Monday, March 29, 2010

Mamarazi tak menjadi

pagi tadi bila aku publish ttg 'karnival nissan' tu.....ada seorang pembaca setia ni....bgtau kat kawasan pantai timur ni ada kereta iswara yang ada hiasan kawasan kubur, ada kubur, masjid, dia create cantik la...so time rehat tadi...otw balik kedai kedai kedai kedai kedai (byk kedai tak aku pg? byk kan...dlm SEJAM!!) aku terserempak la dgn kereta iswara ni...so mulut aku ternganga 'whatttttttttttt' konon2 ala terkejut mcm budak2 geng bas sekolah punye mulut ternganga tu ar...



so aku pun apa lagi..cepat capai tepon blue beri (bukan black beri ye..kalo black beri dah comey gambo2 ai ni) so sepantas kilat aku ikut iswara tu..kalo dia pg ke kanan aku ikut kanan, kalo kiri, kiri jugak la aku...walau jalan tu bukan jalan tujuan aku..ahahhahaha konon2 ala ala mamarazi la ni kan...so berbekal kan kamera hset hUBby (aku pinjam..sbb hset aku pecah rosak..rosak lagi? ye rosak lagi sbb 'terhempas'...) so ini je la yang dpt saya hasilkan...







edisi keja mengejar..mati la aku kalo tuan tu perasan

ok berjaya snap walau setting tak betul...dah hijau2 jadi nye



huhh ntah apa yg aku setting...ini je la hasilnye..korang nampak tak? ada masjid, kubur...

wah betul2 org takut nak langgar kereta ni...


nota kaki : komen2 tuk entry sebelum ni dah dibaca tak sempat nak maklumbalas je...nanti insyaAllah saya akan balas kunjungan..terima kasih

31 comments:

MRS. K said...

wahahah... camni pon ada eh? memang beringat sokmo la..

ardinihumaira said...

fuhyoooh... tak sangka! memang kreatif la beliau.. dan juga selalu mengingati mati... menerbitkan personalitinya. bagus ni...

::Mamalyna:: said...

hebatnyer ko...kalau jumpa kete aku, kejar2ler cam nie yek...bleh?

LYaFRINA said...

kihh..kih..kih...
sakit perot gua!!!!!
baru j sebut.. x sangka ada rezeki sha nk tangkap gambo ni.. lya kemain la... slalu tserempak.. tp slalu x sempat nk tangkap gambo.. wowww..sha mmg pntas la...
ingt x y mjlis kawin geng cute virus y lya post bru2 ni.. kereta ni pon ada.. siap park lg.. tp mcmanala... x ambik gambo.. heheheheh

**waa..hebat sha merempit.. heheheh.
kali ni mmg rase cam nk tgelak y amat la.. syabas2...

**Lya n Fain pgil "KETE PELIK".. Tp insaf kan... smuanya monumen y digunakan tu ikut cara islam.. tmpat gantung dll..

fuhhhhhhhh....

.:fyzz:. said...

wey awat terhempas wey kamera ko tuh hehe
btw selalunya kat belakang keta orang letak kotak tisu..kalau yg bangsa cina letak la rimau ke hanjing ke..bukan yg betui la patung kan..emm tp kira bguslah orang tuh..ingtkan pd orng yg pandu..hidup di dunia hanya sementara..

Ena said...

Bagus nye dier.. wat peringatan utk hari kematian kan!..

lin_cute said...

wah...1st time ada kereta letak perhiasan cam ni....orang kat belakang kereta ni mesti terus insaf kan....baguih dia mengingatkan....

@juera said...

kbtolan jerk jmpe..ehem ehem..hati2 d jln raya ye kak..mcm TERJAH mnerjah dh ni..haha

..nOj.. said...

bahye. mmg tul2 takut nk langgar kete ni. kalau dia dpn aku, aku mesti jauh2 je. heheh

LYaFRINA said...

1 more sha.. xingt nk gau...
kat bhagian dpn dia pon ada gak monumen cam ni..

act... org y memandu kereta ni da tua.. N kalo kita tgk muka dia mmg betul2 bersih ..nmpak sihat.. begitu gak dgn istrinya.. mmg warak orgnya...

**huuhhhhh..kek g mrh ar tu kasi komen byk2.. hehehehehe

fikaryna said...

kira amaran keras tuh..huhu..

Ain said...

wahhhhh....beria snap tue....

zue @ annaleeya said...

hohoho..... clap3x kt asha... gigih tuh ambik gambo kete pelik tuh... pantas dan cepat... baru jer si lya bgtau... alih2 dah dpt ambik gambo kete pelik tuh.... mmg mamarazzi laa... wowowowo.... syabas betey...

waaaa.... mmg insafla akak nengok.. klu akak drive blakang kete nih, sure akak x potong tau... insaf dik...

~aSHa~ said...

mrs.K ---> kalo duk belakang kete tu..terus terasa nak mengucap je spjgjalan...ye ar...ajal maut mana kita tau bila

~aSHa~ said...

dni --> camne dia leh terpk buat gitu kan...maybe untuk mengingati org yg mengekor di belakangny2...berhati2 di jalan raya

~aSHa~ said...

mamalyna --> u buat la mcm ni jugak..sure ai kejar dan tahan...dan suh benti..ai nak saman dgn kamera...

~aSHa~ said...

lya --> eheheh masa sha ternampak tu..time tu tgh khayal gak bawak kete...ngantuk...tiba2...pandang je kete tu...dan terus teringat komen lya dan terus keluar 'whattttttttttt'''terus raba2 cari hset....so kejar2 la...ehehehehehe...takut dia perasan la..eh pakcik tu mmg pakai kopiah la kan...

kalo sha terjumpa mana2 lepas ni..mintak permision dia nak snap seluruh monumen tu...teruja ar...boleh buat kita sentiasa insap..

lya ko nak komen beratus kali pun aku suka tau..eheh asha tak kisah la...lagi sukaaaaaaaaaaaaa..nampak mcm femes tiba2 kan...

~aSHa~ said...

fyzz --> pijot...ehehehe...aku letak beruang penuh kat situ...

mmg bagus org tu...tadi aku rasa aku mcm di alam lain dah...sbb nampak kubur2 tu...terpk gak aku..eh aku termati ke tadi..ish...senggal...tapi bagus la..org takut nak pandu laju bila belakang dia..mesti takut + insap byk kali...

mesti dia nak remind kat org..bawak laju2 nanti eksiden mati..kat 'kubur' ni la ko duk lepas tu

~aSHa~ said...

ena --> mmg bagus...rasa kematu sat bila berada belakang kete tu

~aSHa~ said...

lincute --> aku tgh insap ni..ehehhee time tu gak rasa takut dia marah aku snap gambo kete dia

~aSHa~ said...

@juera --> tu la leh terbit rancangan dah kalo mcm ni...ehehe...

~aSHa~ said...

nOj--> kalo ko berpakaian kurang sopan rasa nye mesti ko terus benti atau masuk jalan lain..eheheh...atau buat u-turn

~aSHa~ said...

fikaryna --> ehehe mmg keras...spt sekeras batu nisan tu

~aSHa~ said...

kak ain --> kebetulan ternampak..kalo idak mmg payah nak jumpa tu

~aSHa~ said...

kak zue --> wah gemuruh tul tepukan itu..terasa mcm amik award blogger ala2 laser di era je..

mmg takut nak potong ni...sbb dia dah ingatkan kita melalui monumen tu...ehehe

gina marna said...

ini kete org kemamang kerrrr....x penah jupe pong...hmmm pasni kene skodeng molek ahhh :)

E.d.Y said...

insaf jap 10 saat..hehe

Kniedaz said...

dahsyat tol..hiasan maut namanye tu

~aSHa~ said...

edy n kniedaz --> ehehehhehehe mmg terkesima kalo tgk live

~aSHa~ said...

edy n kniedaz --> ehehehhehehe mmg terkesima kalo tgk live

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu..area cni jew tu..
kena cari la lepas nie..
nak teng0k live!

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels