Tuesday, January 12, 2010

Kelas Piano

Bila orang bertanya pesal ko tiba2 nak belajar piano ni?

tak tahu nak jawab apa..tapi yang pasti aku minat...ye aku tahu banyak lagi kelas lain yang lebih berfaedah seperti kelas mengaji, kelas fardhu ain ke, kelas aerobik ke (aku join apa), kelas bahasa english ke, kelas bahasa mandrin ke....

dari zaman sekolah2 lagi aku mmg ada sedikit minat la music..tapi aku bukan pandai nyanyi pun...masa sekolah rendah, aku join kumpulan nasyid, masa sekolah menengah aku join kelab seni dan kebudayaan...menari2 lagi..nasyid pun ada gak..masa form 2, then masa kat uitm, aku masuk kelab seni dan kebudayaan gak...dan aku masuk brass band.....

so...pesal org hairan sgt aku nak belajar mende yg aku minat...ermm maybe aku ni makin tua kot....so sepatutnya aku pg la kelas mengaji ke, kelas fardhu ain ke kan?

actly aku nak mengaji...jiran aku ni ustaz dan ustazah lagi...aritu aku dah tanya..leh ke mengajar org dewasa, bukan aku sorang yg nak...ada la lagi 4-5 kerat...tapi ustazah tu kata nanti tanya ustaz...so dah berbulan2 takde lagi jawapan..tapi mereka setiap hari ada mengajar budak2 la...oleh kerana aku ni mak budak...payah skit la kot...

so tak rasa hairan lagi kan..pesal aku sedang belajar piano...dan insyaAllah bila anak2 aku dah agak besar sedkit dlm lingkungan 7-8 tahun..aku pun akan start hantar mereka..

tadi nak amik gambar kat kelas piano..tapi segan lak dgn teacher tu..ehehe...

aku dah belajar lagu i love u, if u hepi, twinkle, hepi besday....so lagu apa lagi ek leh aku belajar? bagi la idea skit....kod2 yg lain tu...aku pun tak bape paham lagu mende ntah...tapi aku kena la belajar..aku nak abis gred 1 dah..ye ye..tak lama dah lagi...

20 comments:

Aidi-Safuan said...

well, good luck!
dah pandai nanti buat la performance untuk bufday aidi-safuan. hehe

~aSHa~ said...

aidi --> lagu besday dah reti dik...bleh je..uhuhu

ardinihumaira said...

;-) best tuuu... Dni pon ada berangan tekan-tekan piano, menyanyi. Pastu suami terharu. Cheh...berangan tahap pelik dah ni. Piano tak da, maen pon xreti. Wakaka...kawen pon belum. Nak g masuk kelas gak la

ardinihumaira said...

Stain remover tu jenis liquid yang boleh tanggalkan kotor2 kat tempat mcm nylon pvc kat beg sofa ok la tu. Hehe. Tapi dni xda gambo. Botolnya mcm botol emeltzyoko tu.. Eh, btol ke ejaan. Kikiki..nanti dni beli dni ltak d blog. Bese ada kat tempat yang ada clorox, dan jenis2 yang barang basuhan tu :-)

LYaFRINA said...

wow.. greats....
sha blaja kat mana kelas piano??
xpela blajar apa y kt minat.. xsalah kn??
cam lya pndai main gitar sket2... tu pon just lgu happy birthday.. hua...hua....
abg lya dia pensyarah music.. kat kl dia ada buka kelas music. n dia pon ada tubuh band sendiri.. tp lya x minat dgn music y di bawakn...
slain tu dia ada buat lagu utk kanak2...

** sha, nyayi lagu slow2 y sesuai gna piano... cam...
" ku intai cinta dlm rahsia"
(mmg guna piano j lagu tu.. best...

~aSHa~ said...

Dni--> amboi berangan tahap gaban...kawin dulu ye...ehehhe...eh abis study tu dulu...tapi skrg nak belajo piano pun ok..nanti nak kawin leh suprise kan suami..nyanyi time kenduri ke...wahhh gempakkkk..

~aSHa~ said...

Lya--> kat berhadapan tunas manja..YAMAHA music....wah pandai main gitar..menarik gak tu..kat situ pun ada kelas gitar dan drum..jom ar together gether....

nti leh ar lya ajar gitar..tepi pantai...alerrr romantiknye

~aSHa~ said...

eh lya lupa plak....lagu yg kena main ni kebanyakkan nye english..cekgu tu bukan reti melayu sgt..

@juera said...

dh minat nk kte ape lg kn..minat msing2..adik lak ase nk msk kelas masak2 ni..abg kata lps kawen nnti msuk kelas msak abg ye..x yah bazir duit nk msuk kelas bagai..ceh!hehe

Mrs. Hakim said...

beb.. pada aku tak salah ler ko nak blaja n explore pe yg ko minat.seronok ar..aku pun teringin weh..dpt main piano lagu² lomantik utk suami di hari bestday beliau adalah benda yg aku slalu berangankan.erk,mahal tak dia punye yuran???kalu ko ada kat sini,musti aku pegi menimba ilmu petik piano ni dgn ko..aku mmg minat,and lagi satu aku teringin nak blaja main gitar..aku rasa minat musik ni menurun dari daddy aku ar..cuma petik organ jer aku sempat blaja,tu pun blaja sendiri jer kat umah..tapi gitar..ke laut..nak kena attend kelas gak ar..huhu

deusXmachina® said...

xslah pun blaja piano
apa salahnya mengembangkan lagi bakat muzik kita ye dok?

erk888.blogspot.com

~aSHa~ said...

@juera kelas memasak satu ilmu gak..

Mrs. Hakim....wah terharu aku ko meletakkan komen disini...tq beb...kat putrajaya takde ke? kelas aku just rm70 sebulan...seminggu sekali, setengah jam satu sesi..so total 2 jam je dlm sebulan..main music ni kena minat gak..kalo tak minat, tak leh jadi gak...so try ar cari...kat bangi ke...

deus --> mmg tak salah kan..pe salah gak seimbang dunia dan akhirat..ye idak?

..nOj.. said...

ambk la gambo ngan piano tu

~aSHa~ said...

selasa depan la semula ek..confirm bawak..tp nak transfer ikut mana gambo2 yg berlambak dlm kamera...kat sini tak leh kat laptop pun tak leh..kat pc lama kat umah je boleh..tapi pc udah jem teruk...

*Miss Geli^ said...

ko neh..memula ko prektis dulu ngan piano budak2 kecit tu...

best kan main piano..

aku rasa aku nak blajar main gitar...
aku lagi minat gitar

Ena said...

wahhhh!!!.. bestnyerrrr... nanti mesti leh nyanyi sambil main piano kan..
Gd Luck yeh!

~aSHa~ said...

miss geli --> ramainye minat main guitar..

ena --> tak reti nyanyi..suara ku terlalu merdu..jadi segan nyanyi..nanti siti nurhaliza tak leh cari makan..ehehehhe.....(sbnrnya nanti hujan turun tanpa henti)

LYaFRINA said...

oic...tau...tau yamaha music tu...
ok.. nanti kt jiwang2 tp pntai

my_zarra said...

asha, nk tanye. Sy bru je nk register class piano/keyboard. Tp kt uma xde piano. Sng ke nk catch-up klu xde piano kt uma?

fara said...

akak msk kels under yamaha music area mne?bper skng harge kels dy?

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels