Thursday, April 22, 2010

tag lesen memandu

aku telah ditag oleh mama danish sarah 
(so hutang tag berbaki 3 lagi)


Apakah anda mempunyai lesen memandu?
v
v
v
v
ada tu...dah buruk dah rupanye..org je lawa lagi..ahahahahahahaha

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
Tahun 1999 (lama dah kan..patut dah boleh bawak Lori skrg ni)

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
11 tahun

Pengalaman pahit ketika memandu?
tahun 2003 time tu aku putus cinta..kereta terpusing 360 darjah, sib baik time tu aku tak jatuh bukit @ curam.....huhhh kalo tak arwah dah aku..tak jumpa la korang di alam maya skrg ni...
masa aku bukak mata, (aku dgn kwn opis semasa keje swasta) kawan aku tanya, 'kita dimana ni?'
fuhh soklan ....dia ingat kami kat hospital time tu...huhhh cuakkkkkk dah la kete aku drive tu company punye,  sib baik bos dia 'sayang' aku..ahahahah (betul kan izan, bos tu syg aku?)

oh ada lagi....
ada time sebelum tu aku ada eksiden jugak (kan emi dan izan? ehehe)
tapi kos nye terpaksa tanggung sendiri..ehehehhee
masa ni bawak van abah aku

 Pengalaman manis?
manis??? apa ek....aku boleh tido sambil bawak kete time jem di KL...kan izan? izan lagi....dia byk saksi aku dulu

3 Tabiat ketika memandu?
i) betulkan seat (driver nye sentiasa bertuko2)
 ii) betulkan mirror semua2...
iii) on radio (nyanyi lagu - lagu ini bukan hanya diradio setiap hari...alalalalallalala sambil anguk2 kepala...layan feeling)

3 Pantang bila memandu?
i) anak2 nak duk atas riba..dulu ar...skrg mereka dah besar
ii) org nak memotong tak bagi signal...huhh
iii) org ikut dekat je dgn bontot kete..konon2 kita slow la...ceh..lagi aku tekan minyak...padan muka..ehehhe

keje dah habis..keje seterusnya adalah kena la tag org, kalo tak tag...keje belum sempurna kan...

ok aku nak tag yg ada lesen ye

eijan aka mamalyna
nOj
izan
ardinihumaira

sape lagi wei ada lesen...angkat tangan? ok dah angkat letak atas keyboard sila buat ye..

7 comments:

ardinihumaira said...

miahaaaaaahaha! ni yang best ni ceter bab mandu hehehehe... nak buat! yahuuuuuu kena tag. sukaaa sukaaa ;p

ratna said...

makk aiii 360darjah tu.. ngeri!!

zue @ annaleeya said...

fuhhh.... tak kena... xyah buatlah erk.... akak pon ambik lesen thn 1999... dah 11 thn gakla... hehe..

Ena said...

kui kui kui..

leh tahan gak tag nie..

kalo ena rajin ena amik la asha yeh!.. hehehe

alyyani said...

kete sampai penah pusing2 360 darjah? uish, mesti menggerunkan time tu. penangan putus cinta ye :)

..nOj rawK.. said...

nama aku ke tu? baiklah

::Mamalyna:: said...

aduhh...nama aku naik, jap...aku nak ambik gambo lesen sat...

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels