Tuesday, May 25, 2010

Pilihan Ke-3...Mentor nak persembahkan...






Pijot in The World...eh salah tu... Fyzz'S World



kenapa dia menjadi pilihan aku dalam diam arini (cdgn nak buat yg lain dulu...tapi dia telah mencuit pankreas aku slps ada sesi taklimat ringkas tadi...baca je komen dia...terus tercuit2 pankreas aku ni)


Fyzz ni adalah kawan dari zaman itm di bangladesh lagi...kira sama la mcm izan yg lepas...11 taun dah kami kawan...aku pilih nak cite ttg dia bukan sbb dia kawan aku..tapi sbb dia buat 'menarik' jiwa aku arini nak terokai dunia dia...fyzz's world kan...dia ni kalo tak jadi secretary aku rasa mmg jadi juara raja lawak, kan nojah kan..ko pernah buat statement ini...

aku tak pangey dia fyzz...aku pangey dia pijot...manja skit kan.....kalo ko rasa hiba ke sedih ke...dia bleh menghiburkan hati korang...cuba la berkawan dgn dia..sure dia akan balas kunjungan korang...dan akan komen yg sengalsengal.com dan setiap entry dan zaman jepun punye entry pun dia akan ziarah dan baca...tapi AWAS..baca komen dia secara positif dan jgn amik hati keterlaluan...kalo salah baca..korang leh terasa..tapi mcm aku ni...dah lali dgn perangai ting tong dia tu...so aku rasa lawak je setiap ayat dia tu....dan rasa nak cubit2 je dia

dlm blog dia byk berkisar ttg anaknya sufiya....percutian dia bersama family dan juga pasal dia tgh sambung belajar..kiranya dia ni antara kawan yg bijak la antara 'kawan2 murahan spt kami ni'...ehehehe....

arhhh aku cite lebih2 kang...korang tanak tau mcmane blog dia kan...baik korang layanzzz sendiri...tentu dia akan menCERIAkan hidup korang sepanjang persahabatan....

pis pijot...

10 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

gini baru betul...tak copy paste...lalala

~anna&anuar~ said...

ni baru name review.... caya lah... blh rmpas kuase nih... hahaahaha...

Echa said...

lama lagi ke turn aku ni???

mamalieyna said...

ramai gk eh mmber lama dlm dunia blog ni..kite je takde kwn lama..sume kwn2 baru, alam maya..

~aSHa~ said...

izan --> aku belajar dari protege yg lain..

anna --> ehhee nak rampas kuasa siapa? takde siapa..inisiatif babe

echa --> turn ko yg ke 25..aku dah tulis di diari hari apa....tgu je la

mamalieyna --> kami tanak putus hubungan begitu je..sbb tu pakat ramai2 buat blog masing2..

Shifa said...

harus terjah pasni..

ardinihumaira said...

^___^ meh3 dni terjah akak lak.. dni ingat nak wat gak segmen2 ni tapi segan pilu lak... ari tu dah kena pangkah kat manusia tu dia kata dni meniru ben ashaari kes dok wat entry aklxa. macam la alexa tu sorang je bleh check rank. ske ati dni la nak check ke tanak kan kan.. haha tetiba rasa nak p check rank skang gak lalala

kak dni baru bangun tdo.bagus kan kan kan

;p

lariii

~aSHa~ said...

shifa terjah terjah tau...

dni --> eheheehe suka suki org tu ngata dni nak tiru meniru org lain...suka hati la kita nak buat apa kan...janji tak menganggu hak asasi manusia lain atau politik yg melampau..apa hak budak ngok ngek tu...dan suka hati kita la nak buat segmen2 ituini....ben ashaari tu pun dia pun sbb anisiatif sendiri..so lantak dia...takde plak kita nak tiru dia..rasanye ada lagi sorang yg buat aritu..cikgu onizuka ke apa namanye yg mcm jepun..suka buat segmen gini...dah lama dia buat..dia buat review sendiri

.:fyzz:. said...

makasih wahai sahabatku fasfajidah bt dollah..wey (ko kan dh marah2 dn warning aku jgn type nama betui kan..) kah kah lawak jugak yer..di samping trademark julingta ko eh jelita ko tuh..ko ingt gak aku nih..adey la..camnih la aku jidah..yg penting aku tanak sumbunk2 aku baek kan jidah kan..

wey statement Raja lawak tuh missgeli yg nk nobatkan kt aku rasanya..tp aku tolak..sbb sapa la haku...assistant royal sarkes club je..

pepun...TQ SO MUCH FOR THIS COMPLIMENT...

~aSHa~ said...

pijot --> hang kalo tak buat lawak bleh tak? muahahahah mesti cannot kan...becoz ko adalah ko..ehehe