Tuesday, September 15, 2009

Tagged Persiapan Raya by sis Mimi

so di kesempatan yg takde idea nak post entry apa2..walau ada sebenarnya..cuma mood taraaa mari....so aku dipesan oleh puan mimi supaya menyiapkan tugasan kepada izan..tapi diminta aku dahulukan...so ai dahulu kan dgn BISMILLAH la ye...

Bismillahirohmanirohim

Baju Raya
kak mimi...tema kita same...oren...baju kami seme dah siap..cuma sy ni tgh merajinkan diri menjahit manik2 di baju sy..baju baby dah siap dah manik2 dia....rajin tak sy...dlm kesibukan melanda ni...sempat lagi tu buat manik..dah minat...


Untuk Baby/Anak

untuk baju kasual anak2 pun mcm akak la...beli time bukan bulan pose...mcm sy pg kedah aritu..nampak berkenan beli dan simpan tuk raye...


Family aku

tahun ni aku bawak mak pg pilih sendiri kat First Lady..dia yg nak p situ...so ikut kan je la...abah plak aritu dia penat gotong royong...so dia tak kisah...so ai beli kan kat The Store je...

Family mertua

biasa nye kami beli every year tuk adik2 dia...sebelum kawin pun aku teman kan en boifren belikan tuk adik2 dia...tapi tahun ni...kesibukan melanda...so tak sempat la nak shoping....baju raya tuk en hUBby tuk ari ke2,ke3 seterusnye pun takde...maybe pakai baju cap intan je kot...ekekekek (majuk plak kang dia baca entry ni..mesti dia kata...'ye la yg sayang mesti nak class2...yg abg punye cap kementerian2 je'..tu pun urusetia kursus yg bagi penceramah) uhuhuhu mula la kang edisi menyayat hati...

so tahun ni kami cadang bagi pitih lebih je la ek....nampak mcm uols lagi suka...


Kasut Raya

kasut? aler tak sempat nak usha la....baru2 ni ada beli..pakai pun baru 2-3 kali je..so bleh guna lagi la kot..aku beli aritu tuk dinner..tapi beli lewat..so tak pakai time dinner..huhhh....tuk baby plak....beli kat The store je...bagi aku nice sgt2...smpai aku sendiri rasa nak pakai..uhuhuhuhu walau murah je...tuk abg danish? ermmm biarlah dulu..mama tak smpt nak usha la syg...lgpun kasut abg danish baru lagi..dan masih elok

Kuih Raya

byk tul tahun ni aku beli...ermmm rasa mcm byk plak...dah ler bonus ciput (xbersyukur lagi tu)....tapi melebihi la bonus yg diberi..uhuhuhu...dah ler bajet raya tahun ni hangus 3rat.....uwauauauaaua.....

oh ye...selalunye every year aku akan buat walau ada beli gak..at least 2 jenis aku buat...mak mentua pun pasan....dan dia pasan gak tahun ni aku xkan buat..sbb dia tau aku tgh bz brsusah payah membina sesuatu....



Perabot baru
perabot? x terpk nak beli perabot baru tuk umah ini selagi tidak menetap di umah sebenar kami...so tahun akan dtg pun akan jawab begini kalo still tak duduk umah kami....


Duit raya

duit raya apa ni? duit raya yg nak dibagi ke duit raya yg diterima....tadi baru dpt duit raya dari boss...ermmm kiranya ni 2nd time aku terima dari boss2....so ini bos kedua...tima kaceh boss....

duit raye tuk budak2? ada bajet ke ek...aler dah hangus tadi kan 300 so takde la kot..ehehehehe...ada tu ada....tapi tak sempt lagi pg bank...kalo takde kang.....masam mencuka je budak2 kang...sian lak....raya nak hepi2 kan..so kalo hulur angpau kosong meke hepi tak?

Bonus .

bonus? uhuhuhu spt kawan2 yg seangkatan yg lain kumpulan sokongan sahaja...dpt la rm250 (nak taip ni pun menguap2 ni...sbb tak hepi...ahahahahaha) nampak benor aku ni jenis tak bersyukur kan....eheheh aniwei tima kaceh dato najib...i lap u tak byk tahun ni...tahun lepas i lap pak lah X2...uhuhuhu kalo u bagi bonus 8 bulan..i lap u X8..ehehehehe

Balik kampung

every year balik kedua2 kampung...cuma hari yg pertama tu yg kena ikut turn..actly mmg dah tau turn mana tiap2 tahun..tapi kami ni sengaja gedik2...gaduh2 nak balik kg sendiri la konon2nye.....(bukan gaduh besar ye...gaduh manja dan gurau) so turn tahun ni balik tganu...walau anak2 undi nak balik tloh...sbb nak ikut mama....tapi aku kena la ikut papa mereka

ok la skrg nak tag plak member2 (mmg gini la permainan tag kan....lepas buat tag pass kat tag itu)

ok ai nak pass pada uols

1) izan
2) nogha
3) nojah
4) ziemah
5) eijan
6) lin_cute jb
7) amy ( nak ke dia buat)
8) midot
9)intan - nizam

ala tak smpt nak taip sorang2...ada mende nak buat..have a nice tag ye..

6 comments:

~FARAH~ said...

hihi lawak...
sy pon terkesan jgk dpt bonus sket je huhu..

link2 ye :)

*Miss Geli^ said...

adeh...
taip laju laju..bising sangat lagu neh!!!

nanti lepas raya la buat eh

.:fyzz:. said...

bsingnya lagu nih..cam dok kt pusat ka lau oke...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tema kita serupa yer.. heheh tak sabar kan nak tengok masing2 sedondon dengan baju raya masing.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Selamat pulang ke kampung. berhati2 dijalan raya..

muqri said...

slamat hari raya to my family..uhuhuhu...x pe la ye my lovely wife...jahitlah baju si suami ni yg berunsurkan percuma dan bercopkan kementerian dgn manik2 yg kalerful ye...bleh la wat ganti baju raya utk hari ke2,3 dan seterusnya...huhu....sadis ni...

fuzzypeach said...

asha, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin dari Kak Masz n Family :)

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels