Wednesday, March 24, 2010

Blogger We Careentry ini kena PANTAS dan SEGERA


Pn. Haryani Mat Hussien merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak telah mengidapi penyakit saraf (Guillan barre syndrome A.I.D.P Axonal Variant) iaitu lumpuh separuh badan, enemia dan chronic gastritis (usus terlalu nipis) . Beliau telah lumpuh separuh badan dan kemungkinan besar akan hilang deria penglihatan.


Kini Haryani disara oleh ibunya seorang guru yang terpaksa mengambil cuti selama 3 bulan untuk menjaganya. Sepatutnya puan Haryani akan menjalani pembedahan di HUSM pada 18hb Mac 2010 baru2 ni. Namun hasil perbicaraan LYA dengan Haryani pagi tadi melalui YM..


Pembedahan itu akan di dianjakkan.. Program Bantuan Ikhlas Pembedahan Puan Haryani telah dilancarkan di Facebook. Tetapi feedbacknya amat tidak memuaskan. Sehinggakan jumlah wang yang terkumpul untuk pembedahan esok (RM8++) masih tidak mencukupi.
Diharap sesiapa yang berkemampuan tampil membantu :-


Nama: Haryani Mat Hussin.

No Account RHB Islamic Bank: 1-62139-0006744-7

Maybank: 164034266923

No. Telefon: 014 725 7787
Anda juga boleh menghubungi Puan Haryani di FB..:-KLIK SINI & SINI
CADANGAN SAYA : KALO ANDA MENYUMBANGKAN RM1 PUN AMAT BERMAKNA BUAT BELIAU..PERCAYA LA....


sedikit pembetulan... sebenarnya ibu Haryani juga dalam keadaan uzur akibat penyakit kencing manis & bukan bcuti kerana nak menjaganya.. Semua kerja-kerja rumah haryani lakukan sendiri seperti memasak... Cuba anda bayangkan??? Macamana mungkin insan ini melakukannya??? Haryani hidup sebatang kara, tanpa seorang suami disisinya. Harap sama2 kita membantunya.. memberi kembali sinar dalam hidupnya!!

8 comments:

ardinihumaira said...

a ah la kak.. huhu.. oghe kelate ke?

MRS. K said...

sama-sama la kita membantu orang yg memerlukan... hari ni hari die... esok lusa???

LYaFRINA said...

sha.. ada sedikit pembetulan...
tgk ar kat blog lya

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

sama-sama kita membantu

Ain said...

moga dana dapat dikumpul segera...

Siti said...

siti tumpang bersimpati..sama-sama la kita membantu.

gina marna said...

meh kite pakat2 tolong....:(

{ e'mie } said...

sedih aku baca zidah..minta2 dana dapat mencapai sasaran dengan segera..meh ler kita sama2 membantu supaya anak2 beliau dapat kembali ibu mereka yang dulu..yang sihat...