Posts

Showing posts from May, 2010

pesal plak letak kat aku....aku kan Perempuan...

Image
ok ckp ttg entry sblm ni..tade niat plak nak emosi @ luahan perasaan..tiba2 terluah plak..tambahan plak korang bagi komen mcm aku tgh sedih sgt...eheheh mana ada sedih wei aniwei tq ye...aku tak sedih pun..sbb aku anggap itu kan sebagai kata2 SEMANGAT...CABARAN hidup..aku ckpkan..itukan kata perangsang...supaya aku lebih berusaha dan bersungguh2 skit..meke tu suh aku bersungguh

ok ini cite bab lain dah......merujuk kepada perkara di atas.... satu hari tu..rsanye bukan satu hari aku kena ni...dlm 2-3 hari jugak la...aku suka pg kedai tu.... sbb kedai tu ada ikan patin..best jugak la..tapi tak leh lawan temerloh punye ar.. then bila aku tgh makan..spt biasa.....tokey kedai akan mengira dan letak note kecik kat tepi pinggan....biasa nye meke2 ni letak kat tepi org lelaki..tapi aku tgk sejak 2-3 hari tersebut..asyik letak kat aku je aku sound la kat laki aku tukang pembayar sebenar... * 'pesal letak kat ai plak ni...' * laki ai jawab * 'dia tau je yu ada cash ai xde cash skrg ni kan...mm…

Duit Sebelum NI Bukan Aliran Tunai Duit Kedai ye

Entry sebelum ni bukan duit masuk ke kedai dobi aku ye... (kalo betul...bersyukur sgt usaha penat lelah berhasill.tapi belum lagi ye)
nanti ada yang dot dot dot plak bila tgk statement maybank aku tu...maaf sekali lg itu yg peribadi aku...bukan milik kedai....ehehe
takmo ckp lebih sbb yg ada 'iri hati' tu bukan kamu semua kan..

sbb nye sy berkata demikian..sbb sy sedih..
selalu terima 'semangat' yang ditunjukkan dan diberikan oleh segelintir rakan² yang berdekatan disini ye..
(bukan nak kata mereka iri hati, dengki atau sbgnya tapi uols pk sdri ye)
contoh ayat 'peransang' yang aku terima
1) sha, kedai dah tutup ke? (dalam hati pesal tanya kedai dah tutup, nak kata mlm bukan mlm..time keje lak tu...ce tanya mcmane kedai bertambah maju ke?)

2) eh sha bizness dah tak jalan ke (lebih kurang je la ekk ayat di atas tu...heran aku soklan2 begini keluar dr org melayu)

3) dah tak pg kedai ke? ada lagi ke kedai (arhhh mmg lebih kurang...ayat sbnrnye pun aku tak ingat....tapi seme …

Bestnye kalau aliran duit macam ni selalu...

Image
print screen ni fresh dari akaun maybank aku jam 11.00 pm, 30 mei 2010....sbb tu nampak mcm bz skit kan arini...kena keje keras la baru leh dpt hasil mcm di atas...ehehe pis yang mana satu ek cek nuffnang?? yg last 89.80 tu duit transfer dari akaun hUBby aku... bayo balik duit susu anak2..sbb guna duit cash aku... wah ini entry berlagak ke kak....(adalah skit berlagak tu, ehehe khas tuk kawan2 dssjune99 <--rujuk sblh kanan) saje nak bagi semangat kat uols...

Nah RM2...Saya tinggal anak sini, Sy pegi shopping ye..

Image
amboi senangnya zaman moden la ni...tak kisah sesiapa jaga anak..janji ko senang nak shopping...gitu? ni mula nak membebel ni..
kejadian ni depan mata aku...Tempat kejadian East Coast Mall masa anak2 aku duk merengek2 meminta nak main di tempat spt di atas di ECM...aku sempat la duk kat kuanter bayo tiket nak masuk tu...bayaran just RM2...ko main la sepuas mana pun...time aku duk tepi kaunter tu..aku ni terdengar la sepasang suami isteri meninggalkan anaknya disitu untuk dia pegi bershoping2... 'huhh, senang je..tak takut langsung anak hilang' itu la keluh aku pertama bila tgk kejadian begitu depan mata... aku bukan nak riak, aku ni bagus sgt jaga anak..tapi tempat ni tempat awam..org jaga kaunter tu pun bukannye baby sister.. masa aku borak2 dgn budak jaga kaunter tu..aku tanya...selalu ke org buat gitu.. 'selalu kak, sy ni macam baby sister dah...biarlah' saya tanya lagi... 'tak hilang ke budak2 ni tinggal mcm ni..u duk kat depan..kat belakang mana ada org jaga' '…

Minggu ini Aktiviti Bermanja2 bersama TerSaYanG

Image
agenda mencari kutu seperti di atas pun leh mengeratkan kasih sayang kan...janji bersama sama....dan janji halalan toyibba selamat berhujung minggu

What??????!!! IBLIS?

maaf mmg emosi entry yg ni, jgn baca kalo takmo

'dia kata kawan saya IBLIS....'

yg ni mmg aku akan jadi hot..ko dah kata kawan aku..sama ko kata aku okeh....

ok..... aku dah hampir sepenuh nya tau...thanx dear

Kadang Kala Kita Perlu....

apabila timbul masalah @ perbalahan yg bukan terlibat dgn kita tapi terlibat dgn org yg hampir dgn kita..... Kadang Kala kita perlu dengar je...tak perlu sampuk...kadang kala..kita perlu gak sampuk...supaya salin ingat mengingati..supaya kita tak terlajak bahasa dan kata...yang boleh menjadikan kata2 ini benar terjadi 'apa yg kita ckp, akan terpalik pada diri sendiri, Allah itu Adil dan saksama'
Dan jika anda meminta maaf...minta la dgn ikhlas...biarkan org yg kita minta maaf itu terusan marah dan marah...itu hak dia...biarkan dia puas hati ....minta maaf la dgn jujur...jgn ko bangkitkan plak kemarahan dia lagi...so diam lebih baik selepas meminta...at least ko mencuba meminta....

teringat kata2 mak mentua 'biarkan dia terus marah dan marah, sbb kita buat salah...biar dia puas marah, nanti berhenti la dia.....'

eh apa aku melalut ni...sori guys...xde cite menarik pagi2 ni...cuma luahan kata dari hati

i love my frens so much...full stop.

Owh Begitu Alkisahnya

tiba2 tajuk begitu je..



tapi nasihat sy...'kalo tak suka seseorang takyah nak amik tau sehabuk perkara pun'



kecuali dia musuh korang...eheheh aku advice..amik la tau A-Z...moleh? aku tlg jadi investigator pun moleh..FOC je..alalalala



musuh dan org tak suka ni perkara yg berbeza ye adik2...



ini entry aku pun tak paham maksud tersiratnya....

23 perkara

Image
senaraikan 23 perkara tentang diri saya (huhh malas betul nak buat..tapi oleh kerana kawan sendiri (nOj) yg suh buat..kena ar...kang dia pulaukan aku atau maki aku atau berpakat secara jemaah kutuk blog aku kaw kaw....baru ternganga...aura dia leh tahan skrg ni)1. jelita (sila muntah kalo rasa geli..ehehe ini ayat untuk diri rasa confident)2. aku perempuan yang baik3. seorang isteri yg jelita tuk suami yg hensem (ayat tak leh blaaah), seorang mama yang cantik tuk anak2 yg cute (perasan tak sudah2)4. cepat merajuk dan cepat sejuk5. suka berkawan ramai....tak suka musuh ramai2...skit udah ar..takut aku6. aku banyak idea...(betul kan emi? aku kan jenis ada je idea sejak dari dulu)7. aku tak reti nak buat ayat bahasa2..mau dalam bahasa melayu apatah lagi bahawa inggeris (masa exam adalah terpaksa sahaja..tapi dlm paksa itu...berjaya jugak aku dpt kredit...BM aku A2 tau)8. aku suka ANGKA sbb tu aku suka MATEMATIK9. oleh kerana suka ANGKA....setakat ni 3 no akaun maybank aku berjaya hafal …

Isteri, Kekasih sama sama HAMIL!!!!

siut je... itu perkataan pertama keluar dari mulut aku pagi2 gini lepas baca cerita berkenaan tajuk di atas. ????????????????????? baca yang aku petik dari petikan akhbar tersebut: ---------------------- "Seorang lelaki 'mata keranjang' yang isterinya bakal melahirkan anak pada bila-bila masa ditahan sepasukan penguat kuasa JAWI kerana bersedudukan dengan teman wanitanya yang hamil di Precint 9, Putrajaya, kelmarin." @@@@@@@@@@@ lagi "Tembelang kakitangan AWAM lingkuangan 30an terbabit dipercayai bersedudukan dengan 'isteri luar nikah' berusia 20an tiu terbongkar apabila sepasukan penguatkuasa menerima aduan daripada penduduk" @ lagi? @ "Sesiatan mendapati lelaki sudah berumahtangga itu menghantar isterinya yang juga kakitangan kerajaan ke KAMPUNG kerana wanita berkenaan akan melahirkan anak pada bila-bila masa" @ mau lagi? @ "maklumat diperolehi mendapati lelaki terbabit sudah berumahtangga dan mempunyai SEORANG ISTERI DAN ANAK" @ huhhhh dah ada …

Bloggers yg kuat bebel gak

Image
ha tajuk di atas tidak ada mengenakan dengan org yg telah mati..tapi berkenaan org yang hidup....siapakahhhhhhhhhhhhhhhh diaaaaaaaaa




sekali lagi..kalo buta..klik gambo tuk pembesaran payudarablog aku la beb..."we're the hero of our own story"
korang leh jumpa tajuk ni di BLOGGER NTAHAPEHAPENTAH ..cute nama tagline blog dia...se cute orang nya...aku dah kenal lama gak dia ni..tapi dia sebenarnya tak bape perasan aku yang jelita ni..ops terpuji diri sendiri di situ...aku perasan dia sbb dia tu cun...aku kenal dia dari zaman main forum2 di myuitm..ha geng myuitm plak ramai dah berpusu2 pindah ke blog dan sebagai seangkatan dengannya....myuitm tu ada group forum yg best satu ketika dahulu...takde kejar2 trafik bagai..tapi seronok..kami sempat la buat gahtering..tu yg jumpa si shifa..dan shifa jumpa buah hatinya time tu ar...kami pangey buah hati dia yasin penyanyi tu...sbb muka dia mcm yasin tu...hensem.... --------------------------------@-------------------- oh ye dlm blog dia…

Pilihan Ke-3...Mentor nak persembahkan...

Image
Pijot in The World...eh salah tu... Fyzz'S World

kenapa dia menjadi pilihan aku dalam diam arini (cdgn nak buat yg lain dulu...tapi dia telah mencuit pankreas aku slps ada sesi taklimat ringkas tadi...baca je komen dia...terus tercuit2 pankreas aku ni)
Fyzz ni adalah kawan dari zaman itm di bangladesh lagi...kira sama la mcm izan yg lepas...11 taun dah kami kawan...aku pilih nak cite ttg dia bukan sbb dia kawan aku..tapi sbb dia buat 'menarik' jiwa aku arini nak terokai dunia dia...fyzz's world kan...dia ni kalo tak jadi secretary aku rasa mmg jadi juara raja lawak, kan nojah kan..ko pernah buat statement ini...aku tak pangey dia fyzz...aku pangey dia pijot...manja skit kan.....kalo ko rasa hiba ke sedih ke...dia bleh menghiburkan hati korang...cuba la berkawan dgn dia..sure dia akan balas kunjungan korang...dan akan komen yg sengalsengal.com dan setiap entry dan zaman jepun punye entry pun dia akan ziarah dan baca...tapi AWAS..baca komen dia secara positif dan jgn amik …

Kena Paksa Jadi PARI PARI

Image
sian si kecik aku ni...aku paksa dia jadi pari2..pengantin sepupu papa dia..... bila lambat sgt pengantin nak bersanding...panas la dia..takde mood..muka pun muka paksa je.... dah tu bersiap dari kul 11....bersanding kul 3 ptg? apa kesss? kes nye kat daerah itu mmg begitu....kalo tau kul 2.59 aku siapkan anak dara aku...mandi2 bagai... bunga tu aku buat...terlanjur tangan ni disuruh olah skit hiasan tuk kotak kek.... so aku terus la buat bunga tuk pari2 kecik





bunga tu pun mula2 elok je lagi bulatan nye..lama2 kerekot kerekot dawai nye...ehehhee

Dora

Image
tgk gambo dora ni dulu...
dan dora lagi
tgk anak dara aku plak... ada gaya mcm dora tak? dora + oltromen daia
eheheh dgn mama dora plak
(hodoh plak wajah aku ni)


ha yg ni lagi... rambut je la kan mcm dora.. gambo aku lagi hodoh dari di atas..so blurkan je la..malu ai.... kenapa cite pasal dora ni..sbb sejak dua menjak ni... aku suka nyakat anak aku si baby..dgn panggilan dora... tersipu2 dia...malu2 konon2nye...ehehehe aku pangey dia 'dora, eleh dora' dia pun sengih2 je...eheheh suka sgt dia dipangey gitu...berangan nak comey mcm dora la tu rambut tu nenek dia yg potong ala2 dora tu.. nenek dia ckp..dia nampak dlm tv rambut2 ala gitu..so dia buat la tapi papa nye mcm marah bila rambut anak dara dia dipotong2...ehehhee masalahnye anak kamu tu takmo ikat rambut..nak lepas gitu je...rimas jugak bila pangey baby dgn dora, mula la si abg suh pangey dia oltromen..cis..tak berkenan tul aku dgn ikon oltromen tu...tak membentuk peribadi yg elok pada kanak2 je aku rasa...huhhh... yg elok ttg oltromen ad…

Tebus Mata Ganjaran

Image
niat di hati nak tebus PAYUNG...aku ni pengemar dan pengumpul payung....ehehe tak tjk lagi kan koleksi payung aku? atas meja skrg ni yg bentuk mcm air minuman pun ada...unik..

tapi last2 aku tebus termos ni...sbb kecik comey je aku tgk masa singgah kat shell petrol pump...
kena guna 2200 points je
maklumat lanjut boleh lah layari di sini http://www.bonuslink.com.my/

aritu pg parkson guna bonuslink kad jugak...selepas bayo....tak pasan dia suh amik stamps...4 keping lak tu..sampai umah baru pasan..sib baik tak buang resit parkson tu.....

actly aku tak biasa beli belah kat parkson tu, tu yg tak tau......maklumla org kampung je...nak jejak situ pun takut2 je org kata²

ada sesape leh advice...stamps apa tu? serius talk tak tau...

Sukar Org Nak Nampak Wujud nya PA, tapi ada yang sudi NAMPAK wujudnye aku

Image
tadi (19 mei 2010) aku terima berita...aku dpt hadiah @ souvenir dari yayasan xxxxxx di kelantan...tapi bukan tuk aku sorang katanya....ada lagi pegawai2 yg dapat...
ini adiah aku..yg kotak merah tu adiah tuk penceramah yg teman sekatil sy..sekatil ke? kadang2 dia tido dilantai...apa kes?

ha yg punye yg dibulatkan..suka nye hati dpt barang jenama vantage lagi, bos aku pun dpt gak..set cawan dan teko..cantik sgt...aku ingat dpt la jugak yg tu..eheheh (tak tau bersyukur tau ko ni).....ye ar kalo set cawan tu leh tayang2 kat org tiap kali org dtg..kalo yg ini...time buat majlis je la leh tayang2.....ahahahahhaha ayat tak bleh blah


dari pandangan sisi...kecik je..ini bekas sudu rasanye..kalo aku tak sgt sengal la..rasa nye ini tmpt sudu....

wah terharu aku la babe...jarang PA diingati mcm tu...lain la kawan sorang tu...ada org nak jumpa bos dia je..dia pun dpt duit raya..eheheh kan comot kan..ops tersebut nama plak...
ini kiranya kali kedua sepanjang duk sini selama 2 tahun ni..kali pertama …

Cukup Dulu 2 Arini TEROKAI dot dot dot

segmen yg tiba2 dari aku TEROKAI CERITA BLOGGER LAIN tu adalah segmen aku sendiri yg buat tanpa mintak permission korang..eheheh suka tak suka bagi tau...so jgn letak blog list aku dlm blog korang...kalo letak..bila2 je aku tgk ada dan ada idea dan free aku buat....

so arini + semalam cukup 2 dulu...actly aku ternampak dah sorang tu aku nak buat...idea pun ada je masa aku nampak blog aku dlm bloglist dia yg boleh mencetus idea aku...thanx ye dot dot..insyaAllah...aku kenal dia lama dah zaman myuitm lagi...ehehe tapi rasanye dia tak pasan aku yg tak bape jelita ni..tapi aku pasan dia...sbb dia cun...

eh aku bukan nak cite pasal blog dia lagi kan...cuma nak bgtau..best jugak buat benda alah ni...sbb ehehehehhe

kena maki dgn kawan2 yg mulut2 bacul (sentap tak uols?)...

spt ayat² berikut :
'ko protege abf femes ke'
atau
'wah segmen jelajah jugak ke'
atau
'sesi jelajah bersama kak asha ke'
atau
'version bape segmen ni, pls dtg blog ai, ai dahaga trafik'

atau seangkatann…

Pemblogger Tegar .....

Image
owh siapa blogger tegar yg dimaksudkan itu oleh CEMOMOT tu..(klik tuk pembesaran payudara )

so sape lagi....aku la lagi yg selalu perasan tak sudah2...ehehehe PEMBLOGGER TEGAR...

tegar la sgt kan....tak tau tegar tahap mana..tapi aku mula rasa mcm addicted ni sbb dia jugak la...dari dulu.....kalo tak update..dia suh aku update...dia akan maki aku secara terang2...'bersawang la blog ko tu', tak pun 'buruk la background ko tu', tak pun 'tgk blog aku, kemas dan teratur je' ada taim 'bak sini no pword...aku kemas dan renovate rumah ko' ha yg last tu aku suka sgt..so skrg ni la hasil nye..kaler biru...izan kalo aku nak tuko lagi leh tak?...kalo blog aku bersawang hang la tlg sapukan..hang kan rajin...

oh ye...DIAni kawan aku dah lebih 11 taun...lama dah....kira nye aku ni selalu je dimaki hamun dia..tapi berkawan la jugak....sbb aku tau dia baik hati....dan rajin..kalo korang rajin 'rahsuah' dia...suh baiki mutu background blog korang..sure dia buatkan…

ONLINE BEST FRIEND AWARD-TAG

Image
dapat award ni dari kakchik , terima kaceh kakchik...sbb anggap online bf eehehhee..sweet...

pagi2 dpt berita gembira kan..so sweet ar..



Write 5 interesting facts about the person who gave you this award mula kenal kakchik masa tgk kedai buku online dia.. ye ye kat situ la kot mula2 kenal dia... lepas tu bila aku tinggal jejak satu je...terus jadi kawan online....dia selalu singgah sini (cuba la korang tinggal jejak kat sana....) dia ni ratu abaya dan sgt mementingkan petua tuk awek muda dia ni lebih baik dari aku yg tak senonoh ni...kadang2 segan buat entry tak senonoh bila kakchik ternampak..ehehe sbb aku ni mmg ting tong sgt2....tapi dia tetap cool boleh masuk dgn semua org dgn cara tersendiri....bleh di katakan dia ni sungguh sopan dan menjaga adab dan tatasusila yg dituntut Islam. dia orang pantai timur, keje di library...sgt ulat buku, dan ada kedai buku.
Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies. Sekarang ni tak sedap badan kalo tak singgah kedai hari2...2-3 kali..…

Blogger Terbaik Abad Ini

Image
siapa blogger terbaik abad ini????????


tgk la gambo di bawah ni...dlm bulatan merah

look...aku antara blogger terbaik abad ni tau....klik tuk pembesaran mental.....

tima kaceh adik epul azimikerana anggap begitu..ehehe mula la akak nak perasan ni tau....

jom singgah di blog beliau...dia ni budak rajin tlg mak dia berniaga (betul kan dik), orang pantai timur..dekat je dgn aku ni...dan sgt pandai berceloteh..kalo entry dia..dia buat sendiri je ayat2...panjang lak tu..so dia mmg pandai berceloteh..kalo aku kering idea terus

Beribu2 Lemons

Image
emel yg pertama ada 12, 216yang tidak dibuka



emel yg kedua ada 13, 508 yg tidak dibuka

kebanyakkan emel2 yg dpt tu 'rubbish' je...iklan ntah apa2..atau yg borak2 atr org indon la...lucah2 lak tu....aduih la..bila masa aku leh terjoin group sebegitu..... so setakat ni..itulah jumlah yg berjaya aku kumpul...ehehehe beribu lemons kan... MOTIF ENTRY? so kalo ada apa2 yg urgent jgn la hubungi by emel...taun bila la aku dpt dan rajin tgk....

Akademi Fantasia?

cerita pasal AF ni...actly aku bukan la peminat tegar..tapi layankan je la...kiranya aku ni selalu menjadi penyumbang trafik tuk penonton AF la...

tapi serius talk...aku tak minat..dan tak pernah menyumbang kan sebarang sms untuk mengundi pelajar2 nye pun...buang duit aku je....

ehehehe entry bahaya ni...eh ini kan hak masing2...nak minat atau tak..minat tak minat aku penyumbang trafik jugak...malah aku tak pernah miss bayo astro tu...bayo berlebih2...sampai dulu kadang2 ternegatif...eheheh dia plak utang aku....tapi bila skrg bil dah melambung...tak kose nak bayo lebih sgt..lebih takat rm2 tu kira biasalah...

oh ye aku pun tak paham pesal org minat sgt AF ni....mmg ada aura tersendiri...bukan mawi je ada aura tau...AF pun ada aura tersendiri..sampai aku yg tak minat ni leh tgk...

sampai aku nak tgl LOST pun susah...skrg dah pukul 11 bang oi....aku nak tgl LOST...wuteverrrrrrrr.....i dont care..

Dulu guna nama MAMAT....skrg ni gelaran ABANG FEMES atau ABANG PEHMES

heran tak aku berblogging arini?

toksah heran..smlm maxis telah meng'derma'kan aku stick broadband.....(takmo dah guna beruk2ben...nanti rosak plak stick aku..ahahah so tulis betul2 broadband)

eh meke derma tu setelah aku 'rahsuah' skit tau...register bagai..so srkg ada 2 line maxis n celcom still available...

lari topik dah ni....

oh berkenaan TAJUK di atas..smlm selepas aku dpt broadband dermaan maxis...aku terus la usha2 blog...apa lagi kalo keje blogger kena buat kan...usha disana sini..tapi smlm ai tak login tau...sbb tu uols tak pasan...tapi ai round the world....dari kemaman, ke kuantan, ke penang pun ada, ke KL pun ada...ke putrajaya pun ada, eh tak lupa melaka...hi eca...ke serata negeri la aku berjalan2 smlm....

tapi yg heran skit smlm..ada cerita ttg abg femes...aku pun kurang paham sebenarnya misi2 korang ni....sana sini duk cite abg femes...tak pun ada yg tulis abg pehmes...arghh naik pening aku ni..dulu korang guna nama MAMAT....leh la jugak aku olah satu cite…

Kalo la kat sini ada Kelas itu...

Image
Kalo la kat sini ada kelas gimnastik..aku rasa sure aku tak masuk
(gile nak belajar..perut buncit tak sedor diri, bontot la karat...gimnastik kat umah pun belum tentu org tgk....eheheheheheee)..
eheheh tapi aku nak suh anak dara aku masuk....


tiba² plak aku nak suh anak aku belajo kan...ni tadi ada aku terbaca satu blog tentang penglibatan anak dia dlm gimnastik...kanak2 lagi..sweet nampaknye...anak dia dah agak glamer..masuk majalah²nak tau lebih lanjut klik SINI(eehehe kebenaran tak dpt lagi dari tuannya nak linkkan...sbb komen yg diletak tak nampak..pesal ntah....kat tmpt aku pun gitu..tgk mcm ada komen.....tapi bukak takde....)

Siap dah Solat Hajat dan Majlis TAhlil

alhamdulillah, selesai dah buat solat hajat dan majlis tahlil... sori guys..tak dpt nak layan kawan2...(sombong ko ek....) bkn nak smbong..ni baru ada kat meja.... buat solat hajat tadi bukan la berkenaan entry sebelum ni tau..eheheheh tapi kebetulan arini mmg kami nak buat solat hajat skit..dan makan2.. makanan di sponsor by yg dpt APC baru2 ni...tuk tahun 2009...

Apa ke hal nya kutuk2 Melayu ni!!!!!!!!! stupid,rubbish

Image
ok ini sebahagian yg aku printscreen..malas nak buat semua...kalo nak tau lebih lanjut baca di entry sebelum...spt di bawah:

http://mdm7781.blogspot.com/2010/05/really-touching-story-must-see.html gile ke apa meke ni....maki org melayu tak tentu pasal....wth...atau lebih 'sopan' skit..WTF (wut the fotosintesis!)nogha pun pinjam org lain, aku pinjam mu ... ------------------------------------------ sopan kan mulut aku...ehehehehhehe ------------------------------------------ jd aku tak maki bangsa lain, jgn maki aku...aku ni ada gak bangga dgn 'korang2' bangsa lain tu...walau mcm mangkuk je kutuk2 melayu...aku bangga apa dgn cina n india..dgn semangatnya..cara berniaga nya...tapi aku tak bangga dgn sikap kutuk2...atr uols pun ada jugak islam...islam tak kira bangsa babe....kita kira agama okeh? ikut la ko bangsa apa pun.....(jadi tak semuanya mereka gitu..segelintir sahaja) ------------------------------------------- sentap jap pagi2 ni...ada ke babi ke melayu...cis bedebah tu…

A Really Touching Story !!!!!! A must see..

Image
This is awesome. Just spend a minute reading it.



On their way back from School Arjun started talking



Arjun : Bro! I am moving to a different city to study. I will miss you man Pargat: I will miss you too mate. But nothing can break our friendship. We will at least meet once every year. Arjun: Yes that is a deal and they parted with tears in their eyes... As time went by, both got busy with their work life. They kept their promise for two years and after that they moved on with their own lives and in the process Arjun lost his contact with Pargat.. Time went by and both became Police Officers. -------------------------------------------------------------------------- Year: 2009 - Venue: The Police station where Arjun works ------------------------------------------------------- Tring... Tring... Arjun picks up the call and he gets a pleasant surprise... "Is this Arjun?" "Yes. Who is on the line?" " Bro. Its Pargat! I just found out that you are posted in this statio…

Percaya Atau Tidak, Aku Di Arah Bukak Facebook Waktu Kerja..

Image
percaya ke tidak??? waktu keje lak tu? ini ARAHAN tau...ermmm kiranya arahan dari masa ke semasa yg terakhir sekali dlm SENARAI TUGAS...

ermm heran jap aku..ehehe tapi jangan heran..sbb ini adalah ARAHAN bos..
dia suh aku cari gambo dia pada majlis anugerah pingat untuk dia...yg lepas...
siap dibagi nya satu BROADBAND tau...ye ar ikut intenet jabatan mmg tak leh nak bukak fb ni...sob sob sob...
tapi aku bukak je fb pun...so takde la nak menyinggah dimana2....harap maklum
ermm canggih facebook ni yerkkkk, leh cari gambo2 plak..ehehehe

Bila Wanita Main Bola Sepak...bersepah sepah...

Image
bagi mereleasekan tension rakan2 sejabatan yg ada bekerja sepanjang minggu...pihak kelab jbtn telah menganjurkan perlawanan bola sepak pantai oleh kakitangan wanita dan bola jaring oleh kakitangan lelaki. ha sekurang2nya kita belajar cara rakan berlainan jantina bagaimana selama ini mereka beraksi di padang masing2....dan kita bleh tahu sejauh mana...kekuatan yg perlu ada untuk sesuatu game tu...takde la kita memperlekehkan rakan berlainan jantina jika mereka tidak menang dlm sesuatu game itu...ye idak


ok sesi gambo dulu ye rakan²..wajib la ada...biru lawan merah dulu...aku umah biru...kalah la babe...tapi semangat kami MENANG...ehehehehe yg penting enjoy...tak kisah dah kalah menang...yg MENANG adalah SEMANGAT PASUKAN itu penting....ada maksud tersirat tu kan...ye ar kita satu jabatan adalah satu pasukan...jadi biarlah sama2 hepi melakukan sebarang 'tugasan'....tak kira la kena main bola sepak ke....main golf ke..apa yang penting KERJASAMA...

yg aku kotakkan tu adalah kami la..…

DON'T SLEEP WITH... (bahasa melayunya JANGAN TIDUR DENGAN....)

Image
tadi aku cek emel2 lama...tgk ada la laki aku anta emel...cehh..nak beremel2 jugak...apa motip? huhhh......... aniwei jom kongsi apa dia nak sampaikan....






1 - DON'T SLEEP WITH WATCH

Watches can emit a certain level of radioactivity. Though small, but if you wear your watch to bed for a long time, it might have adverse effects on your health.
(blk keje terus bukak dah....so tak sampai ke malm)
2 - DON'T SLEEP WITH BRA


Scientists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher risk of getting breast cancer. So go to bed without it.
(patut ai rasa mcm ada org raba2 je mlm)3 - DON'T SLEEP WITH PHONE

Putting the phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged. Though some of us will use phones as alarm clocks, but please put the phone as far as possible. Scientists have proved that electrical items including mobile phone and television sets emit magnetic waves when used. These waves can cause disruptions to our nervous system. Therefo…

Wilayah di Atas Awan Terletak di IRAN

Image
aku dpt dari emel.....

WILAYAH DI ATAS AWAN TERLETAK DI IRAN....











BENARKAH ini???????????? aku pernah dgr...salah satu benda ajaib didunia adalah....taman gantung babylon... so INI kah taman itu?????????????

BUKAN SETAKAT LAWAK

Image
lihat dan fikirkan sejenak apa motip gambo ini?????????

'Iman tak dpt diwarisi'.......(Kalo dia Alim sgt kang susah jugak aku ni....)

Image
kalo dia alim sangat kang susah jugak aku kang wei...
ye la...kang itu tak leh, ini tak leh... tapi................
kalo dia takde alim2 kucing skit kang...aku pun susah..susah di akhirat la babe...eheheheh tapi aku rasa dia ni dah cukup sesuai la kot dgn aku yg kadang2 tunggang langgang ni... teringat satu dialog dia aritu....dia kata gini dlm nada nyanyi...ala nada2 perli jugak..dia kan suka perli aku 'iman tak dpt diwarisi.......' lalalalala lagi...(pernah dgr tak lagu nasyid ni?????????) ehehhehe tergelak aku..ye ar...selalu aku perli dia...cuba la ikut ayoh tu skit terus dia buat nyanyi2 lirik di atas....ciskek tul dpt suami yg ting tong jugak ni.... tapi dlm gitu2...alhamdulillah...solat dia jarang dia tinggal...kalo tertinggal tu aku rasa sebab bola kan bang kan? (opsssssssssssssss terbocor rahsia), eh tapi kalo dia ke stadium ke apa ke..dia tetap cari surau jugak (cis puji laki sendiri...chaitttt) walau apa2 pun dia 'buat'...dia bangun pagi solat dulu....kat rumah parent…

tajuknya AWEK MANTAP..

Image
ehehehe jgn marah aku babe..ini kawan aku yg bagi gambo ni, marah dia...


pssstttt nora...aku ingat kalo dah mantap gini tak leh buat aksi 'gini' wei...rupanya boleh la gha..ko dah salah taksir la gha...ko tgk boleh je dia buat..cuma lemas sedikit la...(opssssssss) lemas pun dlm 'syurga' kan nogha kan? APA KES ko ni sha kes kepala blur la dude

Jika arini kita seorang.....

Jika arini kita seorang Lawyer Jika arini kita seorang Arkitek Jika arini kita seorang Setiausaha Pejabat Ia bermula dengan seorang Guru... ....................................................................... aku tetap nak ckp..kita sbg ibu ni pun guru.. kita yg mendidik anak2 kita yg mula2 ajar anak2 itu ini kita yg memahami 'bahasa' anak2 kita yang melatih mereka berjalan.. kita adalah guru selamat hari guru

Mahalnye Elektrik tuk Air Cond......

Image
mahal nye elektrik tuk ekon....kalo pakai 10 jam...dah jadi 4.60 sehari...kalo 30 hari...dah jadi 138....ish ish ....
baiklah aku beli makanan anak2 ke...paedah jugak...

biarlah berpanas skit di dunia....ini baru dunia...kena ingat ko tu byk dosa (ko tu bermaksud aku ye)

kalo water kettle tu 50sen/hour, tak la terasa sgt..sbb tak guna berjam2....begitu jugak yg lain....

Kita Pun Guru juga

Image
mcm nOj ckp kat blog dia...mcm tak best plak kalo tak wish selamat hari guru... tadi sy terlintas jugak...bahawa kita pun sebagai ibu adalah guru kepada anak2 kita... kita la org pertama yg mengajar kepada anak2..patut nya kita sebagai ibu ini harus di beri ucapan selamat hari guru jugak sy teringat satu kata2 ini..tapi maybe lain skit ayat nye..rasanye maksudnya sampai... 'semasa kupu2 syurga (baby) dipilih olehNya untuk ditiupkan ke dlm rahim ibu, kupu2 syurga ini bertanya kepada Tuhan, aku takut untuk ke dunia...aku tidak tahu bahasa mereka....tuhan menjawab, jgn bimbang...nanti ada seseorang akan mengajar mu, dia bertanya lagi, nanti aku tak tahu cara makan, berjalan di atas dunia, tuhan menjawab, jangan bimbang nanti ada seseorang akan membimbing kamu di dunia,...dia bertanya lagi, siapakah seseorang itu?...tuhan menjawab..dia adalah bidadari....dia bertanya lagi....bagaimana aku mahu mengenal bidadari itu?....tuhan menjawab..nanti kamu akan memanggilnya IBU' (mungkin jalan c…