Monday, January 18, 2010

saya kan abang.......

waahh entry ni tertangguh sejak 13 jan aku dah draf...sgt lama...sbb masalah gambar..ini seme gambar2 lama sahaja...kamera tak leh dipindahkan lagi gambar2 nye...

bulan2 ini aku nak publish gambar2 anak sahaja..kalo boleh InsyaAllah...

ini adalah gambar2 mereka berdua..time meke gaduh2 tak sempat plak nak amik...

gambar ada yang kecik ada yg besar...ehehehe..ini sbb ketuaan aku ni...yang tak reti2 nak cari mana tempat nak edit jadi besar..hek eleh...apa la minah ni..bukan susah pun..masa upload tu ko tuko la setting image size tu...ye ye aku tau..aku ni hampir dimamah usia dah ni...tak perasan..mata pun tak bape clear...
oklah jom tgk gambar...layanzzzzzzzzz
"abang kena la jaga adik kan? doa mama harap² abg danish leh jaga baby ye....janji sayang?"
gambar masa baby lahir takde ye..sbb abg danish mcm tanak langsung tgk baby..just tgk gitu je...dan terus lompat2 atas katil...mcm sedikit jeles je teruna tu..uhuhuhu...dia just sebut 'baby, baby' lepas tu terus main...
lama kelamaan dia mcm leh terima gak...walau dia nakai yakmat..dia tetap sayang baby dia...

abg sayang baby tau..
meh abg danish pangku baby..beratnye..

jaga baby sampai tertido kat buntut baby..uhuhuhu...

kiss baby skit...(baby dlm stroller)

naik kuda2..ehehehe..(gambar tidak memuaskan harap maklum)

nak sayang baby


uhhhh beratnye baby ni....


baby jgn sedih2...tgk mickey mouse tu...abg danish satu, baby satu...satu sorang ye...
tima kaceh abg danish....sayang abg danish


jom tgk mickey mouse sama2...

cuba baby tgk bayang2 abg danish buat ni...

jom tgk sape tinggi...confirm la abg danish yg tinggi.

ke mana abg danish, ke situ baby nak ikut, walau abg danish tu nakai...masa kat cerating...nak mandi takut kononnye..

baby smile ar...tgk abg danish hensem kan...
tgk skit...boleh?
dan



"mereka berdua adalah hasil kerja kami ye" ops...ini bukan kata2 lucah ye..

*

*

*

papa mdm : peluk skit boleh
mama mdm : taraaaaaa........

mama mdm : nak peluk,peluk je la..yang ada tangan penumbuk tu buat apa....sib baik tak kena muka yang ala2 erra fazira ni (sila jgn uwekkk beramai2 ye)
papa mdm : ala, bukan kena pun penumbuk tu...tepi je
mama mdm : yg pg amik gambo kami tgh bergaduh ni buat apa




mama mdm: dah dah...snap semula..sy nak masuk dlm blog muka sy ni...

papa mdm: huhh bergambar la sorang2..tgk bola tampar lagi best...

mama mdm: mmg nak amik gambo sorang2 tadi...huhh (tanak mengalah ok)

pesal gambar2 akhir baru besar....sbb mama mdm baru tau mcmane cara nak tuko size gambar...ahahaha..

22 comments:

aLoNg@Na said...

aku suka nengok gbr budak 2 beradik ni..seme gbr cute jer..nmpak kn keakraban dorang wlupun kdg2 xmenang mulut time dorang gaduh....dorang la racun dorangla penawar..xgitu...

pehni proceed baby gurl plak la..hehehe

gbr papa n mamanya pn aku suka..yg tu bkn akrab dah tu....hahaha

~aSHa~ said...

ehehe proceed proceed...leh sepasang mcm aku...seronok gak..walau time bergaduh tu..rasa geram..time gaduh aku pegang hanger tau..tapi tak sampai la lagi ke kaki dia...tapi kadang2 sampai gak...skit2..ehehehe...

mmg betul...mereka la racun dan penawar...mereka la jantung dan hati aku..

papa n mama tu..mmg gitu..ada je nak bertekak itu ini..ahahah

LYaFRINA said...

waaa... montelnyer sara masa kecik yer.. hehehhehehe.. ada ank sepasang.. best la kn???
sha, rmh sha kat maner erk?? nk p serbu ni... hihiii..

**sapo tukang ambik pic sha n suami tu??? waaaa caya sama lu laaa....

Ain said...

sha klau awak pegang hanger akak lagik dasyhat, pegang rotan woooo... besar plak tue....

tapi belum pernah rotan tu tersentuh kulit dia, akak acah2 jer....

kalau ketam tu selalu la merayap kat badan dia.... gerammm wehhh!!!

tag menjawab yang tak tahan tue... memang nak kena dan carik pasal sungguh....ehehe...

papepun, kalau dorang takde rasa sunyi jer...

betapa besar maknanya kehadiran dorang kan....

Ain said...

sha, laju betul awak wat entry, jenuh akak ngejornya...huhuhu...

anyway...enjoyyyyyy

ardinihumaira said...

Adu... Kiut bangat. Cubit kam...

~aSHa~ said...

lya ---> dlm kuarters kerajaan ni ha..meh leer singgah..tapi bgtau awal2 ye..nak sorok2 dulu bantai2 busuk..muahahaha

kak Ain --> walau mama ni garang..kasih mama tetap abadi..tak sanggup nak rotan kuat2...kak sy draf entry ni lama dah..begitu gak yg lain2..buat kat umah..kat opis (opss kantoi) susah skit nak buat...bos nampak..ahahaha

dni --> meh la cubit...kat sini je kami duduk ni ha..

Didi Nadhirah said...

comel tul tgk gelagat abg ngan adik loving tul

merahjamboo said...

hee sweetnya entri ni!!!;)

xoxo
pja

LYaFRINA said...

HAAA...SERIUS K??? KUATERS KERAJAAN KAT BATU 2 1/2 TU K???
WAA..DKTNYERR KITA.. ABG LYA PON BRU J PINDAH SITU... ISH..ISH..ISHHHHHH......

**NUFF:- Handy Manny

mama c'fa said...

wahhhh fmly bhgia n ceria lg....huuhuhu

go la ke www.cameronpremierhotels.com.my/rosa/index.html

.:fyzz:. said...

wah wah bahgianya danish n damia..n papa n mama..mmg complete set dh...aku kagum ..ko kata even danish very noty..tp dier ttp love her adik very much kn..yer la sapa tak sayang adik kan..

emmm aku rasa ..aku pun dh complete dh.dh ada anuar sbg suami ..ada sufiya ..anak aku..kan kan...bukn apa..my opinion la zidah..bila org kata ..complete set family msti ada baby boy semua tuh kan..yes ..aku akui..tp kalau cam parents aku..adik badik aku semua pompuan..so camner tuh..takde laki..so aku rasa in the future even aku dpt baby girl pun..aku bersyukur..emm betui tak..
emm tp klau dpt baby boy..pun alhamdulilah..semuanya terima janji sihat kan..
eh panjang nya karangan aku nih..hehe

SITI said...

salam perkenalan...jom tgk baju baby..murah2

SITI said...

salam perkenalan...jom tgk baju baby..murah2

..nOj.. said...

karangan pjot adelah sgt panjang dimana2... heheh bg aku pun complete set tu x bermakna kena ade anak pompuan dan laki. anak sorg pn dh complete rasenye...

Kak anie said...

salam asha...alahai...comel2nya anak you...seronok ye...macam anak2 akak masa kecik2 dulu...sepasang...diorang ler teman berbual...teman bergaduh...seronok tgk diorang kecik...

~aSHa~ said...

didi n merahjamboo n mama c'fa --> thanx ziarah

lya--> bukan situ, disini..ehehe

pijot...---> betul tu tak semestinya complete set kena ada laki n pompuan...complete tu cukup ar suami isteri dan ANAK2...kalo takde anak..nak ckp family tu tak complete gak ke? itukan rezeki...pinjaman semata2...nanti sian plak org yg berkahwin lama..takde anak, dan org kata hidup dia tak complete..maybe kasih sayang mereka lagi COMPLETE dari org yg ada anak2 ramai ni..tul idak?

~aSHa~ said...

siti --> ok akan sy terjah...

noj --> kasih sayang yg mengcomplete kan apa sahaja

kak anie --> thanx ziarah....seronok kan time meke ceria, time meke bergaduh..aduih...uhuhuhu

.:fyzz:. said...

nojah..ha ah kan baru aku pasan...kalau ada hadiah utk pengomen terpanjang..aku rasa aku la menang hahahaha..back to stori..jidah..benar kata ko tuh..and of course kata2 nojah tuh aku setuju..sbuah family sudah sempurna bila ada suami ..ada isteri dan anak..tk semestinya ada ramai anak baru la complete family..cth cam tok aku la..dier ada mak aku je (ank tuggal la katakan..) emm tp kalau dpt extra baby itu adalah bonus..tp betui kata ko tuh zidah..kesempurnaan family terutama yg tak ada anak..(cth kawin dari thn 70an hinggan la skrang thn 2000 an..masih takde anak..tp munkin kasih sayang mereka melengkapkan keluarga yg dicipta oleh mereka..tp tuh la sunyi la takde anak..wey panjangnya essay aku nih...heheh

deusXmachina® said...

cute miut anak akak ek
kim salam kt dorang
semoga dorg terus layan band chipmunks
erk888

~aSHa~ said...

pijot --> sy vote tuk komenan terpanjang

deus--> ye ye mereka akan terus dilayani band oleh chipmunks..ehehe sweet tul kata2 itu...

next entry ada instruktor koir kenit

~aSHa~ said...

pijot --> sy vote tuk komenan terpanjang

deus--> ye ye mereka akan terus dilayani band oleh chipmunks..ehehe sweet tul kata2 itu...

next entry ada instruktor koir kenit

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels