Saturday, October 17, 2009

Water Park

last time aku sefamily yg masih tak ramai ahli keluarga ni pg ke water park gambang....mula2 jumpa cik jah, dia 'bagi' kasut carlo rino sempena besday ai yg ke 17 tau...uhuhuhu tima kaceh cik jah..gambo kasut tu leh ar tgk di blog dia yg entry sblm raye ye....(seingatan aku dulu cik jah tak minat CR..kan kan...eheheh camne terbeli ni?) oh ye lepas aku 'ambik' kasut tu secara percuma...baru teringat masa mula2 masuk keje aritu....aku guna CR la...melecet habis...so mintak handiplus kat mr hUBby merangkap urusetia aku masa tu (org jpa kata, dia buat intebiu aku, terus intebiu jadi bini, ehehehehe)...

oh ye berbalik kepada water park tadi....(ermmm biasa la aku kan...melalut2 dulu, kona sana sini baru pg tujuan asal)....berbalik kepada tadi..mula2 nak marah gak cik jah...sbb dia tak tanya langsung kawan2, kot2 ada nak pg water park..dia bleh belikan tiket murah masa konvo UMP last time..ceh betul tau cik jah ni..murah rm5 tau...kalo 4 org..bukan ke dah murah rm20...mmg cik jah CEH betul...dah ler tiket tu expired disember nanti...cuba la tanya kami yg anak2 dah besar ni...'jual ikan' a.k.a selfish tul...huhhh ok lah, ni keadaan ni water park...teringat cik jah...takde mood nak cite dah...ehehhehehe ..so meh la tgk gambo2...sesape yg terminat nak pg...tiket hanya rm19.90..budak2..erm free je kot kalo bawah 3 tahun...

camne aku leh nampak gemuk ni...padahal aku kurus tau...mcm model lagi...uhuhuhu....

get ready nak swimming ni mama...

mama takut....(hampeh tul teruna mama ni..camne beso nanti nak lindung mama,kalo penakut...) siap penyelamat kat situ nak tlg bawakkan dia swimming....tapi dia takmo..

bertemakan kan beach.... look ada pasir...

selain ada tema beach ni..ada swimming pool yg biasa gak...ada yg luar biasa gak..ada yg mcm terjun2 gak..so mcm2 ada..cuma tak sempt nak amik..tutup jam 6 ptg tau..kami sampai dlm jam 5 ptg...so sekejap je la...lagipun nak lama2 pun tak guna..sbb anak2 dah sejuk, dah ler penakut mula2 tu....

main di tepi2an je...penakut tul meke berdua ni...dari jauh melonjak2 nak pg...perkara biasa dah ni..bila dah dekat memasing takut...ceh sgh... lama2 baru berani....puas psiko...ajak skit2 ke tgh..


last2 dia tjk aksi..'mama......tgk danish swimming ni..'

sedikit souvenir dari water park tu...(murah wei dari intenet...)ops...

nak tau...danish kata 'mama, mama cantik' eheheh jgn jeles ek...anak teruna mmg akan kata mama sendiri tau yg cantik...tapi tak tahu la bila dah kawin nanti..dia kata bini dia lak cantik..ehehheheh...tapi harap2 danish tak mcm tu ye syg..walau mama ni dah kerepot, hodoh dah dipandangan papa...harap2 danish akan kata mama cantik mcm bidadari syurga...ehehehe
next entry wa akan cite pasal dialog baby dgn Tuhan ttg bidadari a.k.a ibu @ mama @ emak @ umi @ sewaktu dgnnya.....(actly dah taip siap tuko font kaler lagi..sekali terDC la plak..hampeh.com tul ler)

(sape tak caye gambo sblm ni, adalah gambo aku...look, itu aku kan.....baju kaler hijau..)

pada hari kejadian, sepatutnya mr. hUBby ada kelas di MARAN...cadangnye lepas pg maran leh ar pg sini dgn duit ceramah yg dpt cash nanti...tapi mr. hUBby g bagi kat member dia plak...dia salah paham...dia ingat aku tak bagi pg..aku bukan tak bagi pg..cuma time jabatan nak pangey penceramah tu, org tu deal dgn aku...sbb pegawai yg incharge ttg ni ada PTK...so org jbtn tu direct dgn PA...sbb nak suh PA ckp dgn bos...tapi aku suh pembantu pegawai yg incharge tu yg deal kan pegawai penceramah dan pengarah...sbb aku takmo terlibat cari2 pegawai penceramah ni..nti apa org kata...sbb hUBby aku sendiri yg penceramah...so akak tu pun tanya kat mr. hUBby nak ke pg..mula2 dia jadi la pg...sekali bila dia call aku kata pg sane...aku ckp...'la abg ke pg, kak dah, udah tanya ke pegawi2 lain' ye le aku takut gak org kata aku yg bagi tu kat mr hUBby...uhuhuhu lepas pada tu la dia bagi kat org lain..dah namenye takde rezeki....tapi bila aku tanya berapa habis masa pg gambang dan jalan2 kat ECM tu...dia kata...sama la jumlah dgn jbtn tu nak bagi..ehehehhe....amik ko...kalo tak free2 je pg water park tu..(dah namanye bukan rezeki kita)
oklah sekian pengceritaan aku kali ni...cantik tak water park ni...meh la kita ramai2 ke sane ye...

11 comments:

zieha said...

waa....dh sampai doh ke waterpark gambang..zieha pun lum tersampai2 lagi hehehe..best tak?

~aSHa~ said...

of course ler best...jom ar together-gether kita wat gathering world bloggers...ehehehe

en_me said...

rampingnyerrr akak tewww.. ehehe

midot said...

aku dah pi..giler best tmpt tu tapi yg tak bestnya apa je kita buat kena beratur..nak beli tiket BERATUR..nak beli makanan BERATUR..nak masuk toilet BERATUR..nak beli kupon BERATUR..aku rasa Manager BGBR ni suka BERATUR lah..

intansalmah said...

besttt ooo...mst wjib g, nie,,,akan ku usahakn mbodek my lovely nzam haahaaa,,,,tk ssh sgt,,,gunakn auni..snjata ku wat mse skrg,,kjam toi aku,,,

ko bestlh,,,anak sokmo ckp mama cntik,,klu aku,,,sokmo tk cntik,,ade je tk kne pd mata anak dara aku 2...aku taulh die comey dr aku,,tp kne ingat kuar,,dr perut aku gak sgala kcomelannye 2...jgn maraaa aaaa,,,,

..nOj.. said...

ceh... ni nk cite hal aku ke... ok ni komen...

1. kasut tu aku x muat so aku adiah kn la pd ko sempene beseday ko tuh... :p

2. macih mazri blanje aku kt rasamas...

3. a ah kn aku mmg xterpikir langsung nk beli tiket waterpark tu... expired bln 12 pn time tu anak aku dh beso, leh bwk dh... mmg hampeh

4. aku paling dkt ngan waterpark tu... nama dh tempat aku keje ni di GAMBANG... lunch hour ni pun sempat nk pg ni... tapi aku masih BELUM SAMPAI...

5. jeles plak ko n midot yg jauh tu dh sampai... mcm nk pg je... bleh ke skang bwk cik kuyin aku ni... x kecik sgt ke dia...

6. oye... sabtu lepas budak seblah umh aku dh pg... jeles jeles...

7. sedikit souvenir tu menatam mende... baju mandi muslimah ke... nyampah plak aku tgk ko bergambo gitu...

~aSHa~ said...

en_me --> ramping ek..itu perlian ke? ehehehhee....

midot -->aku terbaca ko punye FB...status ko kat situ...len kali leh ar rancang sama2 lak..

intan --> ko harus pg tau..bawak anak dara ko tu..lepas pg tu jgn la lupa plak sini dgn gambang tu dekat je..dlm sejam je..ha terjah je la terus..aku belanja makan2 nye..

noj-->teringat ko teringat pasal tiket tu..huhh...aniwei bukan rezeki ler namanye tu...bawak ler anak dara ko tu..kasi puas2 main....
tima kaceh ye kasut CR tu..aku guna tuk KOir tu..oh ye bab akhir tu..ko jeles ek aku pose mcm ala2 model international...ekekekke.

.:fyzz:. said...

wah wah zidah..kan main korang bermandi manda..nih water park nih baru bukak yer.? aku lak..sufiya kalau bawk tempt cenggini jenuh aku nak kepung..huhuhu...wey cantek swimming suit muslimah tuh..(bising nya lagu nih wey..)

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah cantik baju renang muslimah tu.. tapi kalau untuk akak tak sesuai, sebab rendah kan. kalau orang tinggi memang cantik la.. akak biasa beli baju mandi biasa jer...

macam best pulak tengok korang pergi waterpark tu.. tapi jauh la pulak akak nak pergi semata2 kat situ.. akak kalau pergi pun, kat water park desa petaling jer.. dekat pun dekat. hehehe

btw, tak kisah mana2, yang penting enjoy!

umilia said...

wah..tak sgka kat gambang da ade waterpark seh..dlu ms kite sume kat uitm lum ade lg kan.klu da ade mau tiap2 mggu gi kan..hehehe..en mazri bg yek ko mndi pakai bj mndi muslimah tu.klu en shafiq msti tak bg..hehehehe..

~aSHa~ said...

fyzz --> cantik aku ke cantik baju..ehehehe..kalo anak2 kita sama2 mandi mesti seronok kan..semua anak2 kawan...perghhh seronok seh..

puan mimi --> tul tul kat mana2 tak kisah..janji hepi..kat depan umah pun leh bukak pool yg plastik tu....kak...tak cuba baju tu tak tau sesuai ke tak..cuba ar...sy pun rendah gak..uhuhu

umilia--> gambang tu baru bukak tau..so nice ar..aku pg ari jumaat so tak la crowded sgt....en mazri aku tu name je asal ganu..eheheh tapi dia tu suka tau seksi..ekekeke...tapi seksi yg tidak melampau ar...tul kan en mazri..ehehehehe seksi yg masih lagi terjaga....

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels