Wednesday, February 3, 2010

bukan Pemalas tapi tak rajin je


sama je la tu kan maksudnye...pemalas dan tak rajin...huhhhh


arini tak tahu la nape...mood nak berblogging, update, blogjump ke..kurennnnnngggg...


rasa penat lagi kot (penat cuti hari wilayah aritu).....mende la penat sgt tu kan..bukan buat mende pun...oi oi...ada tau...keje ada tau.....ehehehe...tapi tak la menimbun sgt...


tapi ntah nape..arini satu hari rasa nak muntahkan je segala isi tekak ni...mengandung kah? opsss...tak kan kot...tapi ai tak pakai protectOR apa2 ye...alalallalalala....


tapi terasa segala isi perut ni sampai ke tekak dah..cuma tak keluar je lagi...kentut2 pun byk kali gak...keluar angin bagai...aduiiiii....berangin kot...kena urut best ni...


maybe arini rasa mcm terkejar2 je....kerana


1) pg klinik check anak - mdm1. -- dia kena anzema (ye ke ejaan gini)

2) latihan koir

3) tgk draf artwork bil kedai dobi

4) buat keje ofis of course la (tapi arini byk tul kena hubungi org tuk buat appointment..ni yg buat rasa nak termuntah kot, sbb kadang2 ada PA tu...kadang2 PA ni takde...huhhhh...dia buat air kopi tuk bos dia kat pantry kot)

5) latihan bola jaring (ikut hati malas dah, tapi aku ni jenis tak suka hampakan program org yg memerlukan sokongan rakan2 sekerja) tapi bagus gak sukan ptg2 ni...at least leh hilangkan perut yg muncit ni...buruk sgt dah wei...


im not superwoman...


terasa letih badan..tapi ku gagahi jua...dah la lama tak makan dnhans...uhuhuhuhu jimat sehhhh...so tak yah la beli mende tu buat sementara waktu yang tak berapa nak kaya lagi ni..kalo dpt duit nuffnang riban2 leh gak beli dnhans...amin


muka pun naik jerawat dah...huhh pesal ntah..byk lak tu..jadi remaja balik kot...chaiitttt...perah santan tul...


maaf la ye entry ni merapu n meraban...sbb nak hilangkan rasa loya ditekak ni...tak kuar2 lagi isi tekak ni...makan limau cina yg tokey sabun bagi tu pun byk bijik dah...tetap rasa mual2...


oh ye maaf kalo sy tak terjah balik blog kawan2...yg rajin singgah menyinggah sapa menyapa, tag mengetag...sy akan terjah menerjah kembali, slow2 buat tag2 bagai....tapi spt sy ckp tadi....arini mmg takde rasa selesa lagi nak terjah2....blog tuk LucKy draw anjuran sendiri pun lewat dah sy update2...jgn bimbang ye kepada yg menyertai tu..nama uols ada dlm list....dont wori b hepi yaaa....cuma tak letak kat entry tu je lagi...sblm 10 feb sy akan buat (kalo panjang umur)

mdm2 : so mama, takde la adik ye?

mama mdm : xde xde...jgn nak memandai buat spekalusi liar..nti ko yg tak puas bermanja...mau?

(ini dialog rekaan semata2 ye)

13 comments:

nurKN said...

hehehe..sensitif tul ayat prgnncy tu ye sis..slalu klu ibu2 nih mst trse cm sentap jap klu ckp prgnnt ker? ye la bkn pe bb yg sllu ckp cmtu psl still trauma time brslin dulu..xpun di zmn kltihan yg amat bb mlyn ank yg tgh dok ligat..alahai..

nurKN said...

lupe nk bgtau..dh tgkp mr potato kt nuff akk..jemput le ke my primry home..http://rezekiknenterprise.blogspot.com..blognuffing ssma k..heeee..

deusXmachina® said...

mana leh malas2 blogging kak
erk888

LYaFRINA said...

samala... 2,3 arini bz dgn kje.. nk klik nuff n update blog pon xde msa.. just time nk balik kelmarin k luang msasa sket... hehehehe..

~aSHa~ said...

nurKn --> mmg tgh liat nak berpreknen anak tgh lasak n ligat ni...penat berdouble2 nanti...
ok ok...akan diterjah..tapi nape klik kat name tak leh p ar..

deusXmachina --> tgh cari mood ni dik

lya --> mood takde mari lagi ni..

Zimah's Depart said...

zidah..ko mkn multivitamin la..sure bertenaga..x lesu..

::Mamalyna:: said...

gidah, tertiba ada lekat? camno?

@juera said...

baby kecik g..x kn ade lg kot..hehe..tp anak tu kn rezki..ok ler tu..ptg ni maen bola jaring yer..hehe

..nOj.. said...

alhamdulillah. rezeki la tu. tetiba je? hahaha

iz-AnN عبداللطيف said...

kalu lekat ini tahun giliran ko...maknanya tahun depan giliran aku???owhhh tidak...aku pun bukan superwomen wooo...

Ain said...

danish sha ada ekzema ya...

sama ngan sarah akak.... sebamed jer boleh pakai...huhuhu....

lawak jer sha nie, dlm takde mood nak blogging tue sempat jugak update blog ya...

ardinihumaira said...

akak... dapat potato je ... huhu...
kak... kalau ada ekzema kan... kena cari ubat yang ada kandungan shea butter ^_^

lin_cute said...

alahai cutenya adik.....dah boleh lg satu tu zidah....

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels