Thursday, December 3, 2009

Niat tak Menjadi

niat2 semalam tu byk yg tak menjadi ar...ada yg jadi, jadi ar...ada yg tak jadi,...ntah ari apa la nak ditunaikan..salah satu sbb tak jadi sbbnye ari hujan...lebat giler..nak meredah hujan tu...alahai...pk 7 kali..kali ke 8 punye pk...jawapan nye tak payah ar pg....

tapi ada yg best semalam tau...piano's teacher tu kan...bagi satu lagu kat ai, yu know.....uhuhuhu dia bagi lagu hepi besday...dah lama ai pujuk rayu tiCer tu tau...smlm oleh kerana ai dah move ke not yg hampir dgn pembelajaran lagu tu...dia bagi la not tu...horeyyyyyyyyy...tq tiCer....dia tanya, nape nak sgt...besday ur husband ka? <--actly tiCer ni spiking tau, tapi campo gak.....so ai ckp tak la..preparation tuk besday tiCer ar....tapi besday dia bulan julai....hua hua hua...kantoi aku...nak bodek tak menjadi plak..... perkara yg tak dpt aku buat smlm adalah CUCI RAMBUT...yg lain2 done walau lari waktu, walau lari masa yg patut di buat, aku buat mende lain... so tak lupa juga pengisian yg sama, satu je sentuh smlm, yg ke-7...tapi arini kena buat mende yg sama gak.... "next time atau ari esok harus jadual ada yg nak isi pengisian ini :1) spa yg leh rawat tapak kaki (hodoh dah ni)2) netball setiap selasa (tapi katanye dah tuko rabu, musim hujan ni off sat la kot)3) nti nak bagi kupon spa (CURVE BODY SPA)kat rahmah sbg hadiah, free tau...kupon tu bernilai rm80, nti leh pg spa dgn rahmah sama2....spa fish pun jadi kami ni....4) nak pg butik ANAKKU, botol susu hampir expired dah....6 bulan sekali ganti..so kena beli 8 biji botol lagi, 4 danish, 4 baby...uhuhu tapi selalunye berbaki kat umah mesti 2-2...ntah kemana aku pun tak tahu...kat umah pengasuh yg byk rasanye...adehhh...bulan sudah 10 (5-5) aku beli tau...tapi yg tinggal 2-2, so lepas ni make sure pagi2 dia minum susu kat umah, habis, tinggal botol....kat umah pengasuh mmg aku dah ready siap2 botol asing.....kat taska ari2 dia pulangkan...5) pg butik AVON....beli payung6) pg butik LENO ..tapi kena call dulu, book shoe dan payung leno tu...kalo tak mcm penat je pg...stok bukannye ada...kena order selalunya...size kaki aku ni unik agaknye...7) arini dah ambil kain kat dobi yg dah kering, ermmm so esok kena anta lagi "

smlm aku ckp dgn kak mimi, nak snap gambo kelas yahama tu...tapi kamera tertinggal di opis...kawan pinjam, nak snap gambo kain batik sutera...

SEMOGA AKU BERTAMBAH RAJIN DAN SENTIASA KONSISTEN DGN TUGASAN HARIAN <--- ini moto aku...(mcm team sekolah rendah je, main moto²)

11 comments:

LYaFRINA said...

mmg lbat giler hujan... dr smlm lg... bygkan kul 7.... gelap gelita lg kat kmn ni... waaaa pg td btolak kul 6.45 nk k ofis...TP sampai kat kul 8.00... Biasa kul 7.30 bru btolak k ofis..Jame giler jln kt bakau tinggi+jln n jmbtan rosak... waaaa..tension la gni hari2... Ye la.... byk gak prancangan lya x jd... ttangguh,, gara2 hujan ni.. esk nk g ktn... ntah mcmana???? waaaaaaaaa

@juera said...

bese la..ape yg kita rancang tu kdg2 x sumenye mnjadi..x pe..cuba d lain hari ye sis..yerla..time ujan ni byk mnde yg tergendala..astro pn kdg2 current services not available..ahakz!sbnrnya x puas hati ngn astro tu..ngehx3..sabo jer ler..

~aSHa~ said...

Lya---> sian lya...hari2 terpaksa tempuh jalan yg rosak tu..tapi jalan mmg rosak teruk kan..pe la kontraktor jalan ni buat...ish...mmg tak dinafikan TERUK yakmat sebelah kiri tu...so jgn ikut kiri, ikut je kanan walau kita bawa slow...hujan2 ni sape yg bawak laju2 tu..mmg dah ada nyawa simpanan...

@juera--> eheheh tul tul...astro ni mmg ar...cuba cari alternatif kan...yg memuaskan hati pelanggan tak kira hujan, petir atau ribut..dah la anak2 kat umah tu takde mende nak buat..so kena la astro tlg bantu...aniwei tima kaceh la astro yg kartun tu..sbb selama ni byk dah mmembantu...tapi tlg la pk2 alternatif tuk ari hujan, supaya siaran tak tergendala...kang aku takmo bayo kang...baru ko tau...

chikanozz said...

uikksss banyak giler perancangan tahun ni...nasib baik capai target..ujan2 ni slow skit coz lembab..kain baju pun dua tiga hari baru nak kering..harap2 ko bley capai target nak cuci rambut tuh..uhuksss

*Miss Geli^ said...

tu ramai dah komen..
aku takyah komen la ye?

~aSHa~ said...

chikanozz --> perancangan tahun ni? bukan tahun tau..itu tuk ARINI..mean nak lakukan day by day...bukan dlm tempoh setahun, sekali cuci rambut...mean seminggu sekali la paling koman..

miss geli --> ha tak payah la komen, tak payah tak payah....dah ada org komen, lagipun aku tak prepare hadiah ni tuk commentor tegar...tapi akan diusahakan nak bagi coklat tuk commentor istimewa..uhuhuhu..

gina marna said...

bz sungguh...tabik ahhh...kekeke mai le ngulor kat bilik...nak suh jd model kain batik. tambah glamer lg PA bos...ahaksssssssssss

LYaFRINA said...

tu la pasalll.. tension la gni skmo... td kat ats jmbtan bkit kuang tu dia org g tabur batu2 halus... y naik mtr tu kcian la... asyik gelecah jer.. rse cam bhya sgt.. + trafic ligth kt bkit kuang tu..hari2 rosak.. ape kes ni???????? pttnya msa x hjn bru2 ni diaorg ambik la alternatif,, beki sket jln tu.. ni y nk report kn comment time kat radio THR ni... hahahaha...

~aSHa~ said...

gina --> konon2 la bz ni kan...byk ngulor ke bilik yu la ni..nak dpt rm10k dari berita harian punye pasai...hua hua hua..

noj --> adeh tak suprise la cenggini, ko dah tau aku nak bagi apa...nti aku tepon ko ye, aku mainkan lagu tu...

Lya--> tabur batu? ceh itu lagi membahayakan rasanye kan...nti leh terpelanting ke cermin kete...adeh susah susah..tapi kita kerna syukur dgn pemberian HUJAn ni Dari Allah...kalo panas je, susah gak...ada hikmah ni...

.:fyzz:. said...

wey aku reti main pianika..heheheh ko ingt tak wahai jidah..ala masa sekolah dulu..yg menatam piano sambil tuh kena tiup kt mulut tuh..heheh..pepun aku doakan ko cept bis blajar.nnti sempt la men kan lagu hpi besdy kt aku 6.5.2010 nnti..hihiks..

~aSHa~ said...

ingat ingat piano tu..

pijot...mlm smlm lps ticer tu bagi..aku terus praktis make perfet tau..yu tgu tau...ai akan tepon tepon yu time besday yu, ai akan letak tepon kat organ kat umah tu, then yu dgr la..mcm kat tibi2 tu..yg iklan susu apa tu ntah...yg dia mainkan tuk mama dia tu..ha aku buat gitu ye...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels