Thursday, May 6, 2010

Dog Bone at The Car - Part 2

salam..nk sambung cite pasal dog bone..kalo black dog bone lain plak jadinya....sampai temerloh makin cuak sbb bunyi makin kuat...cari bengkel area temerloh byk yg tutup....ishh ishh..1 Mei konfom cuti...nak kena balik kemaman plak lps ni....tawakkal je la..sorry ye mama mdm..bukan x nak repair kt temerloh..bengkel tutup....
sepanjang perjalanan dr tloh ke kemaman, bunyi-bunyian makin kuat bila lalu jalan x rata...jalan lama tloh-kuantan x diselia dgn baik...ikut LPT je la senang...masuk LPT je bunyi makin kurang..ke sbb aku bawak laju...ntahla....
smpai kmmn call pomen tp x leh anta kete sbb bengkel dia pun tutup...nak x nak kena anta lps balik dr KB...balik dr KB je call pomen

papa mdm: " boh..kete aku bunyi makin kuat nehhh..guane boh...saksoba cap ayam ke? ke spring aku mapuh doh? "...

pomen :" dok ape boh...wat mari kete lu..nanti aku operate , mu tinggal aa kete dulu.."....perghhh ayat mcmm ayat doktor dohhh..cuma doktor pakai stetoskop...pomen pakai spanar idup....

papa mdm : " bereh bos "....maka kete pun ditinggalkan di bengkel

selang beberapa jam pomen call

pomen : " boh....kete mu tulang anjing engsel ( bebola ) dia lari, masa buat alignment ni..dia gerok ...kena tukor ni boh "

dlm pale otak papa mdm: " ishhh...masa bila pulok aku langgor anjing sapa tulang dia ada kt tayar kete...bia btol pomen ni.....

papa mdm: " doh kena samok ( samak ) aa kete aku , besor ke tulang dia..."

pomen : " hahahahahahha ( kuat gila pomen suka ) ....nama barang tu dipanggil TULANG ANJING...maghi sini saya tunjuk "....

ishh ishh...malu jugak la seposen..tau bwk kete je..alat2 ganti kete hampeh nak tau....memang alat tuh dinamakan tulang anjing...pomen cina pun panggil dgn nama tu...kesudahannya tukor la kedua2 belah ..rupanya nama alat ganti tu adalah REAR ARM...baru la x de bunyi.....

moral of da story....byk perkara yg kita x tahu tapi kita buat-buat tahu.....

posted by papa mdm...c uols

12 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tulang anjing engsel....

hahahhaha....lain pemahaman berlaku di situ

kuikuikuik......yanie pun nak kena belajar bahasa pantai timur...

takut salah faham lak nanti ehhehhe

~aSHa~ said...

yani...akak pun kira nya masih belajar....ni abg yg taip...

sib baik tak kena samak..kalo idak...uhuhu

mama mdm

LYaFRINA said...

ahhaaiii...
asha ada byk words lagitau y pelik2.. lya org trg ni pon kadg2 xtau.. klakor..

zue @ annaleeya said...

tulang anjing????? mmg dok rajin dengor pong.... bab2 kete nih mtk mahapla... reti bawak jer... hehehe...

iz-AnN عبداللطيف said...

huhuhu...baru aku tau...

MRS. K said...

black dog bone tau la

ardinihumaira said...

whoaaaaaaa ganazz aa hubby akak berblog. hehe.. suh dia wat blog satu ^__^ bia deen ralit baca blog dia. deen malas update la kak. nak sepak montot dia dushhhh

ery said...

muahaha... tulang anjing engsel penyambung.. hahaha.. klik link bawah ni klo nak tgk...

tulang hanjeng

ayang said...

ohh tak penah pulak dengo mana2 pomen panggil rear arm tu tulang anjing..

kna study bahasa pomen gamaknye nih..

fikaryna said...

haah..ryna pun br tau..

Kniedaz said...

hehe...malu bertanya sesat jalan..

.:fyzz:. said...

aku pun pes time dengaq gak..kalau kt kedah panggey tulang kambing ke tulang lembu kot..heheheheh

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels