Posts

Showing posts from January, 2010

Kalo aku tension balik keje, buku ni leh hilang stress..

Image
sejak taska di kelola bawah PERMATA...pihak pengurusan minta menyediakan buku harian 'pelajar' untuk mengetahui perkembangan anak-anak setiap hari quite good...hari2 leh tahu mende la mereka buat kat skul... jom tgk apa yg ada di dalam ni ari pertama abg danish yg biasa pg taska...tapi bila dah lama kat umah atuk dia...jadi manja... tgk mula2 sampai nangis.. Cekgu tulis : Danish menjalakan aktiviti dengan baik dan bekerjasama' lama kelamaan kembali ok...tak nangis dan mengada2 dah si abang suka sgt kalo di bagi puzzle dan blok..dari dulu lagi cekgu bgtau..
cekgu tulis: reaksi yang baik, menyukai sesuatu yang mencabar, cepat berindak apabila diarah, dapat menyiapkan aktiviti yang diberikan dalam masa yang singkat' contoh minat kepada puzzle dan blok.'
ni si baby..masa mula2..pegang je bola..tak reti nak sepak2 ni..gegirl kan.. cekgu tulis : maisarah boleh menyebut perkataan merah, biru dan putih yang ada pada bola selepas beberapa kali diulang. Maisarah hanya mahu memegang …

Menang Lucky Draw dari Dublin

Image
yeeeyyyyyyyyyy aritu sy menang Lucky Draw dari akak ni ni menang kali ketiga...1st dulu main teka2 kira paper clip... yg 2nd teka jumlah syiling...hampir2 tepat...
tak sempat nak jmpa dia....nak bagi keropok2...uhuhu dia dah balik ke Dublin kelmarin...Semoga selamat sampaji ye kak..update2 blog..tak sampai nak tgk ke mana akak terjah semasa di Malaysia....

aniwei..terima kasih atas hadiah2 ni....sy sukaaa sgt2...wangi betul mandian tu..syg plak nak guna....

Kisah Benar Aku : Laki aku pelawa Besfren aku tido di Legend Hotel Siri 2

salam kembali...ada yang tertunggu2 entry ini..

entry ini mmg sengaja dilewatkan sehingga selesai sudah agenda ceramah2 di Legend Hotel tersebut..so senang cite..ini entry yg last bagi tajuk yang sedemikian...

watak miss X ini adalah perempuan solo lagi ye..cantik sgt...
(tapi anak teruna aku kata..atr Miss X dgn mama, cantik mama lagi, dah tu dia anak aku..sure la dia kata aku yg cantik kan? ko tanya la dia...atr Siti Nurhaliza dgn mama, sape cantik...ko dgr la jawapan dia..mmg sakit jiwa mendgr je, nak muntah dara pun ada....sbb dia akan kata MAMA CANTIK....tapi aku pun tahu jwpn tu saje nk menyedapkan hati mama ni...ada ke aku lagi cantik dari to' ti...tak logik tak logik)

ok ok mari kita mulakan drama swasta (wah intro pjg nye..)

PART III

pagi Selasa

Miss X : sha, aku tak jadi ar tido di Legend..(dgn muka sedih je)
mama mdm : pesal, period ke? moyok je....
Miss X : ahahahahaa....a'ah period....tak ar, abang aku ada hal...so aku nak tlg dia...aku tido umah dia je la...
mama mdm : lor…

Terharu dengan kawan2 Aduka Taruna

Image
Jangan salah paham beb...aku bukan kawan aduka taruna...malah arini baru la nak jejak blog dia...bila start kecoh2 aritu..takde plak rasa nak buat edisi terjahan jajahan beliau..


tapi bila ada member buat edisi terjahan dah tadi..aku pun teringin gak la..sbb dah tau skit2 cerita dia melalui Harian Metro (confirm aku duta kecil harian metro okehhh)


aku tanak komen apa2 ttg Aduka Taruna (AT) sbb aku tak sempat baca sebaris perkataan pun dlm entry yang mencetuskan kemarahan johorian....sebab dah delete oleh tuannya


tapi aku nak ketengahkan disini adalah....jeng jeng jeng...


semangat berkawan antara dia...apa yang aku lihat, walau AT skrg ni sudah dijatuh ditimpa 'kemarahan' org terutama johorian....tetapi kawan2 dia tetap support dia...bagi nasihat, bagi jalan, dan yg aku baca tadi mereka yang membawa AT ke balai (kalo aku tak salah baca ar)


kawan2 mereka yang aku ingat nama Xenan, pinkturtle, evelyn dan lain2, yang paling disisi AT adalah isterinya...walau pun AT sudah ditahap yang &…

lagi tentang Setiausaha Pejabat / Pembantu Khas

korang dah baca pekeliling baru keluar arini...masih panas dan hangat

sila lihat sini ye...so maybe aku leh kekal sini..alhamdullillah...boleh fleksi...jom terjah

http://www.jpa.gov.my/docs/pp/2010/01/pp12010.pdf

/me --> sepatut aku bersama Setiausaha Pejabat di JPA arini untuk sesi taklimat dari admin JPA..uhuhu...tapi bos kata...tak payah pg ar...sbb byk mende nak settle kan di ofis...(walau taklimat tu ala2 penting)

peace...

Kisah Benar aku :laki aku pelawa besfren aku tido di Legend Hotel

Hot tak tajuk? korang rasa aku marah tak?

kisah ni bermula begini....teng teng teng...
papa MDM dpt la pg satu ceramah di Legend Hotel Cherating bermula selasa hingga rabu, dan satu bilik penginapan telah disediakan untuk setiap penceramah..uhuhuhu...

PART I

aritu (last week ye) papa mdm pelawa la aku...

papa mdm : sayang nak tidur kat Legend tak?
mama mdm : Legend? ala dekat je..malas la plak..malas nak packing
papa mdm : ok...xpayah la pg, kita pun mmg ada voucher free tu..nanti kita pg sama2 yang tu ye, amik cuti 2 hari...kita bercuti puas2 walau dekat sekangkang kera x 150 langkah.
mama mdm : ni ala2 dan konon2 2nd hanimunan la ye? (ceh hanimun guna voucher free...)
papa mdm : (sambil memandang gatai)...

PART II - Isnin

minggu ini, situasi di rumah

papa mdm : sayang, abang dah pelawa MISS X (kawan baik aku di ofis) tidur kat legend selasa dan rabu (SELAMBA KODOK TAK?) dah sayang tanak pegi, abg offer la dia
mama mdm : oook..elok gak tu..sian dia travel jauh (BAIK TAK BINI MCM NI? BAIK KAN) lag…

CD - Ketenangan Tidur Sepanjang Malam dan Play Sing & Learn

Image
KETENANGAN TIDUR SEPANJANG MALAM

1. Rock A Bye Baby 2. Lullaby 3. Hush, Little Baby Don't You Cry 4. Brahms Lullaby 5. Hushabye 6. Good Night 7. Sleep Baby Sleep 8. There, There, Hush a While 9. Oh Bulan 10.Tidurlah Intan 11.Tidurlah Adik 12. Manja 13.Harapan 14.Timangan Untung 15.Suriram 16. Burung Kenek - Kenek


PLAY SING & LEARN1. Pamparia
2. Lenggang kangkong
3. Burung Kakak Tua
4. Bangau Oh Bangau
5. Bangun Pagi
6. Kopi Susu
7. Rasa Sayang
8. Pak Abu
9. Terbang Burung
10. Jack & Jill
11. Mary Had A Little Lamb
12. BINGO
13. Head & Shoulders, Knees & Toes
14. Pop Goes The Weasel
15. Skip To My Lou
16. The Farmer In The Dell
17. Row, row, row your BoatTawaran kedua-dua hanya RM10.00postage : rm4berminat ? sila tinggalkan pesan d ruangan komen atau ke azrisha03@yahoo.com

Budak NAKAL Mempersendakan Cara Orang Islam Solat BerJemaah di dalam Gereja.

ISNIN hari yang sibuk?

benarkah hari isnin hari yang sibuk bagi semua tmpt...tak kira tmpt kerja atau tempat belajar? ermmm? atau hari bermalas2an lagi kerana masih ada lagi berbaki mood cuti mingguan....

aku sendiri pun mcm takde mood...pesal ek? badi ke?

I know You Want Me....

Lirik Lagu Pittbul : I know you want me "I Know You Want Me (Calle Ocho)

"Haha
Its Mr. 305 checkin' in for the remix,
you know that S 75 Street Brazil?
Well this year gon be called Calle Ocho,
Hahahaha



Que ola cata,
Que ola omega
and this how we gon do it


Dale,
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me You know I want cha (want cha)

(Hahaha) one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como?)
Rumba (Si)
Ella quiere si Rumba (Como?)


Si e' verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
Tu tiene la boca grande
dale ponte a jugar (Como)


one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro (Woooo-ooo!)



[Verse 1:]
6 to tha clock, on my way to the top uh,
Pit got it locked from brews to the locker,
All I.P uh, big and packer,
That he's not, but damn he's hot,
label fly but Pit wont stop,
got h…

sob sob (nangis)...sedihnye..jom baca ramai2

Image
kawan-kawan sekalian andai saya ada kesilapan terkutuk ter apa ke..sila la maafi ye...
kepada yang saya kutuk 'anda cantik bab jelitawan' itu benar ye...moga anak2 saya cantik bab jelitawan jugak..

kepada yg aku terkutuk tak tau mende yang sengaja atau tak..sila la inform aku ye..takut gak aku ni..mulut aku ni kadang2 leh tahan..tapi aku tak kutuk kepada kawan yg baik dgn aku...

hopefully...takde ar..sob sob..takut maaaa

aku rasa korang mesti suka hadiah ni dari hadiah aritu...

Image
(yg ada putih2 skit kat area atas tu adalah tanda harga yg tak dpt dicabut habis, takut koyak maaa) kepada pemenang hadiah Cabutan Bertuah MDM 2010 Part II...ada perubahan skit bab coklat..coklat yang aku janji nak bagi tu..tak dijual dah kat kedai kak kiah tu...tapi di jual dgn packing yg baru..sgt cantik dari yg dulu..walau harga lebih sedikit dari yg dulu, aku rasa mcm puas hati bg uols..amacam...korang suka tak? lagi best kan...

anda akan dpt kupon dan coklat ini ye...kepada 4 penang tersebut....tahniah tahniah...esok nak pos...maaf sbb tak tgk emel lagi....sbb pc sy slow sgt nak bukak byk mende....so jgn riso kul 10 pagi esok, PAP sy akan tlg poskan...

sila rujuk coklat yg dulu di entry di link berikut : http://mdm7781.blogspot.com/2010/01/pemenang-cabutan-bertuah-mdm-2010-part.html

UPDATED : Pemenang Cabutan Bertuah MDM 2010 Part II

Image
dan saya bermurah hati menambah hadiah tuk yang menang

(sbb rasa mcm tak best plak dpt kupon2 sahaja)
dan ada 2 tambahan cabutan lagi..untuk coklat di bawah

cabutan kedua telah dilakukan...
maka pemenang untuk Cabutan Bertuah MDM 2010 Part II jatuh kepada...ecehcehceh.....mereka adalah:

cabutan pertama dan kedua yang dibuat oleh MDM1
mama_Auni
dan
ibu Arya
Cabutan kedua yang dibuat oleh MDM2
Siti NurKhiJah

dan
NurKN



*terima kasih kerana menyertai Cabutan Bertuah MDM 2010

*good Luck

salam
mama MDM



penyertaan masih lagi dibuka



http://mdm7781.blogspot.com/2010/01/sila-berikan-nama-untuk-cabutan-bertuah.html
di sebalik kejadian kejadian semasa cabutan bertuah...tersgt la payah nak snap gambo..

nak cabut tak perlu paksa2..siap halang2 jgn lebih2..kacau2 dulu...
penat..video nye tak yah la tgk..kelam kabut uhuhu...








ni La papa MDM

Image
tadi aku terbaca blog member tu..dia marah2 org copy paste gambo laki dia....so aku nak tayang gambo papa MDM ni...dan nak ckp jugak la...ni la gambo 'nyawa' aku...jangan la korang copy paste...(itu takpe lagi) jgn la korang ngorat dia ye..kalo dia ngorat korang, anggap je la dia tu bergurau..korang jgn cepat perasan kalo dgn dia ni...sbb dia ni mmg suka buat org perasan..tiba2 org perasan tu betul2 perasan....dan dia ni mmg la suka gurau2...so korang takyah la amik hati ye...(eh mcm lari tajuk je dah)...

ok ok...itu saje karangan pendek lepas tersentap dgn entry member tu...pesal aku nak sentap..bukan aku yg copy paste gambo laki dia..ahahahaha...saje nak guna perkataan sentap untuk dikaitkan dgn entry ini...

ingat ye bukan jgn copy paste, jgn korang ngorat atau terperasan bila dia termengorat (ini kalau ye) sbb dia kata selain aku sbg gf dia, baby maisara je gf dia yg 2nd...then kalo baby maisara ada adik lagi...seme tu jadi gf dia...gf disini membawa maksud contohnye 'kal…

I Love U Adik Contest

Image
so aku plak nak join contest...jom kawan2..



syarat-syarat penyertaan:
Membuat spesel entri ttg contest ini
Menjadi follower bg blog inidan blog mylittlekimi
wajib (pakse rela) meletakaan blog ini dan blog mylittlekimi di dalam bloglist anda
sila letakkan banner contest di side bar anda
penyertaan terbuka kepada kanak-kanak dari umur 0bulan hingga 12thn
tidak terikat hanya diantara anak dengan anak (diantara adik dgn kakak @ abang) shj....boleh jugak meletakkan gambar anak dgn anak jiran, anak dengan anak buah, anak dengan anak kawan, anak dengan anak org laen (yang kebetulan jmp dimana2) tetapi watak utama mestilar anak anda sendiri
sila nyatakan nama dan usia anak anda.
maksimum TIGA keping gambar bagi menyertai contest ini.
TIGA orang peserta dengan gambar terbaik akan dipilih sebagai pemenang
tarikh tutup adalah pada 01 FEBRUARY 2010 jam 12:00pm (pemenang akan dipilih secara adil..bukan menggunakan random.org ye..)
setelah selesai, sila tinggalkan link anda di ruang komen.
**hadiah tajaan mylit…

Tarian Maut

Budak 3 tahun dihempap tv...ish bahaya ni

aku amik sipnosis skit ek...

'hampir setiap hari dia menonton vcd rakaman persembahannya di tadika baru-baru ini sambil ikut menyanyi dan menari. Bagaimanapun, rutin itu berkahir semalam apabila 'budak' tu meninggal dunia selepas 15 jam bertarung nyawa akibat dihempap tv ketika menonton persembahan itu di rumahnye'

'siasatan awal mendapati mangsa dipercayai tertarik wayar tv berkenaan seara tidak sengaja sebelum tv itu jatuh menimpannya'

ish siannye...walau dia bukan islam..tapi aku tetap kesian..budak 3 tahun tu..terus terbayang2 wajah anak2 aku yg duk menari2 gak..aku rasa bukan anak aku sorang je...anak org lain pun suka menari2 bila dgr lagu terutama lagu barney...

tv tu dia kata berukuran 24 inchi berat 30 kilogram..ish lebih berat dari mangsa..

jadi saranan sy beli la tv LCD..ringan n nipis...tapi hati2 gak ttg wayar2 ni...sorok2 la skit..pandai2 la ikat skit..jgn tertarik...kalo tanak beli...masuk la peraduan annum..d…

jap je emo tu...kita ubah ke good emo plak

Image
smlm aku terjumpa satu word ni...sgt tertarik plak...dari blog great teacherkalo tak silap...

selalu kita guna blogwalking kan....tapi smlm aku terbaca dia tulis blogjogging...ehehe buat aku benar2 nak tergelak dan admit..skrg ni rasanye bukan blogwalking dah...sbb so slow..rasa nye ala2 jogging yg mcm great teacher tu ckp kan...tak pun blogrunning...sesuai ke...kiranye kalo blogrunning ni..kalo sesape tulis panjang2 tanpa gambar plak tu, aku akan baca kemudian, tapi dgn kesempatan aku baca gak...

bak kata great teacher..letak skit gambo dia kata...baru leh cuci mata, kasi releks..walau gambar tu gambar ala2 70an..lagi org suka (ini aku tambah ye)...aku mmg suka cuci mata terutama bila pg ke blog yg boleh blogshoping atau blogwindowshoping...lagi lagi perkataan apa yg leh buat dgn word 'blog'

tapi ttg background..aku belum jumpa yg benar2 kenan di hati..kalo ikut hati..nak amik pembaris dan pensel nak buat sendiri je border2...ehehehe...aku tanak berat2..tapi nak ada border je..…

Ko Ingat Ramai org suka ke tgk ko bahagia?

Image
ha amik ko..tak yah buat cerita..tajuk pun sudah cukup...tul idak..jelas maksud...

nape ek tiba2 aku ckp gitu? ntah la..aku ni emo kot...aku tau bukan ramai org suka aku bahagia..org tu sape? biarlah rahsia ek..kawan ke? kawan rapat ke? kawan blog ke? pun biar lah rahsia..kang aku kias2 jelas sgt yakmat...ehehehe...

camne aku leh perasan? ni pun sukar aku nak kias2....nanti org terperasan dan tersentap...nak kena sentap ke? tak perlu kot...ini bukan entry sentap...so entry perlian ke? ermm lebih kurang asam dan garam la...ehehee...tapi bukan nak perli gak...

sbb apa ek tiba2 yg ber EMO di emosi aku...sbb selama ni tak pernah aku jeles 'ko' buat entry kebahagian....aku support as a blogger....tak pernah terlintas sebalik pun ttg kebahagian kamu itu..

xpe ar..tima kasih ye sbb suka agaknye tgk aku menangis...berhiba...thanx a lot..

tapi nape ek dia tak suka? dia suka laki aku ke? ahahahahahah...mau di uwekkk oleh rakan2...abih tu sbb dia suka aku ke? erkkk sengal...abih tu sbb jeles …

Kemana tumpahnye kuah kalo bukan ke nasi

1) maaf tak dpt nk reply komen kawan2 lagi...tapi saya akan terjah satu persatu...2) sempat publish yg dah draf2 je...3) untuk pengetahuan sy ahli koir dan instruktor sementara tiada yang tetap..uhuhuhu...so faham la ye maksud tajuk dan video ini..

saya kan abang.......

Image
waahh entry ni tertangguh sejak 13 jan aku dah draf...sgt lama...sbb masalah gambar..ini seme gambar2 lama sahaja...kamera tak leh dipindahkan lagi gambar2 nye...

bulan2 ini aku nak publish gambar2 anak sahaja..kalo boleh InsyaAllah... ini adalah gambar2 mereka berdua..time meke gaduh2 tak sempat plak nak amik...gambar ada yang kecik ada yg besar...ehehehe..ini sbb ketuaan aku ni...yang tak reti2 nak cari mana tempat nak edit jadi besar..hek eleh...apa la minah ni..bukan susah pun..masa upload tu ko tuko la setting image size tu...ye ye aku tau..aku ni hampir dimamah usia dah ni...tak perasan..mata pun tak bape clear... oklah jom tgk gambar...layanzzzzzzzzz "abang kena la jaga adik kan? doa mama harap² abg danish leh jaga baby ye....janji sayang?" gambar masa baby lahir takde ye..sbb abg danish mcm tanak langsung tgk baby..just tgk gitu je...dan terus lompat2 atas katil...mcm sedikit jeles je teruna tu..uhuhuhu...dia just sebut 'baby, baby' lepas tu terus main... lama kela…