Tuesday, January 5, 2010

Pesal laki = Suami ni ek...

pesal laki ni ek...(laki di dlm cerita ini bermaksud suami ok)...

laki korang ada tak mcm ni...susah tul dikejutkan kalo dah tertido di ruang tamu...tension tau...bikin amarah jadinye...kemain le payah nak dikejutkan...kang jirus air kang..dia declare kita derhaka ar plak, huhh...abih tu...separuh tenaga dah den kojutkan ekau ni...

yg kemain geram nye la kan...kalo kita suh layan anak...cepat je tertido depan tv..last2 anak yg tlg layankan dia...ha amik ko, kalo anak terduduk atas muka tu kan..sape suh tido depan tibi kan...tapi kalo dia tgu channel kesukaan dia 811 ke 812 ke atau 813 ke...wahhh segar bugar...nyampahhhh tul.....siap sampai 3 pagi pun ada, kdg2 4 pagi...huhh itu mmg patut la tido luar...luar umah ye...lg senang...

cuba la bayang kan ek...kalo time dolu2 (baru kawin)...amboi kemain....zaman masih berhanimun...pantang disentuh time tido...ada la adegan 18sx...skrg? cehhhh....ello bukannye aku kejutkan tu aku mau 18sx tu..aku ni nak suh tido kat dlm bilik..leh ar aku kemas2 skit ke kat ruang tamu tu...atau lebih kemas skit nak berckp..kan elok tido kat dalam bilik semua....adehhh...ni kang kul 4 pagi tersedar baru nak masuk bilik...cehhh...den bukan nak 18sx ye teman2...tapi den ni takut anak tu jatuh...ye ar kalo dia ada sebelah, dia cover sebelah aku cover sebelah..ni idak...kalo aku tau dia mmg dah nak confirm tido di luar je senang...aku letak anak dlm katil dia, biar la sempit berhimpit anak berdua tu, janji ada pagar...kan senang...

for ur info anak aku pernah jatuh tau..kes gini la..bikin amarah aku..kalo aku tau dia tido kat luar sampai pagi...sure aku alihkan anak posisi lain...



gambo? gambo mende nak letak....takkan gambo dia dgn air liur basi tu...pagi nanti dia bukak blog ni kang....dia kata aku menjatuhkan kehenseman dia yg tak hensem tu...

17 comments:

zack zukhairi said...

'feel' tido kat ruang tamu dengan 'feel' tido kat bilik tak sama abgi orang lelaki...kena tau tu. :p

@juera said...

x de pengalaman lg la bab ni..ish x tau la nk komen..x tau..x tau..ngehx3..sje nyampuk..kih3..jgn mare ye kak..hehe

~aSHa~ said...

zack --> kalo tido kat luar rumah @ pagar, lagi best tak 'feel' nye?

~aSHa~ said...

@juera --> takpe...leh tgk pengalaman kat adik2.... ke abg2 sendiri ke...meke suka tak tido luar?

..nOj.. said...

boifren aku kalau agak nk tdo ngan aman dia pasti terus lari dlm bilik, tdo luar sure kena pijak2 oleh anak dara... xpun tiba2 hot wheel jatuh atas muka... hahaha

::Mamalyna:: said...

hahahaha....aku paling tensen bila sanggup duk tunggu channel 811 tue...asikler berebut remote astro ngan die...nasib baik lyna tak reti nak rebut remote lagi...

iz-AnN عبداللطيف said...

ko gitu sha...ex tunangan aku plak merangkap somi aku tu...pantang lepa, pasti terlelap...yang aku amarah sangat...amarah yang tak berkesudahan, asiklah tv nengok dia...kekadang sampai jam 3-4 pagi...tu sib baik aku selalu terjaga malam si irfan nak nyusu...kalu idak???huwaa...takdelah aku nak merasa bil elektrik dibiayai oleh kerajaan itu...hoh...

~aSHa~ said...

noj --> boifren u tu sama la dgn skandal ai ni..kalo terduduk di buntut anak dara yg suka memanjat dia kang..amarah plak...

~aSHa~ said...

mamalyna --> aku pun berebut sambil muncung mulut...anak aku suka kalo dia tertido..sbb dia dpt remote...dan suh aku plak tuko tuk dia 613...so bila turn aku?

~aSHa~ said...

iz-zan tulisan jawi --> aku pun tak pernah merasa free ni...kalo betul2 tgk tibi takpe la jugak..ini tidak..tibi tgk dia...mmg amarah

@juera said...

mjwb persoalan akak td..ehem2..abg adik yg no. 2 tu ske sgt tdo ats sofa smbil tv melihat nya smpai ke pagi..haha..yg abg sulong plak suka tdo lam blik..x pnh tgk tdo luar..adik lelaki yg kecik tu lak ske tdo lam blik jgk..tp kdg2 tdo luar gak psl ngantok sgt ler tu..tp klu kejut adik suh tdo lam blik jap je dia bgn trus msk blik..

umilia said...

klu bf sblh aku ni tgk tv mmg tv yg sll tgk dia..pstu klu aku kjut dia tak bgn aku biar je la dia tdo atas kapet nipis tu.nnti yg sakit bdn dia la kan..yg aku tdo sdp atas tilam empuk ngn ank2 aku..pstu da pg buta br dia sedo sndri n msuk blk..hahahaha..takyah nak pk sgt jah..biarkan je dorg tu..hehehe...

~aSHa~ said...

laki laki ni mmg tak bersyukur kan kalo ada tilam nikmat yg tebal tu..nak gak tido atas toto atau kapet nipis tu..ermm ye ye padan muka meke, bior badan sakit..tapi bgtau awal2..senang aku nak cover anak2 aku...

LYaFRINA said...

waaa... x sempat nk tgl komen cni..dh kuar ksimpulannya.... td dh baca,, tp xsempat nk ltk komen cz buat keje dulu.. alih2 bru nk tgl komen dh ada publish n3 susulan......

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

~aSHa~ said...

lya--->tiba2 arini idea dtg mencurah2..ada je mende nak cite...

esok agaknye dah takde cite...ehehehhee

intansalmah said...

AKU MMG SOKONG 800% PSAL CUAMI2 YG SUKA TIDO LUAR SBB NUNGGU CHANNEL 811,812,813 TUE...SBBNYE,,,LAKI AKU PUN SAMEEEEEE...GERAMNYE AKUUUU...SMPAI TKLEH NK TGK CHANNEL LAIN,,,ADE GAK TNGIN NK BOM JE TV TIME 2 TAU....PD SAPE2 YG T MISS ATAU KURENG ARIF CHANNEL APE 2...LU PK LH SNDIRI...TK RELA I NK STORY KT CNI TAU,,,BIKIN BENGKEK JE,,,,HHHEEEHHHEEE...

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels