Posts

Showing posts from December, 2009

Kegembiraan yg belum pasti untuk Diploma dari UiTM

ha copy paste lagi dari echa...ehehehee...aku tau mesti ada blogger lain bunyi main kopi2 je kan..lantakla..echa kawan aku..dia tak kisah pun (ye ke tak kisah..eheheh) lgipun mende yg aku nak sampaikan sama je...sbb aku jawatan yg sama okeh...

* Tak nak membebel panjang... sbb banyak lagi tindakan susulan nak buat ni... aku ringkaskan ajelah yeeeee...

Skim perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) yang berkuat kuasa melaluiPekeliling Perkhidmatan Bilangan 10 Tahun 2007 diubah seperti berikut:(a) nama skim perkhidmatan diubah daripada Pembantu Tadbir(Kesetiausahaan) kepada Pembantu Setiausaha Pejabat/Setiausaha Pejabat;(b) mewujudkan lapisan gred jawatan/ gred gaji seperti berikut: N17, N22,N27/28, N32, N36;(c) memperuntukkan perbekalan lantikan terus ke jawatan Setiausaha PejabatGred N27 menggunakan Diploma Sains Kesetiausahaan daripada politekniktempatan atau Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat daripada UiTMatau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dengan penetapan gajip…

'' New Year Giveaway ''.

Image
sticky mode...sila scroll ...entry baru di bawah


i love umbrella...sbb tu sy nak join gak giveaway ni walau ada kesibukan skit...kalo tak dpt next time sy order je ar...aniwei..kalo dpt lagi syoik nye.so kawan2, sape2 nak join....tgk syarat-syaratnye;
1 : Tulis entry tajuk '' New Year Giveaway ''. done

2. Dalam entry kene ada gambar (banner) "New Year Giveaway". Pastikan banner ada di sidebar anda. Link ke2nye ke http://lavender4all.blogspot.com/done

3 : Jadi follower & add link blog ini dalam blog list anda.done

4 : Setelah siap entry anda, sila tinggalkan URL-link-giveaway-anda di ruang comment entry ini sebagai tanda anda menyertai contest ini. done

5. Entry perlulah sticky mode sehingga 31 December 2009 done

6. Tarikh tutup : 31 December 2009. done

7. Hadiah merupakan sebuah "Wine Bottle Umbrella". done

8. Pemenang dipilih secara rawak. Tidak layak bagi yang tidak memenuhi syarat. done

hafazan 23 surah...alhamdullillah

Image
nak cite panjang tak reti...tapi tgk la gambo2 dulu...then aku story kat bawah...gambar² sekitar di Majlis Hafazan peringkat Negeri Terengganu - Taska Yayasan Pembangunan Keluarga. mama, kalo danish tanak pg leh tak... mana boleh sayang, awek (uzma) abg danish dah standby tgu tu..nak ngaji sama2... sebelum abg danish, menangis takmo ngaji, mama n papa nyorok kat seat tetamu... acara dah nak bermula... peserta mengambil tempat..









muka ngantuk..tak tido hingga jam 3 pagi..



alamak ada papamazri ar...
'papa lari cepat, nanti danish takmo ngaji' jerit mama dari jauh 200 meter..

alhamdullillah..sejuk perut mama bila mula2 mendengar abg danish baca surah alfatihah tepi mama, masa nak tido...mama ingat abg danish nyanyi lagu apa la...rupa2nye baca surah alfatihah (ala² pelat,tu yg aku terpk² lagu mende plak anak aku ni nyanyi).... hampir nak nangis masa mula² dgr tu..baru berusia 3 tahun lebih....tuhan je tahu perasaan mama ketika tu...bersyukur tak terkira....walau nakal yakmat hingga …

susah hindar kemalangan

Image
korang perasan tak hari² ada berita kemalangan...hari²..tak pernah lagi aku baca paper yg takde berita kemalangan...kenapa ye....susah sgt ke hindar kemalangan....ye aku kena redha aku kena pasrah....ajal maut di tangan Nya...nak hindar mcmana pun kalo sudah tersirat dan ketentuanNya....mati di jalan raya @ kemalangan, nak buat mcmana kan...so nak hindar mcmana lagi kan? MALANG TAKDE BAU...

bayangkan la kita ni atau lebih tepat dan jitu aku la kan...(muahahahhaha takbur la ko, takbur...) aku ni try la berhati2 ni jalan raya...(saje contoh ke aku ye...sbb jarang aku jumpa pemandu yg berhemah mcm AKU)...ehehehe....so berbalik kepada motif aku nak cite....
bayangkan la kita ni cuba la behati2 di jalan raya (ye ai tau org lain pun berhati2 gak...sape nak mati kan) tapi dlm tak sedar kita jadi mangsa keadaan....contohnye....kita punye la bawak jarak jauh dgn org depan..tiba2 org belakang follow dekat je dgn kita..kalo brek mengejut sape yg susah..kita jugak...kita pun kadang2 terpaksa gak br…

Gathering SMKT 1998

Image
Kepada sahabat handai yang mengambil SPM 1998, tidak kira kelas sains ke, sastera ke, kelas renang ke, kelas tari ke, kelas silat ke, taikondo ke, gosip kelab ke, football team ke, tak duk asrama ke, duk asrama ke..janji hangpa amik spm tahun 1998.

saya selaku ajk penganjur (yg tidak dilantik) mengumumkan satu gathering @ perjumpaan akan diadakan pada 2 jan 2010...tempat akan dimaklumkan kemudian setelah jumlah kehadiran memberangsangkan...sekiranya jumlah kehadiran tidak memberangsangkan (kerana last minute punye announce...) tarikh akan di postpone ke tarikh yg sukar dipilih lagi.... buat pengetahun teman-teman 2 jan 2010 adalah bersempena majlis kenduri kawin Norshrina @ shasha....

jadi bagi memudahkan teman2....saya dan beberapa kawan telah bercadang dan berbincang secara ringkas (terperinci - not yet) bahawa ia amat memudahkan bagi kita berkumpul, berjemaah, dan bergosip ops sori....berdiskusi agenda seterusnya akan datang....

so sekali lagi di war kan...gath ini bukan terhad kepada…

kerana mulut, mulut jua binasa

Image
aduhh sakitnye mulut, ada 2 bijik ulser atau org pangey mata ikan (ye ke?) yg di atas bukan mulut aku ye...

ha ni la padahnye kalo bergosip tak hengat dunia....hehehehehe.....ada gosip hangat ala2 cite ustaz akhil khay skrg ni........ehehe..tambah2 mulut aku ni kan...lagi la suka mengutuk bab gosip ala2 gitu......
tapi padahnye dan balasan yang aku terima direct di dunia skrg ni adalah 2 bijik ulser sekaligus....ye ye aku tahu ulser ni punca lain....tapi pengajarannye jgn la bergosip..ehehehe
Apakah yang menyebabkan ulser mulut?
Penyebab sebenar ulser mulut tidak diketahui. Ia mungkin terjadi disebabkan oleh :
• Stres
• Perubahan hormon
• Jangkitan (infeksi)
• Kekurangan zat makanan
• Alahan
• Radioterapi
• Kimoterapi

untuk info2 ulser
http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Dewasa/UlserMulut.pdf
http://www.mda.org.my/07_public_02sekolah_11.htm

Fakta spa

Image
gambar kotak sauna
* perkataan 'spa' adalah singkatan daripada perkataan 'solus per aqua' daripada bahasa Latin bererti penyembuhan dengan air yang diperkenalkan sejak 400 SM di Rom.

* Pada zaman itu, pancutan air panas semula jadi digunakan oleh tentera untuk merehatkan dan merawat badan selepas perang.



nota jari : wah lega smlm dpt pegi spa...

udah lama aku menyepi

udah lama aku menyepi je kan...ehehee...ini perkara biasa satu ketika dulu...seminggu satu post dulu perkara biasa je..tiba2 jadi luar biasa plak last two month....hari2 ada entry baru...opsss...

ni bukan sbb malas....tapi malas la jugak..sampai gambo pun takde dah ni masuk dlm entry...malas nak transfer dari kamera lagi...

baru2 ni kami sejabatan ber'retreat' perancangan tahun depan di intan kampus wilayah selatan...so kena la tahun ni yg rancang...ye idok? ke tuk tahun depan...bulan satu baru rancang? uhuhu..
so bulan jan nanti kenalah siapkan SKT 2010...kena mintak kelulusan..baru leh buat keje tuk tahun depan kan...gitu la kan kaedahnye? ke ada kaedah lain kat tmpt keje uols? ke korang buat awal2 lagi dah? ni bukan tuk 2010 je..tuk 2011 jugak ni punye planning...kami buat bulan disember ni sbb nak bagi keselesaan kepada semua pegawai yg dah releks skit dari berceramah2....ye ar...ujung tahun baru mereka2 ni lega skit....sbb seme jabatan pun nak close akaun..takde dah atau kur…

cuba bagi idea skit...

cuba bagi idea skit..aku tgh bosan ni....bosan mengadap keje...kalo aku buat keje kang..confirm aku tak leh mengulor di alam maya..jadi pe yg perlu aku buat? nak buat keje..sgt2 takde mood mari lagi...

tadi bercadang nak pg pej pos, nak poskan hadiah tuk si ecatir yg pengunjung setia bulan lepas sbyk 200++ dia berkunjung....tapi pernah kah aku pg pej pos? ahahahaha seme tu ada org tlg buatkan...

cuba bagi idea skit camne nak bagi mood keje tu mari..kalo dah keje kang..aku ralit terus...

kalo mood shoping di alam maya atau tak maya sentiasa ada..tak payah nak cari2 mood nye..ahahaha...
tadi baru aku lihat akaun mr. hUBby...aku dah curi skit dari dia..ehehehhe...sblm dia reply sms suh transfer ar...aku dah transfer awal2...suka hati aku...jadi mood shoping online udah mari...oh ye curi curi dari akaun dia ni mmg perkara biasa ..tapi curi2 dari akaun aku..dia tak berani..bagus2....

ce bagi idea..nak shoping ke nak buat keje time keje ni?

ada je ayat2 akhir....uhuhuhu...arghh sememangnye aku tg…

pengunjung bertuah bulan lepas

Image
so oleh kerana arini idea ada tapi tak kesampaian nak menaip..so aku buat entry simple mimple je ye...supaya ari2 terisi...

ada org kata ari lahir seseorang, mcm ari yg tak elok buat tuk si tuannye, ye ke? aku tak caye..aku tak caye... (korang paham ke maksud soklan tu, aku pun tak reti nak buat soklan).... bagi aku HARI lahir seseorang tu lah HARI yg LUCKY utk individu tu..so aku dilahirkan pada hari SELASA...(oPS kantoi sudaaa)...so aku rasa HARI SELASA adalah hari lucky tuk aku, mak aku, abah aku terutamanye (sbb dpt anak pmpuan kan abah kan), hari LUCKY tuk abg de aku jugak (sbb dia suka dpt adik pmpuan gak), ermmm so aku rasa mmg selasa is de lucky day..... (so apa kejadah nye org tu kata, ari kelahiran ari yg buruk tuk si pemilik..huhh karut marut)

wah mukadimah pjg dah, dari takde masa boleh plak aku create mukadimah, korang kan tau aku ni bukan reti mengarang dlm bahasa melayu, dlm bahasa india aku mmg gred A1..uhuhu...

so straight to ampang point......sempena hari kelahiran aku …

sy nak dpt CEMERLANG

Image
saya...saya? ish korang rasa ok ke guna saya, sopan skit wei (sesuai la dgn aku yg penyantun ni, sila umpat secara jemaah ye, time umpat tu invite aku tau)...ke aku je, atau ai, atau asha...getik tak? hua hua hua...

lately bz skit...kepala hotak ni konon2 byk la ideas yg bernas2...sbb makan beras dari bernas la ni punye pasal..tu ideas mencurah2..cuma tak kesampaian je nak buat autopublish ke...atau nak buat direct je dari sini meja skrg

so aku rasa arini nak concentrate dgn kerja...sbb aku ni bercita2 nak dpt anugerah cemerlang....uhuhuhu....mcm kelako plak impian cenggitu kan...kelako ke wei...tak salah kan kalo kita mempunyai target untuk setiap tahun...so mmg tahun ni aku target nak dpt anugerah cemerlang..sekurang2nya hasil2 kerja aku yg keras tuk tahun2 ni berhasil...keras yg lain mmg mudah dpt hasil.. muahahahaha ha nak kutuk la tu blog aku luc-ah ek...blog aku kan takde pun aku mentioned specifik kepada family ke atau kepada penulisan jiwang aku (pandai ke aku mengarang @ berjiw…

JANGAN LUPA SINGGAH DISINI YE

http://azrisha03.blogspot.com

BLOG ini memaparkan INFO, ILMU, PENGETAHUAN AM, TEKA TEKI, TIPS, PETUA, PANDUAN atau apa sahaja yang baik dan bermanfaat yang boleh dikongsi bersama dengan PEMBACA, dan moga ada yang sudi memberi sumbangan artikel yang baik untuk dikongsi bersama PEMBACA lain. terima kasih.

(INI BUKAN ENTRY YG TERBARU...SILA SCROLL KE BAWAH YE UNTUK CERITA TERKINI)

senggal jugak budak ni

aku ni geram.com.net....
bukan la sbb aku tak ikhlas....tapi dah meluat aku...gini citenye...

smlm, adik aku yg pompuan tu sms...

wani : akak, aku terserempak dgn adik dan awek dia kat wayang....
aku : wut? geletik sungguh la..kata tak cukup belanja...sedap2 dia tgk wayang...nti aku tepon dia
wani : jgn la ckp aku bgtau plak...aritu dia kata dah putus dgn gf dia...
aku : lantak dia la dah putus ke tak dgn awek dia..yg geram tu kata tak ckup duit belanja, aku hulur2 la skit..pg wayang..JOLI...mana ada cukup duit...

apa pendapatan korang? patut aku nak ikhlas dan bantu adik aku lagi ke?

geram aku, aritu dia kata kat aku 'ye ar kak, aku berjimat la ni, nak study, nak kawin,' (ceh nak kawin, tak cukup duit...getik tul, suh belajo dia jawab 'nanti nanti nanti'

kalo depan aku mau aku kaunseling satu hari satu malam...dan oleh kerana adik sendiri, aku ketuk2 @ sengkeh2 je....tapi dia tu dah besar....kang dia tendang aku, naye gak...

adik aku tu muda lagi, lepasan spm la kiranya..aritu …

tag by lovelywa

wah ada tag lagi skrg ni....ingat dah pupus ditelan zaman..bagus²....ni aku di tag dari Lovelywa
kawan baru....dia ni PA gak..kat jbtn mana aku lupa...dan tak tahu nak pangey akak ke adik ke sebaya ke...hentam je la ek...yg penting KAWAN...

aku pun nak jawab dlm malay mcm ko punye gak

A: write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

1. dia pun ahli koir gak (betul kan)

2. dia PA sama mcm aku..

3. dia cun mcm aku gak (ehehehhe)

4. dia ada sepasang anak mcm aku gak

5. hero dia suka tgk oltromen dan upin ipin sama la jugak hero aku tu

B: jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies..buat 5 je la setiap 1..jenuh nk pikior..myself:

1. up to date (muntah tak korang)

2. takut perut muncit, tak canteek..tak vogue...

3. love to make love...opss...(adehh kang ada komen menyentap)...love make up too

4. ada kerjaya sendiri dan tak nyusahkan org lain

5. have 2 kids, tapi masih ada kata mcm belum kawin...hua hua hua (uwekkkkkkk <--- ini perkataan dari kawan…

macamana nak hilang kan KUTU di kapla

Image
ha aku paste mula la tajuk di atas...tajuk tu pun berbunyi soklan dah....

macamana nak hilangkan KUTU di kepala hotak ni?

korang ada cadangan..pernah kena?

masa kecik2 dulu aku pernah kena..time duk asrama la jugak..hampeh.com.my...so abah aku risect2 kan kepala aku ni...then balut kain selama sejam...cuci... skrg tak kan abah aku nak lakukan lagi?...eh aku ke yg kena ni? yeeeeeeeee aku tgh beranak pinak kan KUTU....AGAKnye ni......agaknye aku terjangkit dgn anak aku kot.....sbb anak aku kena KUTU masa kat skul agaknye...skrg ni dah botak....takde la botak sgt..tapi ala2 botak...(patut aku beria nak cuci rambut aritu...terasa rimas tul kepala hotak ni)

apa idea boleh buat ni? adakah spt di bawah :

a) pg klinik amik ubat
b) botakkan kepala (uish idak la aku)
c) cabut je kepala
d) semburkan penyembur serangga
e) bakar je rambut
f) sembur risect mcm abah aku buat tu
g) sikat2 guna sikat rapat tu (mana nak cari ni, smlm dah cari takde kat kedai tu)
i) buat treatment rebonding, nti rambut jadi cantik,…

aBah aku je BaGus

(bila aku cite pasal abah mula ada kata aku tiru org lain yg duk cite pasal abah dia je lately, SORIIIIIIIIIIIII baca baik², kalo ade perkataan 'ehehe takde ar...actly' itu bermakna ayat sebelum tidak membawa maksud...dan ayat selepas itu yg sebenarnya bermaksud...(nama je kawan bertahun↓3)

abah aku je LELAKI dan INSAN yg bagus takat ni..tak pernah sesekali menyakitkan hati aku.....bukan nak kata mak aku tu tak bagus...tapi baca la dulu sebelum make ani conclusion..(walau bagaimanapun mak kena utamakan 3 kali)

abah aku, tak pernah sesekali angkat tangan ke aku (wani [my sis] awk pernah kena ke?) penampar jauh sekali ar, pegang rotan hala ke aku,..lagi never, (anak aku? umur 2 tahun dah ada adiah). kalo aku merajuk dgn mak aku, dia la tukang pujuk, tukang tgk mana yg berbirat....itu abah aku ye....kalo zip beg aku rosak, dia la yg baiki, kalo aku raasa nak buah mempelam, dia yg amik galah tlg jolokkan...kalo aku kata, abah nak bawak balik serai la, hujan2 dia sanggup redah, kalo …

xde autopublish, sibuk LNPT

XDE AUTOPUBLISH (main point)

(susah kan kalo ada blog sendiri, "org lain bleh sound suka hati ar ini blog aku, umah aku" but me? pernah ckp mcm tu b4 ni...tapi arini aku ckp...suka hati ar blog aku, ada aku kesah <--- XPERNAH MANA2 NTRi sblm ni ada ayat ni...mcm 'org' lain buat....) geletik aku, TAK SUKA SUDAH, (dah le aku tgh byk keje, intenet slow...bila aku nak hilang tension sbb keje...TENSION lain dtg...TIMA KASIH KAWAN2 YG BUDIMAN) so tak perlu hipokrit... yg ni benarx² SENTAP dari blog yg aku 'terbaca' tu ehehe takde ar...actly aku sbnrnya byk mende nak cite..pasal aku n hujan dan pasal aku terbaca satu blog ni...sgt menYENTAP hati..perghhhh rasanye itu 2nd blog yg aku jumpa yg JUJUR tul cite hal kehidupan dia...maybe adalah di'cover' skit2...gile ape nak cite seme..takde privacy kehidupan la plak kan...so lepas baca blog SENTAP tu...aku terdiam...aku terpk2...huhuhu....adehhh sadish....ok full stop ttg blog tu...biar ia tersimpan di hati...l…

Suka hati aku la, Dia kawan aku 10 Taun tau

Image
retype balik 'Suka hati aku la Dia kawan aku 10 Taun tau'

ha saje aku buat tajuk ni...ehehehe..nak kasi panas2...tadi aku terbaca komen kat blog member ni (tak pyh backlink la ye) member aku dah bgtau dia tak kan publish komen2 yg akan buat aku terasa..tapi aku pujuk rayu dia suh letak je la....aku tak marah...lagipun n3 ni pun bukan untuk TUNJUK PERASAAN...n3 buat tuk sbb takde IDEA MARI lagi...ehehehe...
budak tu kata lebih kurang seperti berikut : .'benci la paksa2 orang komen, pe dia ingat blog dia hebat sgt ke' ha cenggitu la ye...ini komen aku simpul semua sekali harun....
aku harap budak tu tak baca..kepada member, ko jgn bagi plak link aku ni kat dia tau (lgpun mmg ko tak kan bagi, sbb ko ckp kalo tak, sure BLOG AKU FeMeS, ranking NAIK...nti habis la populariti ko)...sbb dia tidak DIJEMPUT pun..nak mari gak atau terjergah jgn kutuk2 udah....okeh..sbb aku dgn ko BUKAN GADUH pun...muahahahhaha..dan entry ko tu pun bukan ko marah kat aku pun kan...masa ko buat entry …

~NOTHING~

Image
arini (jumaat) takde topik..tak sempat nk buat n3....tadi (mlm) amik kain kat dobi dah lewat...balik cuci rambut pun lewat..tapi tido mlm ni kena awal ye....walau dah cuci rambut, kena cuci lagi...hampeh.com.my ... ehehe ampun bang...

tadi ingat nak tgk2 paper kot ada cite yg boleh bawak ke blog..tapi tak jadi plak..ada plak org sms tanya sesuatu soklan....ehehhehee...nojah, ce cite sape yg suh ko tanya tu...ehehe cam tak caye soklan tu dari ko tau....

maaf kepada yg kurang paham....

ni n3 autopublish ye...uhuhuhu...saje bg tau..kang org xtahu...

so nak sambung baca paper bersama teman sejati di bawah







Ramai Opismate bawak BERUK ke Opis

Image
berita hangat yg berlaku kat opis aku skrg ni...merata-rata kawan opis membawa BERUKben ke opis...bukan takat aku sorang, malah lebih dari 5 orang bawak natang ni...huhhh...alkisahnye bukan sebab pejabat kami takde kemudhan intenet, malah ada wireless lagi, tapi perkara yg menyebabkn kami bawak BERUK berkeliaran di opis ni sbb segala mende telah disekat, facebook, ym dan youtube apatah lagi...susah tul skrg ni nak tgk cite lucah oltromen (aku tgk lagi ke cite gini? cd lucah kat umah yg pernah dpt pun aku patah²) actly susah gak kepada penceramah2 yg nak donlod sesuatu untuk presentation, tapi disekat...huhhhh, sib baik aku takde beruk2 jadian tu...so aku buat keje je la kat opis ni....huhuhuh....(caye tak? caye je la ek)
actly aku pun bukanlah tegar membuka facebook, youtube apatah lagi YM....(ehehehhe), blog ni pun aku update mlm2...dan autopublish je (emie, autopublish tu kalo nak buat, ko pg kat post options tau, klik kat situ, then ada post date and time, ko tuko la time kat situ d…

Niat tak Menjadi

niat2 semalam tu byk yg tak menjadi ar...ada yg jadi, jadi ar...ada yg tak jadi,...ntah ari apa la nak ditunaikan..salah satu sbb tak jadi sbbnye ari hujan...lebat giler..nak meredah hujan tu...alahai...pk 7 kali..kali ke 8 punye pk...jawapan nye tak payah ar pg....

tapi ada yg best semalam tau...piano's teacher tu kan...bagi satu lagu kat ai, yu know.....uhuhuhu dia bagi lagu hepi besday...dah lama ai pujuk rayu tiCer tu tau...smlm oleh kerana ai dah move ke not yg hampir dgn pembelajaran lagu tu...dia bagi la not tu...horeyyyyyyyyy...tq tiCer....dia tanya, nape nak sgt...besday ur husband ka? <--actly tiCer ni spiking tau, tapi campo gak.....so ai ckp tak la..preparation tuk besday tiCer ar....tapi besday dia bulan julai....hua hua hua...kantoi aku...nak bodek tak menjadi plak..... perkara yg tak dpt aku buat smlm adalah CUCI RAMBUT...yg lain2 done walau lari waktu, walau lari masa yg patut di buat, aku buat mende lain... so tak lupa juga pengisian yg sama, satu je sentuh smlm…

macam2 nak buat

jadual tuk ari esok (start dari pagi subuh ye)

5.45 am : nak masak bubur jagung (ni niat la dulu kan)
5.50 am : buat air tuk mr. hUBby (dia nak 'keluar kawasan' bagi la airskit kan)
6.00 am : sambung tido enak gak (eh solat dulu dan buat susu anak, kasi lena skit meke tido lagi)
6.45 am : bangun nak p keje, mandi
7.00 am : rasanye kul 7 ni baru confirm bangun kot
7.30 am : tak pun kul 7.30 yg betul2 gelabah nak bangun (cuci semua botol anak sat, kang ada org bancuh susu main pakai jirus je botol...uhuhuh)
7.50 am : masuk opis, lari2 nak punch
7.55 am : duk kat meja, standby bos nak masuk, say la Hi skit kan
8.00 am : mekap (bangun 7.30 mana sempat mekap)
8.15 am : tgk planner bos
8.30 am : ketuk bilik bos, mesyuarat dah ready
8.35 am : kacau2 air tuk diri sendiri, kalo akak tu sedekah makanan mesyuarat, ada la rezeki skit, kalo takde aku kena beli la gamaknye
8.45 am : kejar2 ke kedai, beli nasi lemak tuk adik2 ipar dan anak aku, dan amik surat kabo aku kat kedai azlia tu, metro dan BH (le…