Posts

Showing posts from February, 2010

Kenapa Saya Kurang MOOD update Blog?....

Image
kenapa saya kurang hapdate blog?

kerana saya berangan nak dpt ANUGERAH KHIDMAT CEMERLANG tuk tahun lepas, 2009....boleh ke mcm tu? boleh kan?

berangan dan berimpian boleh menyebabkan kita berusaha dan berdedikasi untuk mencapai cita2 itu

saya takut dgn update2 blog ni (walau sy buat autopublish) tapi ada yg salah anggap sy buat time kerja...uhuhu (kadang2 tu ada..kalo dah terlalu freeeeeee) tapi sy mmg buat autopublish...nak kena tulis ke kat setiap entry...ini entry autopublish...dan sy kena tulis jam berapa sy taip...gitu?

atr dialog bakal-bakal penerima APC 2009 untuk Setiausaha Pejabat dari lain2 jabatan ye....

~asha~ : aku takde mood nak update blog skrg ni...sbb skrg ni ada pencalonan APC...aku bakal dpt ni (alalalalallala....nada riak + bongkak = tak sedar diri)
cikgeli : aku pun sama, bakal dpt APC ni.. :)
~asha~ + cikgeli : ahahahahahhaha
~asha~ : kalo kita update blog, kawan opis baca...kantoi la kita...sure nama kita ditarik balik...baik kita berdiam diri buat masa ni...sebelum ahl…

Jom kita Terjah Blog nOj

baru-baru ni cik gelitelah mengupdatekan blog kawan sy tu nOj...

tq cik geli...ayaat ayat yu mmg power root ar...tapi jgn lucah2 tau katblog diatu...

betul kata cik geli..buat masa ni biarlah 'setan' yg bermaharajalela tu kembali ke pangkal jalan......ada ke setan yang boleh kembali ke pangkal jalan? ada kot...manusia yg berperangai spt setan..

amboi cik dah...sedap mulut hang kata org berperangai setan..... mulia sgt ke hang tu???? opssss
tak setan ke kalo ada 'busuk hati' dlm diri...dan mengenakan org lain? bukan setakat kena biasa2 tau....ini sampai nOj saya tak mampu nak suapkan nasi...ada sekali tu dia msg...

'aku tak dpt nak makan apa2 pun..tak leh masuk langsung ke dlm tekak, kalo dulu, aku la juara makan'

kalo korang jadi sy penerima msg tersebut...apa yg dpt korang jawab? mesti jawab

'cuba la makan skit, nanti lemah sgt.....'

kalo tak jawab mcm tu tapi lebih kurang tu ada lah kan? kan ? kan?

owh maafkan sy kalo sy emo di hari jumaat....tak baik...

ampun …

Hadiah dah Terima?

Kepada semua Followers Bertuah bagi sesi CAbutan Bertuah MDM 2010....anda semua telah terima ke bungkusan dari saya? sy dah pos 2 hari y lepas...maaf di atas kelewatan...keadaan kesihatan yang kurang memberangsangkan...


Sekian, terima kasih.

Sekadar renungan bersama ya...

(mungkin anda telah terbaca di mana², tapi entry ni sekadar ulangan...kadang² kita terlupa, so pe salah sy nak buat ulangan kan? sy dpt pun dari emel bukan dari mana² blog ye..)


o Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal itu, jawab Baginda SAW, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

o Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan daripadanya 1,000 kejahatan.

o Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah SWT.

o Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

o Apabila lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu te…

Siapa nak kursus aritu?

kepada kawan2 yg bekerja kerajaan siapa nak berkursus kat sini bulan 3 aritu? sila angkat kaki.....

sila emel ke saya yee.....lupa ar....lagipun ramai..mana la den nak ingat...

emel ke azrisha03@yahoo.com..... skrg sdg pangey tuk bulan 3....

kursus protokol dan etiket sosial..ramai mintak aritu kan?

terima kasih...

Kenduri Kendara Sedara mara

Image
cite yg ala2 basi bagi aku.... last three weeks kot...kami pergi 2 buah kenduri sepupu aku...ermm dah besar masing2...dulu hingusan lagi..main teng teng, main kejar2....main pondok2...la ni semua dgn pasangan masing2 la nak main itu bagai kan? ye idak? budak2 ni kepanasan...tgk je org...ntah apa mereka fikir, tapi yg aku tau...berpeluh2 mereka aritu..... bila jumpa 2 pupu @ 3 pupu yg tak kenal, maka mereka mengasingkan diri di belakang kerusi...malu kononnnye... then ptg sabtu selepas kenduri di atas (maaf gambo pengantin terlupa plak den nak amik) kami terus ke putrajaya...tempat jatuh lagi dikenang, inikan plak tempat ku jatuh cinta buat kedua kalinya...(opsss kedua kali ke? betul la beb) bukan pertama ye? ehehehehe biarlah rahsia...jeng jeng jeng... (abg oi jgn marah dgn paragraph yg ni, kalo yu marah ai delete la...ai tulis CINTA PERTAMA DAN TERAKHIR, OKEH??!!)
GAMBO KEK dulu ye adik adik....setiap kek ada gambo pasangan pengantin... beza la skit kenduri di kampung dan di bando...lagipu…

Perlumbaan Kapal Selam Yang Menakjubkan

Image
NAMPAK TAK ...? TAK NAMPAK..? Memang la tak nampak ... nama pun kapal selam ... wakakaa kakak kaka..!!!!!!! dah.....p sambung buat keje/tidur/blogwalking/study....

AKU TAK POS LAGI HADIAH

KEPADA PEMENANG2 CABUTAN beRTUAH mdm 2010...aku mmg tak pos lagi hadiah2 korang...sorang je aku bagi by hand..sbb dekat sekakang kera x 50 langkah... kepada ECHA...anda tak bagi lagi alamat anda..yang lain sy dah ready nak pos...tgu anda je ni..tak kesian kah kepada pemenang lain? ehehehheehe...tq ye echa....

Semoga dia sentiasa diMurahkan Rezeki

Tahniah kepada kawan aku yang bakal mendapat anak ke-3....murah rezeki anak dia ni..... Ramai dah ni org kata ko murah rezeki....hari jumaat wei...hari keberkatan...semoga tabah hadapi liku2 menjadi ibu yg benar2 ibu...skrg ni ramai sgt ibu moden kan...ehehehee...bekerjaya...... TAHniah dari aku.. ucapan ringkas sebelum ke kedai...tak sempat nak fikir...

Kerja Kosong

sy memerlukan pembantu rumah tempatan. ciri-cirinya :

1) berusia 40 tahun ke atas
2) ibu tunggal @ andartu
3) org susah
4) rajin dan pengemas
5) sihat tubuh badan

sy serius nak cari pembantu tempatan ni...tapi bukanlah muda..uhuhuhu....tapi bukan la terlalu warga emas, nanti susah nak bantu sy....

kami mula2 bercadang nak cari org tempatan yg mmg susah dan mendapat bantuan dari Jabatan Masyarakat..kami ada bertanya2 gak...tapi kebanyakan mereka ramai anak,...so susah la nak tglkan anak2...kalo mereka ada anak dlm sorang ke 2 org..boleh duduk sekali...sy tak kisah..maybe sy bleh bantu skit2 dari segi pembelajaran...

niat kami ingin membantu dan dibantu...skrg ni kalo husband outstation agak sukar sy nak ke kelas piano...sy terpaksa meminta bantuan pengasuh anak sy...

sy juga tak sempat nak sidai kain time pagi2...walau ada dobi sendiri, sy tak sepenuhnya anta ke dobi,.....oit tuan dobi pun bayar sendiri tau...ehehehe....xkan percuma kan...bih tu sape nak bayo bil air dan api?

insyaAllah sy tida…

Dini's Giveaway!!!

Image
tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 March 2010
jom JOIN cabutan bertuah dari adik yg sy baru kenal, dari pantai timur gak ni...ramah tamah org nye....cute lak tu...pandai menjaga kecantikan...

Tidak Dapat Aktif Berfacebook

ada ke perkataan berfacebook..kalo takde..kita adakan je la ye...

maaf la kawan² yg aktif berfb...aku tak dpt nak terlibat sama...sbb kat sini.....telah diblock....

harap kawan² yg update gambo di sane..dpt la kiranya update di blog sendiri yang ada...boleh hambar pacar yg hina ni dpt lihat...hina ke? tak hina kan kalo tak berfb...ehehehehe...lagipun hamba pening la kat sane...terlalu byk nak bukak serentak....tak tahu nak approve kawan dulu ke..nak tgk dulu ke kawan tu sape ke atau nak tgk dialog masing2 kat home fb tu....

setakat ni aku tau korang ada tag2 aku....komen2 kat tag gambo2 tu...aku dpt tau melalui emel je....uhuhu.kalo aku bukak pun kat umah....mlm2...tapi mana sempt sgt...nak mandi je amik masa 15 minit..sbb nak tegangkan mana yg patut....nak buat senaman kemutan lagi..ehehhehee

Petua Seterusnya, Mengecilkan Lubang Tut tut...

Image
akak ni mcm ni bajet bagus je kan..nak bagi petua2....mcm la akak ni amalkan sgt...tapi akak amalkan jugak tau walau tak la serajin mana....tapi ada tu tetap ada...kadang kadang...ehehehee
ok ok...mesti ramai2 yg tertunggu2 (ramai sgt ke? perasan tul cik dah ni)
entry ni bukan la khas tuk org yang dah berkahwin sahaja ye...sesuwei jugak dibaca oleh org awam..ye ar korang ada isteri, bakal jadi isteri, ada kawan2...ada kawan2 yg bermasalah...tak gitu? so pe kata kita share..mana tau leh rapatkan 'hubungan' kemesraan somi isteri....ehehehee
ok jgn duk membebel lagi..org bukan nak baca yg bebelan tu...
gini ye puan2, kalo anda sudah berkahwin..so perkara biasa la kan...mesti la anda tidak seperti anak dara dah....tak kira la belum beranak ke tak kan.....yang dah beranak lagi la kan...tapi yang tak beranak pun leh amalkan what....
anda hanya perlu senaman semasa anda duduk je....eheheheh...camne ek? mudah sahaja...masa time keje kat opis ke, time makan pun boleh...tak caye? percaya la…

PETUA UNTUK MENEGANGKAN PAYUDARA @ TETEK...

ESKLUSIF BAGI YANG DAH BERANAK DAN MENYUSUKAN ANAK2 YE...BUKAN NYUSUKAN BAPAKNYE....OKEH?

entry ni bukan la khas tuk org dah berkahwin sahaja...tapi leh jugak kongsi dgn pembaca di kalangan bujang....ye ar korang pun bakal berkahwin dan beranak pinak jugak kan..dan bakal menyusukan bapak opssss sori tertulis plak, takpe boleh di strikethrough kan perkataan tu...bakal menyusukan anak2 jugak kan...

PETUA yang saya amalkan...teng teng teng...malu ai...bluekkkkk malu ke benda..normal la tu kan.....ye idak...

petua nye :

--> kalo anda mandi dengan air panas, masa bilasan terakhir tu hang amik la air dari pili yang bukan panas tu..yang sejuk2 tu...so jirus2 la ke tetek tu...bila rasa sejuk...terasa kulit2 tu menegang tak? terasakan...nak cuci muka pun terasa tegang dgn air sejuk....tapi kalo air pili tu tak la sesejuk mana...hangpa leh guna air sejuk dari peti ais...betul ni akak tak tipu..tapi akak jarangla amalkan yang ni...tapi pernah la sesekali dua satu ketika dulu...skrg kat rumah baru…

Sila Berikan Nama untuk Cabutan Bertuah MDM 2010

Image
KLIK LINK DI BAWAH... SENARAI NAMA FOLLOWERS BERTUAH MDM 2010 ~STICKY MODE~ 10 Feb 2010
sekian kalinya aku fikir semasak2 nya...aku rasa aku akan buat cabutan bertuah...sebab cadangnya nak bagi kepada follower yg ke 77 dan 81 bersempena dengan tema nama link aku ni...tapi oleh kerana bila aku kira dari belakang....org lain, kira dari depan pun org lain..lagipun tak adil la pada yg menjadi follower nombor satu hingga 76 tu kan? sbb tak tersenarai...so abaikan aku kata nak ikut nombor bertuah...

So selaku meraikan hari lahir kedua2 anak saya, murahlah hati saya ketika ini membuat satu cabutan bertuah untuk para followers...

so guys...syarat2 untuk menjoinkan diri untuk Cabutan Bertuah MDM 2010 nye adalah :

1) Terbuka kepada semua bloggers tak kira lelaki ke perempuan;

2) Buat 1 entry khas bertajuk Cabutan Bertuah MDM 2010;

3) Letakkan banner di atas di dalam entry dan di sidebar, link kan ke entry ini

4) Mestilah dan wajib jadi follower blog ini (sebab nak bagi hadiah untuk follower kan);

5) Tari…

Tag by Cik Geli

tiba2 rajin plak buat tag...actly byk dah yg ai hutang tag ni..dgn lya dgn kak ain...ai buat slow2 ye teman2...

1) First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
mama mdm jumpa papa mdm masa inteview nak jadi setiausaha pejabat..uhuhuhu...eh silap dulu pembantu tadbir kesetiausahaan, kat SPA...time tu papa mdm kata...dia asal dari pahang....chaittt....

2) Love at first sight?
tak kot..time tu aku dipinang org lain..ahahaha..dia plak ada gf katanye.... love at ber sight2 kot...opssss....jawapan bahaya...

3) Who is he when the first time you met him?
masa tu dia kerani je, jadi urusetia pengambilan steno

4) How long it takes for him to ask you out for a date?
ermmm beberapa bulan kot...

5) First place dating?
kat umah kakak izan...caye tak? time tu melawat arwah ayah dia kat umah kakak izan..ye kan izan...time tu la first dating....ehehehhehehee...

6) How he proposed?
'jom kawin' dlm kete....gitu je....tak romantik langsung kan....huhhhh ....tapi mcm lain je....gitu ke bang?

7) Special date …

BELAKANG TABIR

Image
ni mlm kelmarin...time nak cabut...(tapi time ni aku pun tak siap tulis lagi...sbb tulis semula)

tgk, kalo tak main2 si mdm1 ni tak sah...2 kali dah buat rokok

jgn jadi perokok dah le ye..awk tu gegirl...tak sesuwei bebenar...
gaul gaul....sambil rebut2...

tgk lepas pegang gigit plak..uhuhuhu mcm2..

gaul ye abg danish


yg dia ni mmg susah skit nak snap gambo...tak reti nak kaku tangan tu..kamera mama ni cap ayam je...tak leh snap yg gerak2 bagai ni...


susah kan...

ni habis dibuka semuanye...

ni masa mula2 nak cabut dulu..kertas bapak la besar...tak muat mangkuk tu..tu yg ubah letak dlm bakul...bleh gaul2..kalo guna mangkuk kaca ni..mmg tak leh gaul2...

yg ni mlm tadi aku siapkan.....papa mdm tlg gulung2kan....

yg dah pangkah tu dah sedia bagi ye puan puan cik cik tuan tuan


ha yg ni sempat aku snap gambar yg cabutan kedua tu

PEMENANG : Followers Bertuah bagi Cabutan Bertuah MDM 2010

Image
adalah saya dengan segala hormatnya ingin mengumumkan para followers bertuah bagi Cabutan Bertuah MDM 2010 mereka adalah (dah nampak kan kat atas?) 1st LisaVsKhusairi
2nd eCha 3rd @juera 4th
CiKMin

5th
aNaK-aNakKu

6th
NurUL + NoRDin

dan ada tambahan hadiah Misteri
(actly nak buat 2 hadiah misteri yg ke 77 dan 81, tapi penyertaan sampai 80 je)
AiNHany



akhirnya berjaya jugak buat cabutan pada mlm tadi....
so biasa la kalo dengan budak2...kecoh je..lepas satu, dua, tiga empat lima hingga semua nak cabut...tapi aku amik yg 6 terawal je...sbb aku tak mampu nak bagi semua kalo mdm dan papa mdm cabut semua....selagi tak angkat mangkuk tu selagi tu tak reti2 nak stop cabut dan buka kertas2 tu......uhuhuhu

oh ye...dari bakul besar..aku dah tuko kepada mangkuk kecik..dari kertas yg aku tulis dulu besar2...sudah bertuko kecik......sbb tu take time..sbb tulis semula dan aku tak tulis la yg dah tersenarai pemenang sebelum ni.....

KEPADA SEMUA YANG BERTUAH SILA BERIKAN ALAMAT ANDA KE azrisha03@yahoo.com

TAHNIAH KEPADA…

Siapakah ....

Image
Siapakah orang yang sibuk? Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s Siapakah orang yang manis senyumanya? Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman. Siapakah orang yang kaya? Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini. Siapakah orang yang miskin? Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta. Siapakah orang yang rugi? Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan... Siapakah orang yang paling cantik? Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.. Siapakah orang y…

Pengumuman Followers Bertuah Sesi Cabutan Bertuah MDM 2010

Image
pertamanya saya memohon maaf kerana tidak dpt umum lagi..sbb tak cabut lagi...uhuhu...
malam tadi anak sy tido, sy plak tak sempat siapkan tulis nama di atas kertas dan gulung2....nak buat masa kat opis sgt la tidak sesuai..so sy cuba buat kat rumah,lagipun kertas2 kat rumah, tak leh guna kertas ofis.....ptg smlm plak ada latihan netball...papa mdm plak baru balik outstation....byk yg terkejar2 gak smlm...

maafkan la sy ye....tapi sy tulis akan buat selepas 10 Februari 2010 kan..tak semestinya 11 Februari kan?
ye sy tahu...ini alasan biasa kepada semua penganjur...ops bukanperli...tapi tuju kepada diri sendiri......tapi alasan ni benar2 alasan....
nti sy publish semua gambar2 ye....thari ni ke sy cuba balik rumah...transfer gambar ke pc, tapi nak cabut tu tetap kena tgu kedua2 mdm....

cow cendol ...pis

eDIsi poNTEng Tepi Pantai plak...

Image
"bila diberi berpeluang berposing..." actly ada editor majalah jbtn nak gambar2 kami....kumpulan KOir so kami pun apa lagi....AMIK PELUANG...kebetulan ini bukan dihari bekerja yg sibuk ISNIN - KHAMIS... so santai....

Tinggal 1 jam - Mencari 2 lagi penyertaan utk Hadiah Misteri

Hanya tinggal sejam lagi masa dan tarikh tutup CABUTAN BERTUAH MDM 2010. ...tepat jam 1 am..maka sbrg penyertaan tidak diterima...sy mencari yg bertuah ke 81 ni.......uhuhu misteri menanti anda..


jom join http://mdm7781.blogspot.com/2010/01/sila-berikan-nama-untuk-cabutan-bertuah.html

letak je komen dulu kat sini janji sebelum kul 1 am ye..lepas tu buat la entry..pagi esok sy check...malam esok sy cabut...tata.....

amcam..ada gaya budak ponteng sekolah tak?

Image
bila aku tgk gambo ni balik, aku rasa mcm budak2 kolej ponteng sekolah je (perasan jadi budak sekolalh lagi...uhuhu) ala budak2 nakal je... apa plak korang pk... adakah mcm gangster atau pemonteng kelas atau apa ? jgn korang kutuk bab gigi aku yg besar 2 tu udah...ahahaha...yg lain2 diterima...

Dunia pentas lakonan

dunia ni pentas lakonan bagi setiap manusia...setiap org ada kehidupan sendiri, ada cerita sendiri, ada memori sendiri, ada impian sendiri, ada suka duka sendiri...lumrah kehidupan....

'we are the hero of our own Story'
betul idak? betul lak kan...nak tgk hero terjun ke mana akhirnya...tgu la di hari pembalasan kelak...hero ke syurga atau ke neraka...itu semua Tuhan yang akan adili...tapi siapa yg menentukan? kita sendiri..kita yg corakkan kemana arah tuju kita..ye apa2 terjadi Qada n Qadar, sy setuju...tapi andai kata kita di takdirkan buat jahat...tak boleh ubah ke? boleh kan kan.....itu semua atas pemikiran manusia itu sendiri...yg baik dtg dari Nya..yg buruk dtg dari diri sendiri..pesal ek manusia selalu menyalahkan pada Qada n Qadar dari Nya'....nak salahkan yg Esa ke sebut mcm tu?...

im not profesional to talk about this (ceh sipiking konon)...but i need to share with readers..share, discuss, or giv me some advice if needed....

bila sy resah..sy akan lebih suka berckp d…

Khas - Blogger We Care Adik Ammar

Image
Ini adalah special n3 untuk Adik Ammar. Adik Ammar adalah pengidap sakit jantung (PDA) yang akan menjalani pembedahan pada 22/02/2010 nanti.

Beliau amat-amat memerlukan bantuan dari kita semua bagi mengumpulkan kos perubatan bernilai RM15000.

Semoga keprihatinan kita semua dapat memberi secebis harapan buat Adik Ammar untuk menikmati kehidupan yang lebih baik dan sihat satu hari nanti.
Pleasse hulurkan bantuan anda untuk beliau. Kisah lanjut mengenai Adik Ammar boleh dibaca di sini.

Bantuan paling mudah untuk semua lakukan boleh lihat di sini.

Sumbangan juga boleh dimasukkan terus ke akaun ibu Ammar di Akaun Maybank sebagaimana di bawah:

Azmaniza Mohamad Kamal - 514093114912 (Maybank)

NOJ SEDANG SAKIT TERUK

aku baru pulang dari rumah noj....rasa penat sgt badan ni..tapi tak dpt nak tido lagi...ntah pesal..mata tak leh nak tido lagi ni....tapi mmg ngantuk dan letih....

semalaman aku di rumah noj...

korang tahu ke NOJ kenapa skrg ni? dia sdg keGERINGan...SAKIT TERUK...tapi tidak boleh dihantar ke hospital...SAKIT MISTERI yg sukar diketahui puncanye...sampai kul 4 pagi aku dirumah nye semalam..tapi bukan dlm rumah...aku tidak dibenarkan masuk melihat dia...aku duk luar rumah bersama beberapa teman yg setia dengan dia walau duk luar je (seramai 15 org duk bertapa dan menungggu kat umah dia)...setia sampai ke pagi...nak jenguk jenguk pun tak nampak bayang dia..mereka berada di dalam bilik...

yg ada dlm rumah dia hanya NOJ, laki dia dan 2 org pengubat perubatan tradisional...

dengar dari desas desus dari kawan2 yg berhampiran disitu mengatakan sakit tu berpunca dari SINI

cerita selanjutnya selepas ini ye..mata sy tak leh tahan dah ni...dah terasa nak lelap dah...

Pernah tak dapat emel mcm gini?

CONTOH SATU:

From: Mr. Abrahim Kadish Sent: Thu, February 4, 2010 2:54:34 PMSubject: Can You Help Me Execute This Business?

Dear friend,

I am the Manager in charge of Auditing section in a Bank in Burkina Faso, Africa. I need your urgent assistance in transferring the sum of ($18 Million) immediately to your account. I will send you full details on how the business will be executed and also note that you will have 30% of the above mentioned amount if you agree to help me execute this business.

Thanks:

CONTOH DUA :

From: Alpha Mohammed Sent: Thu, February 4, 2010 6:54:25 PMSubject: PLEASE READ AND REPLY VERY URGENTLY.
PLEASE READ AND REPLY VERY URGENTLY.FROM THE DESK OF MR. MOHAMMED ALPHABILL AND EXCHANGE DEPARTMENT, BANK OF AFRICA (BOA) OUAGADOUGOU, BURKINA FASO. Dear Friend, In my department we discovered an abandoned sum of $ 22.6 m US dollars (Twenty two Million six hundred thousand US dollars). In an account that belongs to one of our foreign customer who died along with his entire f…

DIA BENAR2 BUAT AKU SANGAT MARAH...

Image
aku rasa aku nak saman je noj tu...(sbb dia buat tekak aku membengkak)

dia buat aku hot giler arini...dah le smlm mual²..arini mmg bikin2 hot tul...

ko tgk entry ni http://nojj.blogspot.com/2010/02/kenapa-saya-suka-balik-umh-mak-saya.html

dan tgk gambo ni...ada sambal tempoyak, gulai ikan patin....tak ke bikin aku sakit hati...bernanah dah ni..ko tgk lagi ikan goreng tu..kalo cicah dgn tempoyak bapak bestnye...

lantak la dia nak marah aku copy gambar dia ni...tapi aku benar2 sentap hingga ke dada dah ni...tgk tgk dada aku..besar dah ni..sbb ko la buat aku sentap sgt.. (harap kawan2 yg lain tidak la hairan dgn entry ni..dia tu kawan baik aku so, so maksud amarah ni bukan la bermaksud benar2 ye...kang ada org kata aku bermusuh plak dgn kawan blogger...ahahaha)

bukan Pemalas tapi tak rajin je

Image
sama je la tu kan maksudnye...pemalas dan tak rajin...huhhhh

arini tak tahu la nape...mood nak berblogging, update, blogjump ke..kurennnnnngggg...

rasa penat lagi kot (penat cuti hari wilayah aritu).....mende la penat sgt tu kan..bukan buat mende pun...oi oi...ada tau...keje ada tau.....ehehehe...tapi tak la menimbun sgt...

tapi ntah nape..arini satu hari rasa nak muntahkan je segala isi tekak ni...mengandung kah? opsss...tak kan kot...tapi ai tak pakai protectOR apa2 ye...alalallalalala....

tapi terasa segala isi perut ni sampai ke tekak dah..cuma tak keluar je lagi...kentut2 pun byk kali gak...keluar angin bagai...aduiiiii....berangin kot...kena urut best ni...

maybe arini rasa mcm terkejar2 je....kerana

1) pg klinik check anak - mdm1. -- dia kena anzema (ye ke ejaan gini)
2) latihan koir
3) tgk draf artwork bil kedai dobi
4) buat keje ofis of course la (tapi arini byk tul kena hubungi org tuk buat appointment..ni yg buat rasa nak termuntah kot, sbb kadang2 ada PA tu...kadang2 PA ni takde...…

papa buat kat mama boleh?...

(copy paste dari emel sendiri)

Terkedu…!!!! Itu saja satu perkataan yang mengambarkan perasaan aku saat aku mendengar kisah yang diceritakan teman. Aku tidak mampu untuk berkata, marah tak mampu aku zahirkan, tapi sedih yang teramat rasanya..

Kisahnya :

Nini bekerja disebuat pusat asuhan dikawasan elit yang kebanyakkannya didiami orang melayu dimana pusat asuhan yang menempatkan anak2 golongan bijak pandai dan dah tentunya juga berada. Pusat asuhan yang bagus, system yang teratur, disiplin yang baik. Malah bagusnya majikan Nini menerapkan nilai2 pendidikan Islam sedari kanak2 ini kecil lagi.

Dari peringkat bayi hinggalah prasekolah, terdapat lebih kurang 50 org semuanya anak2 jagaan mereka. Semua berjalan lancar hinggalah pada satu hari, mereka menerima seorang ahli baru, kanak2 lelaki berusia 4 tahun. Daniel namanya. Kecil tapi teserlah ketampanan wajahnya seiras wajah siayah. Di pusat asuhan itu juga ada seorang budak perempuan berusia lingkungan 3 tahun, Norish yang juga sangat comel d…

ho ho ho aku kembali ni

ceh tajuk mcm la ada org ternanti2...uhuhuhu

wah agak lama jugak aku tidak menulis ni..maklum la 1 feb hari wilayah kan..so kena la cuti..uhuhu (apa kena mengena wilayah dgn aku ek).....

bila bercuti...sepi sungguh la blog ni..hingga nuff pun sepi....opssss....

nanti aku akan terjah sorang2 ye...baik followers..baik blog list yg dah update...so aku terjah...tapi take time skit...sbb ptg ni ada latihan koir....baru masuk keje dah mcm2 agenda ni....