Sunday, November 15, 2009

Mesti ke Merah itu Mak Ngah?

mesti ke merah tu MAKNGAH...pe kena mengena ek merah dan makngah? ada sejarah ke? maybe la kot ada sejarah mak ngah n merah....
TAPI kali ni....ai nak bawak uols mengenal merah itu strawberi...nyum nyum.....
ha last time (word 'last time again') kami pg lagi ke GH.. kali ni kami dpt la terjah ke Genting Strawberry...dekat je wei dgn Hotel Sri Malaysia...sekangkang kera x 45 la dari hotel tu...naik kete tak sampai 5 minit pun....tapi kalo dgn kangkang kera tu jauh gak la...dlm 10-15 minit..kalo jalan terkedik2...mcm baby maisarah tu ermm dlm 30 minit kot, campo dgn nak handle larian pecut oleh danish, so nak sampai ke situ maybe amik masa dlm 45 minit...peluh tu wei...eheheh tapi maybe tak peluh gak sbb kat sane sejuk time tu....hujan kan musim ni...bak kata nojah 'uish rugi kalo sejuk2 kat genting kalo period' chait...eheheheh abaikan kata2 nojah tu...

look merah tu strawberi kan...
merah dan segar bungar kan...manis wei kalo makan time ni.....(dah turun dari GH...biasa ar mcm strawberi CH gak...masam)

di pintu masuk, ada kolam yg dihiasi dgn strawberi giant


see....mdm1 dah pecut,mdm2 aka baby walau nak pecut...tapi masih terkedik2....girl kan...ladang yg segar
bleh petik aka gunting sendiri...ladang tu bagi gunting dan bakul....

ermmm bestnye.....terasa mcm petik bunga je...flower girl...

dah petik aka gunting....dia akan susun dlm bekas dan timbang....

100 gram...RM8..mahal tak? ermm ok la kan..berbaloi-baloi sbb petik sendiri..tapi bila dah tibe time memetik tu tak sedor lebih dari 100gram...100 gram tu tak berat tau....yg ni dah 300++ gram...so sekotak ni RM24 ke bape ek..gitu ar..tapi twenty above la...coz 300 gram above..

ni wife kepada pegawai yg join sekali pg ke GH...husband dia pun penceramah gak....

kami...mesti kena selitkan skit gambo KAMI kan...ini bukan pintu masuk...ini dekat area kedai-kedai..yg jual barang2 dari jenis strawberi, seperti jem straberi, bantal straberi, ermm dan apa2 lagi yg boleh di buat dari straberi...

8 comments:

.:fyzz:. said...

zidah nih program rasmi en mazri ke..pastu korang anak banak pegi join gak yer..ish bestnya.tgk strowberi tuh wey..terliur ku melihatnya..yg bestnya dpt petik sndiri..sambil petik sambil masuk mulut.boleh tak cam tuh eheheh

LYaFRINA said...

WAAAA..CEDAPNYERRRRRR.... NAK....

Teratak Murniku said...

Assalamualaikum, makan stroberi kala masam cicak dengan kicap..heheh best, cubalah...

~aSHa~ said...

pijot --> boleh wei sambil petik sambil ngap mulut..aku dah cuba..tapi ada papan tanda larangan makan di ladang...

lya --> nak meh ar sini....uhuhuhu tapi jem straberi je la....

teratak murniku --> okeh..akan sy cuba idea bernas tu

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asha, best la kat sini.. tak yah susah payah gi jalan jauh2 kat CH (ni kalau kes mengidam makan strawbery fresh la kan).. harus kak mimi terjah satu hari nanti

..nOj.. said...

oi x tau plak aku genting ade tanam stoberi... dh lama xpg... bile tah

ellis said...

Asha, elly pun baru pegi minggu lepas.. hik hik. klu pegi minggu ni berjumpa la kita ek....
Apapn tempat tu best la untuk peminat2 strawberry segar...

farachoc said...

salam...jemput singgah,jenuk homemade chocolate.sedia untuk order hadiah/cenderahati.
http://farachoc.blogspot.com

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels