Wednesday, May 12, 2010

Segmen Selongkar

Ni pesanan LYA


"korang amek gambar apa benda yg dok ada bersarang dlm henbeg korang.....dgn syarat, tanpa ada edit, and korang takyah kemas2 apa dlm tu......ni yg real punye.......kalau ada tisu2, kulit gula2 ke...amek je....kalau ada KOTEX ke...Whisper ke...amek saja ok?????"OK..JOM KITA SELONGKAR:-
(lama tul entry ni berada dlm draf)
ok mula2 gambo HANDBAG yg sedang digunakan skrg ni
pemberian bos hUBby...

jenamanye CLARINS..dari paris...tapi beli kat malaysia kot..

ada TIGA BEG dlm henbeg

MULA2 cite dari kiri ke kanan ye...
yg dalam beg merah ada menda alah dibawah yg pelbagai ni..
a) buku hutang 555 jgn lupa...(ini buku catitan aku...sbb pelupa)
b) kupon2...
c) kunci pej (aku kan guard bilik bos), kunci kete
d) beg kad-kad-kad-kad
e) toiletries pemberian nOj dari unibesiti dia
dalam beg merah juga tu ada beg merah lagi...yg berisi duit cantik2...duit baru...
dan buku 555 (catit hutang piutang.....ermm aku hutang org ke org hutang aku ni???? eheheheheh)
beg kedua ada beg alattulis
a) broadband jgn dilupa walau tak leh diguna....dulu boleh guna
b) pendrive
c) pen dan pensel beli sendiri...so tuk hal peribadi aku guna pen sendiri, liquid sendiri...saje tanak tanggal tanda harga..sbb nanti org kata hak kerajaan plak...huhhhhh

seterusnya tidak dilupa dan tak boleh dilupai....
dompet pemberian hUBby aku sempena hari ibu last year ye...last time tak dpt apa2 lagi...ehehe
look byk tmpt kad kad tapi masih tak cukup, so kena ada beg kad tambahan spt di dalam beg merah tadi...
gambo aku solo je....(ermmm mcm putus cinta je kak....eheheheh) gambo 'kekasih gelap' aku tu telah diambil untuk diletakkan di borang kekasih aku nak apply kursus ke COTI...huhhhhh nampak sgt dia apply sorang2...kalo apply berdua..sure gambo aku takde disitu kan...



ok done...lega rasanye hutang tag dibayar sedikit demi sedikit dari tak bayar langsung kan...so kalo ada sesape lagi aku hutang..sila la roger ye...ingat kan aku yg pelupa ni skit...


eh baru pasan..dlm beg ni takde beg make up kan....
mmg takde...
sbb lipstik ke, powder ke apa ke...seme ada di ofis dan dirumah..aku dah asing2kan...
kadang2 je aku bawak...ikut jenis handbag...
so yg di atas je ni yg kebetulan ada...
tidak dilupai minyak untuk reda batuk...bagus sgt minyak ni...

ok keje wajib seterusnya.....cari mangsa ye

aku nak tgk dlm handbag
nOj (let d finger do d talking)
Echa (hakikatnya aku bukan blogger tegar)
aYang (sayang abah, sayang mama senyum selalu)
Mimi (farhan emily in the house)
Nora (ini bkan lucah ini kenyataan)

ermm siapa lagi yg tak kena ek????

12 comments:

..nOj.. said...

lohh letak nama aku disitu? ingat x dua taun lepas kte penah buat tag ni. bole pakai yg tu tak. hahah

iz-AnN عبداللطيف said...

leh je jah...masih valid...

Ain said...

sha, suka color merah ke?

banyak nau beg sha yang merah-merah erk....hehehe

minyak tu macam tak luak jer, pakai ke idak?..... sebok jer kakak hang ni kan....

ayang said...

ye la2 aku buat.. tah yg keberapa kali agak nye aku up entry pasal handbag kan?? huhu xpe la aku up lg skali kali ni sbg tag kan kan kan ??

LYaFRINA said...

hehheheheheheheh....
akhirnya!!!! kini pasti...

wow.. siapa ada beg alat2 tulis tu. tringat time blajo dulu..

sI tEDI said...

ada 3 beg!!

wow!!

hik hik hik

~aSHa~ said...

nOj --> ko buat je...takpe pun yg lama...

izan --> ha ko buat la sekali ye

ain --> kak merah tu ong....eh minyak tu guna, nampak kan ada guna..tgk elok2..gambo tu lama dah amik..tapi entry ni tak publish...sbb aritu gambo tak leh nak masuk....

ayang --> ni yg aku ayang sgt kat ko ni

lya --> mcm pelajor sekolah rendah je kan..

~aSHa~ said...

si Tedi --> ehehe itu baru yg tu..kadang2 mcm2 lagi beg...time tu ok la skit

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ok ada masa akak buat

.:fyzz:. said...

yer la jah aku ingt.masa tu kita kat arena fotopages kan..thn 1986 kan jah kan..hehe

yer la..bagus la..valid lagi tuh..leh guna yg lama...hehehe..alo zidh msti derang kemas2 dulu..takkan la nk letak keserabutan hendbeg tuh..kan kan..hhehe..

zue @ annaleeya said...

dah kene tag nih.. tapi tak smpat buat lagik.. huhu...

*Miss Geli^ said...

alahai, aku baru tengok ni, nanti aku wat eh..