Friday, April 2, 2010

Baca lah artikel ini Sebelum anda di banned kan oleh

malam tadi semasa berjalan2 di dalam gelap...aku terjumpa artikel ini di blog aried...bagus untuk pengetahuan semua....sesuai dibaca untuk semua peringkat usia, tua ke muda, laki ke pompuan ke..seme boleh belaka...janji meke kena ada 1 perkara dlm hidup mereka...iaitu....akaun nuffnang...

so mari kelik untuk bacaan yang berfaedah dan manafaat tuk semua...

http://www.ar-rifke.com/2010/04/fraud-clicks-banned-tolong-baca-sahabat.html


oh ye smlm masa ai menumpang kasih 'berukben' Miss X yang laju je (pesal beruk aku slow?).......time aku nak edit entry..aku tgk...ada wajah baru ar kat 'NEW POST'...ish time tu aku kata kat Miss X

'eh pesal ko punye tmpt new post ni lain ek dari aku, ko guna windows apa? tak aci ar gini..tak kira aku nak update lebih lebih canggih manggih dari ko'

then bila mlm ni aku tgk lagi sekali..eh ini bukan 'salah' komputer Miss X...rupanye mmg berwajah baru ek?

ye ar mcm ada2....

apa yang beza?

a) icon undo (kalo idak aku guna control+ Z),
b) icon jenis2 font, dah ada strikehough (dulu siap sms2 lagi puan izangggggggg camne nak buat strikehough ni, yg lama kena gunaalallala )
c) icon preview (eh ke aku tak pasan ni????? toing toing toing)
d)icon 'add location' pun ada????
e) tmpt nak kaler2 perkataan pun beza skit...
f) icon Text Background Colour..(wahhh canggih manggih)
g) icon spelling ni lama dah ke baru lagi wei?
h) whatttttttttt kat post options pun beza jugak???? uhuhuhuhu konon2 ternganga la time sebut ayat tu kan...

dan beberapa lagi yg aku tak bape pasan...mungkin korang pakar lagi kot?

eh ke icon2 ni dah lama ada tapi sejak dni ajar aku satu step ttg ubah background tu...terus jadi gini????

kalo iye la sejak azali lagi ada....mmg ting tong betul la aku ni...

17 comments:

Siti said...

ct pun kdg selalu tak notice psl icon2 ni semer.

mamalieyna said...

herm..tak bape perasan lak..hehe..nnti cek aa..^_^

ardinihumaira said...

hehe... dni tak pasan gak :p

E.d.Y said...

haha..xprasan gak

Ena said...

alahai.. ena lagi ler x baper nak pasan.. tetibe jer rabun tu dtg balik.. hohoho..
naper ekk jadi cenggitu? sori!!

ayang said...

ohoo aku pun ting tong jugek bab blog nih.. aku yg aku tau taip kt new post pastu masuk gambo.. haha lelebih aku xreti.. gasak..

Ain said...

sha, setahu akak untuk dapat ikon yang sha cakap tu kita kena tukar setting kat posting kita...

kilk customize, setting, basic, bawah global setting ada select post editor... kalau kita select updated editor, dia keluar la setting yang sha cakap tue....

LYaFRINA said...

Sha... Mybe y bru create blog akn dpt template baru start awl thn 2010.. sbb blog contest lya " MY ONLY ONE" kan buat awl tahun bru ni.. mmg template new post dia lain n lbh senang.. x susah mcm y blog lya ni..

~aSHa~ said...

siti --> nnti ai tjk ye apa yg beza...eh ai tertgk background baru u..cool

~aSHa~ said...

mamalieyna --> ramai tak perasan ni..takpe nti sha buat entry khas

~aSHa~ said...

dni --> ok nti akak tjk perbezaan ek

~aSHa~ said...

edy --> ok ok..akan di tjk perbezaanye...next next entry

~aSHa~ said...

ena --> bukan rabun ni..mmg ramai tak perasan

~aSHa~ said...

ayang ---> eheheheh ko ni mcm2

~aSHa~ said...

kak ain --> thanxxxx byk2...sbb bila akak bgtau tu baru sy tau kenapa..eheheh sy pun dah try edit2 mengikut panduan akak tu...tq ye kak

~aSHa~ said...

lya --> blog ni bukan tahun ni buat..lama dah..kita je baru tahun ni kenal..ehehee

..nOj rawK.. said...

hahaha aku pun baru tau... thanks tuk sape tah kt atas tu. aku dh tuko yg baru dh

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels