Wednesday, February 17, 2010

Petua Seterusnya, Mengecilkan Lubang Tut tut...

akak ni mcm ni bajet bagus je kan..nak bagi petua2....mcm la akak ni amalkan sgt...tapi akak amalkan jugak tau walau tak la serajin mana....tapi ada tu tetap ada...kadang kadang...ehehehee

ok ok...mesti ramai2 yg tertunggu2 (ramai sgt ke? perasan tul cik dah ni)

entry ni bukan la khas tuk org yang dah berkahwin sahaja ye...sesuwei jugak dibaca oleh org awam..ye ar korang ada isteri, bakal jadi isteri, ada kawan2...ada kawan2 yg bermasalah...tak gitu? so pe kata kita share..mana tau leh rapatkan 'hubungan' kemesraan somi isteri....ehehehee

ok jgn duk membebel lagi..org bukan nak baca yg bebelan tu...

gini ye puan2, kalo anda sudah berkahwin..so perkara biasa la kan...mesti la anda tidak seperti anak dara dah....tak kira la belum beranak ke tak kan.....yang dah beranak lagi la kan...tapi yang tak beranak pun leh amalkan what....

anda hanya perlu senaman semasa anda duduk je....eheheheh...camne ek? mudah sahaja...masa time keje kat opis ke, time makan pun boleh...tak caye? percaya la wei...akak nak terangkan ni dengan penuh jujur fatonah ni....

semasa anda duduk di atas kerusi la senang cite....anda hanya perlukan buatkan senaman kemutan...bagaimana ek kemutan? anak dara tak paham ye? ala kemutan ni ala2 korang nak tahan kecing la...korang buat kemutan ni selama 10 - 20 saat, kalo makin lama saat tu makin elok...dan ulangkan beberapa kali sehari...tapi nak lebih berkesan..buatlah 100 kali dlm sehari atau sebelum 'projek'....ehehehehehe mudah tak? sgt mudah...

dan untuk lepas bersalin...lagi syok wei buat senaman ni..selain dlm mengecilkan lubang tut tut dgn cepat...ia boleh mengempiskan perut...perasan tak kalo kita cuba membuat kemutan ala2 tahan kencing ni..perut pun main peranan kan? perut pun kempis la jugak skit2...sbb ia membantu...ia akak tahu perut akak tak kempis dan cantik ala2 model terkenal...tapi perut akak ni la melahirkan anak2 akak tu....ehehehee (tanak mengalah okeh)...ni akak rasa nak preknen semula nak amalkan petua ni..sbb akak pun lewat dpt petua2 ni....kalo lepas bersalin tu..kalo hangpa buat dlm 40 hari sepenuhnye...perghhhh wa ckp lu..mmg cun la....apa2 kalo kita nak amalkan elok 40 hari kan? itu sunnah kan? so mari la try...40 hari ye?


tak perlu korang nak beli apa2...akak ni pakar perjimatan ni....ececeh ceh...(kalo laki aku ni mau perli aku sat lagi.....dia kata eleh jimat sgt....tu beli dnhans tu pekejadah kan....itu dulu, sempat beberapa kotak je...tak sampai pun belas2 kotak, tgu la sat lagi dia perli apa...smlm dia perli dah...huhh sib baik akak period tau...teng teng teng) <---ini bukan lucah tau..ini gurauan semata2, kang ada yg klem blog akak ni berlucah lucah plak....


gambar? ada gak yg bertanya gambar payudara kat akak sebelum ni by sms dan ym...jawpaannye...gile hape...aku nak tjk payudara aku...tak yah tjk pun korang dah nampak kan ketaraaan nye....uhuhuhuhuhu chaittt...kalo entry ni pun nak bergambo sure kena tutup dah entry ni...alalallalalallalaa

korang bayang sendiri je la ek...tata...

(akak ni tak paham pesal komputer ni tak leh enter2....akak dah enter dan save bagai...pesal ek? kat rumah yg smlm yg autopublish okeh je....ni buat akak tension, kalo tension baik buat senaman org kata...akak buat skrg jugak) pls tlg akak yg dah agak tua dgn dunia blog ni..




rasanye dia nak sorang model duduk ar...baru jadi enter2 ni...huhhh, tapi korang jgn bayang bukan2 kat gambo akak di atas ni..akak ni suci murni tulus mulus tau.....chaitttt....akak di atas tu mmg selalu perasan...confident katanye...so korang jgn la amik hati ye...dia mmg cenggitu..sbb tu dia asuh anak sendiri ckp 'mama cantik banyak'

19 comments:

ardinihumaira said...

wahhhh senaman cemtu eh kak... huhu... nak cuba ^_^


kak... jemput join giveaway taw :)

MRS. K said...

yeah.. kemut jangan tak kemut!!

LYaFRINA said...

cehhh....
tu demo sha sdang buat senaman kemutan ke???...
wei siyes ah sha.. kalu senaman kemutan tu... mmg la tau blh ketatkn tut...tut....
tapi xtau gak dlm masa sama blh kempiskn perut...
bgus2...
haaaaa... ni dh berkemut pon.. hehehhehehehe..

**teringat msa duk wad lama dulu... msa zaman petnant asya.. nurse tu ckp...
" drp awk duk saje... buat la xcercise kemutan"...
kehh..kehh.. cam klako plok!!

Ain said...

adoiiila... macam-macam la sha nie...

tapi betul la akak tak pernah try buat exercise yang sha proposed tue....

kena cuba nie....muahaha...

~aSHa~ said...

dni ---> dik akak akan join...sat ek...nak buat entry tu tak lepas2 lagi..ehehehe, 31 mac kan tarikh tutup?

mrs.K --> mari sama2 kita buat sambil menaip

Lya --> ehehehe nurse pun tau kan...

~aSHa~ said...

kak ain try tau..ni tuk kebaikan..sharing is caring kan...

Kniedaz said...

haha..try jgn tak try

.:fyzz:. said...

yap aku penah dengaq ada orng kata mmg baguih kita kemut mengemut nih..even kt ofis ke tengh makan ke..good for our alat intim tuh la..btw..makasih la atas reminder hg jidah..nih aku dok buat la nih hahahah...

tgk gambaq tuh tak tahan nyah..hehehhe..ada aksi lagi..bagus2 good blog..

gina marna said...

wahhh petua tutt le pulokkk...hihi posing tu cam gadis melayu terakhir je nmpk...w'pun berbaju sukan tetap anggun....kui3

~farahsyeefa~ said...

hihi...leh praktis nih:)
btw, komen yg akak tulis tu tak dpt pun...yg seken ni ada....

~aSHa~ said...

kniedaz --> try ye

fyzz --> itu bukan aksi kemutan..tiba2 ada gambo time duduk..ai letak je la...kebetulan tak leh enter2

~aSHa~ said...

gina --> ye ke anggun.mcm ai tak percaya dari kata2 yu...ehehehehehe....ai takde buat contest dah ni tau.....

farahsyeefa --> u tgh preknen tu jgn praktis plak..kang susah plak nak beranak kalo rapat sgt..u kena praktis senaman lain..yg tu duduk bangun duduk bangun...betul ni akak ckp..ehehheeetapi kalo tak berapa kuat sgt rahim toksah buat...risiko plak...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

terkemut2 ai baca entry kemutan ni tau. hehehehe.. tp cm ai ni yang operate, tak usik benda alah tu, dah cukup ketat ler cik abang cakap, kang kalau ai terlebih kemut guano pulak.. kang tak lepas plak nak masuk kang. wakakakaka

~aSHa~ said...

kak mimi --> takpe..nanti leh jadi mcm anak dara..lagi cik abg suka...dia kata mcm mula2 kawin plak...ehehehe...

*Miss Geli^ said...

kira gambar di atas tu model tengah kemut ke??

jahhahahaha

AiSHieY said...

Hahahahahaah...tergelak den bace...sabo jeler...org kwn2 semer kemut jgn xkemut tau...dara smulela nti u....

~aSHa~ said...

miss geli --> model di atas tgh tahan kencing weh..tapi org sibuk nak amik gambo dia...konon2 model...chaittt

aishiey --> ehehehhee

SuRayA^i. said...

hahaha, ni nnt after sy kawen kne bukak blk post sis yg nh XD

~aSHa~ said...

bersyukur akak...lama jugak la kan nanti blog akak ni berfungsi..syukur syukur...at least ilmu diperpanjang2kan...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels