Friday, January 29, 2010

Kalo aku tension balik keje, buku ni leh hilang stress..

sejak taska di kelola bawah PERMATA...pihak pengurusan minta menyediakan buku harian 'pelajar' untuk mengetahui perkembangan anak-anak setiap hari
quite good...hari2 leh tahu mende la mereka buat kat skul...
jom tgk apa yg ada di dalam
ni ari pertama abg danish yg biasa pg taska...tapi bila dah lama kat umah atuk dia...jadi manja...
tgk mula2 sampai nangis..
Cekgu tulis : Danish menjalakan aktiviti dengan baik dan bekerjasama'
lama kelamaan kembali ok...tak nangis dan mengada2 dah
si abang suka sgt kalo di bagi puzzle dan blok..dari dulu lagi cekgu bgtau..

cekgu tulis: reaksi yang baik, menyukai sesuatu yang mencabar, cepat berindak apabila diarah, dapat menyiapkan aktiviti yang diberikan dalam masa yang singkat' contoh minat kepada puzzle dan blok.'
ni si baby..masa mula2..pegang je bola..tak reti nak sepak2 ni..gegirl kan..
cekgu tulis : maisarah boleh menyebut perkataan merah, biru dan putih yang ada pada bola selepas beberapa kali diulang. Maisarah hanya mahu memegang bola sahaja tetapi tidak mahu menyepak bola.


kadang-kadang si baby jadi pendiam plak
cekgu tulis : maisara kurang bercakap tetapi masih mengeluarkan suara walaupun sebutan kurang jelas. suka mengasingkan bentuk tetapi lebih suka mengambil blok dan menyusun blok setinggi 5 tingkat.

catatan cekgu : sentiasa tersenyum dan suka memeluk cikgu.
(manja sgt dia ni)

di hari lain plak
cekgu tulis : maisarah ok dan ceria selalu berkomunikasi dengan cikgu ani. semasa aktiviti melipat tuala maisarah tidak mahu dibantu dan mahu buat sendiri. (anak kedua mmg berdikari skit) maisarah sangat serok bermain pergerakkan kenderaan (keretapi) dengan mengikut peraturan. catatan cekgu : maisarah selalu menolong cikgu ani contohnya mengambil beg dan menyimpan susu. maisarah sudak dapat menyebut nama kawannya, seperti aisyah dan adila.
hari lain lagi
cekgu tulis : maisarah dapat menyebut pionics A - for Apple dengan jelas. membuat bentuk buah epal bersama kawan-kawan. Cikgu ani tanya, suka tak makan buah epal, maisarah jawab suka..
catatan cekgu lagi: pandai memujuk kawan jikalau kawan menangis. (kalo sendiri menangis??????) suka berselawat (memang pun, kat umah dia selalu sendiri dalam buai...)
yang ni semalam
cekgu tulis : sangat seronok dapat mencium bau bunga ros. dapat mengenal bau wangi. maisarah dapat mengikuti tarian naga hanya sekejap saja kerana melihat abangnye danish menari.
catatan cekgu : ceria semangat dan berkebolehan.
ok tak taska mcm ni..ok kan..walau penat skit...sbb pagi2 aku plak kena ada tulis dan catitan...
sama ada dia dah minum susu ke, mandi ke, tidur nyenyak ke...demam ke..seme kena tulis setiap hari......

Menang Lucky Draw dari Dublin


yeeeyyyyyyyyyy aritu sy menang Lucky Draw dari akak ni
ni menang kali ketiga...1st dulu main teka2 kira paper clip...
yg 2nd teka jumlah syiling...hampir2 tepat...

tak sempat nak jmpa dia....nak bagi keropok2...uhuhu dia dah balik ke Dublin kelmarin...Semoga selamat sampaji ye kak..update2 blog..tak sampai nak tgk ke mana akak terjah semasa di Malaysia....

aniwei..terima kasih atas hadiah2 ni....sy sukaaa sgt2...wangi betul mandian tu..syg plak nak guna....

Thursday, January 28, 2010

Kisah Benar Aku : Laki aku pelawa Besfren aku tido di Legend Hotel Siri 2

salam kembali...ada yang tertunggu2 entry ini..

entry ini mmg sengaja dilewatkan sehingga selesai sudah agenda ceramah2 di Legend Hotel tersebut..so senang cite..ini entry yg last bagi tajuk yang sedemikian...

watak miss X ini adalah perempuan solo lagi ye..cantik sgt...
(tapi anak teruna aku kata..atr Miss X dgn mama, cantik mama lagi, dah tu dia anak aku..sure la dia kata aku yg cantik kan? ko tanya la dia...atr Siti Nurhaliza dgn mama, sape cantik...ko dgr la jawapan dia..mmg sakit jiwa mendgr je, nak muntah dara pun ada....sbb dia akan kata MAMA CANTIK....tapi aku pun tahu jwpn tu saje nk menyedapkan hati mama ni...ada ke aku lagi cantik dari to' ti...tak logik tak logik)

ok ok mari kita mulakan drama swasta (wah intro pjg nye..)

PART III

pagi Selasa

Miss X : sha, aku tak jadi ar tido di Legend..(dgn muka sedih je)
mama mdm : pesal, period ke? moyok je....
Miss X : ahahahahaa....a'ah period....tak ar, abang aku ada hal...so aku nak tlg dia...aku tido umah dia je la...
mama mdm : lor rugi je la...takde sape yang tidur kat situ...
Miss X : apa la nasib aku kan...rumah tak jumpa lagi..ko agak2 dimanakah rumah aku
mama mdm : di rumah yang tuannye adalah kepunyaan ko...ahahahahaha..
Miss X : ek? siapakah itu? jeng jeng jeng
mama mdm : penantian itu satu nikmat...mesti dpt yang terbaik dari yang baik..amin
Miss X : amin.....bla bla bla

eheheeh itu je la penghabisan ceritanya....actly laki aku offer kat dia sbb dia travel pg keje jauh2...sejam gak perjalanan dari rumah ke pejabat...so bukan aku je yang kesian kat dia travel jauh2..dah le perempuan, malah satu jabatan ni kesian kat dia...dan kami satu jabatan ni jugak tlg pulun cari rumah sewa tuk dia...itula alkisahnye kenapa laki aku PELAWA tidur di hotel tu ye...bukan AJAK tidur sekali ok...ayat kat situ pelawa...pelawa tidur di hotel atas nama dia, sbb bilik itu tidak digunakan..

laki aku pun malas nak tidur kat situ..buat penat badan je nak packing barang..kalau ceramah kat kuantan pun dia boleh balik, ini kan pulak sekankang kera X 150 langkah tapi kalo anak kera, langkah dia kena darab byk skit la..dlm 200 langkah kot...kalo tidur kat rumah leh raba raba skit mana yang patut...chaitttttt....

thanx pada semua yang berfikiran positif....aku tahu semenye berhati bersih..sbb tu berfikiran positif..mmg takde apa2 pun..harap2 hingga ke mati...ehehe (dah le kami ni selalu bergurau ganas seperti contoh2 di bawah ye)

buat pengetahuan teman2..entry ini dipublish atas kebenaran pelakon2 drama swasta KISAH BENAR AKU...(kiranye entry lain tak benar la yek? eh bukan begitu...tajuk tu gimik je)...

dialog2 di dalam entry KISAH BENAR AKU adalah benar belaka,..tapi penulis terpaksa meng'cover' sedikit ayat2 yang kelihatan lucah dan lawak yang lebih kurang ganazzz sedikit...contohnye :


CONTOH 1

petang isnin
mama mdm : wei ko jangan lupa tidur je la kat legend tu ye...(WAH SIAP REMIND TU....)

sambungannya:

Miss X : betul ke ni aku bleh tidur di Legend, ko tak kisah ko tak nyesal?
mama mdm : betul la...esok kan turn ko (TAK KE LAWAK BAHAYA NI, nanti apa korang pk kan, kang ada plak yang amin kan tak pasal²....sbnrnya kami mmg suka berlawak BANGANG dan buat muka selamba)
kami : (gelak2)...

CONTOH 2

Miss X : itu ar aritu laki ko offer kat aku, (sambil gelak2).....bla bla bla

sebenarnya :

Miss X : itu ar aritu SKANDAL KO offer kat aku (sambil gelak2) bla bla bla...
mama mdm : bukan ke skandal ko jugak...muahahahhaahaha

actly ni ar yg kami guna kat ofis..'skandal'...walau aku laki bini satu jabatan...aku tak declare dia sebagai SUAMI aku dipejabat...tapi meke kata dia tu skandal aku...ehehehe...dan kenapa plak aku sebut itu skandal Miss X jugak, saje nak buat ayat menyakitkan hati konon2 nye kan (sakitkan hati sendiri)...ahahahaaa

SILA ABAIKAN KALO JIKA TIDAK BERAPA PAHAM.
UNTUK LEBIH MEMAHAMI mende la minah ni membebel, boleh la ke link sebelum ini http://mdm7781.blogspot.com/2010/01/kisah-benar-aku-laki-aku-pelawa-besfren.html

maaf kalo ada yang kata 'lor ini je ke'...ye ini je, tak baik pk bukan2,...ehehehee

pis no war k....
chow cen dol

Tuesday, January 26, 2010

Terharu dengan kawan2 Aduka Taruna

Jangan salah paham beb...aku bukan kawan aduka taruna...malah arini baru la nak jejak blog dia...bila start kecoh2 aritu..takde plak rasa nak buat edisi terjahan jajahan beliau..


tapi bila ada member buat edisi terjahan dah tadi..aku pun teringin gak la..sbb dah tau skit2 cerita dia melalui Harian Metro (confirm aku duta kecil harian metro okehhh)


aku tanak komen apa2 ttg Aduka Taruna (AT) sbb aku tak sempat baca sebaris perkataan pun dlm entry yang mencetuskan kemarahan johorian....sebab dah delete oleh tuannya


tapi aku nak ketengahkan disini adalah....jeng jeng jeng...


semangat berkawan antara dia...apa yang aku lihat, walau AT skrg ni sudah dijatuh ditimpa 'kemarahan' org terutama johorian....tetapi kawan2 dia tetap support dia...bagi nasihat, bagi jalan, dan yg aku baca tadi mereka yang membawa AT ke balai (kalo aku tak salah baca ar)


kawan2 mereka yang aku ingat nama Xenan, pinkturtle, evelyn dan lain2, yang paling disisi AT adalah isterinya...walau pun AT sudah ditahap yang 'kritikal'..aku tgk kawan tak lari, memberi info di blog AT...bukan nak kejar glamer, atau trafik (mereka takde nuff ye)...tapi lebih kepada menolong kawan....dan ada kawan AT yg sentiasa berhubung dengan isteri AT untuk bertanya khabar isterinya dan perkembangan lanjut....dan lebih aku terkedu...dalam perjalanan AT ke kelantan bersama isteri, kawan2 nya menelefon setiap jam untuk pastikan AT selamat...


wah caya la persahabatan gitu...ye benar..yang salah tetap salah..itu lah jugak yang dikatakan oleh rakan2 AT...malah rakan2 ni la yg menasihatkan AT untuk membuat permohonan MAAF TERBUKA di blog dia sendiri dan membawa AT ke balai...(itu yg mereka cerita, kalo benar, benar la)



ok lupakan ttg kesimpulan aku buat itu...takde makna apa2 pun AT di hati aku dan ruangan hidup aku...


tp yang pasti kesimpulan ringkas yg dapat aku buat...kalo la aku jatuh tertimpa2...adakah kawan yang dikatakan kawan baik akan menolong aku hingga sedemikian rupa? atau lari terus takmo kawan, takmo masuk campo...nanti takut kena gari gak...uhuhuhu...ada ke?


kadang2 10 tahun belum tentu cukup untuk dikatakan kawan baik..
10 hari pun leh jadi kawan baik....dari 10 tahun yang belum pasti...ye idak?

quote dari kawan dia 'Aduka Taruna adalah sahabat gua.Prinsip gua kalu dah sahabat tu..wangi atau busuk tetap sahabat gua.Yup sahabat gua yg sorg nih mmg sgt "loud " org nya.Kali ini ke "loud" an die dah hampir memakan diri'

kalo aku ada penyakit kentut tanpa henti, korang nak kawan dgn aku lagi tak? uhuhuhu

ni printscreen yg sempat aku tangkap...takleh nak crop kat part yg pelawat tu (pc zaman tok kadok)...perghh seribu lebih beb...


bak kata kawan aku..kalo ada nuff mencanang2 naik trafik..eheehe

lagi tentang Setiausaha Pejabat / Pembantu Khas

korang dah baca pekeliling baru keluar arini...masih panas dan hangat

sila lihat sini ye...so maybe aku leh kekal sini..alhamdullillah...boleh fleksi...jom terjah

http://www.jpa.gov.my/docs/pp/2010/01/pp12010.pdf

/me --> sepatut aku bersama Setiausaha Pejabat di JPA arini untuk sesi taklimat dari admin JPA..uhuhu...tapi bos kata...tak payah pg ar...sbb byk mende nak settle kan di ofis...(walau taklimat tu ala2 penting)

peace...

Kisah Benar aku :laki aku pelawa besfren aku tido di Legend Hotel

Hot tak tajuk? korang rasa aku marah tak?

kisah ni bermula begini....teng teng teng...
papa MDM dpt la pg satu ceramah di Legend Hotel Cherating bermula selasa hingga rabu, dan satu bilik penginapan telah disediakan untuk setiap penceramah..uhuhuhu...

PART I

aritu (last week ye) papa mdm pelawa la aku...

papa mdm : sayang nak tidur kat Legend tak?
mama mdm : Legend? ala dekat je..malas la plak..malas nak packing
papa mdm : ok...xpayah la pg, kita pun mmg ada voucher free tu..nanti kita pg sama2 yang tu ye, amik cuti 2 hari...kita bercuti puas2 walau dekat sekangkang kera x 150 langkah.
mama mdm : ni ala2 dan konon2 2nd hanimunan la ye? (ceh hanimun guna voucher free...)
papa mdm : (sambil memandang gatai)...

PART II - Isnin

minggu ini, situasi di rumah

papa mdm : sayang, abang dah pelawa MISS X (kawan baik aku di ofis) tidur kat legend selasa dan rabu (SELAMBA KODOK TAK?) dah sayang tanak pegi, abg offer la dia
mama mdm : oook..elok gak tu..sian dia travel jauh (BAIK TAK BINI MCM NI? BAIK KAN) lagipun mmg malas la nak pg dekat sgt..lagipun dah pernah pg situ aritu...

situasi di pejabat,

mama mdm : MIss X, ko tidur la legend, laki aku dah offer tu
MIss X : ahahahahaha ko tak marah ke? (saje buat ayat mendidih okehhh)
mama mdm : tak ar...pegi la...nak marah buat apa (BAIK TAK?)
Miss X : itu ar aritu laki ko offer kat aku, (sambil gelak2).....bla bla bla

petang isnin

mama mdm : wei ko jangan lupa tidur je la kat legend tu ye...(WAH SIAP REMIND TU....)

ha apa korang rasa? adakah aku di manderem oleh Miss X itu?
aritu dia bagi aku satu bar coklat yang besar tau...wahhh suka gile hati aku.....

bermonolog sendiri : benarkah aku itu?

TO BE CONTINUED .......

CD - Ketenangan Tidur Sepanjang Malam dan Play Sing & Learn



KETENANGAN TIDUR SEPANJANG MALAM

1. Rock A Bye Baby 2. Lullaby 3. Hush, Little Baby Don't You Cry 4. Brahms Lullaby 5. Hushabye 6. Good Night 7. Sleep Baby Sleep 8. There, There, Hush a While 9. Oh Bulan 10.Tidurlah Intan 11.Tidurlah Adik 12. Manja 13.Harapan 14.Timangan Untung 15.Suriram 16. Burung Kenek - Kenek



PLAY SING & LEARN

1. Pamparia
2. Lenggang kangkong
3. Burung Kakak Tua
4. Bangau Oh Bangau
5. Bangun Pagi
6. Kopi Susu
7. Rasa Sayang
8. Pak Abu
9. Terbang Burung
10. Jack & Jill
11. Mary Had A Little Lamb
12. BINGO
13. Head & Shoulders, Knees & Toes
14. Pop Goes The Weasel
15. Skip To My Lou
16. The Farmer In The Dell
17. Row, row, row your Boat

Tawaran kedua-dua hanya RM10.00

postage : rm4

berminat ? sila tinggalkan pesan d ruangan komen atau ke azrisha03@yahoo.com

Monday, January 25, 2010

Budak NAKAL Mempersendakan Cara Orang Islam Solat BerJemaah di dalam Gereja.

video

ISNIN hari yang sibuk?

benarkah hari isnin hari yang sibuk bagi semua tmpt...tak kira tmpt kerja atau tempat belajar? ermmm? atau hari bermalas2an lagi kerana masih ada lagi berbaki mood cuti mingguan....

aku sendiri pun mcm takde mood...pesal ek? badi ke?

Sunday, January 24, 2010

I know You Want Me....

Lirik Lagu Pittbul : I know you want me
"I Know You Want Me (Calle Ocho)

"Haha
Its Mr. 305 checkin' in for the remix,
you know that S 75 Street Brazil?
Well this year gon be called Calle Ocho,
Hahahaha



Que ola cata,
Que ola omega
and this how we gon do it


Dale,
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me You know I want cha (want cha)

(Hahaha) one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)
Rumba (Si)
Ella quiere si Rumba (Como?)


Si e' verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
Tu tiene la boca grande
dale ponte a jugar (Como)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro (Woooo-ooo!)



[Verse 1:]
6 to tha clock, on my way to the top uh,
Pit got it locked from brews to the locker,
All I.P uh, big and packer,
That he's not, but damn he's hot,
label fly but Pit wont stop,
got her in the car, quit playin' with his (Como?)
watch him make a movie like Alba Hitch Hock, ha Enjoy Me


[Chorus:]
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me You know I want cha (want cha)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro
Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)
Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)


Si es verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
Tu tiene la boca grande dale ponte a jugar (Como)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro (Woooo-ooo!)


[Verse 2:]
Mami got an ass like a donkey, with a monkey,
look like King Kong, welcome to the crib,
305 thats what it is, with a woman down ya s*** dont play games,
they up the chain, and they let her do everythang and anythang, hit tha thang
and they love it gettin' it in, gettin' on,
all night long (Dale)



[Chorus:]
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me You know I want cha (want cha)

one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)
Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)


Si es verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
Tu tiene la boca grande
dale ponte a jugar (Como)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro


[Verse 3:]
Baby you can get it, if you win it we can play,
baby I got cribs, I got condos we can stay,
even got a king size matress we can lay,
baby I dont care, I dont care, what they say


[Chorus:]
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me You know I want cha (want cha)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro


Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)
Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)


Si es verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
Tu tiene la boca grande
dale ponte a jugar (Como)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro
suka sgt lagu ni skrg ni...sejiwa tul dgn hati ni..sejiwa part yg chorus tu je..
untuk dengar musik terus sila klik link di bawah

sob sob (nangis)...sedihnye..jom baca ramai2

kawan-kawan sekalian andai saya ada kesilapan terkutuk ter apa ke..sila la maafi ye...
kepada yang saya kutuk 'anda cantik bab jelitawan' itu benar ye...moga anak2 saya cantik bab jelitawan jugak..

kepada yg aku terkutuk tak tau mende yang sengaja atau tak..sila la inform aku ye..takut gak aku ni..mulut aku ni kadang2 leh tahan..tapi aku tak kutuk kepada kawan yg baik dgn aku...

hopefully...takde ar..sob sob..takut maaaa

Saturday, January 23, 2010

aku rasa korang mesti suka hadiah ni dari hadiah aritu...

(yg ada putih2 skit kat area atas tu adalah tanda harga yg tak dpt dicabut habis, takut koyak maaa)
kepada pemenang hadiah Cabutan Bertuah MDM 2010 Part II...ada perubahan skit bab coklat..coklat yang aku janji nak bagi tu..tak dijual dah kat kedai kak kiah tu...tapi di jual dgn packing yg baru..sgt cantik dari yg dulu..walau harga lebih sedikit dari yg dulu, aku rasa mcm puas hati bg uols..amacam...korang suka tak? lagi best kan...

anda akan dpt kupon dan coklat ini ye...kepada 4 penang tersebut....tahniah tahniah...esok nak pos...maaf sbb tak tgk emel lagi....sbb pc sy slow sgt nak bukak byk mende....so jgn riso kul 10 pagi esok, PAP sy akan tlg poskan...

sila rujuk coklat yg dulu di entry di link berikut : http://mdm7781.blogspot.com/2010/01/pemenang-cabutan-bertuah-mdm-2010-part.html

Friday, January 22, 2010

UPDATED : Pemenang Cabutan Bertuah MDM 2010 Part II



dan saya bermurah hati menambah hadiah tuk yang menang


(sbb rasa mcm tak best plak dpt kupon2 sahaja)

dan ada 2 tambahan cabutan lagi..untuk coklat di bawah


cabutan kedua telah dilakukan...

maka pemenang untuk Cabutan Bertuah MDM 2010 Part II jatuh kepada...ecehcehceh.....mereka adalah:


cabutan pertama dan kedua yang dibuat oleh MDM1


dan


Cabutan kedua yang dibuat oleh MDM2


dan





*terima kasih kerana menyertai Cabutan Bertuah MDM 2010


*good Luck


salam

mama MDM




penyertaan masih lagi dibuka





di sebalik kejadian kejadian semasa cabutan bertuah...tersgt la payah nak snap gambo..


nak cabut tak perlu paksa2..siap halang2 jgn lebih2..kacau2 dulu...

penat..video nye tak yah la tgk..kelam kabut uhuhu...









Thursday, January 21, 2010

ni La papa MDM

tadi aku terbaca blog member tu..dia marah2 org copy paste gambo laki dia....so aku nak tayang gambo papa MDM ni...dan nak ckp jugak la...ni la gambo 'nyawa' aku...jangan la korang copy paste...(itu takpe lagi) jgn la korang ngorat dia ye..kalo dia ngorat korang, anggap je la dia tu bergurau..korang jgn cepat perasan kalo dgn dia ni...sbb dia ni mmg suka buat org perasan..tiba2 org perasan tu betul2 perasan....dan dia ni mmg la suka gurau2...so korang takyah la amik hati ye...(eh mcm lari tajuk je dah)...

ok ok...itu saje karangan pendek lepas tersentap dgn entry member tu...pesal aku nak sentap..bukan aku yg copy paste gambo laki dia..ahahahaha...saje nak guna perkataan sentap untuk dikaitkan dgn entry ini...

ingat ye bukan jgn copy paste, jgn korang ngorat atau terperasan bila dia termengorat (ini kalau ye) sbb dia kata selain aku sbg gf dia, baby maisara je gf dia yg 2nd...then kalo baby maisara ada adik lagi...seme tu jadi gf dia...gf disini membawa maksud contohnye 'kalau anak dara aku nak pg tgk wayang, bawak la 'boifren' ini yakni papa mereka'

member aku ckp, kalo nak 'bergurau' dgn dia..sila la face to face..tau la dia nak buat apa
pesanan aku plak..kalo sesape pun cuba 'gurau' dgn aku, selain aku pandai mengkonduk koir (walau tak terlatih) aku jugak pandai menggunakan tangan untuk buat kek...ehehehehe...caye ke?






kenyataan di atas bukan la sebab perasan ye..kadang2 mmg bermain perasan dah....ehehheeh
kalo nak ngorat kawan sebelah aku tu boleh..dia single and available...ehehe
kami tgh tgk buah hati main bola tampar....sambil umpat2 skit...
walau laki aku tak hensem di mata korang, tapi di mata aku...meowwwww...uhuhu...
dia la nyawa, mdm1-jantung,mdm2-buah hati dan limpa

I Love U Adik Contest

so aku plak nak join contest...jom kawan2..



syarat-syarat penyertaan:
Membuat spesel entri ttg contest ini
Menjadi follower bg blog
ini dan blog mylittlekimi
wajib (pakse rela) meletakaan blog
ini dan blog mylittlekimi di dalam bloglist anda
sila letakkan banner contest di side bar anda
penyertaan terbuka kepada kanak-kanak dari umur 0bulan hingga 12thn
tidak terikat hanya diantara anak dengan anak (diantara adik dgn kakak @ abang) shj....boleh jugak meletakkan gambar anak dgn anak jiran, anak dengan anak buah, anak dengan anak kawan, anak dengan anak org laen (yang kebetulan jmp dimana2) tetapi watak utama mestilar anak anda sendiri
sila nyatakan nama dan usia anak anda.
maksimum TIGA keping gambar bagi menyertai contest ini.
TIGA orang peserta dengan gambar terbaik akan dipilih sebagai pemenang

tarikh tutup adalah pada 01 FEBRUARY 2010 jam 12:00pm (pemenang akan dipilih secara adil..bukan menggunakan random.org ye..)
setelah selesai, sila tinggalkan link anda di ruang komen.
**hadiah tajaan
mylittekimi**


GAMBAR YANG NAK DISERTAI - 3 KEPING (maksimum)






eh puan penganjur lupa nak bagi nama dan umur anak2

nama abang : muq'ri Danish

umur : 4 taun

nama adik : maisara damia'

umur : 2 tahun

nama mama..mau ke?

Wednesday, January 20, 2010

Tarian Maut

Budak 3 tahun dihempap tv...ish bahaya ni

aku amik sipnosis skit ek...

'hampir setiap hari dia menonton vcd rakaman persembahannya di tadika baru-baru ini sambil ikut menyanyi dan menari. Bagaimanapun, rutin itu berkahir semalam apabila 'budak' tu meninggal dunia selepas 15 jam bertarung nyawa akibat dihempap tv ketika menonton persembahan itu di rumahnye'

'siasatan awal mendapati mangsa dipercayai tertarik wayar tv berkenaan seara tidak sengaja sebelum tv itu jatuh menimpannya'

ish siannye...walau dia bukan islam..tapi aku tetap kesian..budak 3 tahun tu..terus terbayang2 wajah anak2 aku yg duk menari2 gak..aku rasa bukan anak aku sorang je...anak org lain pun suka menari2 bila dgr lagu terutama lagu barney...

tv tu dia kata berukuran 24 inchi berat 30 kilogram..ish lebih berat dari mangsa..

jadi saranan sy beli la tv LCD..ringan n nipis...tapi hati2 gak ttg wayar2 ni...sorok2 la skit..pandai2 la ikat skit..jgn tertarik...kalo tanak beli...masuk la peraduan annum..dpt tv lcd percuma....

entry ni mmg cepat...sbb terkejut bila bukak paper metro tadi....tak smpt dah tgu mlm baru nak update...dan autopublish esok..sbb berita akan basi nanti....

gambar takde...berita selanjut di www.hmetro.com.my

jap je emo tu...kita ubah ke good emo plak


smlm aku terjumpa satu word ni...sgt tertarik plak...dari blog great teacher kalo tak silap...


selalu kita guna blogwalking kan....tapi smlm aku terbaca dia tulis blogjogging...ehehe buat aku benar2 nak tergelak dan admit..skrg ni rasanye bukan blogwalking dah...sbb so slow..rasa nye ala2 jogging yg mcm great teacher tu ckp kan...tak pun blogrunning...sesuai ke...kiranye kalo blogrunning ni..kalo sesape tulis panjang2 tanpa gambar plak tu, aku akan baca kemudian, tapi dgn kesempatan aku baca gak...


bak kata great teacher..letak skit gambo dia kata...baru leh cuci mata, kasi releks..walau gambar tu gambar ala2 70an..lagi org suka (ini aku tambah ye)...aku mmg suka cuci mata terutama bila pg ke blog yg boleh blogshoping atau blogwindowshoping...lagi lagi perkataan apa yg leh buat dgn word 'blog'


tapi ttg background..aku belum jumpa yg benar2 kenan di hati..kalo ikut hati..nak amik pembaris dan pensel nak buat sendiri je border2...ehehehe...aku tanak berat2..tapi nak ada border je..garis pemisah atr entry...atr bloglist, atr komens....aku ada suka background yg sorang dua tu..tapi aku tak reti..maklum la..dah tua dah ni...tapi hati masih muda...

Ko Ingat Ramai org suka ke tgk ko bahagia?


ha amik ko..tak yah buat cerita..tajuk pun sudah cukup...tul idak..jelas maksud...

nape ek tiba2 aku ckp gitu? ntah la..aku ni emo kot...aku tau bukan ramai org suka aku bahagia..org tu sape? biarlah rahsia ek..kawan ke? kawan rapat ke? kawan blog ke? pun biar lah rahsia..kang aku kias2 jelas sgt yakmat...ehehehe...

camne aku leh perasan? ni pun sukar aku nak kias2....nanti org terperasan dan tersentap...nak kena sentap ke? tak perlu kot...ini bukan entry sentap...so entry perlian ke? ermm lebih kurang asam dan garam la...ehehee...tapi bukan nak perli gak...

sbb apa ek tiba2 yg ber EMO di emosi aku...sbb selama ni tak pernah aku jeles 'ko' buat entry kebahagian....aku support as a blogger....tak pernah terlintas sebalik pun ttg kebahagian kamu itu..

xpe ar..tima kasih ye sbb suka agaknye tgk aku menangis...berhiba...thanx a lot..

tapi nape ek dia tak suka? dia suka laki aku ke? ahahahahahah...mau di uwekkk oleh rakan2...abih tu sbb dia suka aku ke? erkkk sengal...abih tu sbb jeles ke aku ada anak2? inikan anugerah...

dgn musuh pun (ada ke musuh...ermmm) aku doakan dia bahagia..nape ek aku doa kan dia bahagia..supaya dia terasa kebahagian kini lebih baik dari kebahagian sebelum....'ikhlas ke ni?' tak ikhlas ke kalo atas sejadah aku doakan....'wah menunjuk nampak berdoa atas sejadah'.....aku bukan alim.....lobang2 tu sukar nak atasi dah...tapi aku berazam untuk menjadi alim (tiap tahun doa ko ni...tak jadi2 pun)

huhuhu...malas nak pk...tapi itu lah aku....kalo sape kenal aku..gini la aku....bukan masalah family pun aku jadi sedih dan berfikir..pasal org luar je...

lagi sekali thanx a lot ye 'teman bermesra'

atau

aku hanya berperasaan...uhuhuh <--perasan

Tuesday, January 19, 2010

Kemana tumpahnye kuah kalo bukan ke nasi

video

1) maaf tak dpt nk reply komen kawan2 lagi...tapi saya akan terjah satu persatu...

2) sempat publish yg dah draf2 je...

3) untuk pengetahuan sy ahli koir dan instruktor sementara tiada yang tetap..uhuhuhu...so faham la ye maksud tajuk dan video ini..

Monday, January 18, 2010

saya kan abang.......

waahh entry ni tertangguh sejak 13 jan aku dah draf...sgt lama...sbb masalah gambar..ini seme gambar2 lama sahaja...kamera tak leh dipindahkan lagi gambar2 nye...

bulan2 ini aku nak publish gambar2 anak sahaja..kalo boleh InsyaAllah...

ini adalah gambar2 mereka berdua..time meke gaduh2 tak sempat plak nak amik...

gambar ada yang kecik ada yg besar...ehehehe..ini sbb ketuaan aku ni...yang tak reti2 nak cari mana tempat nak edit jadi besar..hek eleh...apa la minah ni..bukan susah pun..masa upload tu ko tuko la setting image size tu...ye ye aku tau..aku ni hampir dimamah usia dah ni...tak perasan..mata pun tak bape clear...
oklah jom tgk gambar...layanzzzzzzzzz
"abang kena la jaga adik kan? doa mama harap² abg danish leh jaga baby ye....janji sayang?"
gambar masa baby lahir takde ye..sbb abg danish mcm tanak langsung tgk baby..just tgk gitu je...dan terus lompat2 atas katil...mcm sedikit jeles je teruna tu..uhuhuhu...dia just sebut 'baby, baby' lepas tu terus main...
lama kelamaan dia mcm leh terima gak...walau dia nakai yakmat..dia tetap sayang baby dia...

abg sayang baby tau..
meh abg danish pangku baby..beratnye..

jaga baby sampai tertido kat buntut baby..uhuhuhu...

kiss baby skit...(baby dlm stroller)

naik kuda2..ehehehe..(gambar tidak memuaskan harap maklum)

nak sayang baby


uhhhh beratnye baby ni....


baby jgn sedih2...tgk mickey mouse tu...abg danish satu, baby satu...satu sorang ye...
tima kaceh abg danish....sayang abg danish


jom tgk mickey mouse sama2...

cuba baby tgk bayang2 abg danish buat ni...

jom tgk sape tinggi...confirm la abg danish yg tinggi.

ke mana abg danish, ke situ baby nak ikut, walau abg danish tu nakai...masa kat cerating...nak mandi takut kononnye..

baby smile ar...tgk abg danish hensem kan...
tgk skit...boleh?
dan



"mereka berdua adalah hasil kerja kami ye" ops...ini bukan kata2 lucah ye..

*

*

*

papa mdm : peluk skit boleh
mama mdm : taraaaaaa........

mama mdm : nak peluk,peluk je la..yang ada tangan penumbuk tu buat apa....sib baik tak kena muka yang ala2 erra fazira ni (sila jgn uwekkk beramai2 ye)
papa mdm : ala, bukan kena pun penumbuk tu...tepi je
mama mdm : yg pg amik gambo kami tgh bergaduh ni buat apa




mama mdm: dah dah...snap semula..sy nak masuk dlm blog muka sy ni...

papa mdm: huhh bergambar la sorang2..tgk bola tampar lagi best...

mama mdm: mmg nak amik gambo sorang2 tadi...huhh (tanak mengalah ok)

pesal gambar2 akhir baru besar....sbb mama mdm baru tau mcmane cara nak tuko size gambar...ahahaha..

10 Amalan Berpantang Yang Patut Buat Tetapi Semakin Di Abaikan. Mama Wajib Baca Ya! 12

Sebaik sahaja anda selepas bersalin, anda akan melalui fasa pemulihan diri selepas melahirkan bayi. Tempoh ini amat penting untuk mengekalk...

Labels