Saturday, April 17, 2010

Blogger We Care :Dia hanya minta Bantuan Sekeping Doa je..bukan wang ringgit

salam kawan2...

masa aku duk jalan2 di pagi yg henin ni (3.10 am, kul bape la aku bangun ni sok)

aku terpaku satu coretan ni yg memerlukan bantuan....

panjang coretan nya...

dia ada forwardkan emel dan minta dipanjangkan...

terharu aku kali ni...penulis tidak memohon bantuan wang ringgit (maybe dia org senang kot) tapi dia mohon kita sama2 doakan untuk anak2nya...owhhhhhh terkesima aku

mmg 2-3 round aku tgk...ada ke dia letak nombor bank...mmg takde...

insyaAllah kami sama2 akan doakan untuk anak mu.

klik sini tuk bacaan lanjut tentang kelahiran anak nya dan keadaannya sekarang.

quote dari luahan hati seorang ibu:

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan. Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatan dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.
Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepada rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu.. emailkanlah kepada saya, rozex_3056@yahoo.com.my. Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.

21 comments:

miemiey said...

ada gak baca ttg ni....mmg sedihkan..asha miemiey duk kuantan arr...chukai umah mak..asha plak...

nuRuLain_zAiNi said...

doakan yg terbaik tuk beliau

~aSHa~ said...

miemiey--> duduk atas bangku ni ha..ehehhehee duk kat cukai...tapi asal pahang..

~aSHa~ said...

nurulain --> jom sama2 kita doakan

akmal hacks said...

insyAllah... mari ramai2 doa secara IHHLAS.. bru la doa Di makbulkan,,

LYaFRINA said...

asha ..dia pregnant ke???
lya rase nak contact dia.. sbb lya faham apa y dia rasa...
sha... ramainya org y senasib lya y dpt jumpa dlm duna ni... Slama ni ingt kita sorang j y susah.. cam ssah y amat.. ssh sgt2 nk cri ruang utk teruskn hidup..
dia ada blog x???

LYaFRINA said...

asha.. miemiey tu geng oya.. sama skolah dgn lya.. tp x sama thn.. n time skolah x pernah btegur sape pon.. heheheheh... leni kawan bkn main g.. n miemiey pon rasanya pernah mderma utk pmbedahan lya time skolah dulu.. heheheh

E.d.Y said...

doakan untuk kesahjeraan dan selamat sejahtera semuanya...beiau

D'Blaze said...

aku pun baru terbaca pagi tadi...memula tu ingatkan tu email menipu nak mintak duit, tp aku silap. Sama2 la kita doakan

zue @ annaleeya said...

semoga dipermudahkan segalanya... Amin..

IbuHakimHaikal said...

semoga dipermudahkan dan selamat semuanya..Amin..

ardinihumaira said...

kita doakan yang terbaik untuk beliau.. semoga beliau tabah mengharungi dugaan ini...

wanes said...

kita doa sama2 ..salam dari wanes

~aSHa~ said...

akmal --> semoga doa kita dimakbulkan..

~aSHa~ said...

lya --> dia tak preknen tapi anak dia masih kecik dan sakit...lya baca kat link tu ye

~aSHa~ said...

lya --> oo sama sekolah ke...ketemu jua di alam cyber....mmg canggih la ni...yg jauh dirapat2kan...

~aSHa~ said...

edy --> sama2 dan ramai2 kita doakan..

~aSHa~ said...

d'blaze --> itu ar..kita tak baca sampai habis..tapi ada gambar anak dia disertakan

~aSHa~ said...

zue --> amin sama2

~aSHa~ said...

ibuhakimhaikal --> amin...semoga mendapt yg terbaik

miemiey said...

asha,miemiey duk kat balok dekat sgt sungai karang tu...meh laa dtg umah kl balik kg..miemiey kl boleh nk jumpa lya n asha kl balik kemaman...tapi tu laa cuti kita tak sama..tapi kl mlm ok kan...kl ajak oya lagik gempak kan...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels