Tuesday, January 26, 2010

Kisah Benar aku :laki aku pelawa besfren aku tido di Legend Hotel

Hot tak tajuk? korang rasa aku marah tak?

kisah ni bermula begini....teng teng teng...
papa MDM dpt la pg satu ceramah di Legend Hotel Cherating bermula selasa hingga rabu, dan satu bilik penginapan telah disediakan untuk setiap penceramah..uhuhuhu...

PART I

aritu (last week ye) papa mdm pelawa la aku...

papa mdm : sayang nak tidur kat Legend tak?
mama mdm : Legend? ala dekat je..malas la plak..malas nak packing
papa mdm : ok...xpayah la pg, kita pun mmg ada voucher free tu..nanti kita pg sama2 yang tu ye, amik cuti 2 hari...kita bercuti puas2 walau dekat sekangkang kera x 150 langkah.
mama mdm : ni ala2 dan konon2 2nd hanimunan la ye? (ceh hanimun guna voucher free...)
papa mdm : (sambil memandang gatai)...

PART II - Isnin

minggu ini, situasi di rumah

papa mdm : sayang, abang dah pelawa MISS X (kawan baik aku di ofis) tidur kat legend selasa dan rabu (SELAMBA KODOK TAK?) dah sayang tanak pegi, abg offer la dia
mama mdm : oook..elok gak tu..sian dia travel jauh (BAIK TAK BINI MCM NI? BAIK KAN) lagipun mmg malas la nak pg dekat sgt..lagipun dah pernah pg situ aritu...

situasi di pejabat,

mama mdm : MIss X, ko tidur la legend, laki aku dah offer tu
MIss X : ahahahahaha ko tak marah ke? (saje buat ayat mendidih okehhh)
mama mdm : tak ar...pegi la...nak marah buat apa (BAIK TAK?)
Miss X : itu ar aritu laki ko offer kat aku, (sambil gelak2).....bla bla bla

petang isnin

mama mdm : wei ko jangan lupa tidur je la kat legend tu ye...(WAH SIAP REMIND TU....)

ha apa korang rasa? adakah aku di manderem oleh Miss X itu?
aritu dia bagi aku satu bar coklat yang besar tau...wahhh suka gile hati aku.....

bermonolog sendiri : benarkah aku itu?

TO BE CONTINUED .......

31 comments:

Ieza said...

ini kisah benar atau rekaan semata-mata ni..cam x caya jer..baik hati2 asha..ti jauh perginya parah lak ti..

E.d.Y said...

biar betik??

@juera said...

i caye..i caye..

MRS. K said...

mandrem??

dizzydude said...

aiyakk!!ting tong kah..

Echa said...

ala... dia ajak tido otel yg sama.. bukan tido sesama.. hehehehe.. takpe.. takpe...

iz-AnN عبداللطيف said...

tido sama ker...

kawan ko laki ke pompuan...

ko kan nak dapat payung emas...lalala

Ena said...

alamak!!.. tp memandang to be continud.. so, ena x moo komen la.. cam saspen jer citer nie.. agaknyer Miis x tu bawak hb dier kot.. hb akak dok umah jer.. yer la dekat jer katernyer.. heh3x..
x kan penceramah nak wat hal lak kan!.. aper pon ena tunggun cerita seterusnyer la kak.. he3x.. eh!.. hu3x.. saspen.. saspen..

aisha wUtevA!! said...

aik??
mmg baik hati kalo cam nih.
tp kite rasa yg ENA komen tuh betol.
kan??

~aSHa~ said...

ieza --> kisah benar ni...kan dah tulis tu...

Edy --> betik tak betik..mmg betik ni

@juera --> u leh caye..baik kan i

mrs. K. --> kena mandrem ke?

oYa said...

jeng3x suspen2

~aSHa~ said...

dizzydude --> teng teng teng

echa --> pandai ko ye..

izan --> payung emas? mereka kawin kah?

ena --> alamak nak tgu episod seterusnye ke.....teng teng teng

aisha --> teng teng teng....next entry...

~aSHa~ said...

oya --> jeng jeng jeng jugak..uhuhu...

cIk JanNah said...

salam singgah,

laki u offer bilik kan?
hikss
bkn offer ngn tuan bdn skalik
kalo x, sure u da ngamuk~

hee
;)

zue @ annaleeya said...

alamak!!!! to be continued plak tuh... wat saspen jer...

LYaFRINA said...

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????....

Sharinginfoz said...

mari kita tengok siapa yang kena......

Jom Jimat Air

Jom Assam Laksa.. Sedap

ardinihumaira said...

haaaaa.... mulianya kak. bagus ni... :)

ardinihumaira said...

haaaaa.... mulianya kak. bagus ni... :)

Sharinginfoz said...

mari kita tengok siapa yang kena......

Jom Jimat Air

Jom Assam Laksa.. Sedap

Kniedaz said...

wah lau sehhh....mcm drama minggu ini nih...suspen2...lekas wat entry continue dia tuh...

aLoNg@Na said...

ko biar btol sha...
ko gimik je nih ek...tdo jer otel sama,bkn tdo sesame...pndai la ko..

tp xtau gak kn,kot2 mmg btol ko di'manderem'?....huhu

Sari said...

sha..harus dtggu part two ni..

Didi Nadhirah said...

ala....takde apa2 la tu

Ain said...

suspennya...

akak tunggu next episode baru leh komen...hehehe...

Zana said...

sedang menunggu part 2

~aSHa~ said...

part 2 otw....sob sob..kena amik mood dulu tk bercerita...kalo mood sdg kelam kabut..tak jadi cite..

Ninie Fairuz said...

aku tak sanggup baca!!! laki aku jauhhh!!!! uwaaaa....

~aSHa~ said...

ninie Fairuz --> uhuhu

gina marna said...

kwang3....sabo jer lahh....ai tau sapa miss X....yg menajdi idaman itu...kui3.

maype papa mdm nak ajak p hanimun yg x de voucher punye la tuu...errr kat impiana cerating leh?? ahakssssss

~aSHa~ said...

ehehehee

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels