Posts

Showing posts from August, 2009

adiah bkn tuk uols..

Image
entry ni nak cite sal hadiah2 je......mcm munyik entry riak2 la ni wei...ehehehe....ni hadiah dari sukan antara intan aritu....nice....hUBby aku dpt adiah beg tu..aku just dpt towel kecik tu je...sbg door gift SAKI...


doof gift SAKI dari intan utara....yg akan diagihkan....cantik tak? dah ler aku suka kaler putih....mmg sesuwei dgn jiwa aku (oh ye mana nama en hUBby ek...ehehe dia dah dpt awal2..ceh) yg ni aku pegang tuk pasukan boling je

adiah cabutan bertuah ni masa sukan atr intan aritu tu la.....setiap intan dpt 2 cabutan bertuah..kiranye...dari intan timur, aku atr 2 org bertuah ler ni....adiah ni aku share dgn pasukan sorak aku yg ditubuhkan secara tidak sengaja tau....saje share2...sbb nak appreciate atas sokongan pasukan sorak tu...
fokus dekat skit....bowling terbuka lelaki KEDUA tau..ha saje nak tjk kat intan2 yg kutuk intan timur tak reti main mainan org bando...cehh..uhuhhuhuu....
bawah ni...isi hadiah cabutan bertuah yg di atas tadi...ada 7 biji kesemuanye..bak kata cik far…

mask mickey mouse...

Image
' hi, shaye mickey...peace'
'ai, aye minnie'
mask ni boleh tak digunakan tuk h1n1 ni..lebih kurang jugak kan? aci tak? aku beli rm1 je ni kat kedai kek...so dah terpk ni..kalo nak buat party tuk besday anak2 next time...aku nak beli ni byk² la...tuk tetamu2 cilik a.k.a budak² ler ...nice tak? untuk penjimatan yg lebih..baik aku beli skrg kan...prepare awal²...uhuhu...ehehee...

CANDID GIVEAWAY CONTEST

Image
hi zieha, org kuantan ke...ermmm samala kita org pahang..nanti leh kita bergahtering tuk blogger di area kontan kan...uhuhuhuhu ...so sy rasa teruja la nak join u punye contest ni..bleh kan? sbb tadi terjumpa gambo candid...sy ni mmg suka gambo candid..dan suka amik gambo org secara candid gak..bagi sy itu natural pic...so nice...malah for ur info..sy tak reti nak snap muka sendiri...


SILA FOLLOW ARAHAN YANG DITETAPKAN DI BAWAH
1) Copy gambar kat atas nie & uploadkan kat dlm N3 dan sidebar blog u olls - alrite 2) Wajib jadi followers kat sidebar di blog zieha n list kan blog zieha pada bloglist u olls...... - alrite3)Uploadkan satu(1) gambar yang boleh dikategorikan candid habis atau yang paling happening,lucu,sedih,gembira, terkejutss yang pernah u olls amik..
contoh macam gambar kat N3 atas nieh..tak kiralah gambar apa pun..
janji bukan 18 xx..hehehe - - alrite (ok tak gambo ni...ini mmg benar2 candid dari en johari dari intan kedah...aku tgh duk snap gambo sape ntah..hingga muka ko…

gambar untuk tatapan papa

Image
'papa, mana cantik..mama cantik ke baby cantik..., pagi tadi baby pakai make up mama, mama bagi sendiri tau....sbb baby sibuk nak tgk brg apa mama guna'

sedara sape?

Image
cakkkk!!! sedara sape ni wei....ni kes gambo2 dlm pc semua aku hilang la ni...takde mood nak update..kamera lak tertinggal..salu ada je dlm henbeg gedabak beso tu...dah la tu gambo2 hadiah yg diberi oleh kak mimi, hadiah cabutan bertuah, hadiah boling..habis semua hilang...senang cite dlm pc aku ni satu habuk pun takde apa2 lagi...surat, memo, dokumen2, kertas2 kerja, perjawatan jabatan, HABIS HILANG, JAHANAM....sakit hati..tapi nak buat mcmana....bukan salah sesape..salah aku la gamaknye...guna lagi incredible mail la, konon2 nak cantik, guna lagi mcm2 jenis mende alah la...hingga virus dtg menyinggah...mcm H1N1 dah aku rasa virus tu...so aku declare pc aku kena H1N1...huhhh.....tu la padah nye kalo tak save awal2 dlm pendrive.....lenkali simpan dlm 2 pendrive, mana tau pendrive plak kena H1N1....lepas tu simpan je dlm laptop sendiri (ni kes nak jaga laptop sendiri la, pc jbtn kena virus) tu la dia....padahnye guna harta kerajaan dgn tidak kena tmpt nye kan...guna pc tuk berchating, …

Sukan Antara Kampus INTAN (saki) 2009

Image
kami dtg dengan penuh harapan...keseluruhan kami dpt tempat KEDUA..ok la kan...(intan kiara tu ramai org, sini ciput je) alasan semata2.....




masa otw ke kedah...kami singgah kat tol anto both mdm kat atok dia...



mcm anak dara tak? ehehe ada akak kedai baju tu kata aku mcm anak dara lagi...ehehhe itu pujian nak suh membeli brg dia ke apa ek...aler nak kutuk, kutuk je la kan....gambo ni kat padang besar..sambil sukan sambil shoping...shoping kan terapi wanita...ha ni gambo time penat tau (udah kutuk aku en hafiz ye..aku tau aku selebek time ni....penat cari ATM...punye nak pg beli baju mickey mouse kat kedai akak yg puji aku tu...dia xcaye aku nak beli baju anak.....sbnrya tuk adik bongsu sy kak wei...
atr brg yg dibeli (persediaan tuk baju raya, gelang raya ye)..(yg lain2 tak yah tjk la..nti meluat org intim menengok..ehehehe...gambo ni pun meke pelik tau..gambo ni khas tuk NOJAH...cik jah...tgk selipar bilik baby...comey tak? ai jeles tgk daryn dpt selipar bilik dari CH itu ari...tamb…

Petua HIndar @ Merawat H1N1

Image
Salam semua blogger yg rajin mengomen dan rajin menyengah sahaja...arini aku nak share apa yg aku dpt la...petua ni xtahu la benar ke idak..tapi disini meke2 sedang mengamalkan petua ni...utk mengelak atau mencegah atau merawat....so kita cuba ikhtiar je la..lagipun takde karut marut...so boleh dishare dgn semua peringkat usia...petua ni my hUBby dUBby yg dpt dari kawan2 dia....so apa yg rasa baik...kita sharekan bersama
petuanya --> minum air kelapa 2 bijik / hari.... (ke korang dah tau wei? ehehehe aku terlewat ke?)

ha mudahkan.....tak susah pun..malah kalo korang kat putrajaya tu lagi murah leh dpt air kelapa ni..kat pasar borong serdang tu...dulu masa preknen aku beli satu RM1...kat sini satu bijik bersamaan RM2.50 - RM3.00 tau..name je ada pokok kelapa di keliling bangunan...tapi kena beli gak tau....pe ingat kelapa tu tanam atas tanah sendiri ke? itu tanah kerajaan tau...
mama syg tau anak2 mama...jauhi la dari bahaya ye sayang...

aritu kami pg PC Fair Kontan...sbb betul2 ada …

secret recipe

Image
perghhh arini paling pantai aku mengepost....atr post paling pantas la ni kan...kek belum habis aku dah edit...

mari la menjamu kek secret recipe..tadi aku terliur tgk gambo kek dlm pesbuk..yg sepupu mazri anto dan jugak midot..meke bagi aku kek choc cheese kek dan brownies walnut..terus aku sms my hUBby dUBby tau...tq abang sayang..i lap u tau...

Sukan Family

Image
RASAnya sukan boling ni akan menjadi sukan family kami..sbb mmg dari zaman bercinta kami suka ke boling....masa preknen mdm1 pun pernah tau main boling tau, tournament kan..hentam saje...sbb minat.....actly boling ni diperkenalkan oleh amy, tahun 1999...walau dia tak seteror aku skrg ni...ahahah (wei ni ayat bajet baik tau, sekadar gurauan) so skrg aku diajar dan diasuh secara batiniah oleh en somi....ehehehehe....dia ajar dari aspek luar dan dlm tau...(tapi baru2 ni aku tak capai target 120 ke atas la...sbb setahun bercuti wei....nak rawat dlaman lepas bersalin....masa preknen takpe..permudahkan bersalin..masa selepas jgn main tau...bahaya) diajar dan diasuh oleh papanye....
Bakat terserlah...'kemana tumpahnye kuah kalo bukan ke nasi' or 'the apple does not fall far from the trees' <---ayat bajet bagus neh..ahhaahhaa.. nampak montot skit....sib baik montot comey lagi..

penat main boling...mintak main game plak..huhh bukan reti pun..abg sebelah tu tlg ajar dia...a.…