Thursday, January 28, 2010

Kisah Benar Aku : Laki aku pelawa Besfren aku tido di Legend Hotel Siri 2

salam kembali...ada yang tertunggu2 entry ini..

entry ini mmg sengaja dilewatkan sehingga selesai sudah agenda ceramah2 di Legend Hotel tersebut..so senang cite..ini entry yg last bagi tajuk yang sedemikian...

watak miss X ini adalah perempuan solo lagi ye..cantik sgt...
(tapi anak teruna aku kata..atr Miss X dgn mama, cantik mama lagi, dah tu dia anak aku..sure la dia kata aku yg cantik kan? ko tanya la dia...atr Siti Nurhaliza dgn mama, sape cantik...ko dgr la jawapan dia..mmg sakit jiwa mendgr je, nak muntah dara pun ada....sbb dia akan kata MAMA CANTIK....tapi aku pun tahu jwpn tu saje nk menyedapkan hati mama ni...ada ke aku lagi cantik dari to' ti...tak logik tak logik)

ok ok mari kita mulakan drama swasta (wah intro pjg nye..)

PART III

pagi Selasa

Miss X : sha, aku tak jadi ar tido di Legend..(dgn muka sedih je)
mama mdm : pesal, period ke? moyok je....
Miss X : ahahahahaa....a'ah period....tak ar, abang aku ada hal...so aku nak tlg dia...aku tido umah dia je la...
mama mdm : lor rugi je la...takde sape yang tidur kat situ...
Miss X : apa la nasib aku kan...rumah tak jumpa lagi..ko agak2 dimanakah rumah aku
mama mdm : di rumah yang tuannye adalah kepunyaan ko...ahahahahaha..
Miss X : ek? siapakah itu? jeng jeng jeng
mama mdm : penantian itu satu nikmat...mesti dpt yang terbaik dari yang baik..amin
Miss X : amin.....bla bla bla

eheheeh itu je la penghabisan ceritanya....actly laki aku offer kat dia sbb dia travel pg keje jauh2...sejam gak perjalanan dari rumah ke pejabat...so bukan aku je yang kesian kat dia travel jauh2..dah le perempuan, malah satu jabatan ni kesian kat dia...dan kami satu jabatan ni jugak tlg pulun cari rumah sewa tuk dia...itula alkisahnye kenapa laki aku PELAWA tidur di hotel tu ye...bukan AJAK tidur sekali ok...ayat kat situ pelawa...pelawa tidur di hotel atas nama dia, sbb bilik itu tidak digunakan..

laki aku pun malas nak tidur kat situ..buat penat badan je nak packing barang..kalau ceramah kat kuantan pun dia boleh balik, ini kan pulak sekankang kera X 150 langkah tapi kalo anak kera, langkah dia kena darab byk skit la..dlm 200 langkah kot...kalo tidur kat rumah leh raba raba skit mana yang patut...chaitttttt....

thanx pada semua yang berfikiran positif....aku tahu semenye berhati bersih..sbb tu berfikiran positif..mmg takde apa2 pun..harap2 hingga ke mati...ehehe (dah le kami ni selalu bergurau ganas seperti contoh2 di bawah ye)

buat pengetahuan teman2..entry ini dipublish atas kebenaran pelakon2 drama swasta KISAH BENAR AKU...(kiranye entry lain tak benar la yek? eh bukan begitu...tajuk tu gimik je)...

dialog2 di dalam entry KISAH BENAR AKU adalah benar belaka,..tapi penulis terpaksa meng'cover' sedikit ayat2 yang kelihatan lucah dan lawak yang lebih kurang ganazzz sedikit...contohnye :


CONTOH 1

petang isnin
mama mdm : wei ko jangan lupa tidur je la kat legend tu ye...(WAH SIAP REMIND TU....)

sambungannya:

Miss X : betul ke ni aku bleh tidur di Legend, ko tak kisah ko tak nyesal?
mama mdm : betul la...esok kan turn ko (TAK KE LAWAK BAHAYA NI, nanti apa korang pk kan, kang ada plak yang amin kan tak pasal²....sbnrnya kami mmg suka berlawak BANGANG dan buat muka selamba)
kami : (gelak2)...

CONTOH 2

Miss X : itu ar aritu laki ko offer kat aku, (sambil gelak2).....bla bla bla

sebenarnya :

Miss X : itu ar aritu SKANDAL KO offer kat aku (sambil gelak2) bla bla bla...
mama mdm : bukan ke skandal ko jugak...muahahahhaahaha

actly ni ar yg kami guna kat ofis..'skandal'...walau aku laki bini satu jabatan...aku tak declare dia sebagai SUAMI aku dipejabat...tapi meke kata dia tu skandal aku...ehehehe...dan kenapa plak aku sebut itu skandal Miss X jugak, saje nak buat ayat menyakitkan hati konon2 nye kan (sakitkan hati sendiri)...ahahahaaa

SILA ABAIKAN KALO JIKA TIDAK BERAPA PAHAM.
UNTUK LEBIH MEMAHAMI mende la minah ni membebel, boleh la ke link sebelum ini http://mdm7781.blogspot.com/2010/01/kisah-benar-aku-laki-aku-pelawa-besfren.html

maaf kalo ada yang kata 'lor ini je ke'...ye ini je, tak baik pk bukan2,...ehehehee

pis no war k....
chow cen dol

16 comments:

aisha wUtevA!! said...

hahaha.
dah agak dah...

ish2 kalau betol2 konpem tade nama MISS X, konpem tulih 'pompuan tut' hahaha

~aSHa~ said...

aisha --> bukan takat tulish pompuan tut...tulih betina dah kot...ops terlebih sudaaaa...ahahaa

::Mamalyna:: said...

ada2 jelah ko nie...jadi bebetul baru tau, hehehhee

Ena said...

Hahahaa!!..
dah agak dah.. ni mesti gimik semate2 kan!.. lau x.. x kan la kak sanggup berkongsi cenggituw kan!..
hi3x.. memg kelakar.. :)

Zana said...

heheheh...sama la cam depa, dah agak dahhh
takkan selamber rock je kalau betoi kan...
seje je layannz..

ardinihumaira said...

hahahhhh akak ni lawak r.. meh nak cubittt

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

mama ~asha~ memang cantik

hehhehhe

Sari said...

haha...
klau kat opis akak word skandal tu dh kira ble bg smua terjojol mata n mulut pun mula buat muncung...ooo
papepun dpt miss x yg sekepala kira layan n ganaz la asha ni..heheh

Kniedaz said...

muahahaha...payah tak kalau hubby satu jabatan? xleh nak byg la..uiiish ganas sungguh melawaknye...

SuRayA^i. said...

sy x pikir kotor dkt tjuk entri..tp bile bc yg nh "kalo tidur kat rumah leh raba raba skit mana yang patut..." ceh sy da terpikir koto.. xbek tau sis nh. otak sy suci lg isk! =P

~ ReD ~ said...

meeeemang ganaz lawak sebegini..:D

~aSHa~ said...

eheheeh

mamalyna...tak baik tau pk gitu..

kniedaz ...ada senang dan susah satu pejabat ni...ada best ada tak...ada baik dan buruk..kami hilangkan stress keje dgn melawak ganaz...ada yg melawak pasangan sejenis la..tapi takde pun..

suraya ... suci ek...ye le tu..ehehehe...pis

yg lain2...ehehehhee...pis no war ek...

zue @ annaleeya said...

dah agak dah.. xkan la asha sggup kongsi kan... he3.. chaittt... mintak dijauhkan lah...

Ninie Fairuz said...

hati2..gurau2 gak..me ada kenalan experience bermadu dgn officemate taw.. :D

Ain said...

ada-ada jer la sha nie.....

jangan amalkan selalu bergurau benda2 mcm ni, bahaya....

mintak dijauhkanlah ya....

gina marna said...

ai x pk bukan2...hehe

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels