Monday, September 28, 2009

Mood Raya Tapi Berkerja

takde apa nak tulis ni...perut lapo..org lain seme kenyang kan...makan lemang, ketupat...tapi aku disini lapo...apa kes?

Tuesday, September 15, 2009

Tagged Persiapan Raya by sis Mimi

so di kesempatan yg takde idea nak post entry apa2..walau ada sebenarnya..cuma mood taraaa mari....so aku dipesan oleh puan mimi supaya menyiapkan tugasan kepada izan..tapi diminta aku dahulukan...so ai dahulu kan dgn BISMILLAH la ye...

Bismillahirohmanirohim

Baju Raya
kak mimi...tema kita same...oren...baju kami seme dah siap..cuma sy ni tgh merajinkan diri menjahit manik2 di baju sy..baju baby dah siap dah manik2 dia....rajin tak sy...dlm kesibukan melanda ni...sempat lagi tu buat manik..dah minat...


Untuk Baby/Anak

untuk baju kasual anak2 pun mcm akak la...beli time bukan bulan pose...mcm sy pg kedah aritu..nampak berkenan beli dan simpan tuk raye...


Family aku

tahun ni aku bawak mak pg pilih sendiri kat First Lady..dia yg nak p situ...so ikut kan je la...abah plak aritu dia penat gotong royong...so dia tak kisah...so ai beli kan kat The Store je...

Family mertua

biasa nye kami beli every year tuk adik2 dia...sebelum kawin pun aku teman kan en boifren belikan tuk adik2 dia...tapi tahun ni...kesibukan melanda...so tak sempat la nak shoping....baju raya tuk en hUBby tuk ari ke2,ke3 seterusnye pun takde...maybe pakai baju cap intan je kot...ekekekek (majuk plak kang dia baca entry ni..mesti dia kata...'ye la yg sayang mesti nak class2...yg abg punye cap kementerian2 je'..tu pun urusetia kursus yg bagi penceramah) uhuhuhu mula la kang edisi menyayat hati...

so tahun ni kami cadang bagi pitih lebih je la ek....nampak mcm uols lagi suka...


Kasut Raya

kasut? aler tak sempat nak usha la....baru2 ni ada beli..pakai pun baru 2-3 kali je..so bleh guna lagi la kot..aku beli aritu tuk dinner..tapi beli lewat..so tak pakai time dinner..huhhh....tuk baby plak....beli kat The store je...bagi aku nice sgt2...smpai aku sendiri rasa nak pakai..uhuhuhuhu walau murah je...tuk abg danish? ermmm biarlah dulu..mama tak smpt nak usha la syg...lgpun kasut abg danish baru lagi..dan masih elok

Kuih Raya

byk tul tahun ni aku beli...ermmm rasa mcm byk plak...dah ler bonus ciput (xbersyukur lagi tu)....tapi melebihi la bonus yg diberi..uhuhuhu...dah ler bajet raya tahun ni hangus 3rat.....uwauauauaaua.....

oh ye...selalunye every year aku akan buat walau ada beli gak..at least 2 jenis aku buat...mak mentua pun pasan....dan dia pasan gak tahun ni aku xkan buat..sbb dia tau aku tgh bz brsusah payah membina sesuatu....



Perabot baru
perabot? x terpk nak beli perabot baru tuk umah ini selagi tidak menetap di umah sebenar kami...so tahun akan dtg pun akan jawab begini kalo still tak duduk umah kami....


Duit raya

duit raya apa ni? duit raya yg nak dibagi ke duit raya yg diterima....tadi baru dpt duit raya dari boss...ermmm kiranya ni 2nd time aku terima dari boss2....so ini bos kedua...tima kaceh boss....

duit raye tuk budak2? ada bajet ke ek...aler dah hangus tadi kan 300 so takde la kot..ehehehehe...ada tu ada....tapi tak sempt lagi pg bank...kalo takde kang.....masam mencuka je budak2 kang...sian lak....raya nak hepi2 kan..so kalo hulur angpau kosong meke hepi tak?

Bonus .

bonus? uhuhuhu spt kawan2 yg seangkatan yg lain kumpulan sokongan sahaja...dpt la rm250 (nak taip ni pun menguap2 ni...sbb tak hepi...ahahahahaha) nampak benor aku ni jenis tak bersyukur kan....eheheh aniwei tima kaceh dato najib...i lap u tak byk tahun ni...tahun lepas i lap pak lah X2...uhuhuhu kalo u bagi bonus 8 bulan..i lap u X8..ehehehehe

Balik kampung

every year balik kedua2 kampung...cuma hari yg pertama tu yg kena ikut turn..actly mmg dah tau turn mana tiap2 tahun..tapi kami ni sengaja gedik2...gaduh2 nak balik kg sendiri la konon2nye.....(bukan gaduh besar ye...gaduh manja dan gurau) so turn tahun ni balik tganu...walau anak2 undi nak balik tloh...sbb nak ikut mama....tapi aku kena la ikut papa mereka

ok la skrg nak tag plak member2 (mmg gini la permainan tag kan....lepas buat tag pass kat tag itu)

ok ai nak pass pada uols

1) izan
2) nogha
3) nojah
4) ziemah
5) eijan
6) lin_cute jb
7) amy ( nak ke dia buat)
8) midot
9)intan - nizam

ala tak smpt nak taip sorang2...ada mende nak buat..have a nice tag ye..

Monday, September 14, 2009

~nothing~

........................................
aler takde idea..blur....sbb aku pose kot arini...tapi nak post kan sumthing entry....sbb tanak la lapok sgt blog ni kang....kang berkulat, karat....basi....kalo dah basi mula tak lalu.......uhuhuhuhu...harap2 bleh pose ini ari...amin...lgpun ada org dah menunggu sumthing tu....uhuhuhu
.........................................

Thursday, September 10, 2009

hampir seme ada entry 09.09.09

so oleh kerana hampir seme ada entry tuk tarikh smlm..aku pun mau buat la...uhuhu
semua ada sejarah tersendiri kan smlm?
me? pun ada....uhuhuhu sejarah yang ada perasaan sedih, marah, geram, sayang, manja, romantik, gedik, nyesal semua ada.....

ha entry ni paling mencabar...sbb tak pernah lagi aku tgk kawan leh buat entry sebegini...

semlm aku bergaduh dgn hUBby aku..uhuhuhu (ni pun nak cite kan) tapi ada sejarah tul hari smlm...ye smlm aku gaduh2 dgn hUBby aku..sblm2 ni aku dah muncung2...tapi smlm aku dah tak tahan sgt2..sbbnye? aler mende kecik je kalo org dgr pun...meluat pun ada...malah ada yg kata...aler itu pun nak dibesarkan...uhuhuhu lain org lain rasanye...ntah ler aku ni...dari dulu gini kot...abg aku pun dah pesan ke en hUBby...aku ni lain skit peel nye..merajuk tu mmg kuat...

yg nak dijadikan sejarah sgt2 konon2nya la kan...smlm masa gaduh2 tu aku leh hempas hset aku yg cap CSL buatan mesia tu..uhuhuhu aler....perasaan NYESAL bertubi2 dtg...siap pesan kat en hUBby tu...'ai nak hset tu balik dgn elok, kalo tak ai tau la yu takde langsung nak pulihkan perasaan ai' perghhh ini ayat mengugut tak? giler..camne leh terkeluar pun aku tak tahu ler....

ha lepas gaduh2 tu...aku terus buat keje rasmi aku...dan terus rasa nak pitam2 je....tu ler derhaka lagi kan...tak lama lepas tu...dlm sejam gak la...en hUBby dtg letak hset baru cap CSL jugak, aku tersilap ckp la..patutnya ckp...masa nak ganti tu sila ganti yg best2 skit, yg CSL tak kuat sgt...baik beli nokia yg besar gedabak mcm aku mula2 pakai dulu jaman itm...boleh siap basuh2 kat singki lagi, jatuh dari tingkat 1 takde apa2 lagi....kejadian tu berlaku basuh hset tu sampai skrg aku teringat..uosl dss ingat tak? tak ingat ke kejadian kita buli izan semasa besday dia...time tu takde org sgt pakai hset..kiranye aku ni golongan pertama la pakai hset dlm dss tahun 99 dolu2..uhuhu riak nye bunyi..aku dan amy kalo tak silap....so hset kami ni selalu la dihubungi oleh bf2 member yg nak tepon aweks2 meke dikalangan kwn2 kita la....bf sendiri takde..harap parent aku je tepon2...so masa kejadian besday izan tu....masa dia dihubungi 'kawan' dia nak wish besday....kami ni duk pulun celebrate hangat bingat la...baling tepung, pecah telur kat kepala...sian dia wei...tapi hepi tul time tu..dlm hepi2 tu..hset aku pun jadi mangsa keadaan gak...habis la tepung, telur air masuk dlm tepon tu...so dlm selamba tu terus aku lerai2kan hset tu...aku bukak satu2..dan aku cuci satu2 di bawah air pili ye kawan2....ingat tak? dan dgn selamba lepas kering..pasang blk hset tu..so hset tu boleh guna lama gak lepas kejadian..hampir setahun gak la kan....hingga aku pulang balik ke ayah aku pun elok lg time tu...ok la sekian cerita hset di cuci air pili..

kembali pada asal...so lepas en hUBby bagi hset tu..aku biar dulu..tak tgk lagi...EGO kan..so lama lepas tu aku pasan eh hset ke? what? Ya Allah....GEMBIRA ke aku? oh tak..aku tak rasa hepi pun..tapi rasa NYESAL tu kembali bertubi2....dlm hati..mana org tua ni dpt duit? aler siannye dia....walau tak semahal dan secanggih org lain..bagi aku rm300 tu penting dan byk gak time2 nak raya dan time2 aku sdg survive tu bizness baru ni (3-6 bulan beb kena bersabar).....kalo duit tu beli kasut raya ke...beg raya mcm cik jah ke..best gak...lepas pada tu apa lagi..aku kutuk diri sendiri..'tu la ikut perasaan sgt....ish b****h tul...kan dah membazir...lenkali gaduh jgn bawak hset..tinggal dlm drawer ke...bawak la hammer ke, batu bata ke, kalo nak baling..takde la nyesal sgt kan...org lain yg dpt padah..uhuhuu...

then lepas pada tu..aku pg la ke pej en hUBby...aku tgk dia tido..dah ler ari smlm tak terbangun sahur..tak dgr bunyi jam wei..anak tido kul 2 lebih.hampir kul 3 baru meke tido..uhuhuhu..so sian nye dia, SEDIH plak...aku ketuk pintu, masuk duk kat sofa...uhuhu...SEDIHnye..tapi ada ego gak tu...'bape harga hset tu'...siap tanya tu, bkn ckp tima kaceh dulu.teruk tul..uhuh...dia tjk bil...aku ckp..byk duit....dia kata..'abg kan keje cop duit'...aler....PILU nye....uhuhu aku pun aler GEDIK say sori bagai la....ckp nyesal, kalo simpan tuk bajet raya pun kan bagus...dah ler bizness tgh nak membangun...aku p membazir..uhuhu dia sengih je la....dia ckp..baru cdg masa besday nak beli black beri...'ye ke?' siap tanya tu...uhuhu...aler sori sgt2....tak sangka la leh hempas hset...dah tu pesal tak reply sms...so aku hempas la hset tu...kot2 lepas hempas sms reply dpt...ingat hset tu rosak..rupanye..mmg dia tak pasan ada sms..sbb dia silent...huhhhhh.....
so lepas pada tu...lepas pujuk memujuk...bercumbu2 la kejap kan walau bulan pose...bukan batal pose pun...aler bukan cumbuan2 yg membawa ke nafsu ghairah pun..uhuhuhu...

ok la ok la..pjg dah...kalo aku rasa nak tambah lagi..aku tambah la kendian..sdg kemas kini fail meja bos ni dan sambil2 meluluskan cuti2 para pegawai2 tuk hari raya di HRMIS.....dia dah byk kali lalu sini..tgk aku buat keje lain...dlm hati dia mesti kata 'bila nak siap fail meja aku ni'...uhuhhhuhu cowi bos...nti cite sy ni dah basi...sy pun tak lalu nak cite.....

gambo tidak ada buat masa skrg...sbb segan plak la nak snap hset pecah tu dgn hset baru tu....

Sunday, September 6, 2009

Salam Ramadhan


"salam Ramadhan dari kami"
(dah nak abis pose baru nak wish..ehehehe...ni sbb takde gambo yg sesuwei...skrg udah ada...so selamat berpose ye kawan2..pose dari makan,minum, pose dari mengumpat, mengeji,mengutuk, dan pose dari perkara2 yg mungkar..marilah kita membuat sebanyak2 amalan mulia....)

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels