Monday, January 11, 2010

dap dip dup tgu pasal arini...bakal ada rusuhan ke?

berdebar2 plak nak tgu apa akan jadi arini...kan aritu aku dah bilang..n22 setiausaha pejabat bakal buat sumthing...see...perjumpaan dengan KPPA...uhuhu



tapi aku kalo n22 nak kan hak mereka..aku takmo kata apa2...ehehhe...meke senior beb...tapi kalo gred lain duk bising2..itu bikin hangin la mcm aritu..tapi thanx pada n17 yg lain sbb memahami kedudukan kami...mesti uols pun ternanti2 peluang untuk dpt posting guna sijil @ diploma @ degree masing2 kan? i know ramai antara n17 yg ada memegang segulung diploma atau degree...cuma rezeki takde lagi..tapi uols tak bising kan...thanx..kami doakan semoga anda berjaya suatu hari nanti..seperti perjuangan kami yg cecah 8-10 tahun kot..lama kan?

korang rasa mende meke akan buat kat jpa tu ek..ehehehe...kalo meke nak faedah gak dari pekeliling yg baru kuar..harap2 ttg kita dikekalkan..amin....korang dah buat sujud syukur? atau kenduri kesyukuran dpt n27?

gambar hanya hiasan semata2..

tuan/puan: harap jangan la salah paham...tajuk itu hanya la taktik penulis....harap tidak la mengambil serius apa yg saya ckp kan..kerana sy ni suka ckp secara gurauan atau bersahaja atau joke semata2..lolololololo.... xkan nak serius je kan memanjang...

25 comments:

Echa said...

biarla... memasing ada hak memasing... cam kita jugak.. ada keinginan yg nak kita penuhi..

tunggu keputusan harini.. kalau masih tak puas ati ngan keputusan.. teruskan la perjuangan tu.. cam yg pt(k) ni buat dulu kan...

~aSHa~ said...

echa --> betul2....tapi kalo senior berbunyi..kita diam je ar..ehehehe...tapi ye ar..meke patut gak dpt apa hak meke..bukannye meke suh kita ni turun gred balik pun..

LYaFRINA said...

waaaa... lya nk n42.. hehehehehe.. mgada-gada betulll.... N00 pon xdok.... hihihihi.. bilala leh msuk gov ni...????
msh mnanti jawapan y x pasti.....

LYaFRINA said...

SHa... kmarin tgk N3 pasal nuff tu.. tba2 arini.. dh byk n3 lain.. k lya t lps pndang.. @ something happen?? hahahahhaahah....
Sabtu bru ni lya x shat.. skit.. masuk ER... jd mmg x online lgsung.. tu jd conpiusss....

~aSHa~ said...

Lya--> semoga dpt terbaik ye utk keje gomen....lya ttg tu sha dah delete..kalo nak tau..nti kita cite belakang ni...ehhehee

LYaFRINA said...

OKEYSSS SHA.. WAITING U ym NYALA2.. HEHHEHEHE..lya pon ada nk tnya psl nuff tu.. mmg lya x tau ape2 pon lg.. hehehh(maluuunyeerrr)

**kami bdk bru blajar.... kalau salah tlg tunjukkn..

~aSHa~ said...

Lya--> nanti sha bgtau ye...ym susah skit skrg ni...lagipun ada keje sat...

..nOj.. said...

xpela derang pn nk juangkan hak derang gak... ape2 pn all d best tuk seme

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

harini kan perjumpaaan N22 dengan JPA kan. akak rasa tu bukan rusuhan la, tu perjumpaan JPA nak bagi taklimat mengenai kedudukan mereka.. mungkin lepas JPA dah terangkan serba sedikit, mereka berpuashati.. JPA mesti tau apa yang mereka nak buat.. mereka pun tau N22 lebih berpengalaman.. JPA tentu tak lupa jasa mereka .. semua ada hak masing2..

~aSHa~ said...

kak mimi..saje je tajuk rusuhan tu...eheheh mmg bukan rusuhan..akak jgn salah paham kak wei..ehehehehhe,,,itu taktik tarik perhatin je...

::Mamalyna:: said...

ermm..berdebau2 jugak nie...jgn plak jpa nanti duk dengar cakap makcik2 N22 tue tp tindas kita plak...harap tak camtue..

~aSHa~ said...

ehehehe...mamlyna n noj..harap2 tak ar...amin...tapi biarlah meke pun dpt faedah kan? sbb meke tu senior..tumpang lalu ye senior ku..

LYaFRINA said...

ok.... setia mnanti..lya pon ada keje.. tp dgn slumber g ronda2..hahahahah..

lin_cute said...

ler....apalah yang tak settle lg ni....tak sabo gak nak tunggu keputusannya ptg ni....takut kena tarik lek jer.....ye la kang ramai yang tak pues ati dek kerana kenaikan kita ni....harap2 tak jadi perkara yang di luar jangkaan kan...

~aSHa~ said...

lin --> harap2 takde di luar jangkaan..harap2 ada berita baik tuk mereka je...amin

ardinihumaira said...

Dni da pucat lesi tengok rusuhan. Baru malam td bersoksek soksek dengan umi tentang bom bom ni. Tamau la ada gencatan senjata kat malaysia ni. Gabra tol. Nak cubit akak dgn sepit ketam. Hehehe ;p

~aSHa~ said...

dni..mana ada rusuhan..saje buat tajuk gempak.uhuhu...perjumpaan biasa je ar...ehehhee

deusXmachina® said...

cis
ingat rusuhan psl isu yg tgh hot skg ni
eheheh

erk888.blogspot.com

deusXmachina® said...

cis
ingat rusuhan psl isu yg tgh hot skg ni
eheheh

erk888.blogspot.com

~aSHa~ said...

deus--> ni pun ala2 hot dikalangan PA gak ni...ehehe tapi bukan rusuhan maaa..

Jard The Great said...

seb baik bukan rusuhan, lega hati ai.. ehehe

SuRayA^i. said...

haha sis, x phm lg skali n17, n22 sume nh XD

~aSHa~ said...

jard --> thanx dtg ziarah dan letak komen...saje je tarik perhatian..muahahaha

suraya^i --> dulu KAMI PA yang ada diploma gred n17...tapi org lain yg ada diploma n27...so itu la yg kami perjuangkan..sbb kami ada dip...then skrg kami dpt naik gred yg sepatutnya...tq bertanya..n22 tu plak gred PA yg dari n17 naik pangkat menggunakan SPM dan lama bekerja...naik n22...nanti kalo keje kerajaan paham la dik...belajo habis2 dulu ye...

ardinihumaira said...

Maksud dni tajuk akak tntang rusuhan tu. Hehe. Tengok tajuk tu da rasa gabra ;p itu dni terhendap2 gak masa dok kat traffic light merah. Naseb baik masa ijaw dah siap baca. Kalo tak mesti kena hon. Hehehe...dni on9 pakai hepun ;p

~aSHa~ said...

ardini..amboi sambil drive tgk blog..uhuhu..drive elok2 ye..dont drive n blogwalking...palsapah baru n i..

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels