Thursday, December 31, 2009

Kegembiraan yg belum pasti untuk Diploma dari UiTM

ha copy paste lagi dari echa...ehehehee...aku tau mesti ada blogger lain bunyi main kopi2 je kan..lantakla..echa kawan aku..dia tak kisah pun (ye ke tak kisah..eheheh) lgipun mende yg aku nak sampaikan sama je...sbb aku jawatan yg sama okeh...

* Tak nak membebel panjang... sbb banyak lagi tindakan susulan nak buat ni... aku ringkaskan ajelah yeeeee...

Skim perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) yang berkuat kuasa melaluiPekeliling Perkhidmatan Bilangan 10 Tahun 2007 diubah seperti berikut:(a) nama skim perkhidmatan diubah daripada Pembantu Tadbir(Kesetiausahaan) kepada Pembantu Setiausaha Pejabat/Setiausaha Pejabat;(b) mewujudkan lapisan gred jawatan/ gred gaji seperti berikut: N17, N22,N27/28, N32, N36;(c) memperuntukkan perbekalan lantikan terus ke jawatan Setiausaha PejabatGred N27 menggunakan Diploma Sains Kesetiausahaan daripada politekniktempatan atau Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat daripada UiTMatau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dengan penetapan gajipermulaan yang berbeza;(d) memperuntukkan perbekalan kenaikan pangkat bagi pegawai tertaklukkepada syarat-syarat kenaikan pangkat yang ditetapkan dalam skimperkhidmatan seperti berikut:(i) Gred N17 ke Gred N22;(ii) Gred N17 ke Gred N28;(iii) Gred N22 ke Gred N28;(iv) Gred N27/28 ke Gred N32(v) Gred N32 ke Gred N36.Semua pegawai dalam skim perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) yangdilantik secara tetap adalah layak ditukar lantik ke skim perkhidmatan PembantuSetiausaha Pejabat/Setiausaha Pejabat yang baharu seperti berikut:(a) pegawai yang mempunyai kelayakan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM):(i) Gred N17 akan ditukar lantik ke skim perkhidmatan PembantuSetiausaha Pejabat Gred N17; dan(ii) Gred N22 akan ditukar lantik ke skim perkhidmatan PembantuSetiausaha Pejabat Gred N22.(b) pegawai yang mempunyai kelayakan Diploma Sains Kesetiausahaandaripada politeknik-politeknik tempatan atau Diploma Pengurusan danTeknologi Pejabat daripada UiTM:(i) Gred N17 akan ditukar lantik ke skim perkhidmatan SetiausahaPejabat Gred N27;(ii) Gred N22 akan ditukar lantik ke skim perkhidmatan SetiausahaPejabat Gred N28; dan(c) pegawai yang berada di Gred N32 akan ditukar lantik ke skim perkhidmatanSetiausaha Pejabat Gred N32.*Takde apa lagi nak cakap.... selain ucap syukur sesangat.... alhamdulillah... penutup 2009 yang paling bermakna sekali rasanya ni......

korang baca balik yg aku merahkan tu..ada tak Diploma Sains Kesetiausahaan atau Secretary Science dari UiTM atau ITM...ada ke? ehehehehe baca molek2 wei...kita dlm BAHAYA...jgn terlalu gembira ye...eheheheh...ops jangan marah aku...marahkepada pembaca yg teliti dan alert sgt...

17 comments:

..nOj.. said...

sila baca lak huruf beso aku YANG DIIKTIRAF SETARAF DENGANNYA... diploma pengurusan pejabat adelah nama baru bagi secretarial science kos yg kte ambk dulu... harap maklong... dia mention poli sbb poli still x tuko nama diploma tu sampai skang... harap maklong lg

aLoNg@Na said...

btol..btol tu nojah...stuju...
sha-> kita msti fight kita dpt punyer..hehe

tahniah to kita2 seme...

Ena said...

byk blog yg dok citer sal nie kannn.. :)

Echa said...

kebanyakkannya memang citer sal ni je... sbb yg citer ni semenya satu itm yang sama dulu.. amik course yang sama.. hehehehee...

Echa said...

eh. lupa aku nak komen yg satu ni... lenkali aku nak letak 'hak cipta terpelihara' la kat entry aku.. ahhahahahah.. tetiba je

iz-AnN عبداللطيف said...

nojah...aku bangga ngan ko...:P

LYaFRINA said...

hahhahha...sya..wish kat n3 y salah n x sesuai dgn tjuk.. kira acila kn....

** selamat tahun baru sha... mudah2han tahun baru akn mbuka pintu rezeki dgn lbh luas lg utk sha skluarga... hope..bisness mkin maju (klmarin ambik toto.. sha xde).. karier mkin bkembang...naik pgkat.. hidup mkin success... dpt membila ikatan kluarga y lbh erat & bhagia bsama suami n ank2..

.:fyzz:. said...

mmg konpius skit..kena study circular tu..aku pun dh kol sndiri orang jpa.yg handle pekel nih..insyallah..ada rezeki kita..amin..

{ e'mie } said...

ermm..mula2 baca n3 ko ni..terkezut beruk n konpius jugak aku..tapi bila baca kata2 noj tadi..lega yakmat lak aku..means cuti kita pun dapat 25 hari ker..uhukksss...sedih tak abis lagi aku ni..

MRS. K said...

yeyeh.. naik pangkat

~aSHa~ said...

mals nak komen pjg..actly mmg ada berita baik..tapi aku tak tau sgt nak terangkan kenapa dan mengapa...eheheheh cuma nak peringat kan..diploma kita dgn diploma pengurusan pejabat tu tak sama kredit hour ok..jgn la rasa kita setaraf mereka..ho ho ho...gelak santa clause...dan mereka leh mintak PPT N27 tau..kita? eheheh sec executive boleh, sbb meke 3 years...kredit hours sama dgn diploma lain okeh..kita just 2 years + 6 month + 1 years (yg ni kita saje tambah...ahahahaha extend)= nilai kita just kredit hour yg utk 2 years saje okeh....

pijot...org jpa tu...pegawai2 aku dulu je...yg sama2 minum kopi..eheheh..dulu pegawai lelaki yg buat...still la aku berkontek dgn dia...tapi pegawai lelaki tu naik pangkat sebelum pekeliling kita diistiharkan...eheheheheh...tapi dia tau A-Z dari cik apa yg ko sebut tu...

aniwei...mmg ada berita gembira untuk semua..sbb tu la pekeliling bil. 14 yg patutnya dah kuar lama sebelum pekeliling 15-25 tu...kan...sbb byk sgt kajian dan komentor yg dilakukan...so dia kuar lewat...actly dah publish dulu, tapi ntah..jap je...sbb ada la komentor yg tak kena dgn pek tu...

zieha said...

tahniah..tak lama lagi nk upkan gred PA..hadiah tahun baru dr gov..semoga success..pd tahun baru nie..all the best:)

~aSHa~ said...

tq zieha...

::Mamalyna:: said...

aku pun riso jugak kut2 bukan kita...tp seperti yg nojah cakap tue...setaraf ngan kelayakan...kita pun termasukler kan...

~aSHa~ said...

eehehhehehe...ti aku suh pegawai sini confirmkan ayat2 nye...sbb ada yg tak jelas

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Unknown said...

Salam. Nak tanyak. Saya ambik Diploma In Secretarial Science 1995. Masa tu UiTM masih lagi ITM. DSS ITM diiktiraf ke sama dgn OM dr UITM? Kerana penetapan gaji saya tak dilaraskan ke matagaji N27. JPA replied DSS dr ITM dah DSS dr Poli adalah setaraf dgn STPM. Yg mushkilnya, kawan2 lain yg sama tukar lantik 2010 tu ikut pulak pekeliling 27/2010 di mana syaratnya Diploma Pengurusan Pejabat dr UiTM automatik ikut lantikan secara terus walaupun dr ITM dgn Diploma Sains Kesetiausahaan yg sama and still considered as UiTM sama ada federal ataupun state. Permohonan pelarasan gaji saya ditolak atas alasan ITM dan Poli adalah setaraf dgn STPM. Ada masalah dgn gaji.

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels