Tuesday, April 20, 2010

Perempuan boleh buat 5 Kerja Dalam Satu Masa

pagi tadi semasa aku dgr radio era perbualan aflin shauki dgn dj wanita....mereka berborak tentang topik di atas tu..

sempat aku menjawab dlm hati..benarrrrrrrrrrrrrrr....

korang plak...setuju ke dgn statement tu? itu bukan lah fakta yang sahih  (sbb tak jumpa lagi dimana2 buku) tapi itu adalah pendapat individu..aku rasa pendapat tu ada kebenarannya..itu pendapat aku..sbb aku leh lalui.dan aku rasa kawan2 di luar sana pun sama kan...

betapa hebatnye wanita ini.....contohnye la aku kan, apa aktiviti yang aku boleh buat satu masa...ini contoh ye

kalo di ofis : jawab telefon + menaip + baca outline + sambil2 jeling ke blog + selingan jawab2 komen dan memberi komen di blog kawan2...

kalo di rumah : masak air + goreng2 ikan + masak nasi + sambil basuh pinggan mangkuk + layan anak nak susu la biskut la + tengok tv (eheheehhehe)

ok korang plak...share ar...apa yang korang leh buat dalam satu masa = 5 perkara

37 comments:

~anna&anuar~ said...
This comment has been removed by the author.
~anna&anuar~ said...

mata pdg tv + kpala pk ape keje lg x siap + telinga dgr somi bcerita + ketiak kepit penyapu + tgn kupaskan buah mata kucing utk die + kat dapur ade mcm2 yg tgh masak(kalo detailkan lebih dr 5 kan??)....~ini kejadian mlm td~

~aSHa~ said...

mmg boleh lebih dari 5..hebat tul wanita...tahniah anna

iz-AnN عبداللطيف said...

sha...kalu aku lak, nak kena senaraikan ke tak ni...rasa ko baper keje aku buat dalam satu masa???

~aSHa~ said...

izan --> ko lagi hebat..aku mmg tau...senarai la wei...boleh kawan2 kagumi dan berkata.."eh pesal ko leh buat aku tak leh ek"...dan ia boleh jadi contoh yg baik...

LYaFRINA said...

kalo y kat rumah tu..lembab skit...
tp y ni cergas:-

sambil makan....boleh minum...boleh suap asya...blh bercakap n y xtahan.. still blh snap gambo..

hahahaha..pcayala sha..walau apa keadaan..ttp blh snap pic... tgh takot nk jatoh lela2 naik jmbatan gantung aritu pon, blh lg ambik gambo..sgt2 xleh blah..

n kat opis...
sambil buat keje, still blh wat n3 blog(kdg2 kalo xbyk keje sgt2)...tp time buat keje slalu la replay komen..blogwalking... layan Fb.. bls komen2 d facebook.. tranfer pic k pc..n siap blh edit2 pic tu!!

keje belambok wei!!! tp ntah ar...

**tgk ar ni.. still blh komen pnjg lebor ni ha... laju giler manaip!! huhuhuhu....

sha paham dop..sori la..main taip apa y tlintas d pikiran... hehehehehe

LYaFRINA said...

adoiiii... sakit jiwa..manaya komen i y pnjg leborr tu???

E.d.Y said...

yang kat rumah tu tambah lg satu..MULUT MEMBEBEL KAT SUAMI..hehe

LYaFRINA said...

eyhh.. ada la..td apasal x appear plok.. heheheh.. haa..maroh doh duk komen berkali-kali.. hehehehhehe..

**xpear.. i like ur blog!!!
i ada kuasa nk mengomen kan?? kan org pompuan kuat membebel!!

Ieda Al-Habsyi said...

memang hebat kan kak asha! Lagi pon perempuan penyabar, boleh shopping ulang masuk kedai yang sama sampai 5 kali, tawaf shopping complex berpuluh2 kali, huhuhu!! tu pasal perempuan boleh sabar menjaga anak :)

..nOj rawK.. said...

sambil makan nasik sambil baca entry ko ni sambil angkat talipon sambil ceting ngan nora

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

masak air + cuci botol susu anak + masukkan baju kotor dalam mesin + lap meja dapur + bancuh kopi .. hehehe

penahatiku83 said...

salam ziarah,

blog walking kejap. hehehe... perempuan memang salah satu ciptaan Allah yang hebat...

kental dan kuat, walaupun kadang2 rapuh juga.

5 benda fiza buat dalam satu masa di opis - update notes, create soalan, blog walking, update business (kadang2), small discussion ttg subject nak ajar kalau ada kelas kejap lagi... hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihihi, btul tu asha..
hebatkn..wanita yg menghayun buaian bisa mengoncang dunia.. :)
bkn 5 je, mlh byk lg..
hikhikhik.. duk opis.. ato emel, update blog, type surat, update rekod,....blabla.. ym.;p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cop, 10.5.2010 ni ade kursus penyelenggaraan pc kt intim kn?
kwn dh apply tapi tataw bleh ke x..

Mr Rulez said...

uit..pmpn boleh buat 5 jer ker..klu laki tu smpai 10..kdg2 smpai 20 ker 30..2lar laki..hebat ckit dr wanita..hek3..

IbuHakimHaikal said...

Asha...wanita mmg HEBAT...tak boleh nak dinafikan lg tau.. ;)

~aSHa~ said...

lya dan gambo mmg tak leh dipisahkan..ehehheehe...
betul la lya lebih dari 5...kita leh buat

~aSHa~ said...

edy --> amboi kemain ye..ehehehe.kalo tak membebel kan suami tak tahu yg kita tak suka..dan nanti sunyi plak rumah....time bebel tu patut tutup tv...meriah skit...jimat elektrik..

~aSHa~ said...

ieda --> bab shoping mmg lagi hebat..ehehehe kalo tak dpt beli arini..esok sanggup pg lagi...

~aSHa~ said...

nOj --> ko mmg rawk...aku rasa ko leh tambah lagi aktvititi tu

~aSHa~ said...

cik puan mimi --> keje rutin suri rumah berkejaya...walau siang tu dah keje.mlm leh aktif lagi demi anak2...

~aSHa~ said...

penahatiku83 --> wah tidak dinafikan ramai wanita yg hebat...surirumah atau yg berkerjaya

~aSHa~ said...

leily --> mmg lebih dari 5 wanita leh buat..lelaki ada berani sahut?

~aSHa~ said...

leily --> sape apply..sms asha ye nama dan ic..nanti sha cek kan

.:are_race:. said...

jam 4 pagi hingga 6 pagi...basuh beras, masak nasi anak, basuh botol anak, angkat baju basuh, angkat baju kering, jemur baju dah basuh,sapu sampah, lap meja, mop lantai, seterika baju keje,siap barang taska anak, lipat kain,simpan mainan anak,bagi susu anak,on lappy, tgk kebun,blog,masuk nasi anak dlm bekas,bancuh susu anaknak minum pas bangun, mandi, gosok gigi, shampu , sabaun, amik air sembahyang, lap badan, pakai telekung, smabahyang subuh, gerak en somi suh mandi anak, pakaikan baju anak....HAH..SAPA BLEH TENG..HEBAT TAK HEBAT ISTERI AKU@MOF FFAMILAY AKU NEH..NAK BUKTIKAN KER???TLG SESAPA SETUJU KOMEN KAN!!!

~aSHa~ said...

mr. rulez --> buat apa ye tu sampai 10 perkara leh buat..ehehehe..rasanye buat dlm mimpi kot..mmg hebat kalo dlm fantasi..ehehee kalah la kami wanita hebat

~aSHa~ said...

ibuhakimhaikal --> aritu yu ada buat entry wanita hebatkan...

gina marna said...

betull....sy sokong...ahaks.

semalam blk... umah jerang air + suap makanan bb + tgk tv + tgk buku sekolah abg + basuh bj (mesin yg basuhkan)...hehe

arini....baca emel jbtn + YM + FB + blogspot + taip minit...huh terel x ai??

~aSHa~ said...

are race --> ye bini kamu mmg hebat tapi nak tergelak tang yg berkebun di subh hari tu..sempat lagi tu..mmg dia terhebat la..org lain takde lagi buat mcm tu....clap clap.pemenang nye adalah norizan..adiahnye laki hang dah bagi 2 hadiah tu kan..ehehehehhehehe ke nak lagi..mintak sendiri ye..goda2 skit

~aSHa~ said...

gina --> mmg yu terror tidak dinafikan wanita mmg terror..so yu tergolong

zue @ annaleeya said...

betul betul.....seme wanita yg bergelar ibu dan bekerja mmg akan buat seme nih.... hebat tuh.... tabik spring tau...

Ain said...

apa yang pernah akak buat kat rumah dalam satu masa(weekend)....

sebelah tangan lipat kain + sebelah tangan ayun buai anak (kalau 2-2 belah tangan lipat kain, sebelah paha riba anak (taim tu orang nak lipat kain baju, taim tu la dia nak menyelit nak tido atas riba mama)+ mata tengok tv + mulut mengajor anak buat homework + tetiba gi dapur buat susu + tetiba ambik kain lap habuk kat lantai +++++++++

haaaaaa, tak larat nak senaraikan semua takut kang terbeliak bijik mata orang baca.....

kalau lelaki kata kita tak HEBAT, dorang memang nak kena.....

~aSHa~ said...

zue --> amboi kak tabik spring..sib baik tabik tu tak melantun2..saya pun sama la..tabik sama kak zue dan semua wanita

~aSHa~ said...

ain --> ehehehe lelaki nak kena babap ni...kak ain mmg jenuh keje pompuan ni..takde henti..kat kepala tu mcm2 ada pk apa nak buat..lelaki takleh berfikiran gitu...kita mmg hebat kan kak...keje tiba2 tu mmg biasa...sd tgk adamaya pun tiba2 leh pg bilik air basuh buntut anak2

ardinihumaira said...

dni sokong! balik kelas terus blogging pengang henpun jawab mesej deen dan juga makan2 sambil minum dan jeling nota pastu otak pk keje dan pernah masa driving juga berblog? waaaaaaaaa pempuan haha


mekap sambil berblog juga.. oh mungkin boleh cakap, bermasker sabil berblog? tapi nak tolak masak sambil pegang henpun.. serik, hangus miahahaha

~aSHa~ said...

dni --> wah anak dara pun apa kurang hebatnye...kalo dah kawin...mcm2 lagi dni kena buat..basuh susu botol, tuko lampin, basuh berak anak...ehehehe sambil tgk adamaya...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels