Sunday, March 21, 2010

Pengantin Zaman Canggih


Melangsungkan perkahwinan melalui sidang video...


tak canggih manggih ke tu? canggih la kan..


perghhh hebat org sekarang ni..

bukan takat shoping online, baca online, kawan online...kawin pun dah leh online dah....


suaminya study kat universiti al-azhar mesir, dan si isteri di Lambor..lambor ni mana wei?


gambar kecik tu ihsan dari hmetro...puas aku nak berita penuh...bleh dpt gambo besar kan..tapi huhh intenet tidak memberangsangkan minda la arini (yg ni siang tadi..mlm ni ai dah upload gambo besar dan dpt berita penuh)


berita penuh korang tgk la kat http://www.hmetro.com.my/

cari tajuk pengantin cipta sejarah tarikh 21 Mac 2010 kat column setempat ye



bukan aku takmo bagi online terus ke cerita penuh tu...

tapi intenet aku ni sengal sengal dot com dot hampeh..belum lagi guna berukben...


cukup bikin amarah intenet arini...
*****************************************************
ha dah dapat link penuh ke cerita itu...sila la layari ye...dia ada cite mcmane mereka bertemu, bercinta dan bertunang dan berkahwin online..
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Pengantinciptasejarah/myMA/myArticle

20 comments:

LYaFRINA said...

ishhhh..
canggihnya sungguh..
kawin pon dh blh kot online..
lambor tu kat....
(beranda rumah... istilah trg tu.. heheheheheh)

Ena said...

hah?canggih memg la canggih tp mcm x sesuai la buat mcm tu.. pelik pulok!! skrg nie mcm2 la.

Epul Azimi said...

ni mesti time mengorat dan berdating pakai fb nih...hehehe

gina marna said...

canggisnyerrr....tp ade time yg x leh pakai online je kan...ahaks sendiri mau ingat la kan...opssssss

@juera said...

canggih manggis ni..miahaha..

p/s:
i sempat lg nk tiru mcm dia ni..ngehx3..tp x pch rekod la..kui3

Farazila said...

iye ker??sah ke mcm tue???

canggih lorh....

boleh x nt sy nk bt mcm tu gak..
tp siaran lansung dlm tv...
hihiihh

ardinihumaira said...

really? sah ke cemtu kak? waaa camgis betul ni..waa... sekali lagi.. waaaaaaaaa ^_^

Mr Rulez said...

uit..lambor pun xtau ker..hehe
akak jemput dtg umah baru..ader makan2ckit...;)

~aSHa~ said...

lya --> ehehee lambor nama tempat...kat mana ek?

~aSHa~ said...

ena --> ehehehe tak sesuai part mana tu? part sesudah akad nikah dan org balik ke? dan waktu mlm tiba ke? ekekekke yg tu sy setuju tak sesuai..

~aSHa~ said...

epul --> ehehe time mengorat dia bukan kat fb dik..mereka ni ada program apa ntah..bertemu kejap je...try ar tgk...

~aSHa~ said...

gina marna --> ai paham maksud tersurat dan tersirat yu itew...auwww mmg time tu tak best la kan online..ehehehehe

~aSHa~ said...

@juera --> takpe pecah rekod pahang ye..lambor tu bukan pahang kan?

~aSHa~ said...

farahzila --> sah...mereka dah refer pej agama..ehehehe

~aSHa~ said...

dni --> ha pe lagi bincang ar dgn deen...tapi dik..percaya ckp akak..baik toksah ar..ehehehe...ada part tak best..tanya kat gina marna tu..dia berpengalaman luas seantara tu

~aSHa~ said...

mr rulez ni kocik ke? gitu?

merahjamboo said...

wah,mmg canggih...tp takleyhla posing-mosing cium2 dahi..hihik;)

E.d.Y said...

wah..mmg cipta rekod ni..xpernah dibuat org..leh la apply lepas nie..haha

~aSHa~ said...

merahjamboo --> ehehe sib baik sebelum pja fly, u dah selamat buat adegan cium2 dahi lepas akad kan...kalo idak kena online ar...

edy --> apply tau....nti bagi kami tgk live

.:fyzz:. said...

kemjadian cam nih penah berlaku kt kg aku..lam 12 thn yg lampau la gitew..time tuh aku form 5..ada orng kg aku..aku panggey mak chaq..tp umo muda lgi la time tuh la 23 thn gitew..dier abis study kt Mesir..then bf dier lom abis lgi kt mesir..mak chaq balik ke mesia..then depa pun decide nk nikah..tp pe kan daya..munkin bf dier xtend kot..pstu depa nikah gak..tp laki dier kt mesir..nikah gitu je la..tak la online2 pun...skang nih dh anak 4,5 orang dh....kira hukumnya SAH disisi ISLAM ..

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels