Thursday, November 26, 2009

Senang Ati kena Gemuk ke?

ops melampau tak perkataan Gemuk tu? uhuhuhu...ok ok....ai tuko..kena 'SIHAT' ke...sihat tu mmg dah tanda senang hati..sihat disini iaitu sihat tubuh badan..tapi yg ni maksud lain tau...ehehe actly tadi aku terbaca komen kawan baik ni...saje je nak tanya...hepi tu kena gemuk ke (direct je la ek)...(sori la wei echa..aku tak maksud apa2 tau....)

abih tu mcmana aku yg susah hati ni tapi gemuk..sbb aku kalo susah hati, aku akan makan dan makan....kadang2 bila aku tgk org makan yg tanpa henti, aku rasa dia susah hati memikir sesuatu je...itu pandangan aku la ye....sambil makan sambil pk...tu yg naik tu...aku la tu kot...

aku akan turun berat badan time mengandung...uhuhu...sbbnye tak selera nak makan, makan muntah makan muntah..hingga fed up nak makan...bau makanan pun..uwekkkkk....apatah lagi makan kan....ermm satu lagi time breastfeeding..terasa tul perut kempis....terasa tul 'batu meriam' mengecut tiap kali anak menyusu....(time pantang je leh rasa mende ni)

ermmm yg pasti...skrg ni aku susah hati skit memikirkan hal kedai..ada la skit probs kan...takde pekerja yg berwibawa....susah nak cari ni..kalo ada agaknye..kena bagi gaji mahal la kot...uhuhu.. tak mampu plak kami ni....kalo ikutkan dah bape hari aku di kedai sampai kul 12 mlm, ada sekali tu sampai kul 2 pagi...penat beb...harap2 penat ni berbaloi...skrg tak de untung lagi

to echa...gambo coklat yg aku ambil smlm..yg byk2 aku beli tu...tak dpt nak upload....salah satunye apa pasai ntah komputer baru ni tak leh terima kamera hodoh aku tu...uhuhu..ni bikin SAKIT HATI...look...betapa arini aku susah hati + sakit hati...ehehe aniwei...kawan2 sini tak nampak....aku hepi je....(nanti meke umpat plak aku kalo aku susah hati kan....nak bukak kedai, muka monyok2 kat opis...so kena la pisahkan keadaan di opis dan keadaan di kedai....nak pisahkan ubatnye MAKAN)

gambo coklat yg murah tu akan di upload jua walau lambat ye

* tambahan*
oh ye smlm masa susah hati..seharian aku berdoa, dan ada kawan nasihat solat la hajat...tapi aku tak sempat buat, sbb org nak fogging kat kawasan umah, so solat asar je la..dlm solat tu sempat la aku berdoa semoga customer tu pulangkan xxxx...tak sangka..doa ku terus ke langit...lewat ptg...kat kat kul 7, customer tu dtg pulangkan..tapi sambil marah2...wutever la...selesai satu masalah walau kena marah...kebetulan aku takde time tu...pekerja aku la kena marah....sian dia...

9 comments:

.:fyzz:. said...

aku berbangga ngan hg zidah...NO GAIN WITHOUT PAIN..mmg la usahawan mula nak berjinak2 nih mmg la ada halangan dn rintangan..utk sebarang bantuan hubungilah MARA yg berdekatan..cewah promote mara plak...btw..hg awatnya..gemuk ka..ala gemuk2 pun masih kuruih lg..len la aku nih hah..mkn lebih skit ja bdn naik cam juara...aku as ur frend doakan moga kedai dobi ko akan berjaya..insyallah..kami sbg kawan2 doakan yg terbaik..

btw..awat lama dh tak jenguh blog mama sufiya nih..huhuhu...
aku bz skit nih baru leh bernapas...so amk la kesempatan melwat blog kengkawan..

~aSHa~ said...

aku jenguk pe blog hang..tapi blog hang tak update..tak naik2 pun kat list atas...ish...

btw...tima kasih..actly aku takut nak cite kat blog pasal kedai...nti org kata riak, then aku takut gak dlm diam...org dengki...takut beb..lagipun bukan perniagaan aku sorang..sharing...

.:fyzz:. said...

mmg la..kadng2 blog nih agak2 mereng skit..padahal kita dh hapdet berjabu..hehe..kekdang aku terus je bukak blog..tup2 dh bederet hapdet..takpe la...
jgn la ko kata demkian zidah..aku ikhlas hti sgt suka kalau kawan2 berjaya..snok sgt..bg aku niat hati hg tuh la..kalau niat hg baik nak bagi motivasi kt kawan2 insyallah takdak mende la..hapdet la gak pasai biznes hg ..at least let ur fwens know..maybe u can sharing something wif us kan..tp terpulang la pd hg..kan kan..

.:fyzz:. said...

mmg la..kadng2 blog nih agak2 mereng skit..padahal kita dh hapdet berjabu..hehe..kekdang aku terus je bukak blog..tup2 dh bederet hapdet..takpe la...
jgn la ko kata demkian zidah..aku ikhlas hti sgt suka kalau kawan2 berjaya..snok sgt..bg aku niat hati hg tuh la..kalau niat hg baik nak bagi motivasi kt kawan2 insyallah takdak mende la..hapdet la gak pasai biznes hg ..at least let ur fwens know..maybe u can sharing something wif us kan..tp terpulang la pd hg..kan kan..

~aSHa~ said...

ehehe pijot....ye ye aku akan terjah la lepas ni walau blog hang sama emie tak naik2 kat list...asyik di bawah je..aku bikin takde cerita baru....

oneday bila aku dah merasa duit kedai..bleh ar aku cerita ye...kongsi pengalaman, pahit suka duka membina empayar....ceh mcm besar sgt bizness aku..uhuhu

mrS May said...

yeker sng hati je leh gemuk????
ff ni susah ati gemuk juge...
bangun naik dlm bisnes nie mmg kdg2 klu pk wat kite down tp bile hasil tu nmpk...tuhan je taw betapa hepi nye!!!kn?

zieha said...

kalau zieha..tak kira..susah or senang hati badan tetap..montel..gebu..hahaha..siapa nak jawab teww,,(dah pattern badan susah nak kurus melainkan masa berpantang je..hik3x..nmpk nye kena berkerja keras ke arah 2nd baby..leh kurus)
wah..asha ada kedai erkk..tak tau plak zieha..wat bisness apa tu ..kot2 leh join..ekekeke

.:fyzz:. said...

ekuisme zidah..aku ghajin la gak hapdet blog tau..tp tuh la..heran bin ajaib.pehal tak terhadpet lam list ko..btw..moga akan jd empayar perniaggan yg berjaya insyallah..

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels