Tuesday, April 13, 2010

MEWAH TULIS BLOG????

bukan aku ye mewah2 tu..aku ni tak merasa lagi sesen pun duit nuff..uhuhuhu bila leh dpt ni abg nuff hencem wei.... ni berita arini kat laman utama page depan tu...ada tulis Mewah Tulis Blog..terpampam gambar mak merah yu know...

Kakak Merah Masuk Harian Metro, ( http://redmummy.com/ )
rasa nye kakak merah ni dah masuk metro sebanyak 2 kali kot...ehhee suka2 hati aku je kan pangey dia kakak merah..dia bahasakan dia RM = redmummy....tapi dia dah pesan kalo rasa2 perasan muda dari dia bleh pangey dia kak red....lagipun dia ni mmg senior aku pun (dan dan tu gak ko ngaku senior ko ek) eh betul dia mmg my senior itm jengka...DSS lagi...bukan diploma syok sendiri tau..diploma secretary science.....kalo kat poli di pangey DSK..sama je maksudnye...

ok kat situ ada penulis harian metro quote dari kata2 redmummy

'Paling penting menjadi penulis blog tegar perlu mendapat restu suami, ini kerana banyak masa dihabiskan di hadapan komputer. Jadi jika suami memahami, segalanya akan menjadi mudah'
dari Mira Abu Bakar

okeh mr. hUBby.....kiranya dgn kata2 tadi itu kata2 perestu la kan...sblm2 ni yu ada merungut2 jugak kan..muahahahahhaa...(ye ar berukben 1..tak mampu dehh nak beli 2...itu pun yg mr.hUBby punye)

ok dlm harian metro tu ada RM sharekan tips

PANDUAN MENJANA PENDAPATAN MENERUSI BLOG:
(kalo anda rasa nak jadikan ia sbg sumber pendapatan sampingan, anda boleh jadikan panduan)

1. individu mestilah mempunyai iNTERNET serta komputer riba yang mudah di bawa ke mana-mana
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popolar ini.
3. kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen disitu begitulah seterusnya sehingga ia berkembang.
4. buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada (baiklah kak red...sy tau sy takde template lagi sbb tu tak fofular....)
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. mendaftar dengan laman web nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada nuffnang.
7. rajin serta tidak kenal erti putus asa.

ok kepada kawan2 yg nak jadi fofular mcm dia dipersilakan....(sy tidak layak dan tidak kesempatan, sbb sy bekerja sbg kuli bos....)

oh ye ini untuk semangat tuan² dan puan²....mula2 kak red dpt RM90 je dari nuff, kemudian, rm150, rm300 dan sekarang mencecah RM10K ye

dan lagi....bila dia pun dijemput membuat ulasan ttg sesuatu produk, dia dpt duit tau..setiap ulasan yg dia buat kat blog ttg produk... dia dpt RM100,000 (BYK NYE KOSONG KAK WEI)

kalo nak berita lanjut beli la harian metro...sbb harian metro arini tak leh bukak...aku dah try byk kali dah ni...penat tau ai salin semua panduan dan quote kata2 dia....so kalo nak copy panduan tu..copy la...tapi belanja ai secawan kopi okeh?

ok selamat maju jaya semua....

perhatian kepada gina dan @juera : kalo nak pinjam metro, come here bebeh

25 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

wahh...bukan ko ni protege dia ker...keep gud work weii...teruskan usaha anda...

Siti said...

waaahhhhhhhhh...dasyatnya pendapatan...huhu..lepas ni ramai la yg bukak blog yer sebab dah masuk surat khabar..hahaha

SiTi said...

MmG bYk TUL iNcoMe DI DGn bLoG ni kAn...HaRAp2 KItA sEmuA DpT gAk MeRasaI aPa Yg rEdMoMmy Tu RaSa...Ada LinK dIa X...??

gina marna said...

nanti ai p melawat bilik yu...ahaks...

belog ai x gelemer & x reti nak jd gelemer....ai sokong yu jelahh...

kalo yu dah dpt byk RM mcm kak red tuu leh la ai menumpang kasih...kui3 idup asha!

::Mamalyna:: said...

kaye babe...nak publish sehari satu pun banyak yang tergendala...hehe

Mr Rulez said...

cam 2 jer dpt 100k..mmg keja golek2 jer kat uma..klu lah dpt duet byk 2..dah lamo den kawen..duk uma lepak ngn wife..hoho

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

huhu memang menuntut pengorbanan ler.. tp tu la, kalau asyik duduk dpn laptop kang satu benda pun tak jadi nak buat.

kekadang satu hari pun tak de idea nak tulis apa kan.. hehheheh

mamalieyna said...

waaaaahhh dasyat ye kak red tu..huhu..herm..persoalannya..mampukah kita ni?..tak dpt la restu suami tuk jd blogger tegar..bukak lappy je, dia dh jeling2..huhu..camno..!

SiTi said...

tQ kAk... =)

LYaFRINA said...

UISHHH DASYAT....
SHA,,, BUKAN KAK MERAH...
MAK MERAH LA.. SBB RED NUMMY KAN..
HEHEHEHE

HUHUHUUU.. MSIH MENANTI ABG NUFF HULUR$$$$.. NTAH BILA.. XPE.. BUKAN ITU Y DIKEJAR,, Y PENTING ENJOY WITH BLOGGING.. NUFF TU KELEBIHAN..

IBARAT...

MENYELAM SAMBIL MINUM AIRRRRRRRRRRRR

..nOj rawK.. said...

5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.

agak2 la 10 catatan... adehh... kurus kering la ni nanti siang keje, mlm duk menulis blog. huhuh. tp kalo tul2 nk kaya, ape salahnye tul x

Ieda Al-Habsyi said...

wow! redmummy memang hebat! yeahhh :) kak asha, saya pon kuli bos...tak sempat nak dpt 10k, huhuhu :)

Ain said...

pengsannn dengar pendapatan dia....

kita seploh henggit pun bertaun tunggu.....

Kniedaz said...

huhu...xdapatlah nak jd mcm RM...

kakchik said...

salam asha.
redmummy memang tip top... kakchik tabik spring kat dia sebab memang komited sungguh dgn blogging. kakchik jadi silent reader redmummy, suka baca celoteh dan ambil semangat. kita ni jaraknya terlalu jauh dari dia. sedang menunggu cek pertama.

lin_cute said...

bestnye...tak yah nak susah2 kerja cam kita kan...uhuuuu

ardinihumaira said...

10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000?

eheh.. tetiba terlebih kosong laks ;p


kak.. dni nak duit manyak gak.. hari ni pakai baju merah.. amik aura la. leh tak tu ;p

zue @ annaleeya said...

wahh... byk tu... kita nak dpt 10 hengget pon berjanggut tggu... nih siap msuk paper lagi la pemes...

LYaFRINA said...

eyhh... td buka.. kosong lagi.. ni msti btungkus lumus time rehat ni letak b'ground.. heheheheheh

.:fyzz:. said...

ekuisme zidah..bukan 100 ribu..tp 10 ribu..aku baca gak metro tadi..walaugimanapun..mmg berbaloi2 la kan..fuh..kayap raya..

@juera said...

wah best giler kak red tu..dpt manyak duit..dia taruk mna duit byk2 tu ekk?hehe..ok jap g nk g blik akak nk pinjam metro tu..hehehehe

p/s: birunya blog akak..i likee^_^

umilia said...

btul2..klu spnjg ms ngadap blog ni mau ape pun tak wat..menganga la laki aku tu ha..nak bli laptop pun dia tak bg..tkut aku addict nnti..heheheh..sronok tgk org leh jana pndapatan gune blog ni kan..ntah bilela aku nak dpt cmtu..

Asya said...

HAAA... YANG NI LAWO SYA.. PUTIH+PINK..SIMPLE...
N MASUK DGN HEADER!!

Asya said...

ASYA...MEAN..LYA KEMAMANNNNNN

**MAROH DOH KOMEN BANYOK2.. HEHEHEH

~aSHa~ said...

smbong ke tak aku kalo tak reply sorang2..ehehehe

anyway kita sama2 menuju puncak ye..

sama2 kita berkerjasama...

lagipun bukan angka jadi ukuran..

kalo ikutkan masa, duit bayo berukben, duit bayo elektrik, beli laptop..duit nuff aku tu tak mampu..ahahahaha...lain la kalo benar2 berjaya..

so aku hepi gak bila ramai kawan2..semakin rapat, semakin kenal....kenal suaminya, anak2nye kenal kehidupan nye..thanx ye kawan2...

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels