Monday, February 22, 2010

Kenduri Kendara Sedara mara


cite yg ala2 basi bagi aku....
last three weeks kot...kami pergi 2 buah kenduri sepupu aku...ermm dah besar masing2...dulu hingusan lagi..main teng teng, main kejar2....main pondok2...la ni semua dgn pasangan masing2 la nak main itu bagai kan? ye idak?
budak2 ni kepanasan...tgk je org...ntah apa mereka fikir, tapi yg aku tau...berpeluh2 mereka aritu.....
bila jumpa 2 pupu @ 3 pupu yg tak kenal, maka mereka mengasingkan diri di belakang kerusi...malu kononnnye...
then ptg sabtu selepas kenduri di atas (maaf gambo pengantin terlupa plak den nak amik)
kami terus ke putrajaya...tempat jatuh lagi dikenang, inikan plak tempat ku jatuh cinta buat kedua kalinya...(opsss kedua kali ke? betul la beb) bukan pertama ye? ehehehehe biarlah rahsia...jeng jeng jeng...
(abg oi jgn marah dgn paragraph yg ni, kalo yu marah ai delete la...ai tulis CINTA PERTAMA DAN TERAKHIR, OKEH??!!)
GAMBO KEK dulu ye adik adik....setiap kek ada gambo pasangan pengantin...
beza la skit kenduri di kampung dan di bando...lagipun ini kenduri sepupu prempuan aku..yg tadi kenduri sepupu lelaki aku...simple je la....

CANTIKKKKKKKKKKKKKKKK dan aku jelessssssssssssss
mcm kat singgah sane bak mahligai...serius terpegun aku....
(gambo gelap sbb kamera cap kuda)

ha tu dia gambo sepupu perempuan aku tu...dia ni kembar sebenarnya...adiknye dah kawin dan ada baby boy dah.....

ini uncle uda kepada mdm2....masih BUJANG (amboi tulisan all caps tang bujang tu....pesal? SAJE SAJE)...eheheheh
mdm 1 : jom baby, kita jalan2...tgk tempat mama n papa dating dulu...
mdm 2 : papa nak turun, nak ikut abg danish

mdm 2 : sini ke papa n mama dating, abg danish?
mdm 1 : ye la kot...jap abg danish try teroka tempat ni..

mdm 2 : ye ke mereka dating kat masjid putrajaya dulu ni?
mdm 1 : entah la baby, mcm tak percaya jerk..
mama : oit oit...mama tak dating sini, mama n papa benti solat je kat sini...ada ke dating kat masjid...mama dating nun kat atas bukit tu..sambil joging....tgk putrajaya dari atas...lagi best...ada teropong kat sane...
(dialog2 adalah rekaan semata²...untuk menghilangkan rasa boring den nak upload gambo sahaja tanpa cerita)

27 comments:

{ e'mie } said...

comel sungguh anak2 ko ni..esok anak2 aku pun akan macam ni..rapat kan...berjalan dua orang ni macam kembar...seronok..

iz-AnN عبداللطيف said...

wahhh...abang de masih bujang???ishh...

Kniedaz said...

ahaha..kniedaz kalau g ipoh pun tunjuk kat budak berdua tu tempat2 kami ber'dating' dulu...

Ieda Al-Habsyi said...

cantik lahhh pelamin tuhhh!!! suka sangat tengok, wawawa sape yg bujang smart tuh, ngorat skit, ekekek!! :) ngorat utk adikku, huhuh!! :)

.:fyzz:. said...

yer la zidah noh..dh raya cina cuti per semua msti byk kenduri..aku pun ingt aku dlu pun masa majlis persandingan buat time raya cina gak...
oo abg de hg still single yer..dh 35 kan thn nih..hai masih mencari yer zidah..hg patut iklankan ciri2 gadis yg hg nak kt blog nih..hihks..
comeynya anak2 hg zidah..tmbah baby suka tgk dier dresing cam tuh..cam anak omputih..so cute mute

ezzati said...

wauuuu..cantek la pelamin tu..

Zura said...

pelamin dia cantik...colour putih

LYaFRINA said...

mak oiii.. punya la grand majlis tu.. i pon sgt2 jeles tau,, ni y mbuatkan rase mbuak-buak d hati utk bsanding smula.. akn ku capai impian ku ini... hehehhehehe....
(gambo studio pun jd la.. asya pgapitnya)...

**waa.. comelnya si mdm 2 tu..mancung mcm mamanya hidung tu.. ssh btul nk tgk pic MDM ni... skala skali bru timbul.. hhhehehe

lin_cute said...

bestnye dah dapat sepasang....kiut miut anak2 ko ni....

~aSHa~ said...

emie --> si baby kuat makan, danish tak bape....tu yg danish pun hampir2 baby dah...eh silap...baby hampir2 danish dah..

~aSHa~ said...

izan --> ish tak ish la....hang dah kawin..hang la tinggal kan dia...lalalalala...tiba2 jek...

ieda --> ngorat ngorat..adik mu umur bape...meh kenenkan

~aSHa~ said...

kniedaz --> anak baru kecik kan..dah tjk..mcm meke paham...nanti bila dah besar skit lagi..kita tjk lagi...

~aSHa~ said...

fyzz --> ehehhe...a'ah masih mencari..memilih sungguh dia tu..kalo aku kenenkan je...sure tak kenan..majlis ni masa 31 jan...time tu izan takde...hanimunan kali ke3

~aSHa~ said...

ezzati + zura --> kalo masih single meh la buat mcm tu...ai jeles tau...dah le dia buat kat dewan di putrajaya...huhh.. (xpe jeles2...dia sepupu je)

aLoNg@Na said...

cantik siut pelamin tu..lgi cantik la adik teruna ko tu..cantik ker?..encem la..hehe....mcm pak arab jugak ler....ko pun cenggitu..dh ank beranak pinak tu ek..

nti aku publish gbr danish at same place jugak ngn abg danish tu ek...

~aSHa~ said...

along@na --> itu abg aku wei..aku adik dia..uwaaaaaaaaaaaaaa ni ko kata aku tua la yek? uhuhuh


ok ok publish ye....

gina marna said...

jeles ke tgk pelamin??? nanti ajak papa mdm sanding time anniversary....kekeke.

~aSHa~ said...

gina --> sgt jeles....pelamin ni cantik yakmat...ntah bape riban habis tu...tapi takpe ar..mama n papa dia byk duit...

E.d.Y said...

pelamin ti nice giler

SuRayA^i. said...

sis, mnarik gile kek tu..comel~

Ain said...

pelamin tu memang cantik gilerrr....

ardinihumaira said...

huargghhh... ternganga dni.. turut jeles okay. jeles 14 juta point tujuh kali dari akak.. huhu.. dni kenan la singgahsana begitu.. awww

~aSHa~ said...

edy --> kalo bujang masih sempat nak buat pelamin anganan gitu...

suraya --> yg ni teruja makanan plak..tapi mmg comey...akak tak comey ke? ehehehe

kak ain --> uhuhu kalo kita nak naik pelamin gitu...kita buat time anibeseri ye..

dni --> cantik kan...dni masih berpeluang mengejar nye...mmg mcm singgahsane...terkezuttttt akak time tu....makan pun tak selera...sbb jeles....sbb dulu tak sehebat mcm tu...ahahah (ayat tak kador diri tidak sekemampuan begitu)

A N A K - A N A K K U said...

heheheh trgt dedulu rajin g putrajaya, dh kawin nie bila ajak jerk mesti dia katenyer x sihat...

SuRayA^i. said...

kekeke, sis mmg comel pun..hot mama lg XD

Ain said...

sha, kalau buat time anibesary bukan kita jer yang naik, ngan anak2 sekali tumpang sekaki....hahaha....

mau roboh pelamin kita tu kan....

~aSHa~ said...

ehehehee...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels