Sunday, July 26, 2009

Sblm Midot Admit

Ku tunaikan pemintaan midot sebelum admit...dia nak tgk aku punye barang '10 inci' ....dan jugak boling ni...midot ko bgtau ek jenis apa bola ni...tq

x tanggal lagi tau plastik cover...ehehehe

moleh muat dlm beg ku..senang di bawa ke mana2...

BOLA BOLING....hadiah aniverseri kami yg ke5...aritu kami ada duit 100usd...so aku sajes duit tu tuko..beli hadiah aniveseri...so aku pilih bola, hUBby nak kasut..

beg boling..biasa je...takde yg troli lagi....xmampu...yg last sekali tu beg boling yg dah pecah..yg aku cite pecah sbb panas...
yg ni hUBby ku pnye...(jenis apa wei, xsmpt aku tanya hUBby)

yg ni bola n kasut baru dia....aku beli bola, dia amik kasut baru tu...cantik plak dari aku.. ish jeles ni

bola ku pink kaler tau...kasut tu udah buruk dan merekah pun..sbb lama tak guna...tokey kedai tu kata..elok pakai dari tak pakai..kalo tak pakai tu yg rosak....setahun lebih wei bersara...tgu baby ku besar..baru la aktif kembali...kasut pun udah buruk kan, dah lebih 3 thn pun....ni mmg kasut boling tau..bukan sport shoe..mcm je sport shoe...aku saje pilih design yg jauh skit dari tmpt boling...


Sunday, July 19, 2009

xde makna


xde makna dah nak update2...izan pun dah kata ''.:Iz-AnN (",):. said...
malas ar masuk blog ko ni...semak ngan lagu...tensi aku...terbantut aku ngah dengo ayat2 quran ni...huh"


org lain apa tah lg kan......huhuhuhu


pesanan tuk pijot....pijot aku nak p intura hujung bulan ni..hang nak welcoming aku tak?


im not in good mood. :(

wutever..peace tetap ada ok...peace to all

Wednesday, July 8, 2009

aGaiN!

actly smlm tak sempat nak tjk semua gambo yg aku suka sgt...sbb kejar tuk latihan koir....so arini...early morning, de 1st thing i want to do is...upload all the pics...ok....saje tuk tatapan korang....kasi COOOLLLLLLLLLLLLLLLLL......(ada yg hot ke?) kita mulakan dgn de 1st pic in my heart...
what wonderful wallpaper
perghhhh romantik nye... marvellous

alam flora...i like it....cool, just nice

cheeky...
cheeky too...
u r mine...(leh tuk kawan atau kekasih hati ye)
peace to all...SMILE...

Tuesday, July 7, 2009

Destop


aku rasa entry ni pernah dibuat izan...tapi ini bukan tag2 org ye..saje nak cite...view ni cool sungguh....aku sgt suka


Bubur Kacang Hijau + Dorian

Alhamdullilah smlm aku selamat pose hingga ke petang...(takut gak sekerat jalan, takut lampu merah keluar awal)....so ptg smlm rajin la nak memasak mcm2....salah satunye.....bubur kacang + dorian..kebetulan si ayang duk sibuk tanya mcmana nak buat..aku ajo la...dan smlm terliur gak bila dia sebut pasal tu...tapi aku tak cite aku pose....

so kawan2...ni la bahannye...

1 peket Kacang Hijau =rm1 je...(ni mende wajib la kan)
1 kotak santan segera (utk mudah la)
Gula Merah @ Gula Melaka @ Gula GAbung (mak aku kata gula gabung lagi best)
2 -3 Daun Pandan
Air ye puan...jgn lupa plak...
Gula Putih skit
Garam secubit (utk kasi lemak sedikit....gula dan garam mana leh dipisahkan dari dapur kan)
Dorian kalo suka

beberapa bijik durian yg dibeli...satu plastik tu nak bagi pengasuh baby...

taaaaraaaa....ini adalah secebis hasilnye...yg lain2 ada dlm periuk..mangkuk ini sy tau...comot...maklumla makan dulu baru ingat nak snap gambo..so mmg comot la....cuba la kalo berani...ehehehe

Monday, July 6, 2009

KU KEHILANGAN...KU MERABA DLM SEPI

"....sadish di malm ini....ku meraba2 punat keyboard ini untuk meneruskan curahan rasa hati ku....apakah malangnye tika ini....puas ku meraba2 sekeliling umah mencari, membelek semua tempat..tapi ku tak jumpai dia...seminggu ku mencari mu...ke mana kau menghilang......"

eheheh ok tak aku nak cuba bermadah gulana tu..konon2 la....penulis novel terbitan mdm enterprise....ehehe...ish..melalut dah ni....

sedihnye aku tika ini.....aku tahu bukan aku sorang je yg ada rasa kesedihan.....buktinye...

1)izan sedih sbb susunye terbuang begitu sahaja....(bagi je la abi dia skit)
2)nora merungut dgn meja nye dgn sarat mende yg bukan berkenaan 5s dia...(cawan tu buang ke tepi la wei)
3)echa (sedih ke)....kategori sedih la ek..sbb sdg menunggu keputusan contest2 yg dia masuk tu...puas jampi serapah tu.ehehehe gurau jek wei...
4)pijot lak...meluat dgn kaki kipas kat opis dia...wei untung la opis hang..tak pyah guna ekon dah wei...ada org oper diri nak kipas2 org...jimat dah...duit lektrik tu leh peruntukan tuk majlis amal ke...
5)ejan sedih dgn lyna yg cirit birit, muntah2....moga semakin sembuh ye...wei zimah tu kawan sekolah menengah aku wei....
6)ayang plak..dah jadi hantu....eh silap...naik hantu dgn anak bujang dia...(aku dah jadi raksasa wei...ko baru jadi hantu....ekekkeke)
7)amy plak....sedih dgn blog tak update...bz sgt ke wei..aku rasa ko ni kena sumpahan sultan melaka la...sumpah jadi wokerholik....seme tempt ko pg seme bz..ke ko bz bisnez kat opis ni...eheheh...wutever...saje je wei..
8)ha sape lagi....sape nak jadi ke 8...biar aku la....org kata 8 tu ong...ong la sgt kan..ong keng seong kot....

pe yg aku sedih sgt wei...aku kehilangan brg yg aku sayangi...adakah aku ni pelupa tahap gaban wei..ke tahap cipan...gaban n cipan tu mana lebih teruk wei...aku bawah skit plg teruk tu tau...

1)aku hilang henset pemberian kawan aku....hset tu percuma je...dia dpt free masa register dari celcom.....tapi dia bagi aku ar.harap2 ko tak baca entry aku ni wei..kawan aku ni rahmah, skrg dia berkusus DPA kat KL....hset tu nipis je..leh letak dlm dompet....aku xtahu mcmana leh hilang...yg pasti masa aku berniat nak bagi adik aku, aku cari xjumpa dah...ntah mana menghilangnye....yg pasti aku mcm letak dlm beg je...dan ada jugak bayangan aku (bkn jampi ek, tapi firasat yg cuba aku refresh dimana letaknye) bayangan aku tu...mcm aku letak dlm satu bekas je...tp bekas apa ek...kat opis ke kat umah...ish....Ya Allah tlg la hamba Mu ini..niat ku baik...aku nak bagi adik aku je...sbb hset adik aku rosak..nak belikan yg lain tuk adik aku...ketika ini tidak la kemampuan sebegitu.....so kebetulan ada hset yg dah tak guna.....cantik plak tu...sesuai tuk pompuan..masih elok, snap gambo pun clear tau..tak mcm hset CSL minah tu..

2) gelang baby....uhuksss...yg ni aku tak leh nak pk...sbb hilang masa di tangan dia...gelang di beli oleh papa dia tahun lepas...belum setahun lagi wei....gelang tu papa dia tolak yg lama..amik yg tu...uhuksssss....uwaaaaaaaaaaaa.....baby...kat mana baby tinggalkan....adakah dlm bakul sampah semasa baby buang sampah dlm bakul sampah tu? plastik tu dah buang...mcm2 mende dlm plastik tu....udah 2 hari mama mencari segelinap umah...mana baby....salah mama ke? pakaikan hari2....kalo tak pakai.....buat apa beli...sib baik yg tok bagi rantai n gelang tu....tak hilang..kalo tak lagi cuak mama wei...nanti org kata mama gadai plak sbb kemiskinan....ehehehe....then tuduh baby buat hilang...uwaaaaaaaaaaaaaaa.....ingatkan raya tahun ni leh tuko yg lain...trek in ke...

uwaaaaa......tlg la wei...segala surah dah aku baca ni.....cuma belum baca yasin je lagi ni...baca surah yasin adalah surah tuk penghabisan pengcarian, spt menghadiahkan surah tuk arwah hset dan gelang plak....ermm so kena baca apa ni wei......


gambo2 kejadian tak dpt dipublishkan untuk paparan umum...kerana menghormati pihak keluarga yg sdg kesedihan di atas kehilangan....Semoga Allah memperkuatkan ingatan Puan Ashazida supaya dia leh refresh balik kejadian2 yg berlaku di sekitar...kekesalan amatlah dikesali...

tapi bila ku cuba muhasabah diri, aku pk balik..kenapa ada je mende hilang dlm hidup aku ni (ada lg yg hilang, tapi lupa dah....ish aku HILANG INGATAN JUGAK ke wei?)...ish sengal tul ayat ni...

...maybe aku pernah 'terambik' lebih sebelum ni, atau 'terguna' lebih tanpa disedari...spt amik pen opis yg rasa lancar je tulisan tu....then letak dlm handbeg peribadi...takleh tu kan...atau...potostet surat2 beranak ke, surat cinta dulu2 ke, slip gaji nak buat loan ke..opsss...loan umah tu kan loan gomen...kira tak elok jugak ke guna hak gomen kalo buat loan gomen tu...menggunakan waktu pejabat utk berblogging...erkkk...ni aku kata diri aku ye...aku tau korang tak mcm aku tu..eheheh...then...apa lagi ek....ha mengular ke sana sini....lepas tu main sms (ni zaman bila main sms2...ish rasanya 5 thn sudah kot)....tp tu la..walau dah bertahun2 kejadian aku menggunakan masa kerajaan tu...so skrg ni...apa yg aku dpt yakni gaji...dihitung2, ditolak melalui kehilangan2 tu...mcm ustaz sebelah umah aku ni ckp la...masa hUBby hilang rm50 dlm drawer opis...dia kata..."redha n halalkan je la...maybe ada la tu kita terambik sesuatu....ehehehe..tanpa kita sedar"....ku insafi diri ini....
apa yg penting....biarlah hilang mende2 tu....sbg ganti apa yg aku terambik tu....(duit kerajaan duit rakyat wei..kalo rakyat tak halal, habis la kita...eh silap..apa lak kita....AKU...habisla aku) sambung balik....apa yg penting...jgn la hilang apa yg aku sayangi dan cintai, nyawaku, jantungku, hatiku...ketiga2 ini 'organ' untuk aku meneruskan percaturan hidup ini...

abg maap kan sayang ye sbb hilangkan hset tu....ai taw yu marah sbb ai gatal letak dlm handbeg kononnye nak cari charger lain.....tapi gelang baby tu...jgn la salahkn sayang jugak...salahkan la baby...ops...yg penting jgn salahkan anak2...kita yg cuai..pesal salahkan mereka...mereka pe tau...'betul betul' (baby pandai ckp ni dah tau...betul betul....upin ipin...ko ni mmg bagi badi pada seme kanak2 ek....) 'betul betul' ish...aku pun dah kena badi gak la....

ok la ini sedikit gambo bagi kool skit hati gundah gulana ni...

Thursday, July 2, 2009

Nice Craft GiftAway



quote " Apa yang akan kamu dapat????
Set towel bersulam nama pemenang. (nice...very nice)
seperti di bawah ini.....

TAHNIAH! ANDA PEMENANGNYA
(bajet akan tertera nama aku la nanti kan) AMIN AMIN AMIN


Apa yang MEREKA nak bagi?
Set towel bersulam nama pemenang.
Ianya adalah sesuatu yang ISTIMEWA dan bersifat PERIBADI kepada pemenangnya nanti!

Jadi, untuk menyertai,

1. Sign-up our FREE mailing list (di sebelah kanan entry ni).

2. Ceritakan tentang giveaway ni di blog anda,

3. Tinggalkan komen di sini beserta dengan link tentang post anda.


Itu sahaja.....


Deadline 15 Julai 2009.

Pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2009.


p/s : Hanya untuk satu pemenang sahaja. ^_^ <br/> "quote

So kepada yg berminat boleh pg ke nice2craft ....teruja sungguh aku dgn hadiahnye..sbb tu tgk kat blog echa terus je berminat, terus join...so ini kira 1st contest la yg aku join...yg lain tak sempat..bukan tak sempat apa...sbb kena pk pk, riki riki, cari cari gambo yg simpanan lama...ehehe tapi yg ni sgt mudah...tima kaceh kepada penganjur.....apa yg aku paham tak perlu buat mende lain lagi selain 3 arahan itu sahaja..

Wednesday, July 1, 2009

kupon-kupon

antara kupon2 yg berjaya aku kumpul (ada org komen by ym, huhhh ye la..ejaan salah) dan ada yg dah digunakan pun....ok tak kupon yg free tu..ada satu buku tu tau...tapi yg free satu je..yg lain2 tu discount 40%...so siapa2 berminat leh ar mintak dgn aku....

kupon ni SSF ni dpt masa aku duk sibuk membeli brg tuk CAPAM la..habis rm1k dlm SSF tu...so dia bagi la voucher ni...bar kod terpaksa disembunyi kan ye...ehehehehe....kami dlm rm110, akak sorang lagi amik rm40, dia bagi aku rm70...so aku leh beli bunga tuk bilik air bos....

ini kupon dari real rewards....rasanye ramai dpt kot...so aku pilih 2 yg menarik tuk disimpan dan rasa2nya akan guna..yg lain2 aku buang saje...
ni kupon msa servis kete, n register jadi ahli KFC..(baru nak jadi ahli..uhuksss)....teh tarik tu utk kedai laksa shake di ECM...
kupon c4, n ten ten...yg ten ten tu dah expired pun....so sudah dibuang..yg c4 expired bulan 7 ni...uhuksss rugi amik awal kupon ni...expired cepat sgt....cisss....
ini bukan kupon ok...ehehe tapi yg menarik hati aku nak letak sini ye la..korang pernah perasan coklat ni dimana2 kedai....tak pernah kot (bagi aku yg jakun dan peminat setia coklat la).....kalo ada pun maybe kat KLIA....tapi ni bukan dari KLIA ok...ini dari C4 sahaja..peg aku yg suka coklat pun kata....tak pernah nampak...ingat sumbody bagi dari oversea....

(siapa xleh komen, leh bukak melalui mozilla....sekian tima kaceh)



APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels