Tuesday, December 1, 2009

macam2 nak buat

jadual tuk ari esok (start dari pagi subuh ye)

5.45 am : nak masak bubur jagung (ni niat la dulu kan)
5.50 am : buat air tuk mr. hUBby (dia nak 'keluar kawasan' bagi la airskit kan)
6.00 am : sambung tido enak gak (eh solat dulu dan buat susu anak, kasi lena skit meke tido lagi)
6.45 am : bangun nak p keje, mandi
7.00 am : rasanye kul 7 ni baru confirm bangun kot
7.30 am : tak pun kul 7.30 yg betul2 gelabah nak bangun (cuci semua botol anak sat, kang ada org bancuh susu main pakai jirus je botol...uhuhuh)
7.50 am : masuk opis, lari2 nak punch
7.55 am : duk kat meja, standby bos nak masuk, say la Hi skit kan
8.00 am : mekap (bangun 7.30 mana sempat mekap)
8.15 am : tgk planner bos
8.30 am : ketuk bilik bos, mesyuarat dah ready
8.35 am : kacau2 air tuk diri sendiri, kalo akak tu sedekah makanan mesyuarat, ada la rezeki skit, kalo takde aku kena beli la gamaknye
8.45 am : kejar2 ke kedai, beli nasi lemak tuk adik2 ipar dan anak aku, dan amik surat kabo aku kat kedai azlia tu, metro dan BH (leh jadi duta metro dah neh) <---promote diri sendiri,harap2 wakil metro terbaca...uhuhuuhu uwekkkk
9.00 am : masuk opis....tgk2 emel jabatan, tgk sape apply cuti
9.15 am : blog walking
9.30 am : kalo rasa nak komen, komen jap
9.45 am : ermmm sat lagi wan yahaya (ayah wan) mai, elok aku percepatkan surat2 nak edar ke admin
10.00 am : layan ayah wan nyanyi depan cermin kat bilik aku ni, kalo dia tak nyanyi, dia bersyarah..kadang2 dia buat la apa dia suka, borak2 pun leh jadi, sekepala gak ni...
10.15 am : ayah wan nak bla dah..nak pg pos opis...so aku percepatkan la apa yg patut nak kirim, oh ye nak kirim masukkan cek, aritu beli mesin kedai pakai duit aku, skrg pokai, harus la dimasukkan ke ASB (kalo asb payoh skit nak kuar) oh tak lupa juga kirim bayo bil kedai guna cek, (tak dpt nak guna m2u sbb nama syarikat)
10.30 am : pg mengular kat bilik kak girna marna (jihan) sat...tgk teka silangkata, sambil picit2 kepala dan perah2 otak kononnye memikir, padahal jawapan kak jihan yg buatkan, yg search...hua hua hua... aku konon2 tlg la kan....(kak kalo menang kita share tau, ingat...)
10.45 am : balik bilik ermm blog walking again....oh ye lupa plak nak,on kan berukben...baru leh online ym
11.00 am : kalo ada kerja, buat la kerja dulu..jap lagi bos abis meeting,...sure nak tgk atas meja dah ready kan
12.00 am : baca paper...(ermmm lewat plak ari rabu baca paper)
12.30 am : siapkan kerja2....selalunya kerja tak tentu, kadang2 dari bos, kadang dari Kelab, kadang2 dari unit admin
1.00 pm : ready nak kuar, tapi tgu sat, bos kuar dulu....bos kuar, aku pun chow
1.05 pm : sampai umah masak nasi, goreng le pe yg patut tuk budak2 tu, solat
1.55 pm : lari balik opis, tgu depan meja, sambil bukak2 la skit planner...sbb jap lagi bos lalu..
2.00 pm : bos lalu, (sure bos tanye 'makan mana sha arini' <--aku jawab ikut aritu makan mana la kan)
2.05 pm : blog walking
2.15 pm : buat keje, sat lagi ayah wan anta surat menimbun2
3.00 pm : bagi surat2 kat bos,atau keje2
3.05 pm : adeh boring plak keje PA ni, pg ngulor kat bilik kak jihan sat...
3.15 pm : balik bilik, buat keje balik...
4.35 pm : blog walking
4.45 pm : tgk2 apa yg keje tertinggal (akan ku pastikan keje siap di hari yg sama)
5.00 pm : ready nak pulang, kadang2 aku dulu, kadang2 bos dulu
5.15 pm : ermm arini tak payah amik danish, dia kat umah dah...so pg kedai sat, tgk apa masalah
5.30 pm : cadangnye nak cuci rambut dari semalam...harus ku tunaikan la...
6.30 pm : balik umah, solat, rehat2 dgn anak
7.00pm : solat
7.30 pm : masak2...ermm nak try masak spegeti, nak ke mulut meke ni makan, dulu aku buat makan je (dah lapo)
8.00 pm ; makan
8.15 pm : kelas piano (eh latihan tak buat, adehh mati aku) ermm kena tuko balik jadual ni...nampaknye kul 5 kena balik umah dulu, praktis, then mlm la kot cuci rambut...adehh
8.30 pm : kelas piano
9.00 pm : abis kelas pg kedai tgk duit ada tak nak bank in, then pg shoping susu2 anak la sat
10.00 pm ; pulang umah (lewatnye)
10.30 pm : kemas itu ini, melipat kain, membasuh apa yg tertinggal lagi dlm singki
10.30 pm : penuh kan silang kata harian metro sat (tak tgk rasa tak lengkap setiap hari)
11.30 pm : cuci2 botol anak, esok senang, tgh malam pun senang


adeh esok pk lagi mende kena buat....skrg ni (10.15 pm) sibuk melayan anak plak, nak basuh berak anak...ceh aku jugak yg kena...ampeh tul..aku saje je layan intenet lagi..nak tgk ada tak org nak layan basuhkan...ok tata..to be continued

next time atau ari esok harus jadual ada yg nak isi pengisian ini :

1) spa yg leh rawat tapak kaki (hodoh dah ni)
2) netball setiap selasa (tapi katanye dah tuko rabu, musim hujan ni off sat la kot)
3) nti nak bagi kupon spa (CURVE BODY SPA)kat rahmah sbg hadiah, free tau...kupon tu bernilai rm80, nti leh pg spa dgn rahmah sama2....spa fish pun jadi kami ni....
4) nak pg butik ANAKKU, botol susu hampir expired dah....6 bulan sekali ganti..so kena beli 8 biji botol lagi, 4 danish, 4 baby...uhuhu tapi selalunye berbaki kat umah mesti 2-2...ntah kemana aku pun tak tahu...kat umah pengasuh yg byk rasanye...adehhh...bulan sudah 10 (5-5) aku beli tau...tapi yg tinggal 2-2, so lepas ni make sure pagi2 dia minum susu kat umah, habis, tinggal botol....kat umah pengasuh mmg aku dah ready siap2 botol asing.....kat taska ari2 dia pulangkan...
5) pg butik AVON....beli payung
6) pg butik LENO ..tapi kena call dulu, book shoe dan payung leno tu...kalo tak mcm penat je pg...stok bukannye ada...kena order selalunya...size kaki aku ni unik agaknye...
7) arini dah ambil kain kat dobi yg dah kering, ermmm so esok kena anta lagi

10 comments:

..nOj.. said...

daryn punye botol skang ni ade 15... sehari bawak pg taska 4 botol + 1 botol dlm handbag aku tuk dia minum dlm kete - air zamzam... kt taska, skali buat/minum 1 botol, pengasuh xyah basuh beria, just goncang2 je pastu letak lam beg, aku blk basuh seme botol dia... botol nye aku beli yg murah2 je biasanye anakku or disney tp tiap tiap bulan mesti beli botol baru tuk dia...

*bole ke aku cite hal aku plak kt cni... hahahah...

mrS May said...

huh...letih sungguh nk menghabiskan hari2 sebegini..
itulah korban seoarng isteri dan juga ibukan???
hihihihihi
samalah kiter......

Teratak Murniku said...

Assalamualaikum, fuhh..padat tul jadual harian....Jangan sampai Mr HB tido sorang yee...

ايزان عبداللطيف said...

botol irfan lak ada lam 30+++...sama cam nojah...pengasuh tak yah basuh beria...aku yang akan basuh semuanya...

~aSHa~ said...

noj --> adeh byk nye botol...tu mmg stok basuh mlm je ke...?

mrS May --> mmg letih rupanye jadi pmpuan...tapi letih gak jadi lelaki (letih ke? letih meke sempat korek hidung depan tibi kan?)

Teratak Murniku --> ehehe insyaAllah jadual tido dgn suami tak sempat letak di part akhir...aniwei tima kaceh atas ingatan.....padat jadual dgn aktiviti remeh2 je kan...uhuhu

~aSHa~ said...

ini mmg kes basuh serentak semua ek..kumpul byk2...baru basuh...
aku ni jenis minum basuh, minum basuh...sbnrnya ada 5 sorang..tapi adehhhh sedih nak cite..sampai ke umah pengasuh, terus tidak kembali ke pangkal jalan, nak mintak segan, sbb aku dah prepare dah berus dan pencuci botol kat umah dia..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ni dah citer pasal botol la pulak .. hehehe sama la kita ni, memasing kompen ada 3-4 biji botol kan. kalau sorang ada 1 jer botol, sure pelikkan.

padat tol aktiviti kau ek. tak pe, at least tak de la goyagn kaki jer kan..

.:fyzz:. said...

puyoooo padat la jadual ko nih zidah cam artis pun ada..ko kena cari pa nih..ehehehe..yg best bab kelas piano tuh..wey actually sapa cikgu nyer..kt kelas yer..? musti bestkan..bab botol..hmm mmg botol susu kena ada lebih pada 3 atau 4 la..bukan...yg penting puting susu..msti kena tukar selalu kan...pia dh besar kdg2 minum lam mug je heheh..

~aSHa~ said...

cik puan mimi --> a;ah dah tuko bab botol dah ni...ehehehe, xde ari sy sempat korek hidung ni...

fyzz --> puting tu mmg penting..aku seminggu sekali kena tuko, adeh karat skit je tuko, kita geli, tak kan nak bagi anak yg karat2.... kelas piano tu cekgu cina...kelas piano tu patutnya ari selasa, tapi minggu ni tunda ari RABU....alkisahnye...byk dah aktiviti lari tuk arini..kena ubah balik...byk blog walking je ni...ahahahhaa

.:fyzz:. said...

bagusla hg zidah..at least u have something to fill in our daily life ..i mean, u r so rajin la ..the best word..heheh..damia n danish blajaq tak piano..?bagus tau kalau anak2 belajar muzik..sbb leh build up minda dgn cepat..

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels