Sunday, January 17, 2010

Anakonda, Avatar dan Chipmunks




lately byk kali tul cite anakonda tu kuar kat channel 411... HBO (hbo kan?) ....bersambungan dan berturut2 lak tu...aku ni yang tak suka sgt cite ala2 karton tu leh gak tertengok...nape aku cakap ala2 karton..sbb cite2 mcm tu byk yang tak logik dari logik..imaginasi omputih....tapi good ar mereka ni...byk sgt idea..dan jalan cerita pun mcm real je....tak nampak spt imaginasi mainan komputer...hebat mmg hebat...kalo melayu buat cerita mcm tu...apa korang pk..mesti korang tersengih2 membayangkan filem melayu buat cite ala2 imaginasi komputer ni...ehehehe....mesti korang kata kelakar dan tak real kan...then mesti korang kutuk2 punye la...mcmane melayu nak maju kalo org sendiri kutuk org sendiri..ahahah...aku jugak la tu...


bukan itu sahaja...avatar pun...bagi aku ala2 dongengnan je...tgk la muka diaorg ni..wujud ke perkara gini...kalo org Islam mereka mungkin menganggap ini jin kot, kot ye.....tak tahu la jin jahat ke baik...itu terpulang...uhuhuhu.....movie avatar ni pun aku tak tau camne leh tertenggok...masa tu anak takde...kat kampung...then aku n papa mdm pg la bercadang tgk avatar....ingat nak tgk movie lain..tapi terterjah plak ke avatar...kami tgk kat panggung baru ye...kat East Coast Mall (ECM) Kuantan....
bagi cite avatar yang ala2 karton gak ni...pun real..dan sangat2 menarik...ntah pesal...walau karton rasa adegan2 romantik tu menjadi jugak...adegan2 sedih pun menjadi..yang best nye..lelaki tu sanggup jadi avatar untuk kekasih hatinya...walau dia manusia biasa, tapi cacat anggota....yang bab cacat anggota tu...betul ke ek kaki dia tak berfungsi? body dia nampak mantap dan tegap je...tapi kalo betul la itu hanya lakonan..serius talk..mmg real kaki dia nampak spt tidak berfungsi.....aku lupa nama hero tu...tapi yang pasti hero avatar tu mula2 manusia biasa yang cacat kaki dan berkerusi roda, tapi bertukar jadi avatar...ini semua keje ahli sains yang nak berlian (berlian ke?)....rasanye berlian la kot...aku ni mmg nampak gayanye urat byk putus ar....nampak sgt dah ketuaannye....maap ye tuan/puan...sy belum lagi cecah angka 30....uhuhuhu....
jom layan avatar...bagi aku tak rugi kot....uhuhuhu


chipmunks ni pun mmg sah2 karton..tapi karton kat dunia realiti...so guys...mmg omputih ni terror tul...boleh nampak real je dari setiap sudut lakonan dlm movie ni..tak nampak mcm mende tu adalah mainan komputer....hebat...mmg hebat...sampai org melayu berduyun2 ke cinema nak tgk tupai ni...tupai ke tikus ek? ehehehe

tapi apa2 pun both my mdm suka sgt dgn chipmunks ni..sampai berebut buku chipmunks yang dapat free masa beli Big Apple melebihi rm25...patut aku leh dpt dua dah aritu..sbb mula2 kena melebihi RM30...tapi aku beli dlm dua puluh lebih, sipi2 je lagi nak rm30...cehh tul...skrg syarat baru melebihi rm25..huhhh...

11 comments:

Ain said...

sya, akak dah lebih 30 (tahun ni)...hehehe...

lagi banyak urat putus la kan...

ramai cakap citer avatar ni best, mau akak beli vcd cetak rompak satu nie...

nak masuk panggung, alamat mimpi la ngan si kecik tue... dia lak yg wat wayang kat dlm tue nanti...

kakchik said...

Salam Asha.
Kakchik belum tengok yang 2 di bawah tu. Yang Anaconda mula-mula tengok zaman matrik dulu (kalau tak silap la). Memang omputih ni sangat imaginatif dan dunia perfileman kita belum mampu lagi ke tahap itu. Tapi kakchik nampak dah ada beberapa genre filem yang makin baik seperti yang diterbitkan oleh Les Copaque (Upin Ipin).
Ada hajat nak tengok yang 2 lagi tu tapi beli VCD aje kot. Tak minat ke panggung dan kat KB ni pun ada satu panggung langsung tak pernah jejak.

@juera said...

jom tgk adnan sempit kt panggung plok..hehe..

Sharinginfoz said...

mesti seronok sakan tengok chipmunks kan...

Susah Ke Pengurusan Kewangan?????

Roti Canai 40 sen???

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
~aSHa~ said...

ain --> best kak avatar ni..kak kalo beranak ramai je kot byk urat putus...tapi beranak sorang bayi lelaki pun byk sgt dah urat putus

kakchik --> mmg real je kan omputih punye filem...kalo kakchik sebut upin n ipin..mmg bagi sy malaysia dah ada pencapaian jugak..mmg best..

@juera --> akak ko ni mana de masa nak pg wayang dah..aritu kebetulan anak dicuri oleh atuk dan neneknye..

sharinginfoz --> budak2 seronok la..tapi kita pun jadi seronok gak..menarik

~aSHa~ said...
This comment has been removed by the author.
mYpRecious said...

Tak soke oh cite anaconda tu.. Ular die giler katun.. keh keh.. pastu mcm giler tak logik.. anaconda mane ganas cam gitu.. pastu ular ni jenis tak reti kenyang lansung.. dh bape org die duk telan.. gile betul merepek die.. pastu asek duk ulang2 cite tu sampai 2,3 hari.. buhsan betul.. Tapoi chipmunks tu i loike.. hikss.. dah bnyk kali jugak kan chipmunks tu tayang kt HBO.. =))

tp avatar lom tgk lg lah..

gina marna said...

Anaconda....huhu geliiiiiiii

Avatar ni lom tgk lg tapi kalo Avatar kartun kat TV3 tu mmg minat abihs laaa...kui3.

kite nak beli gak Big Apple....geram tgk chipmunks...huhu bile ntah nak beli tatau.

ardinihumaira said...

Anakonda tuh macam muat makan dni je..huaaa..takot2..

Err..dni lagi la tak pnah tgk wayang :'( mana ada pawagam kat qlate..hu..

Beli cd je la.. Big apple je ada. Jco tak da cni..uw..sdih2

mama c'fa said...

hurmpp... avatar n cip muck best.. sgt la.... see la

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels