Posts

Showing posts from October, 2009

32 inci

Image
apa ek inci yg dimaksudkan itu....ni tv philips 32 inchi hadiah dari anmum kepada member aku bernama izan, pengguna tegar anmum, selama 2 tahun berturut2...



izan aku harap ko tak kesah la ye..aku cite kat blog aku perihal ko dpt hadiah tu...sbb penat bercerita ttg kegembiraan ko kat sana sini...so baik aku buat entry khas tuk, at least kawan2 aku semua tahu, penat nak cite sorang2...kawan² aku belum tentu kawan2 ko kan...ehehhe lgpun nak bg semangat kat kawan²..suh lenkali ringan kan tulang mengisi apa sahaja borang..peluang kan..reJEki...siapa yg tahu, Allah yg tahu....oh ye tuanpunye jgn marah ye..aku duk heboh2 kan entry di blog aku..sbb benda baik pesalahnye dihebah²kan..benda xbaik je..yg shuuuuuttt diam simpan kemas²



so ucapan tahniah dari aku 15 x 20 = 300 x tahniah dari aku..byk tak? terbyk sekali tak? ada hadiah tak kalo org bagi 'tahniah' terbyk? eheheheh



oh ye apa² pun....donlod dulu gambo..lepas tu continue berceloteh ye.. (gambo di cilop dari blog tuanpunya hadiah)



ha…

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

Image
~STICKY MODE~ * Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
* Syarat2nyer mudah sajer....upload gambo anak2 anda yang sedang tersenyum
*Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
*so sape2 nak join contest nie, bleh klik SINI yer..
'senyuman nakal'
(berulang kali aku tgk gambo anak sendiri ni, sejuk perut mama kalo mcm ni selalu)

look...ala2 nakal lagi...menjadi penghibur mama


senyuman aidilfitri


senyuman pis no war ok...



Nama : Muqris Danish bin Mazri

Umur : 3 tahun 9 bulan (masih berpeluang lagi kan)

harap2 penyertaan diterima la ye..walau ada gambo background 'org' di belakang anak..ia dikira individual lagi kan? sbb tak nampak kepala 'org' di belakang tu..eheheh


Hadiah yang ditawarkan adalah:
Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50
So apa tunggu lagi??…

GENTING highland

Image
last time (asyik last time je start kan..nampak sgt xreti buat karangan) ikut mr. hUBby pg genting, ada ceramah skit..sblm ceramah tu..jalan2 la cari pasal kan...dah lama tak pg sini...last masa hanimun dgn mr.hUBby la...ehehehe masa lalu kat otel tu..kami sama2 teringat...ecehhh geli ai....ehehe 'bape round ek kita aritu' ceh...kui kui kui... so bila anak dah beso ni rasa sesuai dah bawak ke tmpt gini..kalo masih kecik tak sesuai kot...ini pun masih tak sesuai, sbb byk tempt mainan tak leh meke masuk, so main kat tmpt2 yg boleh meke masuk je la...tapi beli tiket tuk semua game.....ehehe rugi2...(kena marah tau dgn mr.hUBby..uhuhu...ai selalu kena marah..uhuhu, dia tu garang tau...ehehehe <--- kang ada la dia ckp, itu pun nk cite) so next time kalo dah beso lagi, kita main kat outdoor plak ye...tgu mama simpan duit dulu...oh ye kepada puan salliza, best fren masa sekolah menengah ni yg selalu jadi silent reader tu....tima kaceh ye atas bantuan yu tuk bagi harga diskaun mengin…

Water Park

Image
last time aku sefamily yg masih tak ramai ahli keluarga ni pg ke water park gambang....mula2 jumpa cik jah, dia 'bagi' kasut carlo rino sempena besday ai yg ke 17 tau...uhuhuhu tima kaceh cik jah..gambo kasut tu leh ar tgk di blog dia yg entry sblm raye ye....(seingatan aku dulu cik jah tak minat CR..kan kan...eheheh camne terbeli ni?) oh ye lepas aku 'ambik' kasut tu secara percuma...baru teringat masa mula2 masuk keje aritu....aku guna CR la...melecet habis...so mintak handiplus kat mr hUBby merangkap urusetia aku masa tu (org jpa kata, dia buat intebiu aku, terus intebiu jadi bini, ehehehehe)...
oh ye berbalik kepada water park tadi....(ermmm biasa la aku kan...melalut2 dulu, kona sana sini baru pg tujuan asal)....berbalik kepada tadi..mula2 nak marah gak cik jah...sbb dia tak tanya langsung kawan2, kot2 ada nak pg water park..dia bleh belikan tiket murah masa konvo UMP last time..ceh betul tau cik jah ni..murah rm5 tau...kalo 4 org..bukan ke dah murah rm20...mmg ci…

Surprise....Bape Bulan?

Image
ha utk permulaan aku bagi gambo ni dulu..then lepas tu aku cite la bab taman tema kat gambang....(huuhhhhh nojah, leh dpt tiket murah masa expo, tak ingat kat member...tanya la skit member2 yg anak2 dah besar...bukan aku sorang je..tu lin, pijot, izan, nogha dan lain2...kot2 nak p taman tema tu...leh guna tiket murah...dah ler expired tarikh tu disember nanti)...

ini gambo kek yg aku beli dari lisya, mudah dan senang cara2 buat nye...mlm ni aku buat gak lagi..tapi tak snap lagi..so ini yg last time aku buat....(huhhh izan, beli tepung kek yg sedebik tak bgtau...aku ada lagi tau stok kek tu)


Bertema Oren...

Image
ha baru puas hati aku dpt bergambo elok2...ehehe biar la bukan di pagi raye...janji di pagi raye rumah berseri2 dah dgn tetamu (org kata rumah org yg sentiasa ada tetamu ni murah rezeki, ye ke?biras aku la cite, kan zura kan..)..di pagi raye pun ada kan sblm ni aku publish tapi tak la sesuai utk diperbesarkan dan dipamer di ruang tamu...di dlm album cantik la...ehehehe...so idea aku utk bergambo di majlis sambutan hari raye mmg mendapat sambutan yg menggalakkan dari semua family colleagues..tq guys..so duit yg terkumpul akan disumbangkan ke badan kelab kebajikan kita...nti duit dah byk leh kita p sabah ramai2 mcm kita plan di awal tahun ye tuan presiden kelab..

Aidilfitri 2009

Image
(tgk ar...anak teruna ni..puas pujuk pakai baju raye..nak gak pakai baju wonderpet dia)





look...tak de pun gambo2 di pagi raye..ni je sempat ni ambil..diambil pun secara tergesa2..sbb tetamu dah kat muka pintu..ehehehehe....so gambo secara dekat ke jelas ke....akan sy buat dgn baik pada ari ahad ni masa majlis jamuan raya pej kami...so time tu aku nak melaram puas2....actly aku cadang di adakan sesi fotografi...sape nak buat tuk family, berbaju raye..bayo rm10...so kelab leh dpt benefit gak...nampaknye idea aku tu telah diterima oleh ahlijawatankuasa program raye....(actly aku cdg kan idea tu sbbnye tak puas hati..tak dpt nak bergambo dgn elok)....nak bergambo time ptg raye pertama tu..make up aku dah cair...dah ler tu anak2 dah masam2 dgn baju kurung tu bagai..so kena la tuko baju kan...nanti gambo jadi busuk la...ehehehehehe....ok to be continued ek....babai...


gambo2 yg di atas tu adalah gambo di minggu2 terakhir raye singgah makan kat KFC balok lepas tgk anak amy..maaf ye kelupaan am…