Wednesday, March 3, 2010

Gred 1 - Piano Class

yeay yeay....sy dah melangkah ke gred 1...sambil tekan2 piano tu..sambil nyanyi dah....
eheh dah tua baru gred 1...
tadi masa sy nak masuk kelas..ada budak 4 tahun belajar...student baru...parent dia tunggu kat luar...rasanye itu baru kelas pertama dia kot...
buku budak tu berbeza dgn buku pra class sy...maybe sbb dia kecik dr sy (pangkat anak2 sy dah)..jadi buku dia nice sgt...ada jari2 dan berwarna...
pesal sy tak dpt buku mcm tu..kalo dpt buku mcm tu...sure sy cepat belajo..
ni teacher bagi buku yg skima...huhhh
oh ye...dlm gambo tu nampak mcm gemoks lak sy...itu hanya ilusi mata ye...sy ni kurus mcm nasha aziz...mcm kembar seiras la.. (uwekkkkkkk)
/me
2 mac 2010, 11.34 pm (kenapa sy tulis time skrg ni..ada sebab tertentu ye kawan2)

32 comments:

gina marna said...

pewitttt.....itu tudung dr kedaimaisarah yek...hehe.

nanti besday ai yu leh mainkan lagu heppy besday la yek...:)

Ieda Al-Habsyi said...

hehheh!! pandai gak ek main piano, ieda ni 1 alat music pon tak pandai! hampeh ;p

Ain said...

jari jemari akak keras kejung nak tekan piano...huhuhu...

akak kagum dengan sha sbb masih bersemangat untuk belajar....

anak2 sha join sama tak?

kalau dari kecik belajar boleh jadik professional satu hari nanti...

Ena said...

wahhhh.. kagum nyer ena tgk.. bestnyer kak..

leh la main music dayu2 pasnie kan.. hah! lagu Winter Sonata 1? ehehehehhe

Kniedaz said...

wah wah..nak tanya sket..apa yang mendorong asha belajar piano ni?

@juera said...

nnti leh jmput main piano tuk my wedding leh???ngehx3..hehe

Farazila said...

kak sha...

lagu apa yg akk dah boleh bawa sekarang???

sy nk akk bawa lagi titanic boleh x???

LYaFRINA said...

waaa....
tahniah...tahniahhh...
sape tukang ambik gambo tu sha???
waa... byk sporting ahh..

**rase mcm tperasan ats kdai dobi sha tu ada buka kelas music kn???

SuRayA^i. said...

wah sis blaja piano~
sy tringin nk men drum hehe..

zue @ annaleeya said...

bestnye asha main piano..... akak nih pandai ketuk buntut periuk jer la... potong potong potong potong...... hahahaha....

~farahsyeefa~ said...

bestnye...dulu tringin nk main piano sbb classmate terer main piano. mcm best je :)

.:fyzz:. said...

aku dpt byangkan muka ko masa ko kecik..tgh dok petik piano...wey..baguslah ko belajar main piano ..good for minds..
aku pun main gak piano mainan yg pia punya heheheheh

::Mamalyna:: said...

hahaha...awat? ada org cakap ko tak wat keje ke time ofis...time ofis tulis blog yek..

iz-AnN عبداللطيف said...

huhuhu...bila nak buat persembahan ni???

umilia said...

nape byk2 alat muzik ko nak main piano ek.klu aku nak blaja main gitar / dram..heheheh..mgkin sbb aku ni ganas dan ko tu penuh kelembutan..hehehe..apepun smoga ko makin tere main piano yek..

jajarina said...

ahaha.. kak asha, cumels jek pic tu.. pasni leh amik kak asha main piano la.. akk main piano, saye main keyboard.. aHakS~ :P

Epul Azimi said...

teringin nk belajar main piano dan violin tapi takde mase....:(

~aSHa~ said...

gina marna --> ye la...besday u bila? erk? buat buat lupa...

~aSHa~ said...

ieda --> masa itm masuk brass band...

kak ain --> anak2 tak join lagi...tapi insyaAllah bila mereka leh bagi sedikit perhatian,leh ar anta mereka..sy plak tgu...

ena --> mcmana lagu tu...cekgu pun mintak lagu yg kita minat...dia leh ajarkan...

~aSHa~ said...

kniedaz --> dorong? MINAT...eheheh masa itm sy join brass band


@juera --> kalo tuk kawin kena bunyi yg meriah2 skit..piano ni musik nye soft je..

farazila --> ermm idia bagus gak titanic tu, tq tq..akan diminta kod lagu tu...

~aSHa~ said...

lya --> a'ah kat atas tu ada studio..tapi tuk drum kot..cekgu yg amik gambo tu

suraya --> jom kita buat satu band

k.zue --> takpe kak..janji minat...akak minat drum ketuk periuk tu pun satu ilmu gak...ehehhee

~aSHa~ said...

farahsyeefa -->ha lepas beranak leh ar sambung keinginan tu...tak salah kan..cuma kena cari masa skit...akak ni setengah jam seminggu je...

fyzz --> nape ko bayangkan aku masa kecik? hingusan time tu...

mamalyna --> ehehehee takde lagi org bunyi..tapi berhati2

~aSHa~ said...

iz-zan --> meh la dtg sini..aku buat live

umilia --> sesuai jiwa kot..ehehehe

jajarina --> boleh kat umah pun ada keyboard je...so leh ar kita snap gambo bersama...

epul --> kena pandai curi masa..eheheh ni pun setengah jam seminggu je...

bulat said...

nnt boleh duet ngn bulat..bulat lyn gitar..hehe
lgu one...;)

Farazila said...

ok akk...cari yea kod tu nt..then dah pandai..akak record msuk dlm blog akk taw.....sy nk tgk persembahan akk sec lansung..hiihih

lin_cute said...

tangan dah mcm nak blajar menaip zaman dolu2 ler...hehe...lepas ni leh lah watkan satu lagu khas tuk aku yerk zidah....

lin_cute said...

tangan dah mcm nak blajar menaip zaman dolu2 ler...hehe...lepas ni leh lah watkan satu lagu khas tuk aku yerk zidah....

Kamsiah said...

takpe...takde had umur utk belajar sesuatu...org kata better late than never,kan..

Ibu Kimie & Balqis said...

yer..tak kisah walau belajar lambat pun asalkan kita betul2 minat kan?

~aSHa~ said...

bulat...--> akak dah tgk note gitar ko tu..blur akak...lain benar

farzila --> ok akan diusahakan..ehehe

lincute --> a'ah mcm menaip tapi susah skit ..dan lain skit..tangan tu kena melekup ar...eh silap jari tu..kena mcm pegang satu ball dlm tapak tangan.....keras tul tangan aku mula2 dulu

~aSHa~ said...

kamsiah --> tq tq...ni satu ilmu gak kan

ibu kimie--> itu ar minat dari dulu, tapi takde peluang...skrg ada peluang depan mata..amik ar

Nik Nur Faeezan said...

nnti bleyh la ajar maen piano :)

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels