Thursday, August 20, 2009

sedara sape?

cakkkk!!!
sedara sape ni wei....ni kes gambo2 dlm pc semua aku hilang la ni...takde mood nak update..kamera lak tertinggal..salu ada je dlm henbeg gedabak beso tu...dah la tu gambo2 hadiah yg diberi oleh kak mimi, hadiah cabutan bertuah, hadiah boling..habis semua hilang...senang cite dlm pc aku ni satu habuk pun takde apa2 lagi...surat, memo, dokumen2, kertas2 kerja, perjawatan jabatan, HABIS HILANG, JAHANAM....sakit hati..tapi nak buat mcmana....bukan salah sesape..salah aku la gamaknye...guna lagi incredible mail la, konon2 nak cantik, guna lagi mcm2 jenis mende alah la...hingga virus dtg menyinggah...mcm H1N1 dah aku rasa virus tu...so aku declare pc aku kena H1N1...huhhh.....tu la padah nye kalo tak save awal2 dlm pendrive.....lenkali simpan dlm 2 pendrive, mana tau pendrive plak kena H1N1....lepas tu simpan je dlm laptop sendiri (ni kes nak jaga laptop sendiri la, pc jbtn kena virus) tu la dia....padahnye guna harta kerajaan dgn tidak kena tmpt nye kan...guna pc tuk berchating, berblogging, ber'emel'ing yg bukan kena mengena kerja, forward2 gambo, kasi make up gambo...so skrg ini la padahnye kalo guna harta kerajaan dgn tidak kena tempat...uhuhuhuhu....'padan muka aku'

10 comments:

.:Iz-AnN (",):. said...

sian...bukan sedara ko ke tu...ihikss

Echa said...

ini pun tak serik lagi ke weiiii???? hehehehe..

~aSHa~ said...

ehehehehe, echa
tak de rasa serik2 pun ni...kecuali di anto berkursus...'hargai harta kerajaan' tak pun integriti dlm penggunaan komputer kerajaan...peserta kursus adalah blogger2 malaysia...ahahaha terutama dss

izan wei...aku rasa waris ko...kalo balik tloh, lalu kat jengka tu..byk tul waris ko berpeleseran..bukan ke

ayang said...

sume xmo ngaku.. xpe la aku akui tu kawan aku benonye..nama diresiakan..

ada tu semua lam pc ko benonye.. cume kot2 ter'hidden' tu. sbb aku pun penah kene gak bukan sbb aku asik berblogging.. sbb time tu aku kt unit lain yg status 'typist' diharamkan dr mendapat sebarang kemudahan INTERNET..

~aSHa~ said...

wei ayang...mmg hilang wei..sbb format balik..virus teruk....tak sempat nak copy..terus blank...mmg tak leh diselamatkan..pegawai sini dah tlg..sbb byk dokumen2 penting dlm pc aku terutama perjawatan jabatan aku yg pegang...tapi tak simpan dlm C...tu la padahnye...

ayang said...

ciannyer.. mendidih la ko nk buat semula doc perjawatan ko tu yek. xpe la len kali simpan lam pendrive ko yg 32gb tu.. penat aku n eca teka betapa besonye muatan pendrive ko tuh.. huhuhu

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

mesti sentap jer kan bila hilang semua2 harta karun yang sangat bernilai tu kan. ishk ishk akak faham, mesti rasa mendidih jer darah kat pale tu

~aSHa~ said...

ayang - ko ingat lagi ye pendrive tu..itu pendrive kan hadiah dari polis...itu pun cap ayam tau...simpan dokumen tak leh bukak..tak tau la virus ke apa..tapi biasa la kalo pendrive yg hadiah2 ni, 32 git plak..mesti dari cina ke atau mana2 la...yg dirembat polis..uhuhu alamak mulut cabul lak..

kak mimi - patutnye mmg mendidih dah kak...tapi ntah nape..kejadian ni..sy cool je..maybe sedar kesilapan sendiri..terlalu byk dlm pc sy simpan..segala mak nenek...malah sejarah2 tuk kaduk pun sy simpan, sejarah hang tuah, hang jebat, sultan melaka, pahang pun ada...tapi dah hilang kan...ehehehehe...so mcm terdiam jugak la..bak kata akak..tersentap je la..tapi leh cool plak..pelik ni...ermmmmm....maybe sbb bos belum tanya pasal dokumen2 tu kot...tapi dia tahu pc sy kena format balik...n dia imagine sy ada backup file kot...kot la..sbb dia pun releks je...

.:fyzz:. said...

hehhe..lawak la jidah..yg tak hengat tuh..sejarah hang jebat hang lekuk hang kiu jaya semua ada heheh..yer la aku paham situasi ko tuhh..sabo je la.munkin ada hikmah dn musababnya..so aku yg lom kena nih kena la take noted..sbb yer la aku pun ada segala mak nenek .rojak buah..ais batu campur..yong tau foo lam aku nyer pc hakmilik kerajaan nih huhuhu

@juera said...

lorr kak sha..bsbr erk..pahni kna bringt la k.

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels