Thursday, January 7, 2010

bila kita jadi Nenek...kita nak berlipur lara ke nak suh cucu baca je blog kita ni..

tiba2 perkara ni muncul lak...sbb skrg ni seme canggih manggih kan....

agak2 korang la kan..bila dah jadi nenek nanti...korang nak tak berlipur lara dgn cucu cicit mcm nenek2 kita buat dulu masa kita kecik2? atau nak bagi link blog je kat cucu? suh cucu cari sendiri ar cerita kat dlm blog...contoh dialog yg bakal kita ckp kan kepada cucu:

cucu : nek, cite la ttg sejarah nenek dulu, nenek keje mana, nenek pg jalan mana, pasal papa n mama saya

nenek : cu, click je link ni http://mdm7781.blogspot.com , seme kisah nenek2, sejarah2 nenek dgn atok seme dlm blog tu, cu tgk sendiri la ye, kalo ada soklan cu letak kat ruangan komen, kalo ada iklan2 nuff tu cu jgn lupa singgah2 gak kat situ...kot2 ada iklan yg best ke, iklan wayang ke, cu pun leh tgk kisah mak bapak korang, dari meke lahir hingga la sampai belajo unibesiti, sampai mak pak korang kawin, sampai meke pun dah ada cucu kesayangan nenek ni ha...

korang rasa akan wujud tak dialog begini pada abad akan dtg?

/me nak jadi nenek dah ke aku ni? anak pun tak sekolah lagi...ehehehehe...

17 comments:

Didi Nadhirah said...

mayb waktu nenek dah takde lagi..nenek leh tinggalkan link blog..untuk cucu cicit nenek nanti

~aSHa~ said...

didi --> ehehe mmg nenek moden tul kan..

SuRayA^i. said...

haha, hebat2 nenek msih demand nk duit nuff~

iz-AnN عبداللطيف said...

aler...tak perlu tunggu kita jadi nenek la...skang pun nenek dah canggih manggis...dah ada fesbuk...hari2 ceting ngan cucu...tak ke zaman dah maju tuu...

Sharinginfoz said...

sangat possible.....yalah zaman teknologi katakan.... anyway bosan2 singgah le... dah click ur milo....

Thanks My Followers

~aSHa~ said...

suraya^i --> ehehehe nenek nenek..nenek kita2 tak mcm tu..kita la tu kot kalo ye nenek mcm tu

~aSHa~ said...

iz-Ann --> itulah skrg nenek pun dah canggih..tapi nenek skrg ni sempat tak buat ttg anak dia yg dolu2...dari lahir, amik gambo tapak kaki la, gambo jari la...ye ar nanti cucu nak tgk perkembangan mak pak meke

~aSHa~ said...

sharinginfoz--> ehehhe nenek canggih ke possible tu?

..nOj.. said...

nenek tu korg tujukan kt mak aku yg ari2 duk merepek kt blog lipislady tu ke? hahahha

~aSHa~ said...

hehehee bleh jd gak nojah

tapi nenek yg aku maksudkan itu kita yg duk cerita dari awal anak lahir hingga dah besar beranak pinak..

mak ko baru start tahun2 kebelakang ni..dulu2 dia takde buat..(dulu ada dah ke blog?)

nenek dlm ni yg cerita dari mula2 kawin la hingga dah dpt cucu, dan cucu tu la yg baca...

mean kita la tu kot..

aleen adela akoo ^_* said...

hahah!tertarek dgn ur latest isue neh.diriku jua ingin menjd nenek yg tegar intenet.hu3..
btw,i was jus visiting ur blog.cari shoutbox cam xjmpe je.hee

~aSHa~ said...

ai tak buat shoutbox..mcm berat je nanti nak bukak blog? tak gitu?

lin_cute said...

bagus gak idea tu....so lepas ni ayat2 kena lah tapis yer...kang cucu2 kita baca plak.....

~aSHa~ said...

lin_cute. --> ayat2 dlm blog kena gini ke

'kalo cucu nak tau, mama ko ni masa kecik sgt nakal...tgk la gambo di bawah, habis dia makan comot2 baju, nanti cucu jgn buat mcm tu ye'

gitu ke?

::Mamalyna:: said...

hahahaha...aku penah cakap ngan asben aku, agak2 lyna nanti besar bleh lagi tak baca blog aku nie...asben aku cakap, selagi server blog bukak, bleh jer baca...

~aSHa~ said...

mamalyna --> ehhe mesti lyna berbangga sbb dia byk menang contest kan...dia tu lucky sungguh

LYaFRINA said...

kihhh...kihhh...kihhh

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels