Monday, March 22, 2010

Kueh Pernikahan Islami

Bahan :
1 lelaki sehat,
1 perempuan sehat,
100% komitmen,
2 pasang restu orang tua,
1 botol kasih sayang murni.

Bumbu :
1 potong besar humor,
25 gr rekreasi,
1 bungkus doa,
2 sdt saling menelepon,
5 kali ibadah/hari
(Semuanya diaduk hingga merata dan mengembang).

Cara Memasak :
1. Laki-laki dan perempuan dicuci bersih, buang semua masa lalunya
sehingga tersisa niat yang murni.
2. Siapkan loyang yang telah diolesi dengan komitmen dan restu orang
tua secara merata.
3. Masukkan niat yang murni kedalam loyang dan panggang dengan api
merata sekitar 30 menit di depan penghulu.
4. Biarkan di dalam loyang tadi dan sirami dengan bumbunya.
5. Kue siap dinikmati.

Tips memasak :
1. Pilih lelaki dan perempuan yang benar-benar matang dan seimbang.
2. Jangan yang satu terlalu tua dan yang lainnya terlalu muda karena
dapat mempengaruhi kelezatan (sebaiknya dibeli di toserba
bernama TEMPAT IBADAH, walaupun agak jual mahal tapi mutunya
terjamin.)
3. Jangan beli di pasar yang bernama DISKOTIK atau PARTY karena
walaupun modelnya bagus dan harum baunya tapi kadang menipu
konsumen atau kadang menggunakan zat pewarna yang bisa merusak
kesehatan.
4. Gunakan Kasih sayang cap "DAKWAH" yang telah mendapatkan
penghargaan ISO dari Departemen Kesehatan dan Kerohanian.

Catatan :
Kue ini dapat dinikmati oleh pembuatnya seumur hidup dan paling enak
dinikmati dalam keadaan hangat. Tapi kalau sudah agak dingin, tambahkan
lagi humor segar secukupnya, rekreasi sesuai selera, serta beberapa
potong doa kemudian dihangatkan lagi di oven bermerek "Tempat Ibadah".
Setelah mulai hangat, jangan lupa telepon-teleponan bila berjauhan.
Selamat mencoba, dijamin semuanya halal kok!


Regards,

ibu nye mdm

ehehehe

23 comments:

Sitisifir10 said...

Subhanallah....resepi yg mantap :D

iz-AnN عبداللطيف said...

aku ingatkan kueh apalah tadi...nak sikit...

ainhany said...

amin...sensasinyaaaaa....:p
nak acu try test laaa resepi tu..
KPI dia cmne pulak sha??

Siti said...

haha,..memula baca tajuk..pelik gak...kuih apa la nama gini...

bagus gak ada resepi gini kan tuk kebahagiaaanrumah tangga...

@juera said...

masyaallah..sshnya mau bikin ini kueh laa..tp x pe im try to the best for my life..hik3

Farazila said...

wah..bagus la resipi nie...

tp pd siap sy nk praktik kan..huhuhu

umilia said...

wah..resipi dr org yg bepengalaman ek..bagus ni..tp klu ade yg tak ckup takpekan..hehehehe..

~aSHa~ said...

sitisifir --> hi kak..sihat dah? lama sepi....

~aSHa~ said...
This comment has been removed by the author.
~aSHa~ said...

izan --> buat sendiri..ini menu aku..bleh tiru je..aku pun copy paste je menu ni

~aSHa~ said...

ainhany --> KPI tu apa ek..lupa ar? ehehe aler ini pun sy copy paste..tiru tiru ye

~aSHa~ said...

siti --> kuih lama tapi baru ditulis resepi..ehehe

~aSHa~ said...

@juera --> try ur best okeh...

~aSHa~ said...

umilia --> ini pengalaman org lain kot...ehehe sbb aku ni paste2 je..

~aSHa~ said...

farazila --> ermm tambah asam garam jugak tau...baru la asam garam kehidupan..

mama c'fa said...

thniah anda di TAG. hih sila2 ye

LYaFRINA said...

hihihiiiii....
kna letak asam keping+asam jawa+garam+aji+gula+cuka = kehidupan rumah tangga..
sedangkan lidah lg tgigit..
(ehh... i tgigit lidah u plok)...

~aSHa~ said...

mama c'fa --> ada tag ke? siap tahniah lagi tu...ok ok otw ke sana sana -- ur blog

~aSHa~ said...

lya --> wah lengkap satu keperluan dapur..

Ain said...

wahhhh... resepi baekkkk punyaaaa....

gina marna said...

sedapnyerrr...kene bg resepi ni kat kawan u tuu...hehe kwn ai juge :)

zarith said...

resepi yg betul2 best.....nk kena cuba buat ni...

~aSHa~ said...

kak ain --> resepi murah dan mudah

gina marna --> ermm yu copy pes ye kat dia

zarith -->leh guna tuk semua dan semua zaman

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels