Monday, August 31, 2009

adiah bkn tuk uols..

entry ni nak cite sal hadiah2 je......mcm munyik entry riak2 la ni wei...ehehehe....ni hadiah dari sukan antara intan aritu....nice....hUBby aku dpt adiah beg tu..aku just dpt towel kecik tu je...sbg door gift SAKI...



doof gift SAKI dari intan utara....yg akan diagihkan....cantik tak? dah ler aku suka kaler putih....mmg sesuwei dgn jiwa aku (oh ye mana nama en hUBby ek...ehehe dia dah dpt awal2..ceh) yg ni aku pegang tuk pasukan boling je


adiah cabutan bertuah ni masa sukan atr intan aritu tu la.....setiap intan dpt 2 cabutan bertuah..kiranye...dari intan timur, aku atr 2 org bertuah ler ni....adiah ni aku share dgn pasukan sorak aku yg ditubuhkan secara tidak sengaja tau....saje share2...sbb nak appreciate atas sokongan pasukan sorak tu...
fokus dekat skit....bowling terbuka lelaki KEDUA tau..ha saje nak tjk kat intan2 yg kutuk intan timur tak reti main mainan org bando...cehh..uhuhhuhuu....
bawah ni...isi hadiah cabutan bertuah yg di atas tadi...ada 7 biji kesemuanye..bak kata cik farah masa aku cite kat dia...ada 7 biji kesemua tupperware tu..dia kata..bunyik mcm dragon ball plak..ada 7 biji kesemuanye..aku amik yg paling beso tu...yg lain aku share2..mmg semua ahli pasukan tak dpt...tapi insyaAllah di lain masa kalo aku dpt lagi akan aku share (kalo boleh mcm di atas ye, kalo mende tu seketul je...tak dpt la aku nak pecah2kan...uhuhhu)...
(ini isi dlm hadiah boling tadi....walau dah ada toaster sendiri..aniwei..tq...)

adiah teka KUIZ anjuran KAK MIMI....
betapa sukanye sy..sbb mende2 tu seme sy suka..dah ler tahun ni raya tema kaler oren..mmg sesuwei sgt dgn rantai tu....kak jgn bimbang...sy mmg suka rantai tu...byk dah koleksi rantai cenggitu...ni tambah koleksi sy la ni...siap ada note tu...dia riso aku tak suka..jgn bimbang kak..sy suka..dah ler beli di bandung, indonesia..lg ler sy suka....beg kecik comey tu sy buat letak kerongsang kalo sy pg travel tau..sgt berguna..so nice...thankyou....
kiranya ini adalah hadiah menang atr contest yg pernah aku join tau...kuiz kak mimi ni mudah..tak perlu syarat2 yg pjg....
balik dari sukan..dpt plak lagi hadiah ni dari puan azura (pegawai sy bkn my biras ye)...dia pg jalan2 mana ntah masa kami bersukan..dia tak join..sbb dia udah berbadan dua dan bakal mendapat baby boy...insyaAllah...semoga mudah bersalin dan semuanye selamat ye......doa sy di bulan ramadhan ni....amin....dijangka due bulan 10...tima kaceh ye puan azura...mmg sy suka koleksi munge2 inggeris ni....i like...paper beg pun ada munge tau....oh ye puan zura..paper beg yu tu ai bagi en anuar ibrahim sbb dia nak bg adiah gelang kat wife dia...takde cover...so kami cari kotak kecil yg comel..dan letak di dlm paper beg yu yg kiut miut ni....


SEKIAN PENGCERITAAN SY YG TAK BERAPA MENARIK NI..KALO BUAT KARANGAN BM CONFIRM DPT C....


Thursday, August 27, 2009

mask mickey mouse...

' hi, shaye mickey...peace'

'ai, aye minnie'

mask ni boleh tak digunakan tuk h1n1 ni..lebih kurang jugak kan? aci tak? aku beli rm1 je ni kat kedai kek...so dah terpk ni..kalo nak buat party tuk besday anak2 next time...aku nak beli ni byk² la...tuk tetamu2 cilik a.k.a budak² ler ...nice tak? untuk penjimatan yg lebih..baik aku beli skrg kan...prepare awal²...uhuhu...ehehee...

Wednesday, August 26, 2009

CANDID GIVEAWAY CONTEST

hi zieha, org kuantan ke...ermmm samala kita org pahang..nanti leh kita bergahtering tuk blogger di area kontan kan...uhuhuhuhu ...so sy rasa teruja la nak join u punye contest ni..bleh kan? sbb tadi terjumpa gambo candid...sy ni mmg suka gambo candid..dan suka amik gambo org secara candid gak..bagi sy itu natural pic...so nice...malah for ur info..sy tak reti nak snap muka sendiri...


SILA FOLLOW ARAHAN YANG DITETAPKAN DI BAWAH

1) Copy gambar kat atas nie & uploadkan kat dlm N3 dan sidebar blog u olls - alrite

2) Wajib jadi followers kat sidebar di blog zieha n list kan blog zieha pada bloglist u olls...... - alrite

3)Uploadkan satu(1) gambar yang boleh dikategorikan candid habis atau yang paling happening,lucu,sedih,gembira, terkejutss yang pernah u olls amik..
contoh macam gambar kat N3 atas nieh..tak kiralah gambar apa pun..
janji bukan 18 xx..hehehe - - alrite (ok tak gambo ni...ini mmg benar2 candid dari en johari dari intan kedah...aku tgh duk snap gambo sape ntah..hingga muka konpius benor..n buruk benor rupanye muka aku kalo keadaan gitu ...ehehehehe...thank you en johari sbb tlg amik byk lagi gambo candid...actly byk lagi yg nice..tapi tgh senyum2 plak..so biar la try yg muka konpius ni)
4) Bila dah dapat gambar candid tu,tinggalkan N3 di link ini sahaja
janji nampak candid..gambar yang buat2 candid ..tak nak k:)) - alrite
5) Pemilihan gambar berdasarkan gambar yang betul2 menarik dan mesti di amik gambar candid - alrite

6) Hadiahnya..adalah SURPRISED....kalau bagi tahu..tak besh la kan...hehehehe
kalau nak tahu hadiahnya..jom la join giveaway contest nie - alrite
7) Contest bermula pada 16 Ogos 2009-31 Ogos 2009..
Kalau rasa nak dilanjutkan ..akan diberitahu kemudian - alrite
8) Keputusan pemenang bloggers bertuah akan diberitahu 1 minggu selepas tarikh tamat
contest tersebut...- alrite

Tuesday, August 25, 2009

gambar untuk tatapan papa






'papa, mana cantik..mama cantik ke baby cantik..., pagi tadi baby pakai make up mama, mama bagi sendiri tau....sbb baby sibuk nak tgk brg apa mama guna'

Thursday, August 20, 2009

sedara sape?

cakkkk!!!
sedara sape ni wei....ni kes gambo2 dlm pc semua aku hilang la ni...takde mood nak update..kamera lak tertinggal..salu ada je dlm henbeg gedabak beso tu...dah la tu gambo2 hadiah yg diberi oleh kak mimi, hadiah cabutan bertuah, hadiah boling..habis semua hilang...senang cite dlm pc aku ni satu habuk pun takde apa2 lagi...surat, memo, dokumen2, kertas2 kerja, perjawatan jabatan, HABIS HILANG, JAHANAM....sakit hati..tapi nak buat mcmana....bukan salah sesape..salah aku la gamaknye...guna lagi incredible mail la, konon2 nak cantik, guna lagi mcm2 jenis mende alah la...hingga virus dtg menyinggah...mcm H1N1 dah aku rasa virus tu...so aku declare pc aku kena H1N1...huhhh.....tu la padah nye kalo tak save awal2 dlm pendrive.....lenkali simpan dlm 2 pendrive, mana tau pendrive plak kena H1N1....lepas tu simpan je dlm laptop sendiri (ni kes nak jaga laptop sendiri la, pc jbtn kena virus) tu la dia....padahnye guna harta kerajaan dgn tidak kena tmpt nye kan...guna pc tuk berchating, berblogging, ber'emel'ing yg bukan kena mengena kerja, forward2 gambo, kasi make up gambo...so skrg ini la padahnye kalo guna harta kerajaan dgn tidak kena tempat...uhuhuhuhu....'padan muka aku'

Thursday, August 13, 2009

Sukan Antara Kampus INTAN (saki) 2009

kami dtg dengan penuh harapan...keseluruhan kami dpt tempat KEDUA..ok la kan...(intan kiara tu ramai org, sini ciput je) alasan semata2.....




masa otw ke kedah...kami singgah kat tol anto both mdm kat atok dia...



mcm anak dara tak? ehehe ada akak kedai baju tu kata aku mcm anak dara lagi...ehehhe itu pujian nak suh membeli brg dia ke apa ek...aler nak kutuk, kutuk je la kan....gambo ni kat padang besar..sambil sukan sambil shoping...shoping kan terapi wanita...ha ni gambo time penat tau (udah kutuk aku en hafiz ye..aku tau aku selebek time ni....penat cari ATM...punye nak pg beli baju mickey mouse kat kedai akak yg puji aku tu...dia xcaye aku nak beli baju anak.....sbnrya tuk adik bongsu sy kak wei...
atr brg yg dibeli (persediaan tuk baju raya, gelang raya ye)..(yg lain2 tak yah tjk la..nti meluat org intim menengok..ehehehe...gambo ni pun meke pelik tau..gambo ni khas tuk NOJAH...cik jah...tgk selipar bilik baby...comey tak? ai jeles tgk daryn dpt selipar bilik dari CH itu ari...tambahan lagi...baby aku ni suka menyarung selipar aku...dah le kaki dia tu tecit..ada hati nak pakai yg beso...jatuh la syg wei...ni je paling menarik aku jumpa, .....tapi bukan kat padang beso...kat hentian rehat mana ntah..itu binatang COW tau..bukan influenza plak...kang ada salah taksif




mana aku? ooo aku kena jadi jurufoto sukarela kerana jurufoto profesional kami kurang sihat dan menarik diri di saat akhir...so dgn menggunakan kamera cap ayam tu...aku tlg la jugak snap2 gambo meke ni..kang takde kenangan...tapi aku? sape nak amik?
dia la tlg amikkan..tima kaceh ye en aziz (tul ke nama dia, aler lupa) dia dri intan kl dan abg joe intura yg tlg ambilkan..gambo abg joe di bawah sebelah kanan ye....byk gambo aku kat dia ni...jgn super imposekan gambo aku yg hodoh ni udah la ye..kalo nak buat gak..buat jadi canteekkk mcm bidadari ye...itu takpe....




last weekend (dah lama baru nak cite.....uweekkkkkkkkk basi dah wei) kami seangkatan perang telah berangkat ke intura tuk perlawanan sukan ni la..aku just masuk boling je (patutnye main bola jaring gak)...kalah..uhukssss....dpt mata pun ciput...tak menjadi ar...(alasan semata2 ler tu kan) dah la tu siap kena kutuk lagi...intan timur mana ada tempat nak praktis...boling ni mainan org bando..ye lerrrr kami ni org kampung je....org kampung masuk bando..sbb tu dpt tmpt ke-4 dari 5 pasukan (ada gak tmpt, dari tmpt ke5 tu kan....ke5 tu intan johor ye...yg bando sgt la kononnye..tapi bukan meke yg kutuk...yg kutuk tu dari intan yg dirahsiakan) wat ever...my hUBby dpt tmpt ke-2 tuk mata pin personal...ha kalah uols yg dari BANDO tu...beza dgn yg 1st winner tu hanya 7 pin je

tambah lagi.....huhh...dah la tu tuk sukan golf pun takde wakil..bertambah2 nampak kampungnye kami...ehehehe....

maklumla kami ni main boling padang dan biasa menyabit rumput je....tak pernah jumpa bola golf tu...tu yg tarik diri awal2...kami kalo nampak bola tu ingatkan telur ayam atau itik sesat, takut la nak pukul.....tak baik zalim binatang...so tak biasa dgn bola golf tu....

ops tambah lagi...bertambah kampungnye kami...dgn pompoms gurlz guna botol je tuk acara sorak2....ehehe cari belon yg YONEX tu yg biasa guna tuk sorak badminton tu tak jumpak lak....malu la kat sini takde kedai sukan...(ye ke?) kat kontan pun aku tawaf sampai petang..tak jumpa gak...so kami berkampung guna botol je la....

ish burung ni berak tak bertempat....ehehehe

ai snap gambo yu, yu snap gambo ai ye....

(ada plak org amikkan gambo kami snap menyenap ni)

"ok kawang2, strategik kita kena buat semulo...byk doh kita ketinggalan pin ni...arini aku dok jadi....ha mung la try pulok ek....dpt strike tau...aku doh dpt strike tadi...mung jgn buat malu ore kampung" okeh tak aku speaking? korang caye ke aku ckp mcm tu..ahhahahaa.....

Tuesday, August 11, 2009

Petua HIndar @ Merawat H1N1

Salam semua blogger yg rajin mengomen dan rajin menyengah sahaja...arini aku nak share apa yg aku dpt la...petua ni xtahu la benar ke idak..tapi disini meke2 sedang mengamalkan petua ni...utk mengelak atau mencegah atau merawat....so kita cuba ikhtiar je la..lagipun takde karut marut...so boleh dishare dgn semua peringkat usia...petua ni my hUBby dUBby yg dpt dari kawan2 dia....so apa yg rasa baik...kita sharekan bersama

petuanya --> minum air kelapa 2 bijik / hari....
(ke korang dah tau wei? ehehehe aku terlewat ke?)

ha mudahkan.....tak susah pun..malah kalo korang kat putrajaya tu lagi murah leh dpt air kelapa ni..kat pasar borong serdang tu...dulu masa preknen aku beli satu RM1...kat sini satu bijik bersamaan RM2.50 - RM3.00 tau..name je ada pokok kelapa di keliling bangunan...tapi kena beli gak tau....pe ingat kelapa tu tanam atas tanah sendiri ke? itu tanah kerajaan tau...
mama syg tau anak2 mama...jauhi la dari bahaya ye sayang...


aritu kami pg PC Fair Kontan...sbb betul2 ada mende nak beli..bukan saje gatal2 nak bergasak2 dgn org ramai tgh2 penyakit H1N1 ni glamer kan....
so kami amik la ikhtiar....pakai mask ni....(mcm kata nogha...jadi doktor ler lepas ni kan)....masa nak pakai mende alah ni...dlm kete sebelum turun aku dah psiko dah budak2 ni...aku ckp gini

mama : arini kita berlakun jadi ultramen nak?....
danish: (dgn pantas) nak nak,jadi oltromen ke mama?
mama : ye arini kita jadi oltromen, mama, papa, danish, baby.....org lain pun arini jadi oltromen
danish : ye ye jadi oltromen
baby : otomen...ye ye...(suka ngikut apa org ckp)
so bila dah aku ckp mcm tu dan dia lihat ramai pakai mask tu...dia pun nak la pakai mende alah ni..kalo tidak..haram jadah dia nak pakai mende2 mcm gini...bukannye senang....

gambo aku jd oltromen..tidak sempat diambik ye..sibuk melarikan anak dari org lain..kiranye..kalo nampak org je...kami lari2kan diri...cari ruang kosong...

Thursday, August 6, 2009

secret recipe


perghhh arini paling pantai aku mengepost....atr post paling pantas la ni kan...kek belum habis aku dah edit...


mari la menjamu kek secret recipe..tadi aku terliur tgk gambo kek dlm pesbuk..yg sepupu mazri anto dan jugak midot..meke bagi aku kek choc cheese kek dan brownies walnut..terus aku sms my hUBby dUBby tau...tq abang sayang..i lap u tau...

Tuesday, August 4, 2009

Sukan Family

RASAnya sukan boling ni akan menjadi sukan family kami..sbb mmg dari zaman bercinta kami suka ke boling....masa preknen mdm1 pun pernah tau main boling tau, tournament kan..hentam saje...sbb minat.....actly boling ni diperkenalkan oleh amy, tahun 1999...walau dia tak seteror aku skrg ni...ahahah (wei ni ayat bajet baik tau, sekadar gurauan) so skrg aku diajar dan diasuh secara batiniah oleh en somi....ehehehehe....dia ajar dari aspek luar dan dlm tau...(tapi baru2 ni aku tak capai target 120 ke atas la...sbb setahun bercuti wei....nak rawat dlaman lepas bersalin....masa preknen takpe..permudahkan bersalin..masa selepas jgn main tau...bahaya)
diajar dan diasuh oleh papanye....
Bakat terserlah...'kemana tumpahnye kuah kalo bukan ke nasi' or 'the apple does not fall far from the trees' <---ayat bajet bagus neh..ahhaahhaa.. nampak montot skit....sib baik montot comey lagi..

penat main boling...mintak main game plak..huhh bukan reti pun..abg sebelah tu tlg ajar dia...a.k.a tlg mainkan sekali....

my mdm2 kena ciken pox jangkit dgn mdm1...yg bintik merah kat aku tu bukan ciken pox tau..itu jerawat gatai...

selepas puas bermain boling.....menginap di batu hitam..percuma ni....huhh takut air...padahal dia semangat nak pg pool...

gambo suka2 tepek....
ralet benor dgn cite mickey mouse.....atau upin n ipin..
tak dpt mandi...tgk pun jadi la...(tak puas2 lagi ke? bagi mandi tak berani lak)....tapi suka nak pg pool...cehh...anak sape la ni...eheheheh

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels