Wednesday, May 19, 2010

Bila Wanita Main Bola Sepak...bersepah sepah...

bagi mereleasekan tension rakan2 sejabatan yg ada bekerja sepanjang minggu...pihak kelab jbtn telah menganjurkan perlawanan bola sepak pantai oleh kakitangan wanita dan bola jaring oleh kakitangan lelaki. ha sekurang2nya kita belajar cara rakan berlainan jantina bagaimana selama ini mereka beraksi di padang masing2....dan kita bleh tahu sejauh mana...kekuatan yg perlu ada untuk sesuatu game tu...takde la kita memperlekehkan rakan berlainan jantina jika mereka tidak menang dlm sesuatu game itu...ye idak



ok sesi gambo dulu ye rakan²..wajib la ada...biru lawan merah dulu...aku umah biru...kalah la babe...tapi semangat kami MENANG...ehehehehe yg penting enjoy...tak kisah dah kalah menang...yg MENANG adalah SEMANGAT PASUKAN itu penting....ada maksud tersirat tu kan...ye ar kita satu jabatan adalah satu pasukan...jadi biarlah sama2 hepi melakukan sebarang 'tugasan'....tak kira la kena main bola sepak ke....main golf ke..apa yang penting KERJASAMA...


yg aku kotakkan tu adalah kami la....aku duk tonggeng2 pun ada je anak mamat di belakang aku...nampak sgt mengekor aku kan...ehehe actly dia adalah pengadil....asyik kena tiup wisel je aku ni...ada dpt kad merah tu kang...
tgk bila pompuan yg main.....adehhhhhhhhhhhhh......habis di rebut bola nan satu tu...je bagi sorang satu bola..sure tak rebut kan...ehehhehee...aku tu terkedek2 la kejar bola...faham je la kan..aku ni tak kuat lari...main football ni main lari je..penat tau...dah la ai nyampah bila papa mdm tgk bola je...rebut² remote astro tu...tapi kalo dpt ke danish..dia mesti bagi mama....ehehehhehee papa mdm sure la kalah kan...
untuk sesi NETBALL oleh lelaki plak...tak dpt nak snap gambo..sbb time tu hujan...syok la jugak...walau meke main hentam tak ikut rules langsung...ciskek tul mereka ni..siap peluk2 dlm gelanggang tu...bleh plak main raba2....huhhh tak senonoh tul kalo lelaki main netball....ada satu kali tu...time pihak lawan nak shoot kan bola ke jaring tu...bleh plak pihak satu lagi tarik tiang gol....apadaaaa....ehehehehhehehe....mana tak bengang pihak lawan..tapi MERAKA pun ENJOY....
dan yg penting mereka tau..bahawa netball ni byk sgt peraturan....gerak kaki tak leh...bersentuhan tak leh....masuk sini situ tak leh....ehehe tapi time tu mereka hentam je
ok sampai disini sudahhh
cerita di pagi hari..

12 comments:

*Miss Geli^ said...

main bola pantai ek?mampus la mengah..lidah mesti terjelir sampai nak cecah pasir..
aku main futsal indoor pun dah mengah, inikan atas pasri

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

bukan pasri nowa...tapi pasir...saper tak mengah weii...main bola tampar pantai pun mengah...ni kan lak bola sepak...huwaa...dah lama tak main bola2 ni...:P

MRS. K said...

muahaha.. bersepah-sepah katenye...

MRS. K said...

jab, i main bola kat umah jer.. kahkahkah

~anna&anuar~ said...

eiii... penatnye main bolah kat pasir pantai... mau bgelen air tegukkkk...

Siti said...

haha..mesti syok main bola kan..siti teringin gak nak cuba..

..nOj.. said...

bkn kate main bola. try lari bodo2 je atas pasir tu. mmg mengah la weh

zue @ annaleeya said...

mesti mengah jerk kejar bola tuh... pompuan main bola, mesti kecoh jer lebih nih... hahaha...

~aSHa~ said...

eheheh mmg mengah pun wei...susah atas pasir ni...perangai pompuan main mmg bersepah2..eheheh rebut bola...mmg kecoh je lebih..gol nye tak lebih..ahahahaha

ardinihumaira said...

kak... nak main gak.. bestnya :)

@juera said...

aik lmanya nk kuar entry psl ni ekk..hehe..tu nmpk x i depan skli tu..duk gelak2 dlm gelanggang..x tahan nengok msing2 duk kejar bola sbijik..hahahaha..btol2 cm bdk2 r..adeyh!!tp heppening gila kn time ni..nk suh opis buat lagi game2 mcm ni..

Farazila said...

heabtnyee..suka2...