Monday, May 24, 2010

ONLINE BEST FRIEND AWARD-TAG

dapat award ni dari kakchik , terima kaceh kakchik...sbb anggap online bf eehehhee..sweet...

pagi2 dpt berita gembira kan..so sweet ar..



Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
  1. mula kenal kakchik masa tgk kedai buku online dia.. ye ye kat situ la kot mula2 kenal dia...
  2. lepas tu bila aku tinggal jejak satu je...terus jadi kawan online....dia selalu singgah sini (cuba la korang tinggal jejak kat sana....)
  3. dia ni ratu abaya dan sgt mementingkan petua tuk awek muda
  4. dia ni lebih baik dari aku yg tak senonoh ni...kadang2 segan buat entry tak senonoh bila kakchik ternampak..ehehe sbb aku ni mmg ting tong sgt2....tapi dia tetap cool boleh masuk dgn semua org dgn cara tersendiri....bleh di katakan dia ni sungguh sopan dan menjaga adab dan tatasusila yg dituntut Islam.
  5. dia orang pantai timur, keje di library...sgt ulat buku, dan ada kedai buku.

Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies.
  1. Sekarang ni tak sedap badan kalo tak singgah kedai hari2...2-3 kali...sbb sdg berusaha untuk dpt balik modal...insyaAllah..so jadi mcm hobi dah kan
  2. peramah dan suka berkawan ramai
  3. open minded (hobi ke ni?)
  4. suka shoping...kalo pitih kureng...window shoping pun jadi, tak kira maya ke atau dlm alam nyata.....kalo beli cekelat pun rasa mcm hepi sgt2...
  5. suka bertekak dgn hUBby...ala bukan bertekak nak cari gaduh...nak cari pasal je
  6. suka merajuk dgn hUBby...ye la xkan nak merajuk dgn abah aku lagi kan...bagi la can mak aku plak merajuk2 dgn abah aku, dulu aku je
  7. suka sesuatu yg baru dan ingin mencuba, spt belajar piano
  8. suka menghafal sesuatu...ok setakat ni dah 3 no akaun maybank aku ingat....ehehe aritu aku ckp dua kan...kelmarin...no satu lagi yg aku ingat separuh tu..dah bleh ingat semua..
  9. suka belajar dan belajar...cikgu2 aku adalah izan, nojah, nogha, echa....ermmm yg ni bleh dikatakan hari2 jadi cikgu aku, kamus aku, transalator aku, izan tu belajar bab blog je tapinya
  10. suka berblogging...dah jadi hobi plak

Pick your 10 most deserving receipients and describe them
  1. lya http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/ (ha dgn dia ni kawan online yg leh jadi kawan kat nyata jugak....kalo aku sesat di sekitar pantai timur ni..aku roger dia ar....mula kenal dia bila aku terbaca komen dia kat satu penganjur contest ni...komen dia berbunyi 'eh singgah kopitiam ke, sy duduk area xxxxx jugak la'.....dan mula dari itu sy terus ke blog dia....sbb sy suka berkawan dgn org dekat2 jugak ni...sbb nti dari alam maya jadi alam nyata)
  2. ardinihuimara http://ardinihumaira.blogspot.com/ (mula kenal dia sejak join contest petua kecantikan beliau...walau tak menang..tapi kami sentiasa berhubung melalui ziarah ke 'rumah' masing2......dia tu suka berkawan)
  3. ena http://e-nawanisfan.blogspot.com/ (kenal dia melalui blog2 lain jugak....org pantai timur...comey lote...ada sepasang anak yg cute miut...)
  4. epul http://akuadeblogz.blogspot.com/ (adik ni pun pantai timur...sgt pandai berceloteh..jarang aku tgk dia copy paste dari emel ke atau mana2..dia suka olah sendiri...)
  5. kak ain http://mama-danishsarah.blogspot.com/ (mula kenal dia sbb nama anak sama...terus kawan dan kawan dan berjumpa secara nyata...skrg ni senyap je dia...hello kak...wut hapen dear?)
  6. sitisifir http://sitisifir10.blogspot.com/ (mula kenal dia sejak join contest bertoncang si anak....aku tabik spring kat dia ni...anak dia lebih lebih lebih dari aku....skrg ni pun sdg ada baby kecik lagi....yg aku tabik kat dia ni...sbb dia leh handle anak2 dia dgn penuh ilmiah dan kesabaran...dlm blog dia penuh dgn cite2 ttg mcmane sehari2 dia dgn anak dia...pasal support dia dan suami untuk pembelajaran anak....bleh plak suami isteri beli gunting di hari yg sama sebanyak 20 bilah gunting....so sweet la meereka ni...anak tak sampai 20 org pun...tapi semangat nak suh anak belajar tu sgt dikagumi.)
  7. honey amour http://honeyamour02.blogspot.com/ (aku tak ingat camne kenal dia..rasanye sejak dia tinggal komen @ jejak kat sini kot...terus aku usha blog dia....dia org sabah bah...mempunyai sorang anak dara sweet mcm mama dia)
  8. cikgu ayu http://wfwifamily.blogspot.com/ (baru je menyambut hari lahir yg ke dot dot....dia seorang cikgu tau..so korang kalo nak letak komen..gunakan ayat yg elok2..kang dia guna pen merah dia betulkan balik ayat korang...ehehe aku tipu je tu.....mula kenal dia sejak aku nak anjurkan gathering pantai timur..insyaAllah....akan jadi....dlm perancangan yg diam2 lagi.....skrg dia tgh anjurkan contest..jom serbu, hadiah lumayan)
  9. mamalieyna http://mamalieyna.blogspot.com/ (mula kenal dia sbb id dia lebih kurang id kawan aku yg guna mamalyna .....terus kami rajin meziarah satu sama lain....cerita hidup nya penuh dgn cerita ayep @ arif..ada je aktiviti anaknye yg dirakam kan oleh mamalieyna ni...so cute)
  10. kawan dssjune99 korang bukan kawan yg aku kenal online kan..so xyah terasa...jugak yg lain harap jgn tak terkecik hati jika aku terlupa nak add list...tapi tak leh nak pk dah ni ada panggilan dari itu ini...adehhh

buat ye kawan2...tq

13 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

merajuk2 manje ni best kan kak..
hehehhe

~aSHa~ said...

yani --> eheheh ai tau la yu tgh merindu2 tu..merajuk jugak ek?

honey amour said...

wahhh..panjangnya tag..oke..akan ku cuba buat sampai titik terakhir gituew...

~aSHa~ said...

honey --> cuba tau...kalo mau balik semenanjung..jgn lupa bah ole2 tuk aku tau...

LYaFRINA said...

sha.. tenkiu!!!!
eyhh ye k tu detik2 knl kiter.... hehehehehe.. lya komen kat mana tu r???? waaaa... kita kwn maya & nyata la ni... semua org pantai timo ni..

AYU IDRIS said...

tq asha...akak dah ambik dah..nanti akak gantung award kat umah akak ye!

~aSHa~ said...

lya --> yu tak ingat..ai ingat tau..

ayu idris --> eheh tq kak sudi amik...hias lawa2 ye umah..

ardinihumaira said...

gigih dni sok siapkan ni kak. hehe

::Mamalyna:: said...

nasib baik ada dalam senarai no. 10

Epul Azimi said...

wah2,terharu la plak..hehehe

tima kasih kak..:")

Nurzairul Isma said...

salam... nak jadik online bf jugak bole..??? :-) firizz.blogspot.com

mamalieyna said...

waah tersenarai gituw..^_^..tapi kan kite bnyk no utang tag ni..ambik dl eh, tempeknya nanti2 ye,,hehe..sbb kena jwb soklan la pulok =P..

pepun thanks asya!

kakchik said...

assalamualaikum asha.
terima kasih banyak ya sb sudi juga terima dan jawab tagnya.
huhu, banyaknya alaala pujian tu... nasib baik kakchik duduk ni, kalau berdiri boleh rebah, hehe sebab termalu sendiri.
kakchik ingat kakchik mula2 singgah kat sini dulu, sebab berminat dgn CD kanak2 yg asha jual tuuuu.
asha mmg layak dpt award ni sb selalu singgah dan komen di blog kakchik, bagi kakchik dah macam BF dah tu.