...ha lepas ni aku leh ar jadi tenaga pengajar senamrobik (huhh ada hati tu, baru senamrobik TAHAP I).....leh ar lepas ni aku ajar poco² kat stage setiap hari isnin n rabu yg selalu di adakan disini jika ada kursus².....ehehehehe....takmo ar ngajor...saje je berlawak..malas ar nak rebut² sejam rm40 dgn senior² pengajar sini...lagipun aku baru belajar Tahap 1...so tak pyh perasan la...ahahahahaha....tp kalo aku bukak kelas kat luar...ermm tuk wanita² atau puteri² umno ke..leh jugak kan...sorang rm3....eheheh ada hati nak buat business tu....dulu masa keje kat temerloh, aku pernah join senamrobik ni under puteri umno ar...sejam rm3 ar...ermmm ok gak idea business ni....teng teng teng....argghhhhhhhh udah2 la berangan cik ashazida wei......

aku ingat aku sorang je yg rindu kat kursus ni tau...rupa²nya satu jabatan ni yg masih merindui nye...buktinye...smlm ptg...kami adakan senamrobik n poco² tuk warga intim, ramai yg dtg wei....then...ada lagi...perancangannye hari ahad plak...perghhhh wa caya sama lu ar...ehehehee..semangat sdg berkobar2 ni, (bos aku pun sama tau....tu yg anak² buah seronok, bos pun join jugak wei...jgn tak caya..dia jugak atr paling semangat masa kursus tu tau)....lagipun masing² takut lupa 7 step tu...so kena la praktik kan...dah la CD takde tuk step²...untuk lagu aje ada..so kalo tak diasah setiap hari..mana nak ingat jek....


***GAMBAR REMOVED ON 20 APRIL 2015***


(kalo tak letak gambo tak kool la kan)
oh ye..kalo tak cite pasal ni mcm tak lengkap plak pengceritaan aku..ahahaha..ni conclusion yg nak riak skit ek...suka hati korang nak terus baca atau tak ek...ceritanye begini...dipendekkan cerita..group aku adalah yg tertinggi markah masa senamrobik tau...ewah ewah...ehehehehe...cite betul ni wei...masa dlm kelas senamrobik ni...cekgu JFHH ni suh ar setiap group tjk kan bakat senamrobik kat stage...kalo sama je buat,ada seni, dan semangat dia bagi ar markah tinggi..so group aku la tu tau...yg tertinggi...eheheheh then ada lagi ni wei....masa last class...dia suh practice poco2 step ke 7..yg paling ler susahnye...then bila dia tgk dari atas stage...group kami je lepas buat step tu...so sekali lagi...group kami dijemput naik ke atas stage..tjk kan skill yg telah dipraktis kat bawah stage tadi...ehehehehe....bangga ni wei..ahahaha....sampai bos aku duk usik2....group asha la yg dpt markah tinggi..ehehehe..actly...ramai lagi yg best...cuma kebetulan dalam group aku tu...hampir kesemuanye pikap (ecehhhh) dan semangat....agaknye la...tapi yg pasti semua nye best la...aku suka tgk kakak zalikha tu buat, lembut je..walau dah berusia (takde la tua sgt, tua dari kita ar)...tapi step dia lembut je, so nice....then kak jamilah...dia plak buat dgn penuh semangat....mesti korang tak kenal kan sape la aku sebut2 ni..tapi kalo korang berkursus disini..sempat la kot berkenalan dgn mereka masa kelas senamrobik ptg2....setiap ari isnin n rabu, aler masa musim kita berinduksi sini..mereka la mengjar wei......oh ye ada lagi..aku minat gak tgk cik farah n cik suriza ni buat poco²...derang buat lembut je...tapi badannye turut bergerak lembut..cantik..orgnye pun cantik....so ok la kat sini dulu..nanti habis semua nama aku sebut kang..mula korang kata...'aku bukan kenal pun'....


***GAMBAR REMOVED ON 20 APRIL 2015***




ok guyz...next entry about 4 days, 3 nite at HOTEL BAJET.....chow cendol...tata

14 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

aku baca tau...kalu aku tak baca aku tak komen ok...grup ko dapat markah tinggi kan...bagus2...tapi kan kursus ni kat mana weiii...tak sabar nak baca citer kat otel bajet tu...cepat sikit ye...

..nOj.. said...

aku pun baca gak... tahniah kerana telah berjaya mengarang karangan sepanjang ini utk seorg analytical (ko ckp kn)

~aSHa~ said...

sabo...sdg uplod gambo ni...berat sgt..tak lepas..gambo ni bukan dari kamera aku...tu yg berat...otel bajet tu spital tau...

ayang said...

kt dept aku nih tetiap hari selasa pai khamis wajib poco2 n poco2 kucing karong... tapi aku paling suke yg step kucing karong tuhh.. amat la terkinja2 hehe. pastu tetiap petang rabu lepas poco2 tu ada la pulak xtbt jogging n acara sukaneka.. pergghhh teringat pulak zaman tadika.. hehe.

opss: aku jarang join sbb xtbt aku sangat padat..

MissGeli said...

laju je bercerita nih? brape lama karangan ni..aku rasa sekejap je taipan ni..mesti masa tengah ideamembuak2 nih

~aSHa~ said...

aku pk 3 hari 3 mlm tau nak buat karangan ni...masa mandi aku pk,masa makan aku pk...cuma laptop takde je masa tu..kalo tak lagi pjg kot..ahahahahaha...

ayang...padat dgn apa tu? ahahahaha

.:are_race:. said...

aku pun leh ajar ko kalu nak..free jek..janji ada makan je..JFHH tu kalu tak salah aku..geng derang main lompat tali rasanya..tul tak??

ayang said...

huh padat dgn xtbt la.. ptg p jenguk anak, malam fenomena tindih menindih... haha sgt padat kann???

~aSHa~ said...

aler en aris...dia tak ajar plak lompat tali...dia ajar basic senamrobik, mcm matching, jump jack,side tap, step touch..dan sewaktu dgnnye....

tak tahu la tuk TAHAP2 lain dia ajar...then dia cite lagi...ada gak yg jenis brisk walk, berenang, tarian, tai-chi,fitball, mendaki bu kit, bebenan alatan/kondisi otot...

ofis dia kat rawang..kalo ko arrange kursus..leh ar pangey dia wei...dia ada jual baju,seluar,sport bra...bagus tul sport bra ni..takde la vibrate sgt...ahahahaha

~aSHa~ said...

mmg PADAT ayang yg xtbt mlm tu...ahahahaha

MRS. K said...

wahh.. rindu kat intim
best kusus kat intim..

**kak, tuka link eh..

MRS. K said...

ooo.. kite blog walking
then jumpe blog akak
kite 1 opis ngan mel

~aSHa~ said...

oook...akak add u la dlm blog list ye

Na said...

mekasih ek zidah..weh psni ko wat poco2 ngn ktorg lak ek..ksi pkej murah2 punyer..

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels