Tuesday, March 30, 2010

Perbezaan duit yang edisi terhad

korang perasan tak awal tahun aritu ada keluar duit yang ada perbezaan sedikit....beza nye sedikit je...lihat rajah

1. ada lambang 50 tahun (erti tahun kemerdekaan)

2. yang biasa takde

ada perasan? aku dah lama perasan..aku ingat tahun 2010..akan keluar duit mcm ni seterussnya...rupanya tidak..hanya bulan 1 je keluar duit gini...org lain tak perasan tau..bila aku tanya.....

so bila aku ingat lambang tu akan keluar seterusnya..aku guna la duit yg ada lambang..so aku simpan yg takde lambang...huhhh rupanya terbalikkkkkkkkkk....alerrrr nyesal aku dah terguna yg ada lambang...

pls korang...kalo ada...tukar dengan aku.....aku ada dah simpan satu....tapi dah tak cantik dan lonyai dah pun...aku nak cantik dan baru...uhuhuhuhu tersalah bajet ar...

yang ke -3 tu...kalo ada korang terjumpa no. siri nye 9x9x9x9x9x9 no 9 bersilang2 dengan no lain...ha bagi la jugak kat aku ye.....eh bukan bagi..tukar...aku nak simpan gak ni....

terima kasih la kalo ada yg sudi tukar dgn aku nanti tanpa mintak tips lebih..ehehehe...

31 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

takde...takde...tak jumpa pung...hehehe

ardinihumaira said...

dni pon suka tang number siri duit tu.hehe.. tader lagi yang ado lambang... tak bertuah agaknya dni. hehe

Ain said...

takde...

tak perasan pun pasal duit edisi terhad ni sblm nie...huhuhu...

Ena said...

alahai.. x perasan lah echa.. huhuhu.. lagi dasyat ena kan!.. tahu cocko & gune jerk.. luper pulak nak check duit tu..

LYaFRINA said...

hehhehehe..
nmpak sgt lya x elert..
siyes xperasan lgsung..
agknya kalo dpt duit palsu @ duit mainan pon x perasan..
hehehehe..
sha..simpanla utk koleksi..

@juera said...

adik perasan..mulanya ingtkn duit palsu..tp rupanya edisi terhad ekk..pnh dpt duit ade lambang 50 thn malaysia tu..lawo la..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

arwah abah akak lak suka simpan duit mengikut sain gabenor.. setiap satu duti ada lain2 gabenor yagn sain.. tp sejak rumah banjir, ntah kemana hilangnya.. sebab semua tu arwah letak dalam album.. ada duit RM1, RM5, RM10, RM20 dari zaman2 dulu lagi..

ok nanti kalau akak jumpa duit yang kau cakap tu, akak tukar ok

zue @ annaleeya said...

mmg byk gak akak dpt ari tuh... x silap akak, mase dpt gaji... yerla, akak nih gaji dpt by hand jerk... bos kuarkan panas2 dari bank, pastu terus bg kat akak kan... tp x tau plak tuh duit edisi terhad... klu akak tau, konpem akak simpan utk sha... hehehe....

gina marna said...

aritu tu kan kite ade tp dah guna...bile sha kabo br perasan....skrg ni dpt je belek2 tp x jupe doh yg tanda 50 tahun tuuu....huhu

~aSHa~ said...

izan --> kalo aku tanya duit syiling 50 sen yg ada terbelah..rasa2 ko nak jawab terjumpa ke idak? ehehehe

~aSHa~ said...

dni --> ni bukan tuah ke tak ni..ini time bulan 1 je kuar..ehehe

.:fyzz:. said...

lor yer ke jidah aku tak pasan pun..ko nih alert tui la..ok kalau aku dpt aku bagi kt ko duit rm50 tuh..tp ko bagi aku lam rm200 la leh tak hehehehehe

~aSHa~ said...

kak ain --> ramai yg tak pasan ni..sy je kot yg duk perhati duit...

~aSHa~ said...

ena --> ehehe echa tu kawan baik asha..ni lagi berat... tak perasan blog sape kan...lagi dasat ni..ahahhaa

~aSHa~ said...

lya --> ada lagi dasat rupanye...eheheheh duit betul dgn palsu tak pasan..leh ar tipu lya lepas ni..ehehehe..

ummie_mirahaziq said...

ai td saya der tertengok dekat mudah der org nk jual rm 50 merdeka
tgk kat sini

http://www.mudah.my/RM50-Edisi-50-Tahun-Merdeka-5667804.htm

~aSHa~ said...

@juera --> habis tu simpan tak duit tu?

~aSHa~ said...

cik puan mimi --> eh aritu kan sy cari duit yg gabenor apa tu sign tuk duit rm1...dan sy offer riban jugak tuk duit tu..sbb ada seseorang hartawan nak beli...serius ni..leh ar kita bincang balik

~aSHa~ said...

zue --> eheheh time tu lupa sy nak suh akak simpankan, kan..alaaaaa terlewat skit je...

~aSHa~ said...

gina marna --> itu la time ada takmo simpan...time susah nak cari baru gelabah nak cari..sampai ada org jual2...

~aSHa~ said...

fyzz --> uhuhuhu aler kena beli mahal ke? aduihhh aku ni bukan pengumpul tegar sgt...tapi saje nak simpan hehehehehe..leh guna time terdesak satu masa nanti

~aSHa~ said...

ummie --> ok tq ye..tapi dia jual mahal tak..uhuhuhu ingat nak tuko dgn rm50 jugak...uwaaaaa...jgn la mahal..

E.d.Y said...

xprasan lak ada tanda ke tak masa pegang duit banyak2 semalam...kalau tau, bole jual..satu note rm60..haha

Echa said...

cuba ko pos kedua dua duit tu pada aku... meh aku try bandingkan.. sbb cam tak clear sangat la... huhuhuhu

..nOj.. said...

aku asal dpt duit, aku guna je terus, xde kuasa nk kaji2. hehehe

~aSHa~ said...

edy, echa n noj..aku dah dapat berita gembira ni...nanti aku sebarkan di alam maya ni...ehehehe dgn penuh bangga siutttt

yoy said...

baru tau ade duit yang terhad..:)

Bro Framestone said...

oh cam tue ek.. if bro ade... xnk la tukar dgn kamu...

bro tolak dgn harga 99k ade berani x

BroFramestone Blog

nik uqbah said...

betul ke kalau tukar boleh dapat rm100 ada orang cakap, thanks =)

Jueidris said...

setakat ni saya ada simpan 27 keping duit RM50 tu. dan utk mkluman nik uqbah, sebenarnya x betul la, saya pn ada dgr dr kwn2, hampir2 pcaya, lps tu sya tnya kt bank, diorg bgtau x benar hal ni. RM50 is RM50...

aBu said...

Saya ade beberapa keling lagi untuk dijual.

Sila call/sms untuk tawaran harge.

1st come 1st serve!

aBu
0173638560

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels