Thursday, October 29, 2009

32 inci

apa ek inci yg dimaksudkan itu....ni tv philips 32 inchi hadiah dari anmum kepada member aku bernama izan, pengguna tegar anmum, selama 2 tahun berturut2...




izan aku harap ko tak kesah la ye..aku cite kat blog aku perihal ko dpt hadiah tu...sbb penat bercerita ttg kegembiraan ko kat sana sini...so baik aku buat entry khas tuk, at least kawan2 aku semua tahu, penat nak cite sorang2...kawan² aku belum tentu kawan2 ko kan...ehehhe lgpun nak bg semangat kat kawan²..suh lenkali ringan kan tulang mengisi apa sahaja borang..peluang kan..reJEki...siapa yg tahu, Allah yg tahu....oh ye tuanpunye jgn marah ye..aku duk heboh2 kan entry di blog aku..sbb benda baik pesalahnye dihebah²kan..benda xbaik je..yg shuuuuuttt diam simpan kemas²




so ucapan tahniah dari aku 15 x 20 = 300 x tahniah dari aku..byk tak? terbyk sekali tak? ada hadiah tak kalo org bagi 'tahniah' terbyk? eheheheh




oh ye apa² pun....donlod dulu gambo..lepas tu continue berceloteh ye.. (gambo di cilop dari blog tuanpunya hadiah)




ha spt aku dah celoteh kat kawan aku tu yg bernama izan....inilah tuah org yg SETIA PADA YG SATU...for ur info....si izan ni tak pernah menuko susu anak dia kepada jenama lain...so mmg berbaloi la kepada dia yg SETIA tu...aniwei aku pun hepi....jgn lupa doa tuk aku jugak tau....kot² dpt hadiah kete ke apa ke...leh aku bawak korang jalan² berkat dari doa kalian²..tapi selepas aku bawak family² aku jalan2 la kan...ceh berangan tul aku ni...

Tuesday, October 27, 2009

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

~STICKY MODE~
* Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.

* Syarat2nyer mudah sajer....upload gambo anak2 anda yang sedang tersenyum

*Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.

*so sape2 nak join contest nie, bleh klik SINI yer..
'senyuman nakal'

(berulang kali aku tgk gambo anak sendiri ni, sejuk perut mama kalo mcm ni selalu)

look...ala2 nakal lagi...menjadi penghibur mama


senyuman aidilfitri


senyuman pis no war ok...



Nama : Muqris Danish bin Mazri

Umur : 3 tahun 9 bulan (masih berpeluang lagi kan)

harap2 penyertaan diterima la ye..walau ada gambo background 'org' di belakang anak..ia dikira individual lagi kan? sbb tak nampak kepala 'org' di belakang tu..eheheh


Hadiah yang ditawarkan adalah:
Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50
So apa tunggu lagi???


wa hebat2 hadiahnye...menarik dan tertawan hingga aku semangat waja nak buat ni (aku kan jarang join, ikut contest, mood dan keadaan, tapi contest ni begitu menguja sgh, dan tambahan ada gambo2 yg boleh join.. walau skrg kul 5 pagi aku sanggup buat ni mende ni)



Semoga ada la rezeki untuk mdm dan kami sekeluarga. amin.

Thursday, October 22, 2009

GENTING highland

last time (asyik last time je start kan..nampak sgt xreti buat karangan) ikut mr. hUBby pg genting, ada ceramah skit..sblm ceramah tu..jalan2 la cari pasal kan...dah lama tak pg sini...last masa hanimun dgn mr.hUBby la...ehehehe masa lalu kat otel tu..kami sama2 teringat...ecehhh geli ai....ehehe 'bape round ek kita aritu' ceh...kui kui kui...
so bila anak dah beso ni rasa sesuai dah bawak ke tmpt gini..kalo masih kecik tak sesuai kot...ini pun masih tak sesuai, sbb byk tempt mainan tak leh meke masuk, so main kat tmpt2 yg boleh meke masuk je la...tapi beli tiket tuk semua game.....ehehe rugi2...(kena marah tau dgn mr.hUBby..uhuhu...ai selalu kena marah..uhuhu, dia tu garang tau...ehehehe <--- kang ada la dia ckp, itu pun nk cite)
so next time kalo dah beso lagi, kita main kat outdoor plak ye...tgu mama simpan duit dulu...oh ye kepada puan salliza, best fren masa sekolah menengah ni yg selalu jadi silent reader tu....tima kaceh ye atas bantuan yu tuk bagi harga diskaun menginap kat first world, kami tak jadi pg awal, sbb buat open house kat umah, jemput kawan2 pej je..kecil2an je...so kami menginap di seri mesia je...aniwei tq ye..lenkali aku mintak tlg yu ye....
hi semua, jom pg jalan2...
mama bestnye tgk kat bawah2 kan....

dlm cable car... (tunggang terbalik dah gambo, tidak mengikut waktu kejadian)
baby, duk elok2 ye...abg danish nak speed ni..

with my hero..sibuk tul hero nak tgk luar je...konon2 berani la kan....

with my doter

ukur tinggi dulu tau sblm main....(ada game meke tak leh masuk....uhuhu membazir tiket)
dia la pendayung kami....hensem tak
tiket

otw balik singgah open house member


ok dats all..peace to all
nota kaki: sebut pasal 1st world tu kan..teringat kisah sepasang tunang ni..bergambo di depan 1st world..baru tunang tau..berpeluk lagi..tak kisah la kan..itu hal memasing, kubur pun lain2...tapi yu jgn la menyibuk hal rumah tangga org ye..ai tau yu jadi silent reader sini..ehehehe...malas nak ckp pjg..takut kang ai terTEPON plak ur mother uhuhuhu...oh ye..cantik gak result spm yu..uhuhuhu...kelako bila teringat yu suka speaking dgn ai aritu, nak jadi PA jugak ek..aniwei nice la gambo yu berpelukan dgn tunang tu, kui kui kui....yu tak berani plak nak tjk...tapi tunang yu tlg tjk kan..tq....ahahahaha
terasa cacat plak entry aku ada nota kaki: LUAHAN ni...

Saturday, October 17, 2009

Water Park

last time aku sefamily yg masih tak ramai ahli keluarga ni pg ke water park gambang....mula2 jumpa cik jah, dia 'bagi' kasut carlo rino sempena besday ai yg ke 17 tau...uhuhuhu tima kaceh cik jah..gambo kasut tu leh ar tgk di blog dia yg entry sblm raye ye....(seingatan aku dulu cik jah tak minat CR..kan kan...eheheh camne terbeli ni?) oh ye lepas aku 'ambik' kasut tu secara percuma...baru teringat masa mula2 masuk keje aritu....aku guna CR la...melecet habis...so mintak handiplus kat mr hUBby merangkap urusetia aku masa tu (org jpa kata, dia buat intebiu aku, terus intebiu jadi bini, ehehehehe)...

oh ye berbalik kepada water park tadi....(ermmm biasa la aku kan...melalut2 dulu, kona sana sini baru pg tujuan asal)....berbalik kepada tadi..mula2 nak marah gak cik jah...sbb dia tak tanya langsung kawan2, kot2 ada nak pg water park..dia bleh belikan tiket murah masa konvo UMP last time..ceh betul tau cik jah ni..murah rm5 tau...kalo 4 org..bukan ke dah murah rm20...mmg cik jah CEH betul...dah ler tiket tu expired disember nanti...cuba la tanya kami yg anak2 dah besar ni...'jual ikan' a.k.a selfish tul...huhhh ok lah, ni keadaan ni water park...teringat cik jah...takde mood nak cite dah...ehehhehehe ..so meh la tgk gambo2...sesape yg terminat nak pg...tiket hanya rm19.90..budak2..erm free je kot kalo bawah 3 tahun...

camne aku leh nampak gemuk ni...padahal aku kurus tau...mcm model lagi...uhuhuhu....

get ready nak swimming ni mama...

mama takut....(hampeh tul teruna mama ni..camne beso nanti nak lindung mama,kalo penakut...) siap penyelamat kat situ nak tlg bawakkan dia swimming....tapi dia takmo..

bertemakan kan beach.... look ada pasir...

selain ada tema beach ni..ada swimming pool yg biasa gak...ada yg luar biasa gak..ada yg mcm terjun2 gak..so mcm2 ada..cuma tak sempt nak amik..tutup jam 6 ptg tau..kami sampai dlm jam 5 ptg...so sekejap je la...lagipun nak lama2 pun tak guna..sbb anak2 dah sejuk, dah ler penakut mula2 tu....

main di tepi2an je...penakut tul meke berdua ni...dari jauh melonjak2 nak pg...perkara biasa dah ni..bila dah dekat memasing takut...ceh sgh... lama2 baru berani....puas psiko...ajak skit2 ke tgh..


last2 dia tjk aksi..'mama......tgk danish swimming ni..'

sedikit souvenir dari water park tu...(murah wei dari intenet...)ops...

nak tau...danish kata 'mama, mama cantik' eheheh jgn jeles ek...anak teruna mmg akan kata mama sendiri tau yg cantik...tapi tak tahu la bila dah kawin nanti..dia kata bini dia lak cantik..ehehheheh...tapi harap2 danish tak mcm tu ye syg..walau mama ni dah kerepot, hodoh dah dipandangan papa...harap2 danish akan kata mama cantik mcm bidadari syurga...ehehehe
next entry wa akan cite pasal dialog baby dgn Tuhan ttg bidadari a.k.a ibu @ mama @ emak @ umi @ sewaktu dgnnya.....(actly dah taip siap tuko font kaler lagi..sekali terDC la plak..hampeh.com tul ler)

(sape tak caye gambo sblm ni, adalah gambo aku...look, itu aku kan.....baju kaler hijau..)

pada hari kejadian, sepatutnya mr. hUBby ada kelas di MARAN...cadangnye lepas pg maran leh ar pg sini dgn duit ceramah yg dpt cash nanti...tapi mr. hUBby g bagi kat member dia plak...dia salah paham...dia ingat aku tak bagi pg..aku bukan tak bagi pg..cuma time jabatan nak pangey penceramah tu, org tu deal dgn aku...sbb pegawai yg incharge ttg ni ada PTK...so org jbtn tu direct dgn PA...sbb nak suh PA ckp dgn bos...tapi aku suh pembantu pegawai yg incharge tu yg deal kan pegawai penceramah dan pengarah...sbb aku takmo terlibat cari2 pegawai penceramah ni..nti apa org kata...sbb hUBby aku sendiri yg penceramah...so akak tu pun tanya kat mr. hUBby nak ke pg..mula2 dia jadi la pg...sekali bila dia call aku kata pg sane...aku ckp...'la abg ke pg, kak dah, udah tanya ke pegawi2 lain' ye le aku takut gak org kata aku yg bagi tu kat mr hUBby...uhuhuhu lepas pada tu la dia bagi kat org lain..dah namenye takde rezeki....tapi bila aku tanya berapa habis masa pg gambang dan jalan2 kat ECM tu...dia kata...sama la jumlah dgn jbtn tu nak bagi..ehehehhe....amik ko...kalo tak free2 je pg water park tu..(dah namanye bukan rezeki kita)
oklah sekian pengceritaan aku kali ni...cantik tak water park ni...meh la kita ramai2 ke sane ye...

Wednesday, October 14, 2009

Surprise....Bape Bulan?



ha utk permulaan aku bagi gambo ni dulu..then lepas tu aku cite la bab taman tema kat gambang....(huuhhhhh nojah, leh dpt tiket murah masa expo, tak ingat kat member...tanya la skit member2 yg anak2 dah besar...bukan aku sorang je..tu lin, pijot, izan, nogha dan lain2...kot2 nak p taman tema tu...leh guna tiket murah...dah ler expired tarikh tu disember nanti)...

ini gambo kek yg aku beli dari lisya, mudah dan senang cara2 buat nye...mlm ni aku buat gak lagi..tapi tak snap lagi..so ini yg last time aku buat....(huhhh izan, beli tepung kek yg sedebik tak bgtau...aku ada lagi tau stok kek tu)


Wednesday, October 7, 2009

Bertema Oren...








ha baru puas hati aku dpt bergambo elok2...ehehe biar la bukan di pagi raye...janji di pagi raye rumah berseri2 dah dgn tetamu (org kata rumah org yg sentiasa ada tetamu ni murah rezeki, ye ke?biras aku la cite, kan zura kan..)..di pagi raye pun ada kan sblm ni aku publish tapi tak la sesuai utk diperbesarkan dan dipamer di ruang tamu...di dlm album cantik la...ehehehe...so idea aku utk bergambo di majlis sambutan hari raye mmg mendapat sambutan yg menggalakkan dari semua family colleagues..tq guys..so duit yg terkumpul akan disumbangkan ke badan kelab kebajikan kita...nti duit dah byk leh kita p sabah ramai2 mcm kita plan di awal tahun ye tuan presiden kelab..

Thursday, October 1, 2009

Aidilfitri 2009



(tgk ar...anak teruna ni..puas pujuk pakai baju raye..nak gak pakai baju wonderpet dia)





look...tak de pun gambo2 di pagi raye..ni je sempat ni ambil..diambil pun secara tergesa2..sbb tetamu dah kat muka pintu..ehehehehe....so gambo secara dekat ke jelas ke....akan sy buat dgn baik pada ari ahad ni masa majlis jamuan raya pej kami...so time tu aku nak melaram puas2....actly aku cadang di adakan sesi fotografi...sape nak buat tuk family, berbaju raye..bayo rm10...so kelab leh dpt benefit gak...nampaknye idea aku tu telah diterima oleh ahlijawatankuasa program raye....(actly aku cdg kan idea tu sbbnye tak puas hati..tak dpt nak bergambo dgn elok)....nak bergambo time ptg raye pertama tu..make up aku dah cair...dah ler tu anak2 dah masam2 dgn baju kurung tu bagai..so kena la tuko baju kan...nanti gambo jadi busuk la...ehehehehehe....ok to be continued ek....babai...


gambo2 yg di atas tu adalah gambo di minggu2 terakhir raye singgah makan kat KFC balok lepas tgk anak amy..maaf ye kelupaan amik gambo baby emiesmasliza..lagi pun umminya mcm tak izinkan je...sbb muka umi dia masih dlm pantang...then....for ur information anak dia sedebik muka airol...copy paste confirm...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels