Thursday, May 6, 2010

ibu Lindungi Anaknya dalam runtuhan

dah lama aku baca cerita ni dari entry seorang kawan...cuma maybe ramai yang lain tak tahu lagi....

cara ibunya melindungi anaknya sentiasa bermain kat kepala aku ni....bila ada perkara2 menyentuh soal anak....so sekali lagi di blog ini aku keluarkan balik cerita ini...

korang tgk gambo2 di bawah dan nilai la sendiri...hebatnya kasih sayang seorang ibu....



dari peti simpanan hset si ibu : ANAKKU SAYANG, BILA KAMU SELAMAT, INGATLAH MAMA MENCINTAI KAMU SELAMANYA.....
buat anak2 ku...
begitulah sayang mama kepada anak2...percaya la...mama tetap syg abg danish n baby selamanya....hingga ke syurga
along aku copy dari blog hang.....

33 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

kasihnya ibu hingga ke syurga...kasihnya bapa???

Ieda Al-Habsyi said...

sedihnya....teringat kat ummie ieda..waaa..

@juera said...

sayu nya bc entry ni..

Epul Azimi said...

ibu ratu hatiku..:)

.:fyzz:. said...

aku dok rasa dh cam penah tgk entry kali nih..gupernya lam blog along hg copy rite paste yer..heheh..tuh la...kasih ibu membawa ke syurga...

fiezaradzi said...

ahh.. sedihnya.. mmg ibu sanggup buat pe jer utk si anak.. si anak, dgrlah rintihan ibumu.. hukhuk..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ni entry sempena hari ibu la yer.. memang seorang ibu sanggup mati kerana anak2 nya

ardinihumaira said...

kak.. terharu baca.. huhu.. nak nages je ni...

~aSHa~ said...

izan --> kasihnye bapa bagi adik lagi..ehehehee

fikaryna said...

asha..kasihnya bapa kasi adik lagi? wah..suka2..hehe..

~aSHa~ said...

ieda --> selalu la ziarahi ibu...uhuhuhuhu (aku dah jarang skrg ni....sebulan sekali pun susah..)

~aSHa~ said...

@juera --> kalo teringat kat anak...teringat ttg gambo tu

~aSHa~ said...

epul --> kalo mama slogan nye ada tak?

LYaFRINA said...

itula.. kalo dh jadi ibu.. segalanya sggup.. sbb kita y membawanya 9 bulan.. bernafas diatas satu nyawa.. sbb itula, ibu xleh hidup tanpa ank.. faham sgt2 perasaan itu..

**bapa.. tlg ..... TLG APER???

~aSHa~ said...

fyzz --> lepas aku baca entry along terus aku teringat2 dlm kepala ttg gambaran mak dia lindungi anak tu....aku terbayang mcmane kalo dlm kereta...uwaaaaaaaaaaaaa sempat tak nak lindungi anak2 mcm tu..

~aSHa~ said...

fiezaradzi --> sanggup buat apa sahaja..tapi anak2 belum tentu buat apa sahaja tuk ibu kan..

~aSHa~ said...

cik puan mimi --> a'ah ek tuk ari ibu jugak ni..thanx ingatkan

~aSHa~ said...

dni --> kalo dah jadi ibu nanti lagi terharu

~aSHa~ said...

ryna --> ehehehehhee

~aSHa~ said...

lya --> besar pengorbanan ibu dari sejak dari perut lagi kan..

..nOj.. said...

aiseh sedih la plak

mamalieyna said...

tu pasal..Syurga di bawah telapak kaki Ibu kan..!huhu..

aLoNg@Na said...

sedih kn..alg 1st bc tu dh nangis dh...

~farahsyeefa~ said...

i already cried, so touching :(

Farazila said...

touching nye...
keajaiban tuhan...

E.d.Y said...

T_T

tibe2 ingat kat mak kat kampung...

ainhany said...

subhanallaH
Seorang "IBU " bukan sebarangab "IBU"
Cinta yg kekal sepanjang hayat:: syang....sayangnya EMAK

selamat hari ibu buat mama asha..
cyng mama jugak kan...:)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

jangan lupa jasa ibu yg melahirkan dan membesarkan kita.....

E-na Zarina said...

Salam...baca n3 ni bertambah2 rasa miss sgt kat my mum...huhuuu...

Jom jenguk Lovely Kitchen...

Mr Rulez said...

terharunya baca nie..2lar pbezaan seorang mak ngn ayah..betui tak..;)


ap2 pun camat hari ibu..hehe

Ain said...

huhuhu..... sedihnya....

ayang said...

tiba2 jd sedih.. hurmm..

Kniedaz said...

bagaimana agaknya baby tu skang..? Selamat Hari Ibu Asha..

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels